Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Чи варто купувати китайський планшет: вивчаємо гаджети з Китаю за 5 критеріями

Дата публікації: 15.02.2019 09:16
Дата оновлення: 15.02.2019 09:16

Планшети давно завоювали серця користувачів, ставши зручним мінікомп'ютером для роботи, ігор або переглядів фільмів. Проте є думка, що такий пристрій буде якісним, тільки якщо на корпусі красується лейбл відомої компанії. Але, на жаль, планшети недешево, і викладати 20 тисяч гривень за девайс не кожному по кишені.

Планшеты из Китая

Саме тому все більшої популярності набувають аналоги з Китаю, такі собі «noname», де немає ні назви, ні зазначеного виробника. Зате ціна їх в рази дешевше. Чи є сенс купувати такий пристрій, і в чому його головні відмінності від іменитих конкурентів – в статті.

Читайте також: Як вибрати планшет: вичерпна покрокова інструкція з описом ключових критеріїв

Китайські планшети: бути чи не бути?

Вибір китайського планшета стане виправданим, якщо придбати модель 2017-2018 року випуску (наприклад, Nomi C070030 Corsa3). Такий пристрій буде максимально відповідати сучасним вимогам і володіти великими можливостями, ніж гаджет, який знаходиться на ринку 3-4 роки.

При цьому, купуючи недорогий китайський планшет, потрібно бути готовим до того, що більшість моделей навіть не має конкретної назви і крім абревіатури MID (Mobile Internet Device) на корпусі більше нічого не буде вказано.

 Недорогие китайские планшеты

Відсутність точного «імені» пристрою в перспективі призведе до проблем з прошивкою, якщо захочеться її проапгрейдить. Також це актуально для планшетів, на яких є тільки мова розробника (китайський). Встановивши невідповідний ПО, легко порушити коректність роботи планшета.

Покупцям, які віддають перевагу мінідевайсам брендів зразок eSTAR, варто знати 3 їх головних мінуси:

  1. Тачскрін. У багатьох моделей він не ємнісний, а резистивний, тобто екран реагує не на легкий дотик пальця, а тільки на натискання, причому із зусиллям (ідеально для стилуса). Це незручно, якщо на планшеті потрібно друкувати.
  2. Немає підтримки АС3. Щоб відтворити на середньому китайському планшеті об'ємний звук Dolby Digital, без програвача не обійтися. Тут підійде будь-який плеєр, що підтримує цей формат. Нюанс важливий для меломанів або любителів екшн-звуку під час відтворення спецефектів в кіно.
  3. Батарея. У 99% китайських гаджетів під корпусом ховається незнімна батарея, ресурс якої відносно невеликий. Якщо в сервісному центрі візьмуться перепаять проводки і помітити акумулятор – планшет пропрацює довше. В іншому випадку його, можливо, доведеться викинути через пару років.

Можливо, вам буде цікаво: робити, якщо не включається планшет – 2 можливі проблеми і 3 способи їх вирішення

Апаратна частина планшетів з Китаю також не завжди «на висоті». Оскільки виробники економлять на внутрішній оснащенні, то і ціна виходить бюджетна. Зробити якісні фото або відзняти відеоролик з ідеально чітким зображенням за допомогою цього девайса навряд чи вийде. Гарантія на такі пристрої також не завжди присутній, так що можна не сподіватися на безкоштовний ремонт. Всі вищевказані пункти характерні для найдешевшої серії планшетів, але Китай передбачив продукцію «на будь-яку кишеню».

Все про одне з популярних китайських планшетів читайте тут: семидюймовий планшета eSTAR Beauty – по-перше, це гарно!

Популярные китайские планшеты

Кому підійдуть дешеві китайські планшети?

Такий бюджетний гаджет варто купувати:

  • Дітям. Планшет буде кращим варіантом для мультиків, іграшок та підготовки до навчання.
  • Для відряджень або подорожей. Навіть якщо він загубиться чи випадково пошкодиться – буде не так шкода втрачених грошей, як якщо б розбилося більш статусне пристрій.
  • В якості навігатора. Для таких потреб підійдуть дешеві планшети з екраном на 7 дюймів.

Планшети з «піднебесної» також можна використовувати як фоторамки в інтер'єрі, засіб зв'язку (скайп, вайбер), для читання електронних книг і т. Д.

Стаття в тему: або електронна книга – що вибрати? Огляд 2 пристроїв для читання

Китайский планшет для детей и в качестве навигатора

Як вибрати планшет з Китаю?

Перш, ніж підраховувати необхідний бюджет для покупки нового китайського планшета (наприклад, MYTAB Volta 10.1" ), необхідно визначитися з функціоналом.
Якщо пристрій купується в якості подарунка маленьким дітям, резистивний дисплей і відсутність мультитач буде дуже доречним. Малюки і так будуть з силою тиснути пальцями на екран, а тому легкого дотику тут і не потрібно. Ціна таких планшетів – в середньому $ 50-80. Якщо потрібно більш продуктивний пристрій – доведеться докладніше вивчити характеристики майбутньої покупки.

Особливості та правила вибору планшета

Щоб було легше розібратися з параметрами потрібної моделі, пропонуємо таблицю, яка допоможе визначити, який китайський планшет краще купити, порівнюючи категорії «ціна-якість».

Ціна планшета з Китаю Процесор Пам'ять Екран Інтерфейси Інша Приклад планшета
$ 50-100 Сама бюджетна лінійка оснащена процесорами Allwinner, Boxchip, Rockchip з 2-4 ядрами і частотою від 1,2 Гц. Внутрішньої пам'яті близько 8 Гб Дозвіл екрану для 7 дюймів 1024х600 немає Без камер, сім-карт eSTAR 7 Mercury
До $ 200 У хороших недорогих планшетах задіяні процесори: Media Tek MT 8321, MT 8735B, Spredtrum SC7731 з 2-4 ядрами і частотою від 1,3 Гц. Дані про процесорі повинні бути вказані на коробці. 1 ГБ АБО Більше Мб оперативної пам'яті і від 8 Гб для зберігання програм і файлів, У багатьох моделей є можливість розширити пам'ять через SD-карти. Матриця середнього дозволу (мінімум 1280х800 для 7 дюймів), екран на 5 торкань. 2G, 3G Підтримка MicroSD карт, Wi-Fi, G-сенсор, мікрофон, відеокамера. На таких планшетах можна читати тексти, серфить по Інтернету, використовувати електронну пошту та скайп, дивитися відео, грати, працювати в офісних програмах. Impression ImPAD M102
Від $ 200 і вище У таких планшетах може бути процесор Terga або Qualcomm Snapdragon з частотою 1,8 Гц і 4 ядрами. Оперативна пам'ять в середньому – 1 Гб, внутрішня – 16 Гб. Є можливість розширити пам'ять за допомогою SD-карти. 1280х800 для екрану 7 дюймів 2G, 3G, 4G GPS-модуль, камери, мікрофон GAZER TEGRA NOTE 7

Майже всі китайські планшети працюють на ОС Android, але і є та варіанти з Windows. Тут головне, щоб версія операційної системи була сучасною. Якщо вона на кілька версій нижче поточної – модель застаріла і брати її не рекомендується.

Оскільки всі дії проводяться на екрані, до нього пред'являють максимальні вимоги. Обов'язковими є хороші кути огляду і чіткість зображення, без розмитості або спотворень кольору на зображенні.

 Качество екрана в китайских планшетах

Місткість акумулятора – ще один важливий фактор, адже від нього залежить тривалість роботи пристрою без підзарядки. Для безперебійності протягом дня батарея повинна бути не менше 2800 мАг. Якщо є можливість вибору моделі з великим акумулятором – варто віддати свій голос на її користь. На ринку китайських планшетів можна вибрати і варіанти з акумулятором 7200 мАг.

Дорогий китайський планшет: чи є сенс його купувати?

Показники потужності і продуктивності преміум-планшетів з Китаю часто знаходяться на одному рівні з брендовими моделями. При цьому їх ціна все одно нижче. Зробити вибір на користь «піднебесної» коштує в тому випадку, якщо покупець не хоче переплачувати за бренд.

Переваги планшетів з Китаю

Не все те погано, що зроблено в Китаї. Тут, скоріше, спрацьовує стереотип, що китайські товари – це апріорі неякісно. Але на противагу такої думки у електронної продукції китайських виробників є і плюси:

  • Стильний дизайн, тонкий корпус і різноманітність кольорів. китайських планшетів можна знайти як лаконічно оформлені моделі, так і варіанти з яскравим кольором корпусу.
  • Продуктивність. Планшет середньої цінової категорії, зроблений на заводі (тобто назва китайської компанії відомо) по функціоналу часто «випереджає» брендові моделі.
  • Потрібний/непотрібний функціонал. користувач не користується GPS. У колекції китайських планшетів є моделі і без цієї опції. Також можна варіювати наявність слота для сім-карти, осередки під флешку, камер для зйомки фото і відео (в планшеті для дитини вони не обов'язкові).

Крім цього, китайські виробники швидше оновлюють модельний ряд з урахуванням сучасних вимог. Вийшла нова версія Андроїд і – вуаля – вона вже на китайському планшеті.

Можливо, ви хочете дізнатися: Чим відрізняється планшет від ноутбука

 Новые китайские планшеты

Як підсумок

Подумуючи придбати недорогий гаджет, варто попередньо подивитися огляд китайських планшетів, популярних в 2018 році, а також почитати на форумах відгуки власників. Після цього скласти рейтинг найбільш придатних пристроїв з урахуванням ціни. І тільки потім порівняти наявність необхідних функцій і зовнішній вигляд. Підійшовши відповідально до покупки китайського планшета, 100% вийде знайти вау-модель, яка буде радувати не один рік.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії