Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Вафлі без вафельниці — 2 простенькі рецепти, які здолає навіть школяр

Дата публікації: 26.01.2023 12:28
Дата оновлення: 19.04.2023 14:16

Якщо в будинку немає особливого пристрою — не біда. Є мінімум два способи, як приготувати вафлі без вафельниці, була б сковорідка та духова шафа.

Читайте: Як відмити електричну вафельницю — 4 кроки для ідеального очищення

Як зробити вафлі без вафельниці: 2 найкращі способи

Можна спекти вафлі без особливих зусиль.

вафлі з духовки

Ось 10 рекомендацій, щоб вони вийшли смачними, ароматними та хрусткими:

  1. Для приготування потрібно скористатися сковородою з рифленим дном.
  2. Можна готувати десерт у силіконових формах.
  3. У тісто всипати лише теплі інгредієнти (яйця: білки — холодні, жовтки — теплі).
  4. Щоб смак випічки вийшов більш насиченим, включають до рецепта інгредієнти, які додають виразність: зелень, сир, бекон, шоколад.
  5. Поміщати тісто в заздалегідь розігріту духовку.
  6. Форму для випікання потрібно змащувати олією безпосередньо перед випіканням.
  7. Щоб вафлі стали м'якшими, можна збільшити порцію олії.
  8. Тривалість випічки становить 1,5-2 хвилини (якщо доводиться перетримувати довше за рекомендований час, значить, олії обмаль).
  9. Для приготування вафельних трубочок потрібно згорнути заготівлю у гарячому вигляді.
  10. Вафлі готуються на будь-яких молочних продуктах — сироватці, кефірі чи кисляку.

Якщо вафлі перепеклися, їх можна врятувати, поклавши на гарячу випічку шматочок вершкового масла.

Свіжоприготовлені вафлі зберігаються тиждень за кімнатної температури (+25 градусів). У замороженому вигляді — до трьох місяців (при температурі -18 градусів). Щойно випечені вафлі можна заморожувати відразу після остигання.

На замітку: Як вибрати емальовану каструлю: визначаємо найкращу за 7 критеріями

Вафлі на сковороді

Приготувати вафлі на сковорідці — простіше простого. Якщо в холодильнику є необхідні продукти, а в шафі сковорода з рифленим покриттям зробити хрусткі вафлі нескладно.

Складові для тіста

Яйця
3 шт
Цукор 150 г
Борошно 200 г
Вершкове масло 100 г
Молоко 100 мл
Ванільний цукор 0,5 чайної ложки
Сіль Дрібка

Приготування

Цей рецепт дозволяє приготувати вафлі без вафельниці, використовуючи сковороду з антипригарною поверхнею. Спочатку яйця треба збити з цукром, ванільним та стандартним, і щіпкою солі, до пишної маси. Взяти сотейник та розплавити вершкове масло за допомогою водяної лазні. Розтоплений компонент остуджують до теплого стану.

Далі до яєчної суміші додають олію та молоко, спінюють міксером. Планомірно всипають у тісто борошно, заздалегідь просіявши. І продовжують збивати суміш до однорідного стану. Приготовлене тісто виходить гладким та густим.

приготування тіста для вафель

Сковороду з антипригарним шаром нагрівають і викладають на поверхню 1-1,5 столових ложки тіста, рівномірно розрівнявши по поверхні. На вигляд маса повинна нагадувати тонкий млинець. Смажити вафельні коржі потрібно 2-3 хвилини з одного боку, потім перевернути на інший бік і смажити ще 1-2 хвилини.

Якщо для наповнення вафель використовуватиметься начинка, тоді коржі потрібно згорнути в ріжки або трубочки в гарячому вигляді. Після остигання вафлі стануть хрусткими.

До речі: Як приготувати вафлі у вафельниці: 2 базові посібники

Бельгійські вафлі без вафельниці

На батьківщині цього десерту, в Бельгії, їх заведено подавати з сиропом, мороженим, свіжими ягодами або з посипанням із цукрової пудри. А для приготування використовується простий рецепт, який не потребує великих витрат часу та грошей на продукти.

вафлі трубочкою

Складові

Курячі яйця
2 шт
Вершкове масло 80 г
Молоко 1,5 склянки
Борошно 300 г
Кленовий сироп/рідкий мед 1,5 чайної ложки
Цукор 1 чайна ложка
Ванілін 1-1,5 г
Сіль На смак

Приготування

Насамперед треба розтопити вершкове масло і дати охолонути. Далі потрібно взяти пів склянки молока та розчинити в ньому дріжджі, додавши цукор. Склянку із сумішшю накривають і залишають на 5-10 хвилин. За цей час дріжджі спінять молоко і почнуть«працювати». Якщо цього не станеться, значить продукт для випікання не придатний.

Знадобиться велика миска або каструля. У ній змішують борошно з ваніліном та сіллю. Посередині борошняної купки роблять поглиблення, в нього вбивають яйця та виливають дріжджову суміш. Весь вміст у мисці слід поступово перемішати у напрямку від центру.

Далі в тісто потрібно влити кленовий сироп, молоко та розмішати до однорідного складу. Наприкінці додають розтоплену олію. Готове тісто має залишатися досить рідким. Його потрібно накрити та залишити в теплому місці на годину-півтори.

Коли тісто збільшиться у розмірі, його можна смажити чи запікати. Потрібно взяти форму для випікання пирога, змастити олією, влити в неї тісто тоненьким шаром. Запікати потрібно до золотистого кольору. Відповідна температура в духовці — 180-200 градусів.

Якщо не хочеться морочитися з духовою шафою, беруть рифлену сковорідку і печуть вафлі так само як і млинці. Виделкою на тесті можна робити декоративний візерунок, наприклад, спіральний. Приготовані вафлі треба згорнути в трубочку і розрізати навпіл.

Цікава інформація: Яку вибрати вафельницю: 9 обов’язкових «треба»

З чим подавати домашні вафлі

Тепер, коли розібралися, як зробити вафлі без вафельниці, їх ще потрібно правильно подати. Тонкі хрусткі млинці згортають у трубочку гарячими. Після остигання начиняють кремом: білковим, заварним або олійним — залежить від особистих смакових уподобань.

топінг для вафель

М'які вафлі подають із джемом, розтопленим шоколадом, фруктами, ягодами чи сиропом. Для смаку можна прикрасити тарілку із вафлями ванільним морозивом.

Ось кілька ідей, з якою начинкою добре поєднуються домашні вафлі:

  • Кленовий сироп, лохина та вершкове морозиво.
  • Свіжі ягоди, збиті вершки та м'ятні листочки.
  • Збиті вершки, крихта із шоколадних вафель, шоколадне морозиво.
  • Карамельний соус, ягоди, ганаш, медові мюслі.

Який із варіантів наповнювача підібрати — вирішувати вам. Наше завдання — запропонувати смачні поради. Сподіваємося, що тепер домашні вафлі до чаю набагато частіше з'являтимуться на вашому столі.

Щоб ласощі залишалися хрусткими якомога довше, відразу після приготування потрібно розкласти випічку на паперовій серветці до повного остигання. Охолоджені коржі слід скласти стопкою, прокладаючи після кожної вафлі пергаментний папір. Не рекомендується зберігати вафлі у целофановому пакеті або біля здобних виробів. Інакше вони найближчим часом стануть м'якими та не хрумтітимуть.

Пізнавальна стаття: Як правильно варити кукурудзу 5 перевірених методів

Коментарі
Залиште коментар
Категорії