Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як приготувати вафлі у вафельниці: 2 базові керівництва

Дата публікації: 05.10.2022 12:19
Дата оновлення: 19.04.2023 12:51

Є вафельниця — отже, буде випічка і, звичайно ж, свято живота. Не будемо ходити навкруги та навколо, розповідаємо, як зробити смачні вафлі у вафельниці без проблем.

Як користуватися вафельницею: 6 основних правил

Сучасні пристрої — негроміздкі, безпечні та максимально прості у використанні. Рідке тісто контактує з антипригарним покриттям знімної поверхні, що забезпечує рівномірне випікання тіста при мінімальному використанні жирів.

Перш ніж приступати до випікання вафель, важливо звернути увагу на допустимий інтервал безперервної роботи. Перевищення цього параметра — одна з частих ламань вафельниць.

При використанні електроприладу слід дотримуватись правил техніки безпеки.

Коли випекли випічку, пристрій відключають від мережі та залишають до повного охолодження
Миють поверхні, що знімаються, засобом для посуду, губкою або щіткою. Жорсткі мочалки та абразивні порошки не рекомендовані
Краплі жиру та тіста із зовнішньої поверхні видаляють зволоженою серветкою Якщо на варильній поверхні виявлені залишки тіста, що пригоріли, це місце змащують рослинною олією, після чого протирають кухонною губкою
Після видалення залишків їжі та миття поверхонь, які контактували з тістом, пристрій просушують та прибирають на зберігання Використання подовжувачів для підключення не бажано

Як зробити тісто для вафельниці

Існує величезна різноманітність рецептів тіста для вафель — солодких та солоних, м'яких та хрустких.

До переліку обов'язкових продуктів входять:

  • масло, вершкове або рослинного походження;
  • вода чи молоко;
  • яйця;
  • цукор або низькокалорійний підсолоджувач;
  • пшеничне борошно;
  • картопляний крохмаль або з кукурудзи.

зробити вафлі у вафельниці

Ці продукти є основою класичної рецептури. За структурою тісто виходить як емульсія, у якій розподілені крихітні крапельки жиру. По густоті таке тісто має бути рідким, мати тягучість. А щоб не було грудочок, використовують міксер. Якщо під рукою його немає, замість цукру доцільніше використовувати цукрову пудру.

приготувати тісто для вафлі у вафельниці

Щоб вафлі вийшли блідо-жовтими, закладають у рецепт мінімальну кількість цукру. Додавати яйця краще не повністю, а відокремивши білки. Їх збивають у піну і вводять після решти продуктів. Тоді заготівля буде ніжнішою та повітрянішою.

готувати тісто за допомогою міксера для вафлі у вафельниці

До слова: Як вибрати планетарний міксер: 6 критеріїв

Солодкі вафлі

До таких належать віденські, голландські, бельгійські. Розповідаємо, як готувати віденські вафлі у вафельниці за класичною рекомендацією:

  • знадобиться білого борошна — 250 г;
  • вершкового масла — 100 г;
  • яєць — 3 шт.;
  • цукру чи пудри — 100 г;
  • молока — 150 мл;
  • порошку для печива — 1 ч. л.

Для ніжних вафель з хрустинкою важлива свіжість продуктів та послідовність, у якій їх заведено додавати до тіста. Жовтки відокремлюють і розтирають із попередньо розтопленим маслом та цукром. Потроху досипають борошно, що просіюють, і порошок для печива. Потім настає черга молока та білків, але спочатку їх збивають у пишну масу. Ось і все — заготовина для випікання віденських вафель готова.

користуватися вафельницею

Якщо ж вважаєте класику занадто нудною, існує безліч варіантів солодких вафель з різними добавками: яблуками, бананами, гарбузом, ягодами, солодким вершковим сиром, корицею та родзинками. Додаючи соковиті фрукти, доведеться трохи збільшити кількість борошна або додати до складу крохмаль.

Читайте: Яку вибрати вафельницю: 9 неодмінних «треба»

Солоні вафлі

Потрібен набір таких продуктів:

  • борошна  — 175 г;
  • яєць — 2 шт.;
  • молока  — 100 мл;
  • майонезу — 1 ст. ложка;
  • розпушувач  — 1 ч. ложка;
  • вершкове масло — 30 г (1,5 ст. л).

Щоб зробити солоне тісто для випічки у вафельниці, з'єднують майонез та молочко зі збитими в піну яйцями. Після цього кладуть борошно у зазначеній кількості, попередньо змішавши його з розпушувачем. Олія, вказана в рецептурі, необхідна для поверхонь, щоб не допустити прилипання та пригорання тіста. 

пекти вафлі у вафельниці

Запропонована рецептура солоних та солодких вафель — це лише основа, в яку кожна господиня може вносити свої зміни. Таке тісто краще готувати на кефірі будь-якої жирності, не солодкому йогурті. Але головна особливість солоних вафель — це величезний вибір добавок, серед яких:

  1. дрібно нарізані сосиски або шинка,
  2. натертий на терці твердий сир,
  3. подрібнений консервований тунець,
  4. зелень.

А любителі найекзотичніших експериментів можуть додати навіть трохи картопляного пюре, заправленого смаженою цибулею. Крохмаль, який міститься в цьому продукті, зробить консистенцію вафель повітряною та надзвичайно ніжною.

Пізнавальна стаття: Електрогриль або сковорода гриль: 5 порівнянь, перевірених на смак

Як готувати вафлі у вафельниці: покрокова інструкція

У технології їхнього приготування немає нічого складного, достатньо дотримуватися такого алгоритму.

  1. Прилад встановлюють на рівній сухій та чистій поверхні та включають шнур у розетку. Багато моделей забезпечені світловою індикацією, що інформує про нагрівання варильних поверхонь. Коли вони досягають потрібної температури, світлова індикація має згаснути.
  2. Кришку вафельниці підіймають, тримаючи руку виключно збоку від варильної поверхні, щоб не обпектися гарячою парою.
  3. Пластини збризкують маслом у вигляді спрею або шматком вершкового, щоб тісто не прилипало до пластин.
  4. Поступово розподіляють 2 ст. л рідкого тіста по нагрітій поверхні та закривають кришкою. При 180° C для однієї порції вафель потрібно до двох хвилин.
  5. Готову вафлю знімають за допомогою лопатки (підійде дерев'яна або із силікону). Користуватися металевою не варто, щоб антипригарний шар не подряпати.

На замітку: Як приготувати тости без тостера: 3 варіанти

Як зробити трубочки у вафельниці?

Можна також приготувати вафлі у вафельниці, щоб згорнути їх трубочкою. Різниця лише в рецептурі та консистенції тіста, яке має бути густішим від звичайного. Для замішування потрібно підготувати:

  • пшеничного борошна — 1 склянка;
  • вершкового масла — 200 г;
  • цукрового піску або пудри ​​— 200 г:
  • яєць середнього розміру — 4 штуки;
  • ванілін — на любителя.

Технологія замішування також дещо відрізняється.

  1. Маселко розм'якшують і збивають із цукром.
  2. У масу вбивають по одному яйцю.
  3. В отриману суміш трохи додають борошно, вимішуючи, поки не вийде густа маса.
  4. Тісто викладають у центр розігрітої поверхні (1 ст. л буде достатньо) і випікають.
  5. Спечену вафлю викладають на дошку або тарілку.
  6. Ближче до краю кладуть начинку і згортають вафельний лист трубочкою. Ця маніпуляція можлива виключно доки випічка не встигла охолонути.

Можна довести до досконалості смак десерту, зробивши його з улюбленим кремом, сиром, згущеним молоком|. Така випічка готується без проблем, якщо дотримуватися інструкції та не боятися експериментів.

Підказки господаркам: Тушкованка в домашніх умовах: 3 смачні рецепти різними способами приготування

Коментарі
Залиште коментар
Категорії