Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

З'ясовуємо чому пищить безперебійник — поради для 4 випадків

Дата публікації: 07.02.2023 11:41
Дата оновлення: 07.02.2023 12:08

ДБЖ — must-have у господарстві. Блок, що забезпечує автономну роботу газових агрегатів, медтехніки та офісного обладнання зазвичай монтується у специфічних місцях: під робочим столом, у кухонній шафі або у серверній кімнаті. Якщо безперебійник пищить і вимикається, без доступу до панелі приладів проблему не вирішити. Іноді помилка усувається без викрутки, молотка чи іншого інструменту.

тестування ДБЖ

Для завчасного сповіщення про зміни параметрів ДБЖ та режими електроживлення, обладнання укомплектовано звуковими сигналізаторами. Вбудований модуль видає специфічний писк. Поодинокий beep вказує на нормальну роботу, але є й ознаки несправностей — низька напруга, нестабільний струм, вихід з ладу деталей. Інтервал для кожної проблеми різний.

Розберемо чому пищить безперебійник і чи є постійний сигнал причиною для занепокоєння. У конкурентів виробників позначення та причини зламу відрізняються кардинально. Робочий модуль повертається до базового режиму за різними алгоритмами, для розв'язання проблеми непогано мати під рукою детальну інструкцію.

Рейтинг: Найкращі двоконтурні газові котли — ТОП 10 2023 року 

Які звукові сигнали генерує ДБЖ

Резервний блок ДБЖ більшу частину терміну служби поводить себе тихо. Але іноді система Smart-UPS видає специфічний сигнал, блимає діодна лампочка, робота заживлених систем нестабільна. Повідомлення активується при відключенні електроенергії або коли рівень розряду критично знизився (менш як 5%).

тестування робочих параметрів ДБЖ

Батарея несправна та необхідна заміна — часте попередження. Короткий сигнал успішного тестування змінюється на безперервний beep. Є мінімум 4 додаткові проблеми, з якими стикається споживач. Пищить безперебійник з наступних причин:

ДБЖ працює від батареї

Пристрій видає біп по 30 sec, світлодіод горить помаранчевим. Проблема залишиться доки не відновиться нормальне живлення обладнання. Іноді доводиться розбирати корпус, щоб вийняти та замінити деталі.

Режим WARNING відключається, натиснувши кнопку «I/Test» на передній панелі Smart-UPS. Часто система спонтанно перезавантажується, що усувається заміною акумулятора

Потужність інвертора перевантажена

Блок видає гучні beeps і світиться червоний світлодіод на панелі «Перевантаження». Проблема зникне після відновлення нормального струму.

Частину приладів краще перекинути на іншу мережу. Коли безперебійник пищить, горить червона лампочка і система вимикається, варто також перевірити живлення. Часто проблема саме у цьому

ДБЖ не пройшов самотестування внутрішнього акумулятора Пристрій видає біп по 60 sec (кожні 5 годин). Червоний діод сигналізує режим «замініть батарею»
Низький заряд Безперервно пищить протягом усього часу роботи. За замовчуванням — 2 хвилини. Передові моделі з маркуванням «SU», аналоги SUA, SUM, SMC, SMT та SMX попереджають користувача, коли акумулятор не підключений

Резервний акумулятор ДБЖ використовує beeps як закодований спосіб повідомити користувачу про аварійні стани, але ламання не є універсальними. Виробники можуть надавати однакові значення різним помилкам. У майстра-початківця не буде алгоритмів на всі випадки, доведеться розбирати кожну проблему окремо.

Стане в пригоді: Неприємний запах з кондиціонера у квартирі: 3 можливі причини та шляхи розв'язання проблеми 

Що робити, якщо безперебійник пищить

Навіть при відмінностях кодів і звукових сигналів від резервного блоку, проблеми схожі, попередній досвід не завадить. Перед тим, як зробити, щоб ДБЖ не пищав, встановлюють характер зламу. Сигнали бувають такі:

  • Звукові. Внутрішній інвертор тріщить, пищить, деренчить чи гуде, що виникає при включенні або під час експлуатації обладнання.
  • Світлові. Індикатори блимають red або orange.
  • Комбіновані. Сигнали помилок подаються всіма можливими способами.

усунення проблеми коли безперебійник пищить

Досвід — головна запорука успіху. Майстер визначає, що робити якщо безперебійник пищить з того, яка інтенсивність beep та наскільки плавно працює обладнання. Часто проблема вирішується лише при комплексному огляді панелі приладів.

Пищить і не вимикається

Перша причина, через яку ДБЖ постійно видає звук — введена в експлуатацію резервна батарея або мережа перевантажена. У першому випадку обладнання не вимикається і може стабільно працювати 30-40 хвилин. Щоб уникнути аварійної зупинки, краще розв'язувати проблему відразу — замінити джерело живлення або знизити навантаження.

Більшість моделей ДБЖ розраховані на те, щоб користувач тимчасово відключив звукове сповіщення. Деактивація можлива навіть за відсутності спеціального інструменту. Кнопка OFF знаходиться на передній панелі. Хоча іноді доводиться звертатися до керівництва виробника, щоб дізнатися, що робити.

На зиму: Як під'єднати батарею опалення: 3 схеми та 5 порад новачкові

Пищить і вимикається

Коли акумулятор розряджається до рівня близького до 0%, система видає сигнал. Цей WARNING вже критичний, краще не допускати таких ситуацій. Виробники подбали про те, щоб раптове відключення не сконфузило користувача.

Проблема є наслідком ігнорування попередніх beeps. Більшість моделей видають звуковий сигнал, коли внутрішня батарея зношена і потребує заміни. Система відстежує стан на основі 2 факторів: терміну служби та робочої напруги.

заміна акумулятора ДБЖ

Якщо ДБЖ вмикається та вимикається, проблема в рівні напруги. Усувається купівлею покращеного інвертора або використанням стабілізатора напруги. Обидва випадки пов'язані з додатковими витратами.

Пищить і горить червона лампочка

Світловий індикатор червоного кольору сигналізує про поганий стан батареї або перевантаження. Якщо ДБЖ пищить під навантаженням, після миготіння відключається, краще від'єднати один із приладів. Коли не допомагає, швидше за все внутрішній акумулятор несправний, доведеться викликати майстра та купувати компоненти.

Пищить під навантаженням

ДБЖ великої потужності мають дисплей, де виводяться повідомлення, що свідчать про несправність або високе навантаження мережі. З таких сигналів легко зрозуміти суть проблеми й розібратися в тому, як знайти спосіб усунення. Хоча додаткові гайди не завадять майстру-початківцю при наступному:

  • вихід із ладу електроніки;
  • ламання через неправильну експлуатацію обладнання;
  • малопотужні ДБЖ (до 10 кВА) не справляються із навантаженням.

При ігноруванні аварійного повідомлення з індикатором Fault (помилка) буде потрібна глибока діагностика та втручання профі. Це витрати та клопіт. Краще не допускати перевищення навантажень та нестабільної мережі, що є критично важливим при експлуатації медичного обладнання.

Порада: Як підключати теплу підлогу: 3 технології

Як зробити, щоб безперебійник не пищав

Інвертор — прилад, що складається з накопичувачів та електроніки. Робота модуля неможлива без елементів керування, що вирівнюють параметри струму. Це впливає на складність обслуговування. Коли питання стоїть про те, як зробити, щоб безперебійник не пищав, роблять таке:

  1. Переконуються, що внутрішня батарея пристрою вставлена ​​та справна.
  2. Перевіряють чи не перевантажена мережа. За потреби від'єднують кілька пристроїв.

Якщо при експлуатації обладнання зі складниками виникають проблеми (несправності), з'являються скрипи, клацання, світлові сигнали. Це своєрідні індикатори здоров'я ДБЖ. Коли виникає питання про застосування алгоритмів деактивації тривоги, важливо врахувати всі «‎за» і«‎проти».

Коли не варто відключати звуковий сигнал

Шум при експлуатації ДБЖ дратує навіть флегматичного користувача. Є спокуса прибрати звук пристрою та деактивувати режим Fault. Краще цього не робити, коли важливо моніторити несправності обладнання або критичне відхилення параметрів потужності від норми.

джерело безперебійного живлення на столі

Джерело безперебійного живлення — популярний прилад, який використовується у телекомунікаційній сфері, промисловому та медичному обладнанні. Коли ДБЖ пищить і не вмикається, виконання робочих завдань під загрозою. Людям, які розуміють технічні нюанси, проблему вдасться усунути за 15 секунд.

Наявність досвіду дозволить запобігти казусам і плутанині. Важливо не втратити можливості швидкого реагування на позаштатну ситуацію. Деактивація індикації без вагомих причин підвищує ризик пошкодження електроніки та втрати даних.

На замітку: Чи варто купувати мобільний кондиціонер: 9 аргументів «за» та 2 «проти»

Коментарі
Залиште коментар
Категорії