Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як відмити електричну вафельницю — 4 кроки для ідеального очищення

Дата публікації: 31.10.2022 12:05
Дата оновлення: 03.10.2023 13:01

Якщо любите їсти хрусткі вафлі, приготовані власноруч, то любіть і вафельницю мити. Насправді небагато господинь раді такій роботі, але без цього ніяк. Головне, відчищати її правильно, щоб не зламати прилад, не спровокувати коротке замикання та не обпектися.

Читайте: Як заточити ніж м'ясорубки самому: 4 перевірені способи

Як правильно мити вафельницю: основні правила та кроки

Послідовність дій при відмиванні залежить від того, чи робочі поверхні є знімними або стаціонарними. Однак, у будь-якому випадку, перш ніж мити електроприлад, слід відключити від мережі та дати йому охолонути.

відмити жир з вафельниці

З незнімними пластинами найскладніше, оскільки тісто, що пригоріло, і крихти, що присохли, не змиваються під струменем. Проте при належній вправності утримувати прилад у чистоті можна і потрібно. Це нескладно, якщо дотримуватися послідовності дій:

  1. Використовувати паперові рушники, прибирати крихти та жир, не чекаючи, поки підгорять.
  2. Щоб видалити засохле, краще змочити брудні ділянки, потім скористатися ребром силіконової лопатки або м'якою щіткою, щоб не подряпати покриття. Тісто, яке пригоріло, і стійкі забруднення можна розм'якшити, помістивши між пластинами ганчірочку, яку попередньо змочують і віджимають.
  3. Для видалення стійких жирних плям на них наносять трохи олії — тут працює принцип «клин клином». Олія розм'якшує нашарування і вже за кілька хвилин його можна зчистити.
  4. Після використання приладу поверхню, що охолола, завжди потрібно протирати зволоженою губкою і насухо витирати рушником.

Знімні пластини очищати простіше. Якщо забруднені, їх замочують. Без мийних, оскільки не всякому антипригарному покриттю це на користь. Для очищення пластин з рифленням краще попрацювати руками, використовуючи шорстку губку або м'яку щіточку.

правильно мити вафельницю

Відмиті пластини просушують та вставляють на місце. Потім поверхні протирають вологою губкою та сухою серветкою. Якщо є інструкція, можна уточнити, чи допускається миття вашої моделі у посудомийній машині.

Пізнавальна стаття: Смузі без блендера — 5 способів та 4 рецепти

Чим краще відмити жир з вафельниці

Щоб відмити жир, краще використати розчин харчової соди. Для приготування на 1 літр води додають 4-5 ложок соди. Знімні пластини можна навіть прокип'ятити в такому розчині, а для стаціонарних доведеться робити компрес, прикладаючи до пластин серветку, змочену гарячим содовим розчином.

Процедуру доведеться повторити кілька разів, а щоб уникнути подібної ситуації в майбутньому, варто ретельно чистити прилад, як тільки він охолоне. Розм'якшений жир видаляють вологою губкою і протирають насухо.

М-м-м: Попкорн у домашніх умовах: 99% розкриття зерен, виготовлений на 4 пристроях

Як відмити вафельницю від нагару

Прибрати товстий шар нагару можна за допомогою чистильних: тими ж засобами від нагару. Але якщо ви проти будь-якої «хімії», підійдуть екологічні засоби. Очистити нагар з електровафельниці можна самостійно приготовленою пастою із сухої гірчиці, соди, лимонної кислоти та оцту, взятих у рівних пропорціях. Наносять пасту на поверхню, покриту нагаром, на пів години, потім зчищають м'якою щіточкою, а залишки прибирають тканинною серветкою.

Як відмити стару радянську вафельницю

Різних засобів підтримки чистоти такого раритету — безліч. Прихильники побутової хімії можуть скористатися гелями для чищення з позначкою «Антижир» або абразивними порошками, що чистять.

відмити стару радянську вафельницю

А ті, хто віддає перевагу доступнішим засобам, можуть скористатися одним із перевірених життям рецептів:

  1. У простору каструлю або металеве відро наливають воду, додають третину спакування харчової соди та вміст двох пляшечок силікатного клею. Місткість ставлять на вогонь, поміщають туди вафельницю і будь-яке старе металеве кухонне начиння, яке потребує ґрунтовного чищення, і кип'ятять не менш як годину при включеній витяжці або відкритому вікні.
  2. Аналогічним чином виварюють вафельниці у розчині господарського мила.
  3. Кашку з соди рясно наносять на забруднені поверхні та залишають на годину. Потім обприскують оцтом із розпилювача та миють під проточною водою.
  4. Чавунна вафельниця відмивається, якщо додати у воду суху гірчицю у співвідношенні 1:1 — виходить густа кашка.

Слабкі та сильні сторони цих способів у таблиці:

Рецепт
Переваги Недоліки
Кип'ятіння з содою та клеєм Не потрібно докладати зусиль Кип'ятити потрібно не менше ніж годину, на кухні з'являється різкий неприємний запах
Кип'ятіння з господарським милом Екологічно та дешево Доведеться дочищати вафельницю щіткою і відмивати від неприємного запаху
Чистка содою та оцтом Відмінно видаляє запахи  Підходить для помірних забруднень
Чистка гірчицею Безпечно навіть для дітей Не допоможе за наявності застарілого нагару
Мийні засоби побутової хімії Сильні засоби швидко відчищають жир і кіптяву Погано вимиваються, може залишитися запах

Очевидне, неймовірне: Як варити рис: 9 хитриків для різних видів та сортів

Як не можна чистити електровафельниці

Тут все інтуїтивно зрозуміло. Про ці три «НІ» пишеться у всіх інструкціях до електроприладів та у всіх правилах пожежної безпеки.

  • Не можна чистити не охоловший прилад і підключений до мережі.
  • Занурювати його у воду та мити під струменем.
  • Рясно змочувати робочі поверхні, заливати їх розчинами, що миють.

Для чищення антипригарного покриття неприйнятні металеві мочалки, жорсткі губки та щітки, агресивні мийні та абразивні очисні. Крім того, для миття знімних рифлених пластин з антипригарним покриттям не рекомендується використовувати посудомийну машину. Однак для уточнення цього моменту варто вивчити посібник з експлуатації конкретної моделі електричної вафельниці.

Щоб мінімізувати зусилля та зберегти вафельницю в ідеальному робочому стані вихід тільки один — чистити та відмивати одразу, як тільки охолонуть робочі поверхні. Якщо тісто вперто липне до пластин, можна трохи збільшити вміст олії в рецептурі, можливо, пекти вафлі, більше розжаривши пристрій. Олію в аерозолі краще не використовувати. Тоді пластикові частини відтирати від жиру не доведеться.

У господарстві знадобиться: Кращі хлібопічки для дому 2022 року: огляд ТОП-9 моделей

Коментарі
Залиште коментар
Категорії