Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Встановлення і підключення газового котла – 2 важливі моменти

Дата публікації: 18.10.2017 14:15
Дата оновлення: 18.10.2017 14:15

Опалення від міської котельні, яке неодноразово рятувало раніше, сьогодні себе вичерпала. Воно більше не виправдовує ні витрат, ні очікувань. Хочете комфортний мікроклімат і теплу воду цілодобово - єдиний варіант - індивідуальне опалення. Гарну погоду в будинку, як не можна краще, забезпечить газовий котел . Єдина перешкода до цілорічному затишку у вашому будинку - її установка - усувається досвідченими руками майстра. Читайте і дізнаєтеся, як підключити котел з мінімумом моральних і грошових зусиль самому. 

Зазвичай процес починається з визначення потреб. Хочете налагодити мікроклімат в будинку - беріть одноконтурні моделі. Бажаєте забути про нестачу гарячої води - вам допоможуть 2-контурні котли.

Читайте також: Вибір опалювального котла: твердопаливний, електричний або газовий? 3 головні критерії

Існують і інші різновиди газових котлів:

  1. Герметичні - відводять чадний газ через димохід.
  2. Вентильовані. У них застосовується коаксіальний димовідвід - два елементи з круглим перетином і діаметром. Він в народі відомий як" труба в трубі" : одна подає кисень, друга відводить чадний газ.

Ще ця кліматична техніка відрізняється за такими параметрами:

 різновиди газових котлів 

Порада: Вибирайте енергонезалежні варіанти, які працюють автономно без електроживлення. Це зручно для приватного будинку або для місцевості з частими перебоями подачі електрики. 

Перед тим, як встановити та підключити одно- або двоконтурний газовий котел, а також витяжку, вибирають потрібну модель, детально вивчають послідовність монтажу і готують до його проведення приміщення, щоб уникнути ситуацій, коли бажане обладнання не збігається з можливістю установки в певному приміщенні. Від того, чи правильно встановлено агрегат, залежить безпечне проживання домовласників і енергоефективність.

 встановити газовий котел

Цікаво почитати: Що вибрати - електричний або газовий котел? Порівняння по 4-м параметрам

Підготовка до встановлення




Щоб правильно зробити весь процес, небезпечно ігнорувати загальноприйняті правила безпеки - порушувати їх не тільки не рекомендовано, а й заборонено! Подумайте про ці норми до того, як приступити до монтажу. Ще краще, якщо ви запросите у свій заміський будинок людей, що спеціалізуються на правильному встановленні та запуску пристрою. Про спосіб опалення в приватному будинку думають заздалегідь: локацію газового котла позначають ще при будівництві.

Цікаво: Найкраще опалюють будинок підлогові котли, забезпечені теплообмінником, створеним з міді, наприклад, NOVA FLORIDA DELFIS CONDENSING KRB 12 .

Ось місця, де його можна встановити в:

  • гаражі;
  • кухні;
  • місце під сходами;
  • шафа;
  • літньої кухні;
  • на другому поверсі.

Дуже бажано передбачити для нього окреме приміщення. Наявність такої котельні і зовсім необхідно в дерев'яному будинку (без них вам не дадуть дозволу на установку).

 Вогнетривкий лист на стіну для установки підлогового котла

Рада з вибору моделі: Nova Florida CATU32MF48 з відкритою камерою згоряння отпіт 480 м². Характеристики: природна тяга, електронне запалювання, пластинчастий теплообмінник. Система" Aqua Premium" нагріває воду пластинчастим теплообмінником і накопичує надлишки в бойлері.

Ви живете в міському багатоквартирному будинку? Не проблема! У квартирах дозволена установка газових котлів, при повній відповідності з комунальними підприємствами та наявності проектної документації. Їх встановлюють в туалеті, у ванній, і навіть на лоджії, але в санвузлі ставити небажано.

Дозволяють акти видаються:

  1. для суміщеного виду (коаксіального);
  2. з роздільним типом повітроподача і видаленням чадного газу;
  3. при наявності колективного димоходу і воздуховода;
  4. при наявності воздуховода для окремого агрегату;
  5. обов'язкове встановлення витяжки.

Заборонено виводити димарі через фасади багатоповерхового будинку. У квартирах часто встановлюють настінні одноконтурні котли (наприклад, Buderus Logamax U072-24 ) - для економії місця.

Зверніть увагу на Vaillant turbo VUW . Це підвісний двоконтурний котел кріпиться на стіну, має електронним підпалом, працює від газу з потужністю в 32 кВт. Переваги - примусовий димовідвод, розширювальний бачок, відвідний зайву рідину, циркуляційний насос. Він безпечний - є запобіжний клапан і власна система діагностики неполадок. Підходить для квартир і заміських будинків.

 Настінний газовий котел в шафі

Буде цікаво: ТОП-6 дров'яних котлів для приватного будинку до 200 м²

Технологія установки підлогового котла




Перед тим, як встановити котел, грамотно готують місце відповідно до норм:

  • на стіні, де встановлюється газовий котел, повинен бути димохід;
  • джерело природного світла з мінімальними габаритами за формулою: 1 кубометр V приміщення потрібні 0,03 квадратних метра;
  • висота - не менше 2,5 м;
  • забезпечте вільний доступ до обладнання;
  • обладнайте вентиляційний канал;
  • вогнестійкість стін до 45 хвилин;
  • перевірте справність запобіжного клапана, що перекриває паливо при витоку;
  • димохід, відповідний продуктивності агрегату;
  • двері в котельні - 80 см, не менше.

Монтаж обладнання пройде без проблем, якщо при покупці вибрати відповідний спосіб кріплення, вивчити сертифікати і звірити серійний номер, технічні характеристики з зазначеними в паспорті обладнання. Іноді виникають проблеми з реєстрацією об'єкта.

 Газовий котел в підвальному приміщенні

Основні правила:

  1. Газовий, наприклад, Ariston GENUS X 35, котел важкий, тому підлогу, де він монтується, потрібно зміцнити - зробити стяжку або укласти бетонні плити.
  2. Завжди залишайте не менше 10 сантиметрів зазору між котлом і стіною, якщо стіни вогнетривкі.
  3. Якщо стіни не вогнетривкі, їх потрібно обшити металевим листом. Підстава ізолюється покрівельною сталлю, накладеної на лист з азбесту шириною не менше 0,3 см.
  4. Рівень підлоги перевіряють будівельним рівнем, щоб уникнути нерівностей.
  5. Уникайте використання димохід без перевірки тяги.
  6. Вмонтовуйте фільтри, щоб не засмічувався теплообмінник.
  7. Приєднайте двоконтурний котел до водопровідних труб. 

 Газовий котел підлогового типу

До внутрішньобудинкової системи котел підключають за допомогою швидкого демонтажу. Запірні вентилі встановлюють на кожній трубі, що веде до агрегату. Тоді при демонтажі обходяться без зайвого скидання води з опалювальної системи. Перед тим, як запустити систему, ретельно перевірте всі додаткове обладнання - справність проводки, тягу і вентиляцію.

Повну заміну, ремонт або установку опалювальної системи не можна проводити самостійно. Довірте це професіоналам, які зроблять це швидко, якісно і гарантують безпеку, а також проведуть перший запуск, який виявить неполадки і витоку. При виявленні - вимикають агрегат до усунення поломки.

Читайте: ТОП-7 популярних газових опалювальних котлів до 250 квадратних метрів .

Технологія установки настінного котла




Щоб не ризикувати, запросіть компетентного людини. Встановити, а також підключити і запустити настінний котел можна і самому, але фахівець знає особливості процесу, в курсі можливих нарікань, і знає, що зробити для усунення можливих неполадок.

 Газовий настінний котел з сигналізатором

Загальні рекомендації монтажу:

  • Перевірте інструкцію і комплектацію пристрою при купівлі, доставки.
  • Після розпакування промийте труби, щоб частинки пилу не потрапили в систему і не засмітили її. 
  • Промийте систему опалення - магістралі, радіатори.
  • Перед тим, як закріпити котел (наприклад, Protherm LYNX 24 ), переконайтеся в міцності стіни, наскільки вона витримає масу настінного устойства, чи буде угнеупорной.
  • Якщо матеріал стіни горючий, зміцните на НЕ металевий лист, не менше 3-міліметрової товщини.
  • Для підвісного агрегату прокласти окрему проводку з наявністю стабілізатора і вимикача.
  • Забезпечте заземлення.
  • Рівна проводка без перекосів і вигинів забезпечить безперебійне живлення і убезпечить від непередбачених обставин. Відстань від котла до стелі - не менше 50 см, до підлоги-80 см.

 Вогнетривкий лист для газового котла

Перед підключенням до димоходу переконайтеся в його прохідності. У зовнішньому виході птахи в'ють гнізда, при рідкісної чистці шахти, вона засмічується павутиною, брудом, - це перешкоджає відходженню чадного газу. Установка двоконтурних котлів (наприклад, RODA VorTech ) займає більше часу. Їх підключають до опалювальних магістралями до труб гарячого водопостачання.

враховуйте:

  1. переконайтеся, що вилучені заглушки на патрубках;
  2. перегляньте місця суміщення комунікацій - фітинги повинні ущільнюватися прокладками, різьблення щільно затягуйте;
  3. встановіть фільтри, щоб не стався засмічення теплообмінника.

Газоподачу до котла проводиться металевою трубою або через зганяння. 

Буде цікаво: Як вибрати газову колонку

Установка парапетного котла




Здійсніть бажання зробити житло теплим і затишним в будь-який час року, звернувшись до перевіреної технології. Навіть в квартирі багатоповерхового будинку вирішене питання комфортної температури - встановіть парапетний прилад і регулюйте температуру, витрата палива, витрату енергоресурсів.
Відмінні риси парапетних котлів, в порівнянні з іншими опалювальними приладами, наприклад, від підлогового котла Hercules Solar 26 :

  • " Свій" (коаксіальний) димовідвод;
  • закрита камера згоряння і енергонезалежність - немає потреби в штучному Піддув;
  • пристрою з конвекційним отвором не потрібно підключати до магістралей, радіаторів;
  • одноконтурні та двоконтурні моделі.

Такі вироби компактні, легкомонтованою, їх встановлюють в будь-якому приміщенні, навіть у ніші під вікном. Випускаються з ліво- правостороннім способом підключення.

 Підлоговий котел в інтер'єрі

Ще раз переконаєтеся що все робите правильно - перед установкою парапетного котла зробите такі дії:

  1. Вивчіть інструкцію.
  2. Не забудьте про отвір для коаксіальної труби (наприклад, нею оснащений Ferroli Domina F2 ).
  3. Зафіксуйте перший патрубок воздуховода.
  4. З'єднайте котел з водопроводом.
  5. Встановлюйте котел на кронштейнах, зафіксуйте гайками і шпильками.
  6. Внутрішню секцію димоходу розташуйте під кутом для стоку конденсату.
  7. Перевірте свою роботу на зазори.
  8. Полум'я повинно горіти рівно, без переривань, загасивши.
  9. Перевірте з'єднання.

 Підлоговий газовий котел з конвекторним отвором

В установці таких пристроїв є приємні і негативні моменти. До позитивних факторів зараховують:

  • економія грошей на покупку, обслуговування;
  • варіативність підключення;
  • дизайн і компактність - підходять для будь-якого приміщення;
  • високий ККД.

Недоліки в тому, що парапетні пристрої малопотужні і призначені для малогабаритних приміщень, а також вимагають детальної консультації фахівця для розміщення газоходу.

Цікаво почитати: ТОП-6 дров'яних котлів для приватного будинку до 200 кв.м.

Установка газових котлів - трудомістке і клопітка справа. Воно тягне паперову тяганину, так як без дозвільної документації, проектів і схем обійтися не можна. Система опалення може підлягати повній або частковій заміні, ремонту, прочищення, а тому процес займає багато часу. Але затишок, який отримують домовласники після установки індивідуального опалення, виправдовує затрачені кошти.

Самостійна установка пристрою або будь-якої його частини небажана. Краще запросити фахівця, який запустить і монтує котел. Ще краще - скористатися нашими послугами по установці. Вони гарантують правильність монтажу, виключає можливі поломки, виявляє брак. Не піддавайте небезпеки близьких - іноді одна помилка може дорогого коштувати!

Відео: Установка і підключення газового котла

Коментарі
Залиште коментар
Категорії