Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП 10 додатків для створення сторіс: професійне оформлення за 2 хвилини

Дата публікації: 25.01.2022 10:21
Дата оновлення: 16.11.2023 17:34

Красиві сторіс тішать око. Історії у стрічці новин доглядають до кінця. Це важливо для власників малого бізнесу та блогерів — контент у соцмережах є одним із важливих елементів просування. Власноруч протестували понад 50 популярних додатків для сторіс в Інстаграм і вибрали 10 надцікавих та зручних. Готуйтеся качати!

Canva

Універсальний сервіс використовують для створення постів, сторіс, відео та презентацій. Безплатно доступні 50+ шаблонів stories, при цьому їх можна міняти, додаючи елементи, змінюючи шрифти та вклеюючи фотографії, які можна зробити на телефон або фотоапарат. Редагувати фотокартку можна зручно прямо в Canva: відрізати не потрібний фрагмент, додати фільтр, налаштувати прозорість елементу.

робота з додатком canva

Під час роботи з текстом налаштуванню піддаються інтервали між літерами та висота рядка. Можна створювати серію сторінок: вони можуть бути з одним макетом або різними.

Шанувальникам індивідуальності сподобається можливість створення шаблону, який можна використовувати у всіх майбутніх сторіс. Також до історії легко додати трек із бібліотеки сервісу: безплатно доступно близько 10 пісень. Якщо цього виявиться замало — можна купити трек за $3 або увімкнути преміумпідписку. Тоді всі елементи стають безкоштовними: включаючи макети, шрифти ($0,99 за штуку без Pro-підписки), фото, відео та додаткові елементи. Коштуватиме це $9.99 на місяць. За рік доведеться віддати $120 або 3300 грн.

Стати детективом: Як знайти людину за номером мобільного телефону: 3 способи розв'язувати задачу

Mojo

Прога для створення анімованих сторіс на телефоні. Спеціальні фотоефекти можуть змінювати положення картинки, масштаб або поступово прибирати елемент зі сторіс. Також можна додати анімацію на текст, підставити об'єкти, що світяться або пересуваються. Такі сторіс Інстаграм зчитує, як «відео», а отже, краще просуває — при цьому фолловерам простіше ознайомитися з усією інформацією, оскільки за відчуттями це все ще картинка, яку можна швидко подивитися.

програма для сторіс Mojo

Безплатно доступно близько 50 готових шаблонів. Приєднавши преміум, кількість можливих «фонів» зросте до 400+. Деталі зображення змінюються: фотографії, фон, додаткові елементи, формат зображення, текст, тип та хронологія анімації деталей. Також можна додати пісню з вбудованої бібліотеки програми. У платній версії користувач отримує:

  • 400+ шаблонів,
  • десятки додаткових елементів,
  • шрифти та формати,
  • можливість додати лого та ефекти на нього,
  • видалення фону.

Коштуватиме це $9,99 на місяць або $39,49 за рік. Доступна пробна підписка — перші 3 дні безплатно. Проте все одно доведеться підключати банківську карту. Отже, якщо є бажання спробувати повну версію, але не хочеться купувати підписку, потрібно відключити пробний варіант протягом 72 годин.

Лікнеп: Як платити смартфоном: 3 системи оплати

StoryLuxe

Одна з найкращих програм для створення мінімалістичних сторіс на айфонах (працює тільки на «яблучках», таких, як iPhone 11 або iPad). Усього присутні 16 тем, у кожній з яких знаходиться до 10-20 шаблонів: безплатно доступні 3-5 макетів з кожного блоку. Купуючи повну версію, для роботи стають доступними усі макети.

програма StoryLuxe

І хоч тут немає великих можливостей редагування, тематичні блоки stories дозволяють створювати серії історій в одному стилі, але з різною зовнішністю. Завдяки цьому читачі не нудьгують при перегляді сторіс: всі вони відрізняються, а значить оку щоразу буде за що «зачепитися». Щоб отримати доступ до усіх шаблонів, потрібно використовувати Pro-версію, що коштуватиме $5,99 на місяць, або $24,99, якщо оформити одразу річну передплату.

Читайте: Види роз'ємів USB — коротко в 3 розділах

CutStory

Простий додаток для створення фото та відео сторіс. Зображення можна переміщувати та масштабувати, проте повернути не вдасться. Якщо необхідно отримати картинку «під кутом», змінювати кут нахилу доведеться в іншому додатку.

програма для роботи зі стор CutStory

У платній підписці можна позбутися водяного знака програми, отримати необмежену кількість проєктів для зберігання, мати можливість додати музику зі своєї медіатеки, додати лого, текст і навіть імпортувати власні налички. У free-версії доведеться задовольнятися готовими шаблонами та заготовленим на них текстом.

Місячна Pro-передплата коштує $3,49. За річну доведеться віддати $41,68 (щоправда, у період знижок можна купити прогу за $30,99). Якщо немає бажання купувати підписку, можна окремо розблокувати деякі особливості програми. Прибрати логотип CutStory вдасться за $3,99. Отримати можливість додавати фонові пісні до відео коштуватиме $2,99.

Корисно: Чому не відправляються СМС з телефону: 7 кроків для розв'язання проблеми

InShot

Один з топових додатків для сторіс підійде тим, хто любить ділитися відео або слайдшоу, і хоче робити це красиво. При монтажі можна переміщати фрагменти, розмивати фон, додавати музику (краще під час цього використовувати навушники, щоб було чути кожен біт), тексти та наліпки, обрізати відео та пісні. Крім того, доступна зміна швидкості відео: уповільнення та прискорення всього ролика або його частини.

програма InShot

Також можна редагувати фото. При виборі формату картинки варто вибрати «9:16» — саме з цим співвідношенням сторін і вантажаться stories. При роботі з фото його можна переносити в будь-яку частину «історії», змінювати задній фон або скористатися одним із заданих візерунків.

Любителі ретушувати фото зрадіють кількості можливостей:

  1. Робота зі світлотінню
    Надати фотографії драматичності допоможуть яскравість, насиченість, контраст, криві, віньєтка, колір, шуми й т.д.
  2. Ефекти
    Нададуть фотографії незвичайний вигляд: додадуть штучне «заломлення», шуми, як на старому телевізорі або відеокасеті, спотворять фото і т.д.
  3. Інструменти ретушування
    Для цього доведеться додатково завантажити програму Peachy — аналог Facetune, що прибирає з обличчя моделі прищі, кола під очима та зморшки. Змінювати картинку можна в InShot — інтеграція безшовна.

Вартість місячної версії — $3,99. За річну доведеться віддати $12,99. Витративши $34,99, користувач отримує повну версію для свого користування. Але якщо немає бажання купувати Pro, а безплатних функцій мало, можна придбати окремі пакети — набір фільтрів Cinema, Film, Create та Skin за $1,99. $3,99 обійдеться пакет переходів Power або позбавлення від реклами.

Слід знати: Як використовувати смартфон як мікрофон: 1 додаток та 3 рішення

Unfold

Надзвичайно зручна програма для створення сторіс, що працює з iOS та Android. В базі програми є 400+ шаблонів для постів та історій в Інстаграм. Щоправда, у безплатній версії близько 30 макетів із можливістю змінювати шрифт, кольори та додавати наліпки.

додаток для роботи зі стор Unfold

Фотографії можна завантажувати з галереї мобільного телефону та додавати зображення з фотостоку Unsplash. Налаштування тексту присутні: колір, інтервали між рядками та буквами, жирний/курсив та кольорова підкладка. Безкоштовні 6 шрифтів, з кирилицею лише 3.

Програма сподобається тим, хто створює серії сторіс. Тут можна відразу «намалювати» кілька історій поспіль, підтримуючи однакову верстку для блоку «постів, що зникають». Перш ніж зберегти їх на телефон, можна переглянути, щоб переконатися, що серія витримана в одному стилі. По бажанню можна змінити порядок сторіс. Далі їх можна завантажити на телефон або виставити в Instagram.

Функція кадрування трохи недопрацьована: зображення всередині макету можна змінювати (крутити, змінювати масштаб тощо), проте вони будуть прив'язані до центру зони. Тому, якщо потрібно запостити якусь частину фото або відео (наприклад, лівий верхній кут), їх доведеться вирізати в іншому додатку і потім «клеїти» в Unfold.

Є пробний режим — 3 дні Plus-підписки. Щоправда, все одно доведеться прив'язати карту, з якої списуються гроші. Далі можна вибрати між місячним та річним тарифом вартістю $2.99 ​​та $19.99, відповідно.

Зручність над усе: Як налаштувати додаткові кнопки миші, перепризначити ЛКМ та ПКМ: гайд у 4 розділах

StoryChic

Ця аппка заслужила місце в ТОП 10 додатків для Інстаграм сторіс завдяки можливостям тонкого налаштування картинки під себе. Безплатно надається відразу 60 шаблонів із налаштуванням всіх елементів.

додаток для обробки фото StoryChic

У повній версії користувач отримує більше ніж 500 різних макетів. На вибір є як прості анімовані шаблони, де рухаються кілька елементів, так і слайд шоу під музику. Також преміум користувачі зможуть працювати з анімованими шрифтами та отримати доступ до всіх фільтрів.

У StoryChic багато яскравих шаблонів, сервіс підійде любителям виділитись. Є багато макетів, де можна встановити своє фото як фон. Ціна на Про у щомісячній підписці «кусається»: $9.99, і знижки на цей тариф бувають рідко.

А ось придбати вигідно річну чи довічну версію просто: потрібно спостерігати програму в період знижок. Зазвичай план на рік коштує $59,99, але під час акцій його можна придбати за $29.99. Довічна покупка коштуватиме $149.98, проте прайс у період знижок падає до $59.99 — майже втричі дешевше, ніж зазвичай. Доступний пробний період на 3 дні, необхідно прив'язати банківську картку.

Детальний огляд: Samsung Galaxy Z Fold 3: огляд 8 його особливостей

Adobe Spark Post (Creative Cloud Express)

Програма підійде для створення графіки та відео. До готових шаблонів можна додати візуал — фото, наліпки, логотип, знімки й т.д. Також тут змінюються усі елементи, завдяки чому вдається створити унікальний макет. І кількість варіантів на вибір приголомшує — тут їх понад 30 тисяч. Річ у тім, що шаблони Creative Cloud Express йдуть не як статичні картинки, а як набір елементів, які можна міняти.

робота у програмі Adobe Spark Post (Creative Cloud Express)

Програма підійде тим, хто хоче, щоб все одразу було красиво. Вона змінює графічні елементи під вибраний стиль. Допустимо, користувач змінив фон, і програма може відразу перефарбувати додаткові елементи. При зміні пропорцій, програма розраховує, де найкраще обрізати або розтягнути отриманий макет, щоб він виглядав пристойно. А за допомогою інструментів Colors можна змінювати палітру фото в один клац.

Тут можна створювати анімовані елементи, роблячи пости більш «живими». Проте у безплатній версії є водяний знак. Якщо хочеться його прибрати, доведеться платити за Про-підписку. Купуючи її, користувач одночасно отримує підписки Adobe Premiere Rush (нелінійний відеоредактор — спрощена версія Premiere Pro), Photoshop Express (урізаний фотошоп для ПК), Spark Video (ще один відеоредактор) Adobe Spark Page (прога для створення та верстки вебсторінок). Коштуватиме це $9,99 на місяць або $99,99 при оформленні річної підписки.

На тему: Як вимкнути голосовий пошук Google на смартфоні — 5 функцій, залежних від деактивації безконтактного введення

StoryArt (Artory)

Додаток для обробки фотографій та створення сторіс. Безплатно доступні кілька сотень шаблонів, безліч ефектів та десятки наличок. У повній версії користувачеві на вибір відкриваються понад 3 тисячі макетів, 400+ з яких анімовані та 600+ наліпок на будь-яку тему. 

програма StoryArt (Artory)

Є шаблони у стилі мінімалізм (простий фон, мінімум деталей) та яскраві макети. Зручна навігація. Легко знайти потрібний макет за категорією або ключовими словами. Щоб не шукати улюблені макети, можна зайти до розділів «Вибране» або «Недавні» — там зберігаються потрібні колажі.

Роботи зберігаються у папці «Чернетки». По бажанню можна створити ланцюжок сторіс і подивитися, як вони будуть виглядати все в тому ж меню чернеток. Також макети дублюються та переміщуються в папки — так вдасться заздалегідь сформувати свій контент-план.

Довічна передплата коштує $32,99. У період акцій можна «зловити» повну версію за $15,99. Враховуючи те, що це не річна передплата, а покупка додатка, це вигідно.

Дізнайтесь: Як змінити логін в Скайп, чи можливо це: 3 реальні варіанти для ПК, Android та iOS

Magisto

Розумний редактор відео. Достатньо завантажити туди ролики, вибрати фонову музику, а далі аппка сама обріже фрагменти, щоб створити монтаж. Також тут можна створити слайдшоу із фото — достатньо додати необхідні фотографії.

програма Magisto

Є шаблони на будь-який смак — як заспокійливі, так і енергійні ролики. Правда, безплатно доступно трохи більше ніж 50 макетів та близько 100-200 пісень. У платній версії користувач отримує всю базу макетів (понад 100 «настроїв») і музичну бібліотеку програми (понад 500 пісень) в користування. Коштуватиме це $29,99 на місяць. Пробний період — 7 днів.

Щоб ухвалити остаточне рішення, який із додатків для сторіс краще, — простіше всього порівняти їх у загальній таблиці: 

Програма
Що робить На яких платформах працює Що доступно безплатно Підписка
Canva Пости, сторіс, ролики, презентації тощо Android, iOS, Web 50+ шаблонів сторіс, 10+ пісень, кілька десятків елементів $10 — місяць $120 — рік
Mojo Анімовані сторіс Android, iOS 50 макетів, 6 шрифтів, 30+ додаткових елементів $10 — місяць $40 — рік
StoryLuxe Мінімалістичні сторіс iOS 16 тем, у кожній з яких по 10-20 шаблонів $6 — місяць $25 — рік
CutStory Макети для фото- та відеосторіс Android, iOS 40+ шаблонів із заготовленим текстом $3,50 — місяць $42 (у період знижок $31) — рік. Прибрати лого — $4, можливість додавати музику — $3
InShot Монтаж роликів та слайд-шоу Android, iOS 40+ шаблонів з тонким налаштуванням (зміна положення елементів, шрифт тощо) $4 — місяць $13 — рік $35 — покупка назавжди $12 — набір фільтрів Cinema, Film, Create та Skin. $4 пакет переходів Power, свобода від реклами
Unfold Робота з фото та шаблони для сторіс Android, iOS 30 шаблонів з можливістю тонкого налаштування $3 — місяць $20 — рік
StoryChic Робота з картинками у сторіс Android, iOS 50 шаблонів, серед них 10+ анімованих $10 — місяць $60 (під час акцій — $30) — рік $150 (у період знижок $60) — покупка
Adobe Spark Post (Creative Cloud Express) Створення картинок для постів, сторіс, ілюстрацій Android, iOS Кілька тисяч шаблонів — вони тут йдуть не як статичні картинки, а як набір елементів, що налаштовуються $10 — місяць $100 — рік.
StoryArt (Artory) Макети для сторіс Android, iOS 100+ шаблонів, 10+ шрифтів, кілька десятків ефектів $16 — рік $33 — назавжди
Magisto Розумний редактор відео – достатньо вибрати «настрій», трек та завантажити відео Android, iOS 50+ макетів, 200+ пісень $30 — рік

Кожна аппка із цих ТОП 10 додатків для створення сторіс має свої особливості, що підкорюють з першого погляду. Комбінуючи роботу відразу в кількох додатках, отримаєте унікальний профіль, на який захочеться підписатися навіть скептику.

Безпека: Як відновити контакти Google на телефоні — 4 базові алгоритми

Коментарі
Залиште коментар
Категорії