Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП-10 кращих SSD на 120-128 Гб

Дата публікації: 30.07.2018 12:59
Дата оновлення: 08.12.2023 13:31

SSD - Не розкіш, а засіб прискорення. Такий флеш-накопичувач вміє робити «енергійніше» будь-який ноутбук чи ПК, чи то домашня чи серверна збірка. Відгук ПЗ, процес запуску/відключення ОС та інші повсякденні завдання виконуватимуться майже моментально. Такі диски — чудова альтернатива «класичним» HDD, хоча б тому, що не шумлять і працюють разів на десять швидше.

лучшие твердотельные накопители на 120-128 GB

Щоб вибрати відповідний SSD та не розчаруватися покупкою, створено рейтинг найкращих моделей на 120-128 Гб. Такого об`єму достатньо, щоб зберігати на диску операційну систему і важливі програми. Стаття розповідає про ключові особливості та параметри кожного топового варіанта.

KINGSTON UV400 120GB 2.5 SATA III

Гідний представник, випущений популярною компанією, приємно дивує своєю швидкістю та довговічністю. Помітне підвищення продуктивності лептопа чи ПК, чи то ігри, професійний софт, чи запуск операційної системи — накопичувач впорається з такими завданнями на «ура». Втім, не лише цим SSD здатний порадувати господаря. Є в нього й інші привабливі якості, завдяки яким диск і увійшов до рейтингу найкращих.

Примітка: Класичний – 2,5 дюймовий – Формат моделй дозволяє їй добре вписатися як в стаціонарний системний блок, так і в конфігурацію ноутбука.

KINGSTON UV400 120GB 2.5 SATA III

Чому ССД диск потрапив у топ:

  • Надійний флеш накопичувач здатний пропрацювати тисячу годин, перш ніж видихнеться.
  • Стійка до ударів та вібрацій конструкція забезпечує стабільну роботу диска на 120 Гб.
  • Комфортна установка без сторонньої допомоги UV400 120 GB може постачатися у межах комплекту.
  • Швидкий – SSD за секунду запише 350 мегабіт, а вважає – 550 за той самий час.

WD GREEN 120GB 2.5 SATA III

Ігри, інтернет серфінг, «вагомий» софт, запуск ПК/лептопа, завершення роботи системи та інші повсякденні завдання, з якими доводиться стикатися користувачам, тепер виконуватимуться набагато швидше. З цим накопичувачем навіть у не найсучасніших PC та ноутбуків відкриється друге дихання. Вага моделі складає всього 32 грами, так що він не надто ускладнить навіть ультрабук.

Примітка: пристрій відноситься до серії екологічних та енергоощадних SSD – GREEN.

WD GREEN 120GB 2.5 SATA III

Чотири привабливі особливості диска:

  1. Підтримка розробки Trim, мета якої – підтримувати максимальний рівень продуктивності протягом всього терміну служби накопичувача. Ця технологія перевіряє записи і каже контролеру, які блоки йому не треба чіпати, шляхом чого знижується зношування флеш-накопичувача.
  2. Як і у попереднього SSD на 120 Гб із цього рейтингу, представлений варіант здатний прослужити тисячу годин. До того ж у нього дуже приємний показник ударостійкостй під час роботи – 1500 G.
  3. У WD GREEN 120GB 2.5 SATA III низький показник споживання енергії, що особливо важливо під час роботи з ноутбуками. За рахунок енергоефективності продовжується час роботи акумулятора лептопа на одному заряді.
  4. Зручності та простота установки, та сумісність з більшістю материнських плат господареві ССДшки можливість обійтися без допомоги комп`ютерних майстрів.

Любителям більших об`ємів: ТОП-10 найкращих SSD-накопичувачів на 1 Тб — Рейтинг SSD дисків об`ємом 1000 GB

TRANSCEND 370 128GB 7mm (TS128GSSD370S)

Модель типу навіть далеко не найсучаснішому ноутбуку або настільному ПК працювати набагато швидше. Втім, цим радують чи не всі SSD тому такі флеш-накопичувачі і популярні. Але цей диск потрапив до рейтингу з інших причин.

 TRANSCEND 370 128GB 7mm (TS128GSSD370S)

Найкращі риси пристрою:

  • Тоненький семимиліметровий девайс на 128 Гб добре поміщається навіть в ультрабуки.
  • Є DevSleep – режим для оптимізації споживання енергії. Він помітно продовжує час роботи лептопа однією заряді.
  • Продуктивність на висоті – модель за секунду прочитає 560 мегабіт інформації, а запише трохи менше – 460 мегабіт за той же час. До тому ж, завдяки швидкому SATA III пристрій отримав відмінну пропускну здатність – 6 Гбіт/с.
  • 370 128GB Trim – опцію, яка оптимізує витрати ресурсу, а тому додає диску довговічності.

SILICON POWER 2.5" S55 120GB SATA

Цей варіант – універсальне рішення для ноутбуків, «домашніх» та серверних. комп`ютерів. Модель SSD диска бюджетної категорії з значними технічними характеристиками змусить систему «літати» не гірше за реактивний літак.

`SILICON

Чому флеш накопичувач потрапив до рейтингу найкращих моделей на 120-128 Гб:

  • NCQ – відповідає за пріоритетність виконання команд. Такий підхід використовується для підвищення швидкодії ПРИСТРОЇВ SATA.
  • Trim – для зниження зносу девайсу. Завдяки цій функції продуктивність девайсу тримається на максимумі протягом усього життя.
  • Швидкодія 2.5" S55 120GB зі швидкістю 550 мб/с, а записує з показником 440 мб/с. Пропускна здатність у нього теж хороша, а завдяки можливості під`єднати диск через SATA III.

Мінус – можливість шифрування даних відсутня.

Інструкція: Як правильно встановити SSD на комп`ютер та ноутбук: 3 способи

AMD 2.5 RADEON 120GB 2.5 SATA (R5SL120G)

Швидка та надійна модель від AMD стане чудовою альтернативою класичному жорсткому диску. Призначений аксесуар для внутрішнього використання. Сумісний з десктопними зборками та ноутбуками, довговічний і дуже спритний SSD недарма увійшов до рейтингу кращих накопичувачів з обсягом пам`яті в 120-128 гігабайт.

AMD 2.5 RADEON 120GB 2.5 SATA (R5SL120G)

П`ять приємних якостей флеш пристрої:

  1. Витривалий довгожитель здатний пропрацювати півтора мільйона годин.
  2. Як і попередні моделі у списку, цей SSD не відкидає Trim-технологію. Ця технологія забезпечує максимальний рівень продуктивності девайса протягом усього його життя.
  3. Максимальну швидкість 6 Гбіт/сек (показник пропускної спроможності) гарантує SATA III. Що стосується запису інформації, то вона здійснюється зі швидкістю 349 мегабіт за одну мить. Диск також дуже швидко зчитує дані – за секунду прочитає 544 мегабіти інформації.
  4. Пристойні показники стійкості до ударів під час роботи (1500 G) додають балів надійності цьому. RADEONу.
  5. Підтримка SMART теж приємно порадує. Завдяки цій функції користувач має можливість стежити за станом накопичувача. Число циклів запису в комірку, відсоток зносу, приблизний час виходу девайсу з ладу та інша важлива інформація дозволить вчасно перенести дані у разі потреби.

SANDISK 2.5" SATA 3.0 PLUS 120GB

Швидкодія модель для внутрішньої установки забезпечує NAND пам`ять типу TLC. Компактність, надійність, проста установка – це ще не всі плюси флеш-девайсу.

Примітка: як і в інших моделей, що потрапили в рейтинг кращих, цей варіант має СТАВуніверсальним форм фактором – 2,5 дюйми. Так що пристрій стане як у великогабаритний системник, так і ноутбук.

`SANDISK

Головні особливості топового накопичувача:

  • Рівномірна витрата ресурсу та максимальна продуктивність протягом усього терміну служби 120-гігабайтного варіанта забезпечується командою Trim.
  • SSD здатний досить довго слугувати своєму власнику. Напрацювання цього диска на відмову – 1,75 тисячі годин, а показник ударостійкості під час роботи – 1500G.
  • SATA 3.0 PLUS 120GBШВИДКО читає та пише інформацію. Так, За одну мить пристрій вважає 530 МЕГАБІТ інформації, а запише — 310 МЕГАБІТ.

Попри всі переваги цього SANDISK, у диска таки виявився недолік, а саме відсутність апаратного шифрування.

Читайте також: ТОП-10 найкращих SSD-накопичувачів

TRANSCEND SSD220S PREMIUM 120GB 2.5 SATA III (TS120GSSD220S)

Надійність та швидкодія — не єдині, хоч і вагомі причини купити преміальний варіант, випущений «майстрами пам`яті» TRANSCEND. Оснащене спритною NAND пам`яттю, що належить до типу TLC, флеш-пристрій зможе порадувати свого власника та іншими якостями.

TRANSCEND SSD220S PREMIUM 120GB 2.5 SATA III (TS120GSSD220S)

Чим хороший диск: його найкращі якості
Енергоефективністю Режим SATA DevSleep корисний під час роботи з лептопами, оскільки помітно продовжує час автономності. На одному заряді тепер можна працювати і серфити в Інтернеті довше. Економія складає до 90%.
Висока продуктивність Читання даних здійснюється диском зі швидкістю 560 Мб/с, запис файлів проходить на швидкості 310 Мб/с. При виконанні операцій довільного зчитування/запису блоків об`ємом 4 Кб досягається швидкість 280 мб/с
Надійністю та довговічністю Підтримка технологій RAID та LDPC (Low-Density Parity Check), алгоритм яких спрямований на виявлення та виправлення системних помилок, підвищує рівень безпеки зберігання інформації та знижує знос осередків. Це продовжує термін служби накопичувача SSD220S PREMIUM 120GB 2.5 SATA III.
Зручність діагностіки Програма SSD Scope дозволяє стежити за станом девайса та контролювати рівень продуктивності.

KINGSTON A400 120GB 2.5 SATA III

Надійний та довговічний SSD з оптимальним для встановлення системи та програм об`ємом – 120 Гб – і приємним цінником радує показниками продуктивності. Компактний девайс легко встановити хоч на комп`ютер, хоч на лептоп. Диск оснащений NAND TLC-пам`яттю та контролером 2 CH.

KINGSTON A400 120GB 2.5 SATA III

Чим заслужив місце у рейтингу найкращих — три основні плюси:

  1. Високопродуктивний. Флеш-накопичувач від KINGSTON і зчитує дані з дуже серйозною швидкістю – 450/500 мегабіт на секунду відповідно.
  2. Як і інші пристрої у списку гідних накопичувачів на 120-128 ГБ, він підтримує Trim. Така технологія здатна утримувати показники продуктивності на максимальному рівні та оптимізувати зношування осередків моделі для стабільної та довгострокової роботи.
  3. Здатний на довгу службу – робота цього A400 має перевалити за тисячу годин, щоб диск пішов на пенсію.

Корисно: Як перевірити стан SSD диска в Windows та Mac – 10 програм для моніторингу

SAMSUNG 2.5" 850 120GB SATA

Висока продуктивність і безпечне зберігання інформації, надійність і довговічність, проста установка в ПК або ноутбук без допомоги професіоналів. накопичувачем від SAMSUNG це цілком реальне. Одним із значних, але далеко не єдиною перевагою моделі є невисока вартість у поєднанні з шикарними характеристиками. Втім, інакше диск просто не потрапив би до рейтингу, що відображає найкращі моделі SSD з об`ємом флеш-пам`яті 120-128 GB.

Шість головних переваг:

1. Фірмова технологія TurboWrite підвищує швидкість запису даних диском у послідовному режимі. Показники швидкості записування, зчитування теж вражають – за секунду 520 та 540 мегабіт відповідно.

2. За безпеку зберігання файлів відповідає апаратне шифрування AES 256 bit.

3. Trim і NCQ – розробки, головне завдання яких полягає в тому, щоб накопичувач жив якомога довше без втрати показників продуктивності в майбутньому.

`SAMSUNG

4. Здатний служити дуже довго — 1,5 млн годин.

5. Диск порадує і чудовою пропускною здатністю: якщо використовувати SATA III, то показник складе 6 Гбіт/с, а якщо SATA другого покоління – 3 Гб/с. Навіть не найновіша конфігурація лептопа набуде другого дихання.

6. ПЗ Magician автоматично оновить прошивку двох з половиною дюймового накопичувача 850 120GB SATA. Крім того, програма є інструментом для оптимізації характеристик.

TRANSCEND 360 128GB 2.5 SATA

Надійність і довговічність — значні, але не єдині сильні сторони моделі, інакше вона просто не потрапила б у список топових флеш накопичувачів. Чим же пристрій заслужив місце в рейтингу найкращих варіантів на 120-128 Гб?

Причини, з яких SSD потрапив у топ:

  • Компактний девайс оснащений контролером, який славиться швидкістю реакції. Змусити "літати" лептоп досить просто: запис даних відбувається з показниками швидкості Модель підключається через швидкий SATA III, проте з SATA II накопичувач також сумісний.
  • Шифрування захищає інформацію.

TRANSCEND 360 128GB 2.5 SATA

  • Режим DevSleep робить цей диск одним із найкращих рішень для ноутбуків: він продовжує життя акумулятора лептопа на одному заряді.
  • Прослужить довго. По-перше, підтримує Trim – розробку, створену для оптимізації зносу накопичувача. Вона також підвищує його продуктивність. По-друге,360 128GB 2.5 SATA, здатний орати тисячу годин, перш ніж видихнеться.
  • Швидкий відгук – ще одна перевага пристрою. Воно відгукується лише за 20 мілісекунд, завдяки чому відновлення роботи системи відбувається практично моментально.

Лайфхакі: роботи з SSD накопичувачами – відповіді на 9 важливих питань, щоб ССД пропрацював довше

Кожна модель SSD диска на 120-128 Гб, яка потрапила до рейтингу, змусить комп`ютер працювати швидше. Кожен флеш накопичувач зі списку порадує довговічністю та високою продуктивністю. Можна вибрати будь-який варіант і не помилитися, але якщо потрібно зберігати багато даних і закрити їх від сторонніх, краще придивитися до моделей з апаратним шифруванням. А якщо треба сховище для лептопа, щоб батарею не садило – є сенс взяти щось від WD або TRANSCEND.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії