Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП-10 кращих Wi-Fi роутерів TP-LINK

Дата публікації: 21.01.2019 13:19
Дата оновлення: 20.02.2023 16:11

Що приваблює користувачів у роутерах від компанії TP-LINK? Наявність розширеного функціоналу навіть у найдоступніших за вартістю варіантах. Які саме можливості мають апарати, продемонструють кращі Wi-Fi роутери TP-LINK з рейтингу. Захист від злому, підтримка CCA, гостьовий доступ, батьківський контроль – що ще накопичено для користувачів в цих приладах? Про 10 топових пристроїв, їх плюси і мінуси йтиметься далі.

Читайте також: ТОП-10 кращих Wi-Fi роутерів.

 Рейтинг Wi-Fi роутеров TP-LINK

TP-Link TL-WR840N

Апарат успішно використовується в невеликих офісах, відмінно підходить для дому. Це комбінований прилад для бездротового або дротового доступу до всесвітнього павутиння. Він добре зарекомендував себе як апарат для організації перегляду потокового HD відео або онлайн-геймінгу.

Роутер TP-Link TL-WR840N

Чим примітний маршрутизатор:

  1. Для захисту від стороннього втручання є кнопка WPS, яка забезпечує шифрування WPA 2. Дані під надійною охороною від хакерів під час передачі. Щоб увімкнути захист, достатньо один раз натиснути на нього.
  2. Зовнішні антени (вбудовані) у кількості 2-х штук покриють невеликі за розміром апартаменти.
  3. Підтримка стандартів передачі інформації без проводів IEEE 802.11 b/g/n.
  4. Сполука вай-фай досягає до 300 Мегабіт за сек.
  5. Підтримка технології CCA (оцінює завантаженість вай-фай каналів і автоматично вибирає вільний).

Налаштувати апарат дуже легко: у комплекті йде диск, достатньо запустити його і слідувати покроковим підказкам. Пристосування можна підвісити на стіну, антени в цьому випадку потрібно буде повернути вертикально

Мінус: відсутність роз'єму USB.

TP-Link TL-WR841N

Апарат відрізняється вельми компактними габаритами (192 на 130 на 33 мм) і стильним дизайном. Нічого зайвого на корпусі цієї Крихти немає: 2 незнімні антени і кнопка WPS для активації захисту даних. Пристрій впорається із забезпеченням доступу до всесвітньої мережі при встановленні в квартирі або невеликому офісі.

 Роутер TP-Link TL-WR841N


Чому ж цей Wi-Fi роутер TP-LINK титул «найкращий»:

  • забезпечує безперервне з'єднання з мережею на швидкості до 300 Мегабіт за секунду – ідеальне пристрій для доступу до онлайн-іграшок, відео, IP-телефонії;
  • підтримка технології MIMO – пропускну спроможність великих дистанціях збільшено кілька разів;
  • є опція батьківського нагляду, можна обмежити доступ нащадків до певних «сайтів»;
  • можливість створення віртуального сервера – можна створити сервер у своїй локальній мережі та зробити його доступним у мережі інтернет.

Прилад можна безпроблемно вішати на стінку або встановлювати горизонтально на столі та інших поверхнях. Для встановлення маршрутизатора в комплекті є диск із установником.

Недолік: немає USB порту для підключення принтера, флешки.

Корисна інформація: працює роутер: принцип дії та влаштування маршрутизатора в 6 розділах.

TP-Link TL-WR940N

Стильний пристрій у чорному корпусі. Має 3 незнімні антени, завдяки яким ще більше збільшено надійність з'єднання. Швидкість роботи – до 450 Мбіт за сік. З ним можна без проблем юзати ресурсомісткі програми або переглядати фільми високої чіткості.

Роутер TP-Link TL-WR940N

Ще плюси TL-WR940N:

  • 4 порту LAN – достатньо, щоб підключити до маршрутизатора ПК, ноут, приставку та інші пристрої;
  • є вентиляційні отвори в нижній частині оболонки та на торцях, завдяки цьому пристрій під час роботи практично не гріється;
  • об'єм оперативної пам'яті гаджета – 32 МБ, для стабільної роботи цього цілком достатньо (враховуючи, що порту USB для підключення додаткових пристроїв тут немає);
  • контроль пропускної спроможності – можна встановити обмеження на вхідний та вихідний трафік.

Верхня кришка маршрутизатора – матова, має незвичайну фактуру. На лицьовій стороні розташувалися ряд світлодіодні індикатори, які розкажуть користувачеві про поточну роботу приладу.

З недоліків:

  • немає гумових ніжок, тільки пластикові;
  • не можна прикріпити апарат на стіну.

На замітку: збільшити швидкість інтернету через Wi-Fi мережу роутера: 7 реальних способів.

TP-Link Archer-C20

Оригінальний за зовнішньому виду прилад з 3 антенами (увігнута верхня кришка з «алмазним» малюнком). Виробник як і раніше робить їх незнімними, проте повертати їх все ж таки можна. Зате завдяки цьому «тріо» сигнал радує користувача своєю надійністю та дальністю дистанції у роботі. Максимальна швидкість тут – аж до 433 Мбіт/с на 5 ГГц та 300 Мбіт/с на 2,4 ГГц.

Роутер TP-Link Archer-C20

Відмінні риси приладу:

  • підтримка 802.11ас – нове покоління вай-фай, яке в 3 рази перевищує за швидкістю стандарт 802.11n;
  • двухдиапазонное функціонування – на вибір користувача частоти 2,4 ГГц і 5 ГГц, для найпростіших завдань, наприклад, подивитися повідомлення поштою, підійде перший варіант; для онлайн-іграшок – частота №2;
  • є фірмовий додаток керувати мережею з відривом з допомогою смарта;
  • повноцінна підтримка IPTV.

У нижній частині Пристосування є вентиляційні отвори, так що можна не переживати, що апарат перегріється від інтенсивної роботи.

Символічні мінуси: глянсова верхня кришка, яка добре збирає пил та відбитки пальців; немає можливості прикріпити апарат на стіну.

Корисно ознайомитися: правильно налаштувати роутер TP-Link: 5 простих кроків для активації пристрою.

TP-Link Archer-C50_V3

Апарат укомплектований 4 зовнішніми антена для покриття мережею без проводів на максимально далекі дистанції. Це чудовий пристрій для великої квартири або офісу.

Роутер TP-Link Archer-C50_V3

Основні фішки Archer-C50_V3:

  1. Підтримка стандарту 802.11ас. Такий пристрій за швидкістю випереджає девайси зі стандартом із серії N у 3 рази.
  2. Робота в 2-х діапазонах. Частота 5 ГГц на швидкості 867 Мбіт/сек та 2.4 ГГц – 300 Mbit/сек. З таким девайсом будь-які ресурсомісткі завдання користувачам по плечу: ігри, відео, проги.
  3. Мережа для гостей. Можна облаштувати окремий доступ до мережі для відвідувачів.
  4. Контроль батьків. Є можливість настроїти чорні/білі списки сайтів для обмеженого доступу.
  5. Підтримка протоколу IP версії 6. Одна з його переваг – підвищена безпека при передачі інфо.

Можна встановити на смарт або планшет фірмовий додаток бренду та керувати маршрутизатором на відстані. Звідси можна, наприклад, встановити обмеження перегляду сайтів або простежити за станом роутера.

TP-Link Archer-C60

У цьому агрегаті цілих 5 антен. Три з них успішно функціонують на частоті 2.4 GHz, дві – на каналі 5 GHz. Жодних перешкод сигналу, найширше покриття – все це можливо разом з Archer-C60.

 Роутер TP-Link Archer-C60

Список Достоїнств пристрої можна продовжити наступним:

  1. Зручне та швидке налаштування. Весь процес налаштування маршрутизатора займає кілька хвилин (у комплекті є диск-установник), спеціальних знань від користувача не потрібно. Керувати апаратом можна по-сучасному, зі смарту, просто встановивши фірмовий додаток Tether.
  2. Переключення між ДВОМА каналами. Частота 2,4 GHz забезпечить швидкість до 450 Мбіт/с; на 5 GHz – до 867 Мбіт/сек.
  3. "Космічний" дизайн. Корпус пристосування – пластиковий елегантний світло-сірий відтінок, з незвичайною текстурою." П'ятірка" антен зверху незнімна, але їх можна повертати завдяки встановленню на шарнірах.
  4. Вай-фай стандарту AC. Продуктивність апарату в 3 рази вища, ніж у пристроях зі стандартом N.

Крім 2-х основних вай-фай мереж, тут є можливість організувати 2 гостьові (по 1 для кожного діапазону).

TP-Link Archer-C1200

Апарат функціонує, використовуючи стандарт 802.11 серії АС. Можна дивитися відео в інтернеті, грати в мережеві іграшки без зависань, використовуючи вільний канал на 5 GHz, а частоту 2,4 GHz залишити для простих завдань.

Роутер TP-Link Archer-C1200

Що хорошого в Archer-C1200:

  • наявність роз'єму USB – можна безпроблемно підключати принтер, камеру, флеш-накопичувач та інші девайси;
  • захист від зломів – шифрування WPA/WPA2 надійно захистить інфо при передачі від стороннього втручання;
  • наявність вбудованих гігабітних портів у кількості 4 штук забезпечить стабільним коннектом дротові гаджети, наприклад, ігрові консолі;
  • передбачені отвори для настінного кріплення пристрою;
  • у веб-інтерфейсі є меню для швидкого налаштування «без проблем», а також список розширених параметрів; Інтерфейс
  • переведений на більшість популярних мов, так що з налаштуваннями проблем не виникне.

Статусні діоди, які блимають на лицьовій панелі, можна відключати, при цьому маршрутизатор буде працювати. Корисна фішка, для тих, кого відволікають вогники.

Невеликий мінус: верхнє глянсове покриття, яке швидко збирає відбитки пальців та пил, які чітко видно на чорному пластику.

TP-Link TL-WR842N

Оптимальний варіант за ціною/функціями для домашнього використання, а також обладнання невеликого робочого кабінету. Дані тут передаються за стандартом N, а швидкість вай-фай – до 300 Мбіт/сек.

 Роутер TP-Link TL-WR842N

Плюси TL-WR842N:

  • зовнішній вигляд – оболонка сконструйована з матового пластику білого відтінку, відбитки пальців і дрібні подряпини тут не видно;
  • наявність гумових ніжок – апарат стійко розташовується навіть на слизькій поверхні (наприклад, скляному столику), а ще його можна підвісити на стіну (є кріплення для цього);
  • є порт USB, до якого, крім принтера або флеш-карти, можна підключити 3/4G модеми і залишатися в мережі, навіть якщо немає дротового інету. Наприклад, можна взяти з собою роутер для поїздки на дачу (розміри дозволяють: 192х134х33 мм);
  • корисні опції: гостьова мережа – створення окремого доступу для гостьових користувачів; тунель VPN – стабільне з'єднання між кількома робочими зонами.

Крім всього вищепереліченого, апаратом можна керувати на відстані, адже фірмовий софт сумісний зі смартами на Android та iOS. Дистанційне керування не замінить користування повноцінним веб-інтерфейсом, але поточні завдання допоможе вирішити, наприклад, встановити чорні списки сайтів, на які доступ дітям заборонено.

TP-Link TL-WR1043N

Апарат функціонує за стандартом 802.11 серії N. Інформація маршрутизатор передає по мережі зі швидкістю до 450 Мбіт за 1 сек. За безпеку передачі WEP ВІДПОВІДАЄ шифрування. Також апарат підтримує опцію віртуального сервера та DMZ. Зручні" штучки" для адміністратора, який зможе керувати мережею віддалено в реальному часі.

 Роутер TP-Link TL-WR1043N

Ще кілька особливостей }:

  • 3 антени по 5 дБі розподіляють сигнал рівномірно у всій зоні покриття, сигнал тримається стабільно, не переривається (антени зовнішні, не знімаються );
  • є багатофункціональний роз'єм USB – можна налаштувати спільний доступ, наприклад, до принтера, файлів на жорсткому диску;
  • є режим мосту – можна не тільки роздавати, але і приймати вай-фай, використовуючи інші маршрутизатори та розширювати зону покриття;
  • робота здійснюється на каналі 2.4 GHz – гарантія плавного перегляду відео, прослуховування, аудіофайлів в інтернеті, можна без зависань грати в легкі онлайн-іграшки.

Порти Ethernet забезпечать швидкий коннект з провідною технікою, наприклад, ігровою консоллю, ноутом. Усі налаштування здійснюються через зручний та зрозумілий веб-інтерфейс чи фірмовий софт, встановлений на смарті.

TP-Link Archer-C2

Функціонує зі стандартом 802.11 серії AC і дає швидкість втричі перевищує ту, що дають маршрутизатори n-серії. Його загальна швидкість передачі інформації досягає 733 Мбіт за 1 секунду. При цьому апарат працює на 2-х каналах: 5 GHz та 2.4 GHz. Такому роутеру «під силу» як прості, так і складні завдання, наприклад, робота з ресурсомістким софт в інтернеті.

Роутер TP-Link Archer-C2

Особливості Archer-C2:

  • 3 зовнішні антени – організують велику зону покриття і сигнал без перерв і перешкод;
  • гігабітні порти (1 WAN і 4 LAN) – відповідають за високу швидкість передачі інфо, можна підключити необхідну кількість приладів по дротовому зв'язку;
  • є можливість керувати налаштуваннями зі смарта (використовуючи додаток);
  • передбачена опція батьківського контролю;
  • можно організувати гостьову мережу – інші користувачі зможуть скористатися інетом, у своїй не отримають доступом до особистої чи робочої інформації.

У нижній частині апарату та з його боків проходять вентиляційні отвори, перегрів такому приладу не страшний.

Мінус: немає можливості прикріпити девайс на стані, встановити його реально тільки на горизонтальну поверхню.

Може зацікавити: налаштувати роутер як свитч: інструкція з 12 простих кроків.

Фінальний огляд параметрів топових роутерів TP-LINK:

Модель
Швидкість Wi-Fi (Мбіт/с) Кількість LAN портів Швидкість LAN/ WAN портів (Мбіт/с) Кількість антен
TP-Link TL-WR840N 300 4 100 2
TP-Link TL-WR841N 300 4 100 2
TP-Link TL-WR940N 450 4 100 3
TP-Link Archer-C20 433+300 4 100 3
TP-Link Archer-C50_V3 867+300 4 100 4
TP- Link Archer-C60 450+867 4 100 5
TP-Link Archer-C1200 до 1200 4 1000 3
TP-Link TL-WR842N 300 4 100 2
TP-Link TL-WR1043N 450 4 1000 3
TP-Link Archer-C2 733 4 1000 3

Поширена «біда» для більшості апаратів з топової десятки – немає USB портів і прогумованих ніжок. Щоправда, і без цього маршрутизатори на «відмінно» справляються з покриттям бездротової мережі вдома чи офісу. Деякі з них функціонують у 2-х діапазонах. І, важливий плюс, вартість усіх апаратів коливається від бюджетної до середнього рівня. Функціонал не поступається дорожчим варіантам.

Коментарі
Залиште коментар
С
03.04.2020 22:07

И всё же хотелось выделить для себя один из недорогих роутеров для дома (частн. сектор), чтоб бил через стену в дальнюю комнату без потнри скорости. А так спасибо за ТОП.

Категорії