Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Пилосос або робот-пилосос: що краще вибрати - порівняння техніки по 4 пунктам

Дата публікації: 30.05.2019 17:53
Дата оновлення: 30.05.2019 17:53

Вирушаючи в магазин за новим пилососом, хочеться вибрати максимально функціональну і технологічну модель, щоб вона полегшила прибирання настільки, наскільки це можливо. Зараз цю роль виконує вже не звичний всім пилосос зі шлангом і електричним кабелем, а наприклад, роботизований варіант або бездротова модель, де свобода дій не обмежена шнуром. Що ж краще: звичайний пилосос? Яку техніку вибрати для полегшення прибирання?

 Робот-пылесос и обычный пылесос

Робот-пилосос: що за диво таке?

По суті, це – невеликий прилад, який збирає до 95% пилу і сміття з поверхні, розпізнає перешкоди на шляху, сам контролює рівень заряду. Втручання користувача мінімально. Пристрій є гідною заміною звичним «прибиральникам» і на рівних конкурує з найбільш просунутими моделями.

Читайте також: Робот-пилосос: що це таке і як вибрати? 5 головних переваг розумних помічників

Пристрій робота-пилососа

Залежно від цінового сегмента, на ринку представлені роботизовані пилососи з можливістю створення карти (датчиками) і без неї:

  • бюджетний варіант – без карти, прилад стикається з перешкодою, розгортається і продовжує прибирання за своїм алгоритмом;
  • техніка середньої і преміум-вартості – з картою, пилосос «бачить» перешкоди, а також прибрані частини кімнати.

Складається ця чудо-техніка з пластикового корпусу, форма – частіше коло, але буває й інша. У верхній частині знаходяться кнопки керування і всілякі датчики роботи. Інтерфейс різних виробників і моделей відрізняється. Наприклад, у деякій техніки є додаткові датчики, які визначають висоту перешкоди. Завдяки цьому пилосос може прибирати і під меблями, але не застряє там.

Робот-пылесос

Робот орієнтується в просторі за допомогою різних датчиків (у техніки Samsung цих цілей є, наприклад, камера). Ці ж датчики допомагають прокладати маршрут прибирання і знаходити зворотний шлях до місця підзарядки. Знизу корпуса розташовані колеса, пилозбірник, фільтр, акумулятор, щітки. Пилозбірник представляє з себе контейнер, який потрібно виймати і чистити після кожного прибирання. Якщо модель оснащена мийкою, внизу додатково розташовується серветка з мікрофібри, яка змочується водою в процесі роботи.

Сфера застосування роботизованих пилососів

Перебуваючи перед вибором нової збиральної техніки, багато користувачів сумніваються, що краще - пилосос або робот-пилосос (такий, як моделі iLife). Розібратися буде простіше, якщо знати, що роботизована техніка підійде не для кожного приміщення. Так, робот буде до речі, якщо:

  • підлоги вистелені ламінатом, плиткою, лінолеумом, синтетичним килимом;
  • в будинку є діти, тварини;
  • квартира або будинок знаходиться в курному районі і сміття при провітрюванні залітає в приміщення;
  • хтось із членів сім'ї страждає алергією на пил, потрібно дуже часта прибирання;
  • хочеться полегшити підтримання чистоти в будинку.

Чищення робот буде марним, якщо на підлогах лежать товсті килими з високим ворсом. Також варто врахувати, що техніка прибирає дуже повільно. Для миттєвого наведення порядку, наприклад, до приходу гостей – це не варіант.

Роботы-пылесосы в работе

Все «за» і «проти» роботів-пилососів

НА початку – переваги покупки і використання пристрою:

  • самостійна робота без втручання людини і навіть за його відсутності;
  • можна запрограмувати параметри збирання, включаючи час і область дії;
  • працює прилад тихіше стандартного пилососа;
  • деякі моделі самі перемикають режими під тип поверхні;
  • прилад дорожче оснащується ионизаторами повітря;
  • можна керувати та налаштовувати віддалено, пультом або через смартфон (приклад – ECOVACS DEEBOT);
  • пилосос компактний, займає мало місця при зберіганні.

Для людей з обмеженими можливостями або мінімумом вільного часу такий помічник – хороша альтернатива домробітниці. Він явно обійдеться дешевше і окупить себе вже через кілька місяців.

 Работа датчиков в роботизированных пылесосах

В тему: гарний робот-пилосос: 4 головних плюса

У той же час «проти» робота кажуть такі факти:

  • не кожен прилад «бачить» висоту меблів і може просто об'їжджати її як перешкоду – в результаті сміття під меблями потрібно прибирати самостійно;
  • липку бруд або випорожнення домашніх тварин пилосос просто розмаже по підлозі.

Види роботів-пилососів

На ринку представлені 2 види роботизованих пилососів для автоматичного клінінгу приміщення:

1. Стандартна техніка для сухого прибирання. З цією функцією на «ура» справляються навіть найдешевші моделі. Працює за принципом звичайного пилососа: щітки згрібають сміття і пил; він всмоктується потоком повітря в мішок; по закінченню роботи пилозбірник потрібно лише очистити. Фільтри – змінні, часто йдуть в комплекті. Приклад моделі - A4S.

Може зацікавити: робота-пилососа на прикладі техніки iLife – 6 здібностей пристрою

2. Миючі роботи. пилососи з функцією миття підлоги, які можуть очистити поверхню від будь-якого бруду. Пристрій розбризкує перед собою воду і миючі засоби, потім тре підлогу серветкою. Залишки вологи прибираються скребками або вакуумом. Такі пристрої не підійдуть для дерев'яних підлог, паркету, килима. При необхідності частого вологого прибирання доведеться вибирати по функціоналу, що краще – робот-пилосос або звичний миючий пилосос.

 Брендовые роботы-пылесосы

Відмінність звичайних пилососів від робота

Щоб оцінка була об'єктивною, потрібно порівняти робот з класичним пилососом і бездротовим.

Установки для порівняння
Робот-пилосос Будильник пилосос Бездротовий вертикальний пилосос
Якість прибирання Прибирає всю видиму і невидиму пил з поверхні, але може не діставати сміття з кутів, під меблями. Очистить від сміття будь-яку поверхню, яка потрібна користувачеві, включаючи кути і простір під меблями. Очистить від сміття будь-яку поверхню, яка потрібна користувачеві, включаючи кути і простір під меблями.
Зручність використання Треба попередньо прибрати з підлоги все, що може перешкодити роботі (дроти, іграшки, одяг, взуття). Площа роботи обмежується довжиною проводу. Взяв, включив і прибирання почалася. Не потрібно підготовчих моментів, збирання речей з підлоги і т.д. Користувач сам вирішує, яку область прибирати.
Зберігання Прилад компактний, займає мало місця. Потрібно окреме місце для зберігання приладу і насадок. Потрібно окреме місце для зберігання приладу і насадок.
Приклад якісної моделі Пилосос з контейнером робот Samsung VR20K9350WK/EV Пилосос з аквафільтром Karcher DS 6 Пилосос Gorenje MVC148FW бездротовий

Це цікаво: Чим відрізняється миючий пилосос від пилососа з аквафільтром? 2 види, різні можливості

Контрольне порівняння

Що краще вибрати: робот-пилосос, звичну модель або вертикальний бездротової пилосос? Таблиця порівняння показала гідності і нюанси використання кожної техніки, але варто порівняти їх ще по одному параметру: ефективності.

Будильник пилосос буде ідеальним і незамінним при чищенні штор, диванів, ворсистого килима. Великий сміття він не збирає, а значить, потрібна попередня підмітання. ДО того ж, кожен день витягувати прилад з комори, розмотувати шнур, перемикати в різні розетки, щоб захопити більшу область – утомливо.

Бездротова ручна модель альтернатива звичайному пилососа. Пристрою немає рівних, якщо треба почистити картини, карнизи (розбірні моделі з маленькою щіткою). Область очищення не обмежується шнуром, але, щоб пропилососити під меблями, доведеться потрудитися.

 Робот-пылесос и ручной беспроводной пылесос

В тему: Ручний пилосос – як вибрати і як використовувати: 5 переваг і 5 критеріїв вибору

НА противагу стандартам виступає невеликий і напханий штучним інтелектом робот-пилосос. Так, з ворсом, шторами або карнизом він не впорається, але:

  • перед його роботою не потрібно попередньо підмітати, тільки підняти з підлоги речі;
  • ніякого контролю, запрограмував прибирання і пішов у своїх справах;
  • пил під меблями – не проблема;
  • за рахунок проходження по одному місцю кілька разів поверхня стає ідеально чистою.

На шальках терезів – бездротової, звичайний пилосос і робот-пилосос – що ж вибрати? Однозначної відповіді немає, але враховуючи поради статті, свої вимоги, умови збирання та ціну, вийде зробити 100% правильну покупку.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії