Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Pocketbook 740 Pro: огляд 8 кращих характеристик і порівняння продуктивності

Дата публікації: 13.07.2021 15:54
Дата оновлення: 13.07.2021 15:54

Відомий у Європі та в усьому світі бренд Pocketbook вразив продуктивністю восьмидюймового PocketBook 740 Pro. Флагманська модель з можливостями Bluetooth і функціями аудіо вийшла у 2019 році. 

 Pocketbook 740 Pro — великоформатна читалка на 7.8 дюйма

Стильний дизайн, регулювання освітлення по стандарту SMARTlight і набір інших фішок роблять читалку цікавою для любителів електронних чорнил. 

Основні технічні можливості моделі 740 Pro

PocketBook 740 Pro, огляд якого довго чекали читачі, створений для забезпечення найвищого рівня комфорту. Швейцарський виробник зробив все можливе для поліпшення вражень від експлуатації. Девайс отримав потужний чіп на 2 ядра та оптимізовану операційну систему Linux, що вплинуло на продуктивність і енергоспоживання. Великоформатна книжка залишає далеко позаду інші моделі цього ж виробника, такі як Pocketbook 628 та PocketBook 632.

Серія 740 Pro асоціюється з рідерами, налаштування яких оптимізоване під вимогливих користувачів. Об'ємний екран, можливість відкривати великі PDF-файли та ультратонкий корпус роблять цю лінійку однією з кращих в технічному плані. 

Дисплей пристрою забезпечує типову чіткість шрифтів для стандарту E-Ink та не блікує при денному у світлі. Класичний чорно-білий текст чітко видно завдяки роздільній здатності в HD 300 dpi. 

Маленький (195 x 136,5 x 8 мм) і легкий швейцарець — найкращий вибір для людей, що люблять почитати під час подорожей. Книголюби, що захоплюються великими романами та іншою художньою літературою, завжди можуть ефективно витратити кілька вільних годин поїздки завдяки цьому компактному пристрою. Крім можливостей завантаження бібліотеки на хмарний сервіс, у PocketBook 740 Pro є кілька характеристик, які суттєво відрізняють його від інших моделей. В першу чергу це стосується продуктивності та комплектації. Але є також дещо інше.

Девайс йде в комплекті з додатковим захистом у вигляді чорного футляра. Лише деякі виробники пропонують подібний набір для своїх бюджетних флагманів. Наявність чохла забезпечує захист екранного скла від подряпин з перших днів використання. До слова, технологія E-Ink, на основі якої він зібраний, не розчаровує. 

Шкіряний чохол — ідеальне рішення для активних людей, які турбуються про захист пристрою. Сенсорні екрани особливо схильні до накопичення бруду. Після закриття чохла, рідер автоматично відключає екран. Це означає, що PocketBook 740 Inkpad 3 pro з функцією автоматичного входу в сплячий режим, максимально захищає від некоректного запуску додатків. 

Загальне враження від PocketBook InkPad 3

Загальне враження від відтворення файлів PDF на 740 Pro досить гарне. При спробі збільшення і зменшення масштабу, пристрій реагує відмінно і без будь-яких багів. Користувачеві вдасться виділити обрані словосполучення та заголовки, знайти визначення термінів в словнику (повинен бути попередньо встановлений) чи додати свої власні коментарі. Кожна сторінка при цьому відкривається плавно.

Матриця з максимально можливою щільністю пікселів — одна з основних переваг. Впровадження інноваційних технологій дозволило виробникові отримати цілих 300 dpi, що гарантує найвищу якість графіків та діаграм. З пристроями PocketBook люди завжди отримують відмінну чіткість малюнка, навіть якщо мова йде про найдрібніші деталі складних схем. 

Pocketbook 740 Pro — краще будь-якої паперової книги

Складно не помітити багатство відтінків сірого, ідеальне зображення шрифтів і контрастність фото. Користувачі можуть індивідуально встановлювати значення полів і розмір шрифту. Передбачена можливість активації режиму особливого перенесення слів, що компенсує зайві пропуски між словами. 

Базове програмне забезпечення PocketBook — це остання версія Linux 3.0.35, яку також використовують Amazon, Kobo і SuperNote. Система працює стабільно, зрозуміла для користувача і більш енергоефективна, ніж Андроїд. В стандартному меню пристрою кілька базових додатків, в тому числі й розваги (шахи та судоку). Додаткові інструменти (Legimi, Send-to-PocketBook, Cloud, Dropbox, або RSS-рідер) теж включені. 

Девайс надходить у продаж з попередньо інстальованими ABBYY Lingvo та англійським словником Вебстера. Користувачеві пропонується використовувати до 24 мовних комбінацій. Кожен словник завантажується окремо.

Pocketbook 740 Pro — меню і програмне забезпечення апарату

Надзвичайно корисним доповненням нового PocketBook є функція електронних заміток. Любителі коригування тексту можуть вибирати з широкого діапазону розмірів пера і малювати на екрані пальцями. Під час підготовки заміток пропонується друкувати їх за допомогою екранної клавіатури, або вручну (стилусом). Це неодмінно зробить читання комфортним.

В пристрій вбудоване інтелектуальне підсвічування по технології SMARTlight. Система автоматично регулює яскравість і колірну температуру. Виробник подбав про те, щоб любителі наукової літератури завжди отримували оптимальні умови для читання. З PocketBook 740 природний біологічний ритм користувача не буде порушений. Виробник передбачив можливість використовувати необмежену кількість профілів підсвічування.

На замітку: Як перевести письмовий текст в друкарський: 5 кращих способів

Ергономіка і дизайн

740-й PocketBook, як і його аналоги з 7-8 дюймовим дисплеєм, використовує технологію HD E Ink Carta, завдяки чому сенсор максимально точний та чутливий до команд. Комфорт читання еквівалентний тому, що люди отримують від традиційної паперової книги. Розмір екрану — важлива перевага. Адже з роздільною здатністю 1404 x 1872 на ньому відбивається більше тексту, ніж це властиво більш компактним рідерам. Беззаперечно, 740-й PocketBook поза конкуренцією зі своєю ергономікою і дизайном. 

Ергономічність восьмидюймового PocketBook 740

Ергономічність пристрою вражає. Дизайнери PocketBook обрали простий корпус з ледь закругленою формою. Подібний стиль гармонійно поєднується з великим екраном і тонкими гранями з боків та зверху. На особливу увагу заслуговує інтеграція G-сенсора, який налаштовує орієнтацію сторінок під час читання. Система буде автоматично вибирати формат для кожного користувача в залежності від умов.

PocketBook 740 Pro сподобається поціновувачам класики, оскільки девайс виконаний в стандартному та елегантному стилі. Модель трохи більша своїх попередників, але водночас найлегша серед доступних аналогів з такою ж роздільною здатністю екрану. Великоформатний швейцарець простий і зручний. 

  • Пристрій важить всього 215 грамів. 
  • Розміри 195 x 136,5 x 8 мм дозволяють утримувати девайс однією рукою, що вважається основним показником комфортного читання. 
  • Набір для управління традиційний: «пуск», «вліво», «вправо», «меню». Кнопки, як заведено у флагманських моделях, продубльовані. 

Пристроєм можна керувати за допомогою сенсора або призначити кнопкові функції на звичайне чи подвійне натискання. Наприклад, короткий клік буде перевертати сторінку, довгий — активує програвач, а подвійний — відповідає за підсвічування. 

Pocketbook 740 Pro: дисплей і підсвічування

Рідер оснащений великим 7,8-дюймовим мультисенсорним екраном. В чохлі ця читалка виглядає як справжня паперова книга. Очі під час кожного сеансу піддаються найменшому навантаженню, що дозволить запобігти втомлюваності. Виробник інтегрував інтелектуальну діодну систему, здатну підлаштувати яскравість індивідуально. 

  підсвічування Pocketbook 740 Pro

Технологія SMARTlight — це набагато більше, ніж підсвічування екрану. Функція регулює яскравість і температуру, роблячи це погодинно та з урахуванням навколишніх чинників. Параметри можна коригувати безпосередньо під час читання або програмувати заздалегідь.

Користувач може встановити стандартну тему або налаштувати зміну яскравості протягом усього дня. Можливість програмувати профілі відповідно до конкретних обставин чи звичок передбачена не для всіх пристроїв в середньому ціновому сегменті. В цьому плані швейцарський бренд PocketBook перевершив всі очікування.

Допитливим: Електронна книга Airon Airbook Pro 6 на базі E-Ink: огляд кращих якостей

Батарея та автономність

Інженери PocketBook віддали перевагу акумулятору на 1900 мАг. Завдяки збільшенню місткості можна на 1-2 тижні забути про необхідність заряджати рідер. Пристрій підтримує 19 текстових форматів і 4 графічних. Більшість книг можна відкрити в браузері через вбудований Wi-Fi, сервіси Dropbox, Send-to-PocketBook або PocketBookCloud. 

Навіть в режимі постійного підключення до мережевих пристроїв, швейцарські інженери гарантують понад 8 годин безперервної роботи. Це означає, що перешкод у любителів почитати перед сном або під час тривалого відпочинку, не буде. Маючи 16 ГБ внутрішньої пам'яті, можна зберігати понад 3000 книг, з яких в потрібний момент вибирати конкретний варіант. Відкривати файли без конвертації ще ніколи не було так просто. 

Можливості аудіо

Модель підтримує перетворення тексту в мову. Це дозволяє користувачам в перерві від читання послухати улюблену пісню або програти аудіо версію книги, конвертацію якої пропонується налаштувати автоматично. PocketBook підтримує в цілому 6 аудіоформатів. Найпопулярніші — M4A, MP3, M4B, MP3.ZIP. Також вдасться відкрити файли з розширенням OGG і OGG-ZIP. 

 Pocketbook 740 Pro — можливості аудіо

Завдяки вбудованій в Pocketbook 740 Pro технології Bluetooth вдасться відкривати та прослуховувати аудіокниги, підключаючись через бездротову мережу. Це можна робити через навушники або сумісний динамік. Підтримка аудіо — приємний сюрприз для людей, які давно закохані в PocketBook і довгий час чекали виходу нової моделі. Однак в цій версії не передбачено вбудованого динаміка. Прослуховувати аудіокниги доведеться за допомогою дротової або бездротової гарнітури (що особливо зручно в транспорті), а також через сторонні динаміки.

В тему: PocketBook 616 огляд: 5 фішок найбільш доступною моделі з підсвічуванням

Захист Pocketbook 740 Pro

Девайс не боїться води та дощу. Електроніка поміщена в герметичний корпус, захист якого відповідає класу водонепроникності IPX8. З пристроями з серії 740 Pro людям не потрібно турбуватися з приводу пошкодження через вологу всередині корпусу. 

Навіть якщо читача застала буря або дощ, це не критично для екрана і внутрішнього обладнання. Виробник заявляє про можливість тримати рідер годину на глибині до 2 метрів (в чистій воді) без ризику для мікросхем. Це вражає, хоча подібну стійкість навряд чи варто тестувати.

Pocketbook 740 Pro — вологозахист по максимуму

Людей, які люблять брати електронну книгу з собою в басейн або на море, водостійкість неодмінно порадує. Навіть якщо пристрій випадково впаде в дощ на мокру поверхню, турбуватися не доведеться. Кілька крапель або пролитий напій шкоди не принесуть.

Пізнавальна стаття: Pocketbook 632 Touch HD 3: огляд і 9 ахових додатків

Пам'ять і комунікації

740 Pro оснащений двоядерним чіпом з тактовою частотою кожного ядра по 1 ГГц. Модель створена для людей, які цінують функціональність і простоту. Зрозуміле меню в поєднанні з додатками для передачі електронних книг, такими як Dropbox, Send-to-PocketBook, роблять завантаження і відкриття файлів максимально спрощеним. 

З PocketBook 740 Pro любителі художньої та наукової літератури можуть сконцентруватися виключно на матеріалі. Якщо 16 ГБ пам'яті, на якій можна зберігати понад 15 000 електронних книг, недостатньо, в пристрій можна вставити карту стандарту microSD. Девайс сумісний з магазинами, які працюють через службу Send-to-PocketBook. Порадувала також наявність Dropbox: з цим обліковим записом всі книги можна перенести в рідер з комп'ютера, додавши їх у відповідну теку. 

Читайте: Pocketbook 628: огляд 7 особливостей і переваг моделі

Pocketbook 740 Pro vs 740: відмінності від аналогів та конкурентів

Якщо потрібен екран більшого розміру, варто вибрати саме цю читалку. На ній миттєво відкриваються PDF файли з величезною кількістю діаграм, графіків та малюнків. Формат 7,8 дюйма для фото і схем підходить набагато краще, ніж 6-дюймовий. Це зрозуміло з перших хвилин використання. 

На 7,8-дюймовому екрані з високою роздільною здатністю 300 dpi видно кожну деталь, навіть якщо в тексті є інфографіка на більшості сторінок. Багато з тих, хто віддає перевагу рідерам з великою діагоналлю, вважають цю модель ідентичною з Kindle Oasis 3 або навіть кращою. Але чи так це, і чи є додатковий дюйм вирішальним під час вибору оптимального варіанту? Щоб це зрозуміти, варто скористатись наступною таблицею: 

 
PocketBook Inkpad 3  ProKindle Oasis  Pocketbook 740 
Процесор Dual Core (2 × 1 ГГц) i.MX 7, Dual Core (2 × 1 ГГц) Dual Core (2 × 1 ГГц)
Екран 7,8 "E-ink Carta, водонепроникний (IPX8) 7" E- ink Carta, водонепроникний (IPX8) 7.8 "E Ink new Kaleido
підсвічування SmartLight (регульований колір підсвічування) 12 світлодіодів, автоматична адаптація підсвічування екрану  SmartLight 
Дозвіл: 1404 x 1872 @ 300 dpi  1680 x 1264, 300ppi 1404х1852 пікс.
Акумулятор 1900 мАг (літій- іонний полімерний) 1130 мАг 2900 мАг
Вага 215 г  188 г  225 г

При створенні PocketBook 740 Pro, швейцарські інженери врахували потреби людей, які люблять читати перед сном. Інноваційна функція дозволяє адаптувати колір підсвічування відповідно до природного біоритму. Режим автоматично перемикається на більш холодний колір вранці, а ввечері — на світліший. Важливим аргументом є герметичність, хоча у PocketBook є аналогічна модель 641 Aqua 2, яка більш вдосконалена в цьому плані.

 Pocketbook 740 Pro — комплект обладнання

Широкоформатний рідер підходить для тих, хто читає технічну і комерційну літературу, а також віддає перевагу науковим книгам. Для текстів з великою кількістю діаграм, таблиць і графіків восьмидюймовий варіант оптимальний. PocketBook 740 Pro найкращим чином підходить на роль «прикроватного» варіанту. Це тому, що, коли не потрібно носити рідер з собою, його габарити особливо не мають значення. У комплекті йде все необхідне: зарядний кабель і перехідник для гарнітури. 

До слова: Планшет або електронна книга — що вибрати? Огляд 2 пристроїв для читання

Коментарі
Залиште коментар
Категорії