Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Pocketbook 628: огляд 7 особливостей і переваг моделі

Дата публікації: 29.06.2021 14:02
Дата оновлення: 29.06.2021 14:02

Компактний Pocketbook 628 з'явився в магазинах в середині двадцятого року. У пресрелізі книга описується як «рідер середньої цінової категорії». Але насправді у нового девайса є кілька флагманських характеристик. 

Йдеться про інтерфейс micro USB, Li-Pol акумулятор, підтримку технології Carta і роботу на базі Linux 3.10.65. Виробник допрацював підсвічування екрану, інтегрувавши адаптивний контроль колірної температури, вибрав оптимальну місткість акумулятора в 1500 mAh і додав ряд інших функцій для поліпшення комфорту читання.

функціональний Pocketbook 628, чорний

Рідер представлений двома колірними варіаціями: в синяво-чорному і малиново-червоному концептах. Подібний вибір — рідкість для більшості конкурентів. Виробники вважають за краще нейтральні відтінки та віддають перевагу сірому, білому або чорному. Pocketbook ламає стереотипи. 

Попередня 627-я версія була представлена в чотирьох колірних варіаціях, включаючи чорний, бірюзовий, сірий і золотистий. Для 628-ой книги пропозиція скромніше: Ink Black й Ruby Red. Але це не позбавляє нову модель унікальності. Недорогий Pocketbook здатний порадувати хорошого книголюба не тільки кольором, але й іншими перевагами. 

Нова модель, що працює на базі потужної апаратної платформи, пропонується користувачу з попередньо встановленими Dropbox і Send-To-PocetBook. Отримувати доступ до бібліотеки з усіх пристроїв, прив'язаних до акаунта користувача, ще ніколи не було так просто. Універсальність — головна причина високого попиту на модель. Хоча це не єдина перевага. 

Узагальнені «за» і «проти» швейцарського рідера розміщені в таблиці:

Плюси
Мінуси
  • Операційна система Linux 3.10.65 стабільніше будь-якого Андроїд.
  • Не водостійкий корпус.
  • Компактний Pocketbook 628 працює на базі економічного двоядерного процесора.
  • Розширення екрану могло бути краще.
  • Для розширення внутрішньої пам'яті підходять SD карти до 32G.
  • Магазин PocketBook трохи поступається за функціональністю аналогічній платформі Amazon.
  • Пристрій оптимізовано не тільки для читання художньої літератури, а й для перегляду/редагування графіки
  • Відсутність інтегрованого виходу для підключення навушників

З Pocketbook 628 очі не втомлюються навіть після 2-3 годин безперервного читання. Це завдяки впровадженню технології Carta та інших передових новацій. Цей пристрій має виняткові технічні характеристики, які варто розглянути докладніше.

Основні характеристики

PocketBook 628 відрізняється високою чутливістю екрану. Миттєвий відгук сенсора дозволяє повністю зануритися в матеріал. Більшість додатків відкривається в 1 клац. Рідер оснащений 8 ГБ вбудованої пам'яті. Можна додати ще 32 ГБ вільного місця за допомогою карт micro SD/micro SDHC. Це означає, що нова серія PocketBook підходить для зберігання не тільки сотень книг, але і тек з фото. Користувачу без проблем вдасться переглянути файли з графічним форматом JPEG, PNG, BMP або TIFF.

З цим девайсом любителі художньої чи наукової літератури забудуть про конвертацію файлів. На відміну від деяких моделей конкурентів, середньоціновий флагман підтримує більшість відомих форматів, включаючи ACSM, CBZ, CHM, EPUB (DRM), FB2, CBR, EPU. Створені на ПК текстові файли з розширенням DOC, DOCX, RTF, TXT завантажуються без помилок. Те ж саме стосується HTM, ZIP, HTML, MOBI, PRC. Швейцарський виробник заявляє, що 628-ая книга оптимізована для 19 текстових і 4 графічних форматів. 

 У PocketBook 628 миттєва реакція

Команда PocketBook постійно покращує свої продукти. Шляхом впровадження передової електроніки та розробки нових технологій, швидкість роботи пристрою помітно збільшується. Якщо порівнювати з іншими моделями цього бренду, відмінностей кілька, але вони істотні. Всі додатки, які відкриваються за 2-3 секунди на девайсах попередніх серій, вже не гальмують. У сенсора PocketBook 628 миттєва реакція з затримкою максимум в 1 секунду. Особливо різниця помітна при зміні орієнтації сторінок з вертикальної на горизонтальну. 

Матеріал корпусу практичний, виглядає недешево. Витонченість дизайну вдало доповнена матовим напиленням. Швейцарський виробник наніс тонку плівку захисту на поверхню пластика. Це зроблено для того, щоб не з'являлися відколи й подряпини. На дотик матеріал швидше асоціюється з оксамитом, ніж з пластиком. Навіть при тому, що накопичення відбитків на корпусі можливе, здатність PocketBook 628 легко лягати в руку і не ковзати під час читання навряд чи змусить шукати альтернативу цьому девайсу.

Дизайн Pocketbook 628 і практичність корпусу: основні переваги 

Корпус пластиковий. Матеріал, на відміну від алюмінію, не нагрівається на сонці. Практичність при низьких температурах теж відчутна. Виробник сповідує поєднання традиційних і сучасних сенсорних рішень. Внизу, під екраном книги, 4 фізичних кнопки: 

  • головне меню, 
  • інструменти зміни сторінок і активації режиму швидких налаштувань. 

При гортанні та навігації по меню користувач сам вибирає управління під свої потреби. 

 інтерфейс PocketBook 628

Акуратний, елегантний, компактний і практичний — так можна описати PocketBook 628 в чотирьох словах. Ключова характеристика в цьому переліку «компактний». Виробник віддав перевагу тонкій рамці, тим самим зменшивши розміри корпусу до 161,3×108×8 мм. Нижній блок теж мінімізований наскільки це можливо для кнопкового управління, що вдало вписується в загальну концепцію дизайну. Будь-які прорізи й нерівності відсутні. 

Універсальну читалку можна без проблем носити в кишені джинсів, в той час, як аналоги інших виробників майже на третину більш габаритні. Компактний PocketBook 628 важить всього 155 г. Це означає, що рука користувача не втомлюється навіть при тривалому читанні. Виробникові вдалося виключити небажані дотики до сенсорного екрана. Це часто відвертає користувача під час читання. Дисплей на 1-1,5 міліметра «втоплений» в передню панель, що підвищує практичність використання. Подібне технічне прийняття також пов'язане з бажанням захистити екран при випадковому падінні. 

Акумулятор і працездатність

PocketBook 628 оптимальний в плані автономності. Місткість акумулятора пристрою становить 1500 мАг. Якщо не зловживати підсвічуванням екрану і постійним підключенням до інтернету, рідер доведеться заряджати не частіше ніж один раз на 60 днів. Крім того, відновлення батареї через ПК за допомогою USB-порту займає всього 240 хвилин. Це менше одного відсотка від загального часу безперервної роботи в автономному режимі. 

У деяких суперницьких брендів є акумулятори з набагато більш значною місткістю, що досягає 3000 мАг. Але подібні моделі не настільки популярні серед користувачів, оскільки створені на базі Android, що означає в рази збільшене споживання енергії. По автономності такі аналоги не конкурентні для енергоощадних девайсів PocketBook на базі Linux 3.10.65.

Читайте: Планшет або електронна книга — що вибрати? Огляд 2 пристроїв для читання

Особливості та переваги дисплея Pocketbook 628

При розширенні в 1024 × 758 пікселів, виробникові вдалося домогтися комфортної щільності (212 ppi). Це оптимальний показник для чіткості графіки та тексту. Навіть при завантаженні «важких» DJVU або PDF (DRM) файлів будь-які спотворення пікселів відсутні. 

В 628-му рідері є вбудована електроніка для оптимізації колірної температури, що спрацьовує в залежності від навколишнього освітлення. Ця функція автоматична, але з можливістю коригування параметрів. Користувач може вручну задавати яскравість і те, як вона буде погодинно змінюватися. 

якість екрану Pocketbook 628

Текст на екрані E-Ink так само природний, як і при читанні паперової книги. Але варіант з електронними чорнилами більш практичний в плані гнучкості налаштування параметрів показу сторінок. Виробник подбав про те, щоб людям вдавалося повністю зосередитися на матеріалі. Під час читання користувачам пропонується змінювати розмір шрифту під свої потреби, перевірити значення термінів у словниках та використовувати інші функції Pocketbook. З попередньо встановленими інструментами ABBYY Lingvo у читача не буде проблем навіть з визначенням окремих слів або фраз, зазначених на іноземних мовах.

Екран нового рідера підтримує жестове управління. Провівши пальцем вертикально в лівій частині сенсора, вдасться налаштувати інтенсивність підсвічування. Такі ж дії з правого боку відрегулюють колірну температуру. В результаті користувачеві не потрібно буде кожен раз заходити в налаштування або знаходити необхідні параметри в меню. 

Пізнавальна стаття: Як вибрати електронну книгу — 8 порад щодо вибору рідера

Процесор і ПО

Компактний PocketBook 628 працює на базі модифікованої версії Linux 3.10.65, яку швейцарський виробник рідерів встановлює на більшість своїх моделей. Основною перевагою даної ОС вважається функціональність. Хоча остання версія не позбавлена недоліків (на відміну від Android, завантаження сторонніх додатків не передбачено), операційна система Linux випереджає Андроїд за багатьма параметрами, такими як стабільність роботи та ефективність енергоспоживання.

Нова модель зібрана на базі двоядерного процесора з тактовою частотою 2×1 ГГц. Подібний вибір значно вплинув на продуктивність, як і те, що PocketBook за +- чотири тисячі гривень отримав графічний чіп Allwinner B288, оптимізований для девайсів з екранами E Ink. Таке поліпшення функціональності — безперечна перевага. Особливо, якщо враховувати, що 628 модель коштує недорого. 

Не менш вдалим вийшов інтерфейс. У нижній частині дисплея виведені найбільш важливі елементи: 

  1. бібліотека, замітки, 
  2. магазин, веббраузер і часто використовувані додатки. 

Хоча виробник заявляє, що пристрій можна використовувати для відкриття сторінок в YouTube, перегляд відео на ньому практично неможливий. Через низьку частоту оновлення екрану кадри будуть нечіткими.

Цікава стаття: Як працює електронна книга — технологія електронного чорнила (E-Ink): 3 цікавих пункти

Основні опції та сервіси

PocketBook 628 — це велика електронна бібліотека, яка завжди під рукою. Компактний пристрій з середньої цінової категорії відповідає сучасним вимогам. Це про вбудований Wi-Fi 5.0, сенсор зі швидким відгуком та інші переваги. Для нової моделі передбачена можливість купувати літературу онлайн і синхронізувати матеріали на всіх своїх девайсах. 

Корисною є сумісність зі стилусом, з яким користувачу пропонується робити нотатки в файлах ePUB. Важливі моменти в електронних документах можна відправляти на комп'ютер або інші пристрої. Швейцарці також інтегрували фірмовий додаток Send-To-PocketBook. Це дає можливість передавати книги по E-mail. Файли, надіслані на поштову скриньку, автоматично завантажуються в теку Send-to-PocketBook. Важливо й те що виробник додав 24 інтерактивні словники ABBYY Lingvo. Для тих, хто залучений в вивчення іноземних мов, це ідеальна функція. 

Інтерфейс рідера нагадує стандартну «оболонку» флагманських смартфонів і планшетів. У девайса є зверху «шторка» із кнопками для Wi-Fi, регулюванням екранної підсвітки, інструментами виклику диспетчера задач, та іншими базовими блоками. У верхньому рядку виводиться стан заряду батареї. Там же показується поточний час, дата і потужність Wi-Fi сигналу.

 настройки електронної книги

Просунутих користувачів порадує наявність доступу до PocketBook Cloud. Це популярний хмарний сервіс для обміну файлами між пристроями. Виробник виключив необхідність завантажувати книги на кожен девайс окремо. Після відкриття літератури на PocketBook, переглянутий файл стане доступним без завантаження на інших прив'язаних до того ж облікового запису пристроїв. Кількість прочитаних сторінок в PocketBook Cloud також синхронізується.

Параметри зображення тексту, включаючи розмір полів і міжрядковий інтервал, регулюються в 1 клац. Після тривалого утримання виділеного фрагменту (1-2 секунди), на екрані з'являються інструменти перекладу (мова повинна бути попередньо встановлена). Читач також може додавати примітки або шукати значення конкретного терміна через Google або в Вікіпедії. 

На замітку: PocketBook 616 огляд: 5 фішок найбільш доступною моделі з підсвічуванням

Pocketbook 628 і попередні моделі: в чому різниця

Новий PocketBook 628 був розроблений як заміна 627-ї моделі. Дизайн цих двох версій практично не відрізняється. Середньоціновий флагман 2020 року оснащений більш сучасним екраном та G-сенсором. Крім прискорення запуску браузера і поліпшеного відгуку, будь-яких істотних відмінностей між цими девайсами ви не помітите. Але коли мова йде про екранне підсвічування, різниця відчутна. Це завдяки інтегрованій технології SMARTlight, що дозволяє адаптувати яскравість дуже гнучко (від стандартної білої до жовтої схеми). 

Книголюби, які віддають перевагу великій діагоналі, можуть розглянути як альтернативу PocketBook 632. Роздільна здатність екрану цієї читалки складає 1448×1072, що відповідає щільності в 300 пікселів на дюйм. 

До слова: Pocketbook 632 Touch HD 3: огляд і 9 ахових додатків

Коментарі
Залиште коментар
Категорії