Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Планшет або електронна книга – що вибрати? Огляд 2 пристроїв для читання

Дата публікації: 18.09.2017 11:19
Дата оновлення: 18.09.2017 11:19

Електронний ринок періодично поповнюється вдосконаленими варіантами букридеров і планшетів, але що ж краще вибрати, щоб не пошкодувати про покупку? Обидва пристрої підходять для роботи з текстом і навіть картинками. Щоб раз і назавжди закрити питання з електронною книгою, яку спеціально розробили для читання, і планшетом прочитайте наш матеріал. У статті представлена порівняльна таблиця відмінностей планшета від читалки, поради для покупки і вибору.

Планшеты и букридеры для чтения

1. Електронна книга і її функціонал


Електронними книгами прийнято називати невеликі за величиною технічні прилади, зовнішній вигляд яких нагадує планшетні пристрої. Також їх часто називають" читалка"," букридер" або цифрова книжка. Ключова місія букридеров – в передачі текстових матеріалів (художньої, навчальної літератури та іншої друкованої інформації). Користувачі цифрової техніки стверджують, що її функціонал обмежений. Оскільки вузька специфіка не потребує інших додаткових можливостях, таке твердження відкидається.

Буде цікаво почитати: Рідер PocketBook Sense: вихід на новий рівень

Рада: букридери краще зі спеціально облаштованим для читання екраном E-nk Carta HD, таким оснащені, наприклад, PocketBook Touch Lux 3 626

Букридеры

Механізм з екраном тьмяно-сірого відтінку розрахований на довгу роботу в автономному режимі – енергію букридер витрачає тільки на перемикання сторінок. Пристрої працюють без підзарядки тиждень!

Спеціальна технологія під назвою" електронний папір" гарантує комфортне читання і мінімальне навантаження на очі. Зображення дисплея читалки майже не відрізняються від картинки звичайної книги – воно не мерехтить і бачиться тільки в відбитому світлі (який випромінює планшет).

Ми писали: AirBook City Base – електронна книга з безпечним екраном

Кольорові електронні читалки – на відміну від чорно-білого екрану, що зливає воєдино зображення з діаграмами, пристрій коректно демонструє кольорові картинки . Такі книги – незамінний інструмент для читачів спецлітератури.

До функціоналу недавно вийшли на ринок цифрових книг можна віднести можливість відкривати не тільки зображення, а й відео/аудіо файли. Додатково до цього на пристроях встановлена запис звуку.

Опции электронных книг

Додаткові функції книг


Виробники не обмежилися базовими функціями, вони оснастили деякі моделі 3G технологією, повноцінною клавіатурою, FM-радіоприймачем. Книга з Bluetooth може підключитися до комп'ютера або мобільних пристроїв, а завдяки зміні орієнтації екрану ви зможете ще зручніше читати різноформатних літературу – не лише книги, а й статті, журнали. Любителі оточити себе комфортом можуть вибрати пристрої з цифровим диктофоном, вбудованим в рідер, і сенсорним високочутливим дисплеєм, який є першокласною альтернативою кнопок керування.

Рада: Якщо незручно сенсорне керування – вибирайте пристрої з механічним керуванням, таке є у PocketBook Touch Lux.

2. Планшет – навіщо він потрібен?


На ринку електроніки планшетні пристрої з'явилися ще в 2002 році. За цей період розробники встигли оснастити товари різними опціями та доповненнями. Використовувати в побутових цілях планшети почали не відразу, спочатку вони були присутні тільки на великих фабриках, підприємствах і в медицині. Встановлюють на такі пристрої повноцінні операційні системи, а ще вони мають такий же функціонал, як і ПК, а для багатьох користувачів вони дійсно служать його заміною.

Це цікаво: Lenovo представила планшети Tab 4, які підійдуть усім, навіть дітям і бізнесменам

Рада: планшет потрібен для читання і роботи – краще вибирати середній розмір дисплея, він буде найзручнішим варіантом. Наприклад, пристрій з вбудованою підставкою – Lenovo YOGA Tablet.

Планшеты

Управління такими апаратами відбувається кількома способами: стилусом, пальцем або за рахунок підключеної мишки або клавіатури. У ряду моделей також є апаратна кнопка, яка допомагає в керівництві планшета. Деталь" стилус" стане відмінним помічником для дизайнерів, особливо під час довгої дороги. На планшетах дивляться фільми, слухають музику і серф в інтернеті. Вони не здаються надто великими і вмістяться в наймініатюрнішою сумці. Окрему роль вони відіграють для студентів і школярів, брати з собою на уроки такий пристрій дуже зручно і практично.

Читайте також: Як вибрати планшет: вичерпна покрокова інструкція з описом ключових критеріїв

3. Так що ж краще, особливо для читання?


Наступна таблиця допоможе остаточно зрозуміти, що краще купити: планшет або електронну книгу і Чим відрізняються Девайси.

Пристрій
Планшет Букридер
Плюси Добре рецензувати текст. Вміщує багато книг одночасно.
Зручний серфінг в глобальній системі. Спеціальні інструменти для редагування.
За допомогою пристрою можна прослуховувати аудіокниги, дивитися фільми і картинки. Деякі моделі заходять в інтернет, тому читати можна в онлайн режимі.
Користувач може завантажити книги різних форматів. Підключається гарнітура, що зручно під час прослуховування аудіокниги.
Під'єднується мишка і клавіатура, що сприяє комфортній роботі з текстом. Читати на Букридер текст зручно, екран не має негативного впливу на очі.
Укрупнення або зменшення тексту при читанні.
Мінуси Яскравий дисплей світить досить сильно, щоб нашкодити або перевтомити очі. Відкриває не всі формати документів.

электронная книга и планшет

Це цікаво: Кращі програми для читання на Android

Раніше для читання годилися тільки паперові книжки, а на сучасному етапі робити це можна на різних пристроях: планшеті, Букридер, комп'ютері або телефоні . В процесі аналізу виявилося, що спеціально розроблені для читання букридери дуже зручні і не так псують зір, як планшетні пристрої. Саме тому фахівці рекомендують читати тільки на ридерах E-Link технології. Їх ціна хоч і вище, але функціонал більше. Ці ж компактні і поліфункціональні пристрої можуть стати в нагоді в багатьох сферах, а не тільки для читання.

Дивіться відео: Що краще: електронна книга або планшет

Коментарі
Залиште коментар
Категорії