Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Бойлер непрямого нагріву своїми руками в 4 етапи

Дата публікації: 20.07.2017 17:33
Дата оновлення: 06.06.2023 10:46

Застосування водонагрівача – повсюдно. Його використовують практично скрізь, де є потреба у гарячій воді. Необов'язково витрачати кошти на газ або електрику, коли є можливість, застосовуючи технологію непрямого нагріву, використовувати центральне опалення, щоб нагрівати бойлер. Асортимент бойлерів непрямого нагріву Різноманітний. Разом з тим, користувачі, які мають досвід у створенні різноманітних агрегатів, власноруч можуть змайструвати такий корисний прилад. Ми розповімо, як це робиться. Запаслися ентузіазмом, деякими знаннями та необхідними інструментами? Тоді – поїхали!

Бойлер своими руками

Як функціонує агрегат


Перш ніж взятися майструвати агрегат потрібно з'ясувати, що це, опосередкований бойлер?У ЧОМУ відмінності вироби від пристроїв звичних пристроїв, що працюють від розетки чи газу, які можна зустріти на прилавках магазинів, та сторінках сайтів, а після покупки – у кожному першому будинку наших співвітчизників?

Водонагрівач непрямого нагріву складається з наступних елементів: ємності з трубами, розміщеними усередині. Переважно це – опалювальні труби у вигляді змійовика, що розміщуються по центру або з боків. Носій тепла, що проходить по трубах, нагріває воду, яка застосовується за призначенням.

Читайте також: Як вибрати бойлер

У вас не вдасться перетворити таким чином воду на окріп, та й досягти скільки-небудь високого градусів – теж. Але приємної температури води вистачить, щоби відмити жирну каструлю, не переплачуючи за нагрівання.

Важлива особливість роботи агрегату – вона ж і його перевага – у безперервній температурі води. НА відміну від колонки, апарат постійно підігріває воду центральної опалювальної системи. Не чекаючи “стоку” холодних потоків, ви відкриваєте кран і відразу насолоджуєтеся теплим душем! Ось і економія" на рівному місці".

Порада: Створити опосередкований бойлер просто, якщо дати волю фантазії! Для цього підуть у хід усі підручні засоби та матеріали. На дачі або біля будинку завжди знайдеться, з чого зробити подібний агрегат.

Змеевик бойлера

Плюси та мінуси технології


Використання непрямих водонагрівачів означає низку бонусів. Серед них:

  1. Агрегати економічні. На них не витрачається зайвий газ або електрика, оскільки для підняття та підтримки температури води використовується той же теплоносій, що й центральному опалення. Звідси випливає і головний недолік: вони приносять користь лише під час опалювального сезону. У теплу пору року для нагрівання води доведеться використовувати альтернативні джерела, або встановлювати додаткові тіни.
  2. Простота конфігурації. Техніку з нехитрою конструкцією мало що виведе з ладу (і неважливо, ви купите її в магазині або змайструйте самі).
  3. Постійність температури води. Ви досі не придумали, куди застосувати холодну воду, що стікає в раковину в очікуванні теплого потоку, чи не так?

Головний мінус непрямих механізмів – слабкий прогрів води.

Порада: хочете заощадити кошти на оплату комунальних послуг, і при цьому забезпечити комфорт на кухні? Встановіть Агрегат, що працює на непрямому типі підігрівання, безпосередньо над раковиною. Вода для миття посуду завжди буде під рукою – дешево та зручно.

Схема косвенного бойлера

Схема створення


Аналіз потреб – обов'язковий етап роботи. Він передує решті кроків зі створення конструкції. Дізнавшись, скільки потрібно води, ви відразу підрахуєте об'єм необхідної енергії. Після прорахунків починайте створювати схему. Ми розповімо про загальні правила та тонкощі створення водонагрівальних пристроїв.

Вибираючи відповідну схему, враховуйте місце розташування агрегату. Найоптимальніша локація для нагрівання води – ближче до котла або зовсім над краном вода не встигне охолонути" в дорозі").

Порада: Агрегат, впроваджений в опалювальну систему, – потужна конкуренція. двоконтурним котлам, яке дозволяє заощадити не лише згідно з рекламними заявами, а й насправді.

Типи саморобних водонагрівальних пристроїв


Майстри з народу застосовують різноманітні технології з різними способами, щоб забезпечити теплою водою з найменшими витратами. Модифікаціями, які зарекомендували себе, є наступні:

1. Зі змійовиком, що виготовляється з металевої труби спірального типу. Можна використовувати готову спіральну трубку або ж виготовити її самостійно. Для цього метал нагрівається та деформується. Краще довірити цю процедуру професіоналу, щоб уникнути появи мікротріщин у змійовику. Змійовик міститься в центрі бака, або збоку. В даному випадку це – питання зручності, яке не має принципового значення для роботи пристрою.

2. Щоб обійти клопіт із трубами, деякі уммільці використовують баки різних діаметрів та об'єму. У менший подається теплоносій, у більшому НАБИРАЄТЬСЯ вода, що призначається для нагрівання.

Чи не подобається жоден варіант? Придумайте свій різновид баку непрямого нагріву!

самодельные бойлеры

Необхідний інструментарій


Перш ніж відповісти на запитання, як зробити бойлер непрямого нагріву, підготуємо необхідні матеріали Обмовимося, що ми робимо агрегат зі змієподібним нагрівачем. Якщо ви використовуєте іншу конструкцію, зорієнтуєтеся на ходу.

Вам знадобляться:

  1. Бак для теплої води Він має бути стійким до корозії. Ці властивості мають метал з емальованим покриттям, нержавіюча сталь, пластмаса, та ІН. Наприклад, відмінні баки виходять із старих газових балонів.. Конфігурація та габарити балонів цілком відповідають цим завданням. Однак перед цим його потрібно прогрунтувати та пофарбувати. Зверніть увагу! Щоб не «насолоджуватися» запахом пропану, що походить від нагрітої води, замочіть ємність на кілька діб, періодично змінюючи воду.
  2. Змійовик. Це заздалегідь підготовлена вигнута труба, яку вставляють у бак.
  3. Для роботи також знадобиться зварювання з електродами.

Якщо плануєте використовувати бойлер і влітку, додатково встановіть електричну «начинку». Це робить пристрій набагато зручнішим у використанні. Агрегат перетворюється на універсальний засіб для нагрівання води, який можна використовувати завжди з найбільшою вигодою та економією.

Читайте також: Що важливо знати про бойлерів

Якщо віддати данину моді, підключивши агрегат до сонячних батарей на даху – заощадите на мінімальному споживанні енергії. Важливо! Ви завжди можете переключити апарат від сонця на стаціонарну мережу.

Таким чином, щоб спорудити подібний агрегат, потрібна мінімальна кількість деталей та матеріалів. Виріб дуже економний і не вимагає зайвих витрат, тим більше, що для його створення можна пристосувати все, що є під рукою.

Порада: Покриття з емалі та склокераміки – не надто довговічне. Віддавайте перевагу нержавійці. Тоді пристрій буде працювати, що називається" століття".

установка бойлера

Порядок проведення робіт


Конструювання агрегату здійснюється поетапно:

1. готується ємність. Крім первинної обробки, підготуйте отвори для холодної та гарячої потоків, а також – для монтування змійовика або іншого нагрівача;

2. створюється змійовик;

3. монтується теплоізоляційний шар;

4. виріб збирається та кріпиться до системи.

Здається нічого складного немає? Тоді поїхали!

Читайте також: Які несправності бойлера?

Підготовка бака


Найкраще брати новий бак. Якщо Такого не виявилося, прогрунтуйте та пофарбуйте наявний металевий балон. Простежте За тим, щоб він добре висох і вивітрився. Це Убезпечить виріб від появи іржі та неприємного запаху, що походить від води.

Виріжте в ньому отвори для подачі та виведення потоків води. Також подбайте про отвори, через які встановиться змійовик.

Зробити це легко. Зріжте краї з ємності, щоб вийшов циліндр без дна та верху. У зрізаних частинах зробіть отвори для труб потрібних діаметрів. Після встановлення змійовика панелі приварюються зварюванням, створюючи цілісну конструкцію.

Порада: Немає бажання самому створювати бойлер, але коштів на придбання нового пристрою не вистачає? Скористайтеся можливістю купити бойлер у кредит!

Підготовка змієподібного нагрівача


Для виготовлення нагрівача змієподібної форми однаково підходить як пластикова, так і металева труба. Принципове значення має лише її діаметр – вона має бути невеликою. Її намотують на циліндричну виріб необхідних габаритів. Яким буде змійовик у діаметрі, залежить від індивідуальних потреб. Важливо, щоб нагрівач легко входив та виходив з бака.

В іншому випадку буде складно вийняти його для щорічного чищення. Не нехтуйте гігієною – в осаді, що погіршує тепловіддачу, до того ж і розмножуються бактерії.

Зверніть увагу! Від співвідношення площі змійовика та розмірів ємності залежить, як швидко прогріватиметься вода.

теплоизоляция бойлера

Теплоізоляція


Щоб вода тримала тепло, і сам водонагрівач не виступав у ролі ще однієї батареїЗовні пристрій потрібно добре ізолювати. Теплоізоляцію робіть перед збиранням. Утеплювачем може бути будь-який теплоізоляційний матеріал, наприклад, поліуретан або монтажна піна. Прикріплюють теплоізоляцію у різний спосіб: садять на клей, обв'язують стяжкою. Конкретний спосіб ізоляції залежить від того, який саме матеріал опинився під рукою. Лист пінопласту, зокрема, можна скріпити стяжкою у двох-трьох місцях, або посадити на клей.

Чим ґрунтовніше зроблена теплоізоляція, тим вище коефіцієнт корисної дії водонагрівального обладнання.

Читайте також: Топ-10 виробників бойлерів.

Складання бойлера


Коли всі підготовчі роботи завершено, залишилася справа за малим – зібрати агрегат докупи. Зверніть увагу на те, чи не пошкодилася теплоізоляція і при необхідності відновіть її цілісність.

Після цього змійовик потрібно підключити до джерела тепла – опалювальної системи. Далі встановлюються труби, що забезпечують подачу холодної води, а також кран для виведення гарячої води. Для реалізації останнього знадобиться розведення до миття або ванни.

Кріплення бака до стіни має бути надійним. Використовуйте спеціальні кронштейни, які забезпечують надійність монтажу. Вони повинні витримувати вагу, що трохи перевищує масу бойлера і рідини, що є в ньому.

Таким чином, можна самотужки спорудити високопродуктивний агрегат, заснований на застосуванні технології непрямого нагріву. Сподіваємося, що подана у статті інформація допоможе у цьому. Все, що потрібно вам для того, щоб радіти самостійно зробленому бойлеру – це бажання, час та цілеспрямованість!

Відео про створення саморобного бойлера:

Коментарі
Залиште коментар