Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Чому не заряджається смартфон: 4 проблеми+методи вирішення

Дата публікації: 06.01.2021 13:40
Дата оновлення: 06.01.2021 13:40

Телефон на нулі. Хоч заряджай, хоч не заряджай, – безрезультатно. Розбираємо, що може викликати такий збій і як його усунути.

Причини відсутності зарядки акумулятора смартфона

Найпопулярніша – проблема з зарядкою. Особливо це стосується тих користувачів, що поповнюють акумулятор телефону через провід.

почему не заряжается телефон

Кабель міг протертися, хоч навіть якщо зовні виглядає ще робочим. Також мобільник може не заряджатися через наступних проблем:

1. Трабли з блоком живлення
Якщо телефон заряджається через USB-порт і інші блоки живлення, значить проблема в «вилці». Замініть її на іншу.
2. Проблеми з розеткою
Десь закоротити контакти, і розетка не подає струм.
3. Несправна батарея пристрою
Можливо, акумулятор мобілки віджив своє і його потрібно замінити на новий.
4. Забилося зарядний гніздо
Робота в запилених умовах має свої недоліки. Одне з таких – в техніці пил і бруд забивається в щілини.
5. Проблеми з прошивкою
Можливо, новий додаток або оновлена прошивка має «критичний баг», що не дають смартфону зарядитися. Рішення – «відкотити» телефон до моменту, де все було добре.
6. Віруси всередині телефону
Одні «шкідники» крадуть дані в той час, як інші не дають нормально працювати смартфону. Якісь віруси не дають можливість «зарядитися» коректно.
7. Проблеми з бездротовою зарядкою
Іноді коректної зарядці заважає чохол або те, що станція не розпізнає мобілку. Рішення – «роздягнути» телефон, зняти його зі станції на хвилину і покласти назад.

Читайте: Google припиняє підтримку Android для смартфонів Huawei: 5 відповідей на «Що тепер робити?»

Смартфон не бачить зарядного пристрою

Комплексна проблема – відсутність контакту між мобілкою і зарядним блоком. Причин тут може бути багато, найбільш популярні – чотири.

  • Пил і бруд

Контакти не можуть замкнутися через те, що пил перегородила їм шлях.

  • Окислювалися контакти

Почистити їх спиртом. Але робити це потрібно вкрай акуратно і краще, щоб цю процедуру проводив профі.

Перевіряється підключенням до нього іншого шнура. Якщо навіть з новим кабелем заряду не йде – проблема до «зарядці».

  • Порушена цілісність USB-кабелю

Перевіряється роботою з іншим блоком живлення.

Цікава стаття: фішки iOS

Індикатор показує процес зарядки, але телефон не заряджається належним

За індикатором ніби як йде зарядка, але після відключення – наче її і не було (Залишається Нулячий відсоток заряду). Найчастіше Це відбувається через збій програмного ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ. Вирішити проблему можна тільки перевстановлення ОС (знесенням пристрої до заводських налаштувань).

не работает зарядка в телефоне

Робиться це в такий спосіб.

  1. Зайти в Налаштування.
  2. Знайти розділ «ПРО систему».
  3. Перейти у вкладку «Безпека».
  4. Перейти в «Скидання».
  5. Вибрати «Скидання до заводських налаштувань».

Ще одна причина, по якій «заряд варто», хоч дисплей показує протилежне – поломка батареї. Вона віджила своє і не може вбирати в себе енергію. В цьому випадку потрібно замінити батарейку і пристрій знову буде «як новеньке».

Самий рідкісний випадок – збої в апаратної складової. Якщо телефон показує зарядку, а на ділі її немає, можливо зламався контролер всередині материнської плати девайса. І в цьому випадку допоможе тільки повна діагностика і заміна «сістемкі».

Краще йти в сертифіковані центри. Ремонт в ларьках або «в підземці" може тільки погіршити стан телефону настільки, що його залишиться лише викинути.

Дізнайтеся більше: Що таке FacePay і як користуватися послугою «Оплата по обличчю»: 5 рекомендацій

Проблеми прошивки

Збої в ПО відбуваються в будь-якій техніці – як в бюджетному смартфоні на Android, так і в продуманих девайсах на iOS. Від такого «людського фактора» не застрахований ніхто. Але і вирішується ситуація просто – поверненням до заводських налаштувань (в Андроїд) або запуском «режиму відновлення» на iOS.

проблемы с прошивкой в телефоне

Іноді трапляється так, що телефон заряджається тільки у вимкненому стані. Тут, більше за все, справа в збої ПО. Є 3 рішення проблеми: середня, радикальна і ультрарадикальна.

Спосіб вирішення проблеми
Що робити
Середня складність Скинути частина налаштувань
Радикальна Провести скидання до заводських налаштувань. Перед цим потрібно завантажити важливі дані «на хмару», так як при «знесення» телефон обнулится до початкового стану
Ультрарадикальну Перепрошить телефон в сервісному центрі. Зараз використовується рідко: зазвичай спеціалізована перепрошивка потрібна тим, хто вже раніше користувався неофіційними версіями прошивки мобілки

Вірус

Рідкісна, але підступна проблема – вірус, що потрапив в систему і не дає зарядити мобілку. Крім цього, про потрапляння вірусу сигналізує ультрашвидкий розрядка телефону. Якщо він «ні з того ні з сього» почав сідати в 2-3 рази швидше, тут часто замішані віруси.

 вирус на телефоне

Алгоритм рішення такий.

  1. Видалити все, що могло привнести «Зараження» в систему.
  2. Знести підозрілі програми, відв'язавши їх від свого аккаунта.
  3. Провести повну перевірку антивірусом.

Якщо це не допомогло – потрібно знести мобілку до заводських налаштувань. І більше не вантажити ті додатки і файли, які могли б привести до зараження.

Буде коннект: USB OTG в смартфоні: 6 способів спростити собі життя

Чого не можна робити при відсутності зарядки акумулятора смартфона

Пункти вище описують, що робити з мобільником, щоб самостійно полагодити його. Беріть на озброєння і користуйтеся. Тільки не всі ж то золото, що блищить.

 отсутствие зарядки мобилки

Нижче згадані 3 моменти, які не можна робити з розрядженим мобільним телефоном.

  • Намагатися розхитати гніздо

Воно не дарма продумано певного розміру. Якщо намагатися зробити його більше – тільки розхитуються контакти на материнській платі, і в підсумку доведеться віддавати гроші за ремонт.

  • Заливати спирт (і взагалі – рідина) або чистити ватними паличками

Навіть якщо контакти окислилися – прямий контакт з «чаркою горілки» їм не допоможе. Спирт тільки просочиться через мікропори і проникне в телефон. Вата теж може відшаруватися і потрапити в мобілку.

  • Встромляти голку або шпильку (особливо при працюючому телефоні)

Ця дія може в мить спалити контакти. Потім точно доведеться нести в сервіс.

Важлива інформація: Як визначити IMEI телефону: 7 підказок

Як почистити гніздо для зарядки на смартфоні самостійно

Якщо зі шнуром, блоком (таким, як Belkin USB Micro Charger) і ПО все в порядку, проблема може критися в «брудному» гнізді для мобілки. Якщо її носять у кишені з крихтами і сміттям, мобілка могла «Забитися» пилом. У свою чергу, контакти стали слабшими через що ланцюг «не замикається».

Рішення цього трабла придумали геймери з 90-х: чи варто ретельно продути отвір. Так, рівно так само, як це відбувалося з картриджами для Сеги і Денді. Можна ще використовувати фен в «холодному» режимі: але його потрібно тримати досить далеко, щоб «штучний вітер» не зробив тільки гірше.

 как почистить гнездо для зарядки

У більшості випадків – цього достатньо. Якщо не допомогло і це, варто взяти стару зубну щітку з довгою щетиною і акуратно провести нею з боку в бік. Тоді вона «вимете» залишки бруду, що застрягла на контактах. Або дерев'яну зубочистку. Головне – не металеву, інакше роздряпала все що треба і не треба.

Не завжди «кінець роботи зарядки» означає вірну смерть телефону. Іноді це всього лише програмний збій, який можна вилікувати самостійно. З огляду на те, як постійно гнуться і б'ються об підлогу зарядки з кабелями – то проблема може бути і в них. Також часто досить продути гніздо, щоб видути звідти пил. У всіх інших випадках – краще звернутися до майстра. Інакше вийде тільки гірше.

Пізнавальна стаття: Навіщо телефону кілька камер, Або чому 4 – краще, ніж 2

Коментарі
Залиште коментар
Категорії