Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

OnePlus 9 Pro: огляд 10 характеристик, плюсів та мінусів

Дата публікації: 25.10.2023 10:22
Дата оновлення: 31.10.2023 17:30

Телефон OnePlus 9 Pro з'явився на ринку у березні 2021 року. Він підкорив серця багатьох користувачів дизайном, надійністю та функціоналом. Смартфон вважається удосконаленою версією своїх попередників, тому користуватися ним набагато приємніше та зручніше. Додалися нові функції, що дозволяють покращити якість роботи програм та швидкість реагування гаджета.

У даному матеріалі йтиметься про One Plus 9 Pro. Огляд містить інформацію, яка дозволить попередньо ознайомитись з його особливостями та технічними характеристиками.

Основні характеристики смартфона OnePlus 9 Pro

У моделі непогані характеристики. Яскравий та якісний дисплей діагоналлю 6,7 дюйма ідеально підходить для ігор, соціальних мереж та переглядів фільмів. Крім того, від екрана не напружуються очі, що дає гаджету величезну перевагу. Девайс оснащений містким акумулятором 4500 Mah, який дозволяє протягом дня використовувати пристрій без заряджання.

Розглянемо технічні характеристики OnePlus 9 Pro у вигляді таблиці:

Дисплей

6,7 дюйма, LTPO Fluid2 AMOLED,

3216 × 1440 пікселів, 525 ppi, місткісний мультитач

Процесор Qualcomm Snapdragon 888: одне ядро
Kryo 680 частотою 2,84 ГГц, три ядра
Kryo 680 частотою 2,42 ГГц, чотири ядра
Kryo 680 частотою 1,8 ГГц
Графічний контролер Adreno 660
Роз'єми USB Type-C
Оперативна пам'ять 8/12 Гбайт
Флешпам'ять 128/256 Гбайт
Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac/ax
Bluetooth 05.Лют
Датчики Освітлення, наближення, акселерометр/гіроскоп, магнітометр (цифровий компас), колірний спектр
Сканер відбитків пальців Є на екрані
Основна камера Четверний модуль: 48 Мп, ƒ/1,8 + 50 Мп, ƒ/2,2 + 8 Мп, ƒ/2,4 + 2 Мп, ƒ/2,4, фазовий автофокус, потрійний світлодіодний спалах
Фронтальна камера 16 Мп, ƒ/2,4, фіксований фокус, без спалаху
живлення Незнімний акумулятор: 17,1 Вт · год (4500 мА · год, 3,8 В)
Розмір 163,2 × 73,6 × 8,7 мм
Маса 197 г
Захист корпусу IP68
Операційна система Android 11, оболонка Oxygen UI 11

Дисплей OnePlus 9 Pro — важлива деталь сучасних смартфонів

Екран з високою роздільною здатністю робить перегляд контенту приємнішим. Завдяки співвідношенню сторін 20:9 користувачі оцінять широкий кут огляду під час гри. Дисплей захищений Corning Gorilla Glass 5, тому витримує падіння з півтора метрової висоти. Підтримка HDR10+ обіцяє пристойну глибину кольору з безліччю соковитих відтінків. Частота оновлення відео 120 Гц в секунду — картинка не пригальмовуватиме. Екран відрізняється відмінним кольоровим балансом та широким охопленням sRGB.

Дизайн, розміри та ергономіка

Задня панель з ударостійкого скла, що надає дорогого вигляду пристрою. Рамки смартфона металеві. У дисплеї приховано сканер відбитка пальця, тому він не впадає у вічі.

Модель доступна у кількох колірних рішеннях: білий, чорний та зелений. Телефон оснащений ступенем захисту IP68, який забезпечує вологостійкість та удароміцність. Також цей захист передбачає обмеження попадання пилу всередину пристрою.

OnePlus 9 Pro у руці

Що стосується ергономіки, в OnePlus 9 Pro округлені краї та гладка поверхня. Телефон приємний на дотик, його комфортно тримати. Вага девайсу — 197 г, товщина — 8.7 мм. Це дозволяє комфортно носити пристрій у сумці або тримати в руці. Порівняно з попередніми моделями, ця вдосконалена навіть у дрібницях.

OnePlus 9 Pro огляд камери

Технологія Hasselblad допомагає покращити передачу кольорів та налаштування зображень. Тепер налаштовувати кольори можна в реальному часі, що дає змогу отримувати більш точні та реалістичні фотографії.

Камери OnePlus 9 Pro

Камера OnePlus 9 Pro оснащена рядом ключових характеристик:

  • Завдяки 48 мегапіксельній матриці Sony IMX789 виходять якісні знімки роздільною здатністю 8000*6000.
  • Камера вміщує 4 об'єктиви (48 МП + 8 МП + 50 МП + 2 МП). На кожному оптична стабілізація, що дозволяє вловити момент, не спотворюючи якість.
  • Селфі камера також не поступається своїми якостями. 16 мегапікселів — цілком достатньо для спілкування по відеозв'язку та селфі-портретів. Ширококутний об'єктив дозволяє уникнути спотворення кутів фотографій.
  • Відео виходить якісним внаслідок можливості запису 8к.
  • Оптичний зум 3.3х дозволяє робити гарні фотографії, знаходячись на відстані від об'єкта.
  • Наявність яскравого спалаху забезпечує високу якість знімків навіть у темний час.

Читайте: Як зробити камеру спостереження зі старого телефону: огляд 7 популярних програм

Продуктивність пристрою

За швидкість роботи пристрою відповідає процесор Qualcomm Snapdragon 888, максимальна частота якого становить 2840 МГц. У смартфоні великий обсяг оперативної пам'яті, що дозволяє запускати безліч програм одночасно без затримок та зависань. 4 ядра по 1.800 ГГц, 3 ядра по 2.42 ГГц та 1 ядро по 2.84 ГГц є ідеальним параметром для хорошої продуктивності.

OnePlus 9 Pro

Девайс оснащений передовою системою охолодження, яка запобігає перегріву при інтенсивному використанні. Ця особливість дозволяє смартфону працювати на високій продуктивності навіть у важких умовах.

Рекомендуємо ознайомитися: Рейтинг 5 кращих мобільних процесорів для ігор

Оперативна та внутрішня пам'ять

У моделі два варіанти внутрішньої пам'яті: накопичувач розміром 128 та 256 Гб. Цього достатньо, щоб встановити необхідні системні програми, а також зберігати фотографії та відео.

Обсяг оперативної пам'яті також у 2 варіантах: 8 та 12 Гб. Такий варіант досить хороший, оскільки оперативна пам'ять відіграє важливу роль у роботі пристрою. Єдиним недоліком є можливість розширення місця з допомогою карти пам'яті.

Програмне забезпечення

Смартфон з операційною системою Android 11 з можливістю оновлення до Android 13. Вона ідеально поєднується з усіма додатками та дозволяє безперебійно працювати при різному ступені навантаження. Усі завантажені програми можна оновити у Play Market. При правильній роботі та встановленні програм лише з перевірених каналів, операційна система буде працювати без збоїв постійно.

Ігри на OnePlus 9 Pro

Зв'язок та способи комунікації

У цьому пристрої розміщуються дві сім-картки типу Nano-Sim. Підтримуються всі види зв'язку починаючи від 2G і закінчуючи 5G. Відсутній гібридний слот для сім-карти, але це ніяк не відбивається на спільній роботі. Сім-карти працюють в асинхронному режимі, тобто під час розмови по SIM 1 дзвінки на SIM 2 не надходять. У фоновому режимі працює одночасно дві сім-картки.

Щодо комунікацій, смартфон підтримує передачу даних за допомогою Wi-Fi. Також можна надіслати медіафайли за допомогою з'єднання Bluetooth.

Для зручності користування банківськими картками доступна функція NFC. А для підключення до комп'ютера використовується USB type-c версії 3.1, яка працює у формі заряджання, режиму накопичувача USB і OTG.

Корисно знати: Телефон не підключається до вай-фаю — 5 докладних описів, що потрібно робити

Потужність батареї та функції заряджання

Хороша батарея для багатьох є ключовим фактором придбання тієї чи іншої моделі. Так ось, на цьому пристрої встановлено літій-полімерний акумулятор ємністю 4500 mAh, чого вистачить для використання смартфона на повній потужності протягом дня.

Зарядка від OnePlus 9 Pro

Завдяки зарядному блоку 65 Вт смартфон повністю заряджається за пів години. Крім цього, в комплект входить бездротова зарядка на 50 Вт. У режимі перегляду вебсторінок пристрій може працювати протягом 11 годин, відео — 12 годин. У режимі безперервної гри смартфон працює 4 години 57 хвилин, а в режимі очікування може перебувати до 113 годин.

Зверніть увагу: Як перевірити батарею смартфона: 4 підказки

Цінова категорія

OnePlus 9 Pro відноситься до середнього цінового сегмента. За суму, за якою він реалізується, у ньому є досить багато різноманітних корисних функцій. Процесор, камера та операційна система ідеально справляються зі своїми завданнями. Зовнішній вигляд гаджета сучасний та повністю відповідає трендам.

Модель 9 Pro аж ніяк не бюджетний варіант, але функціонал з лишком виправдовує вартість. Це чудовий варіант, якщо немає можливості дозволити собі iPhone або Samsung, але хочеться потужний та продуктивний телефон.

OnePlus 9 pro — огляд переваг та недоліків

Серед сильних сторін:

  1. Відмінний екран, що читається навіть за сонячного світла;
  2. гарна стабілізація під час запису відео;
  3. швидка провідна та бездротова зарядки;
  4. відсутність крайового спотворення на фото;
  5. висока продуктивність;
  6. потужні динаміки.

Серед мінусів:

  • Телеоб'єктив не підтримує Nightscape та відео 4K,
  • низька деталізація на портретних фото,
  • відсутня опція запису HDR-відео,
  • телефон сильно гріється.

OnePlus 9 Pro — гідний представник смартфонів у середній ціновій категорії. Він отримав чудовий дисплей з високою роздільною здатністю, якісну камеру та ергономічний дизайн. Крім того, телефон чудово підходить для більшості повсякденних потреб: від перегляду соціальних мереж до запису відео та ігрової діяльності. Заряд батареї вистачає практично на весь день, що робить його зручним для експлуатації.

В цілому, варто придивитися до флагмана від OnePlus, якщо шукаєте надійний пристрій із сучасним дизайном та широким функціоналом.

Важливо вивчити: Як перевірити смартфон при покупці: 5 рекомендацій на вагу золота

Коментарі
Залиште коментар
Категорії