Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як зробити камеру спостереження зі старого телефону: огляд 7 популярних програм

Дата публікації: 27.09.2023 10:46
Дата оновлення: 26.10.2023 11:52

Що робити зі старим смартфоном, який ще цілком пристойно працює? Продавати його не завжди вигідно. У цій статті пропонуємо дізнатися, як зробити камеру спостереження зі старого телефону за допомогою спеціальних програм.

Як зробити з телефону камеру відеоспостереження

Кожен знайде в шафі старий смартфон, яким давно не користуються. З темпами розвитку ринку продаж старого пристрою може не коштувати зусиль, а викинути телефон не підіймається рука. Пропонуємо використовувати його для створення домашнього відеоспостереження.

Телефон для відеоспостереження

Щоб створити ip камеру з телефону, необхідно встановити на пристрій одну зі спеціальних програм, які ми розглянемо в цій статті. Налаштовують куди вивантажуватиметься відео або можливість приєднатися до нього онлайн за допомогою іншого телефону. Також варто забезпечити підключення до джерела живлення та зручне місце розміщення камери.

Корисно дізнатися: Як записати відео з екрана телефону — вбудовані функції та 5 сторонніх програм

Вимоги до телефону

Конкретних вимог до пристрою немає. Можна навіть дізнатися як зробити вебкамеру зі зламаного телефону, якщо в ньому працює камера та підключення до інтернету. Але кілька нюансів все ж таки є.

  • Камера
    Насамперед камера пристрою повинна добре працювати, демонструючи чітку картинку. Якщо плануєте використовувати відеоспостереження для дому, може вистачити простої камери до 2 мегапікселів. Якщо ціль спостерігати, наприклад, за двором чи паркуванням, необхідно понад 5 мегапікселів. Краще поставити телефон на необхідну точку, і оцінити, як його камера справляється з поставленим завданням.
  • Операційна система
    Старі пристрої, які не підтримують оновлення ОС, не зможуть запустити потрібну програму. Радимо вибрати пристрої з операційною системою не нижче за Android 4.
  • Батарея
    Пристрої із сильно зношеною батареєю не зможуть працювати в режимі постійного відеоспостереження навіть із підключенням до зарядного пристрою.
  • Здатність підключатися до Інтернету
    Необхідно перевірити, чи працює коректно інтернет на пристрої, щоб дивитися трансляцію онлайн або зберігати файли на хмарі.

Також радимо скинути телефон до заводських налаштувань. Ця дія видаляє всі програми, файли, кеш та іншу інформацію. Оновлений девайс працюватиме на повну потужність.

До слова: 6 причин, чому смартфон швидко розряджається

Збираємо систему

Головний елемент системи, звичайно, сама камера спостереження з телефону. Але крім нього знадобляться:

  1. Штатив 
    Щоб зручно та надійно розмістити телефон та направити камеру в потрібному напрямку.
  2. Зарядний пристрій та джерело живлення
    Телефон, особливо старий, не зможе довго працювати в автономному режимі, постійно записуючи відео. Тому необхідно його під'єднати до розетки, павербанку або іншого джерела живлення. У деяких випадках можна увімкнути смартфон кабелем до ноутбука або ПК, на який буде передаватися інформація, та заряджати від нього.
  3. Роутер або підключення до Інтернету
    Для роботи більшості програм потрібне підключення до Інтернету. Рекомендуємо використовувати Wi-Fi та тримати роутер поблизу.
  4. Інший пристрій
    Для онлайн-трансляції знадобиться інший телефон, планшет або комп'ютер.

Корисно знати: Очищення кеш iPhone — 2 додатки на допомогу

Програми для того, щоб зробити IP-камеру зі смартфона

Розробники створили величезну кількість програм для створення IP-камери зі смартфона. Розглянемо найпопулярніші та найнадійніші.

Alfred

Програма з найпростішим і зрозумілим інтерфейсом. Розібратися, як зробити з телефону камеру відеоспостереження зможе будь-хто. Для використання необхідно встановити його на два телефони та зайти під одним акаунтом. Є два режими: «Монітор» та «Камера». Телефон, який виконує відеоспостереження, необхідно використовувати в режимі «Камера». А інший пристрій, з якого вестиметься спостереження, — у режимі «Монітор».

Програма пропонує відеотрансляцію, збереження даних у хмару, датчики руху, включення тривоги. Також його можна використовувати як рацію, що дозволить спілкуватися на відстані, наприклад, з дітьми, які грають замість занять, або домашнім вихованцем, який сумує за вашої відсутності. Також є режим запису при слабкому освітленні. Програма безплатна, але із рекламою. Працює як на IOS, так і Android.

Плюси
Мінуси
Простий інтерфейс Реклама у безплатній версії
Двосторонній зв'язок Відео зберігається у хмарі 7 днів (безплатна версія)
Перемикання між фронтальною та основною камерою Низька якість відео
Безлімітний запис у хмару  
Виявлення рухів та оповіщення про це  

Читайте: Як на Андроїд перенести програми на карту пам'яті — гайд і 3 корисні поради

IP Webcam

Програма з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом. Працює лише на Android пристроях. Зручно, що реєстрація для використання не потрібна, а перегляд доступний за згенерованим посиланням на будь-якому телефоні або ПК через браузер. Пріоритетно, щоб пристрої знаходилися в одній мережі, але можлива передача на весь інтернет.

IP Webcam

IP Webcam має багато налаштувань запису. Можливо перемістити фокус, перемикатися на фронтальну камеру, наближати картинку, увімкнути спалах або використовувати фільтри. Також можна робити фотографії або налаштувати автоматичне фотографування через певні часові відтинки.

Програма також вміє визначати рух, може розпочинати знімання лише після цього або надсилати сповіщення. Додаток безплатний, але в базовій версії є реклама та водяний знак на відео.

Плюси
Мінуси
Без реєстрації Реклама та водяний знак у безплатній версії
Широкі налаштування фільмування Тільки для Android
Трансляція за посиланням  
Запис звуків  
Оповіщення про рух  

Ще одне рішення для старого телефону: Як використовувати смартфон як мікрофон: 1 додаток та 3 рішення

IP Cam Viewer Pro

Програма, розроблена як монітор для віддаленого керування різними IP камерами. З її допомогою зручно дивитися онлайн-трансляції з кількох камер, у тому числі створених зі старих телефонів.

перегляд відео в IP Cam Viewer Pro

Доступна функція мультиперегляду та швидкого перемикання між екранами. Передбачено багато додаткових параметрів для комфортної роботи. Також можна підключатися до доступних IP камер з усього світу. Якщо є відповідний доступ, можна змінювати кут знімання або наближати зображення.

Плюси
Мінуси
Перегляд відео з різних камер одночасно Тільки моніторинг, не дозволяє вести фільмування
Доступ до будь-яких IP камер  
Дистанційне керування камерою  

Visory

Найкраще підходить як відеоняня для нагляду за дітьми чи домашніх тварин. Для налаштування необхідно встановити Visory на два пристрої та зв'язати їх між собою за допомогою QR-коду. Програма підтримує трансляцію двох і більше відеопотоків, записи автоматично зберігаються у хмарі.

Visory

Visory вміє визначати рух та звук. Програма легко визначить дитячий плач або гавкіт собаки та надішле сповіщення. Додаток платний, але з одноразовою оплатою. Пристроїв в один платний обліковий запис можна додати кілька, не доведеться платити окремо за пристрій моніторингу і телефон-камеру. Працює на IOS та Android.

Плюси
Мінуси
Можна додавати кілька пристроїв для моніторингу Повністю платний додаток
Виявлення звуку та руху  
Простий інтерфейс та зручно зв'язувати пристрої  

Ще одна ідея: Як зробити пульт із телефону: 9 додатків, налаштування яких займе понад хвилину

AtHome Video Streamer

Додаток складається з двох частин, на відміну від інших варіантів цієї статті. Встановлюють AtHome Video Streamer на телефон-камеру, програма надає йому індивідуальний номер CID. На телефон, планшет або ноутбук, з якого проводитиметься моніторинг, завантажують AtHome Camera. Увімкнути камеру до нього можна за допомогою коду CID або QR.

AtHome Video Streamer

AtHome дозволяє дивитися відео одночасно з 12 пристроїв у платній версії. Є детектор руху, який має три режими чутливості. Є двосторонній зв'язок. Також можна записувати відео у певний час. Є версія для Windows та Mac.

Плюси
Мінуси
Двосторонній зв'язок Два різні програми
Детектор руху з режимами Хмарне сховище платне
Мультиперегляд (платна версія)  

Manything

Ця програма відмінно підійде як відеоняня або для охорони будинку. Необхідно встановити Manything на два телефони, пройти просту реєстрацію та вибрати режим (Viewer для моніторингу або Camera для IP-камери). Також можна переглядати трансляції за допомогою браузера.

стартова сторінка Manything

Додаток відмінно моніторить рухи та звуки. Датчики можна програмувати під себе, наприклад, починати знімання, коли людина виходить із дому. У безплатній версії можна приєднати лише одну камеру та записувати відео до 12 годин. Платна версія дозволяє не лише додати камери, а й зберігати матеріали у хмарі до 30 днів. Доступно на Android та IOS.

Плюси
Мінуси
Налаштування датчиків руху Хмарне сховище платне
Оповіщення про рух Запис до 12 годин у безплатній версії
Мультиперегляд (платна версія)  

Security Camera CZ

Добре підходить як відеоняня, контроль за літніми родичами або за домашніми тваринами за вашої відсутності.

 

Для програми також знадобляться два пристрої, що працюватимуть у різних режимах. Спостерігати за тим, що відбувається, можна навіть за допомогою монітора в автомобілі. Додаток вміє відстежувати рухи та відключати датчик, коли власник поряд. Є двосторонній зв'язок.

Security Camera CZ

Є функція сирени для виявлення руху. Також можна налаштувати чутливість датчиків. Фільмування можна проводити в нічному режимі, дистанційно вмикати ліхтарик та робити якісні фотографії. В одній системі можуть працювати безкоштовно кілька телефонів-камер.

Плюси
Мінуси
Двосторонній зв'язок Обмежені функції у безплатній версії
Нічний режим та включення ліхтарика  
Можливість робити фото  
Відключення датчиків, коли поряд власник  

Відеоспостереження — чудова можливість контролювати ситуацію за своєї відсутності. Можливо, вам необхідно спостерігати за домашнім вихованцем, проконтролювати дітей чи їхню няню, перевірити машину на стоянці? Системи відеоспостереження вимагають багато фінансів, рекомендуємо почати зі старого телефону. За допомогою цього гайда створити IP-камеру зі старого пристрою не важко.

Рекомендуємо статтю на тему: Телефон не підключається до Вай-фаю — 5 докладних описів, що потрібно робити

Коментарі
Залиште коментар
Категорії