Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE — аргументовано в 8 розділах

Дата публікації: 17.02.2022 14:13
Дата оновлення: 17.02.2022 14:13

«Сяомі» Мі 11 «Нью Едішн» схожа з попередницею. Однак, є парочка нововведень, на які варто звернути увагу. Проаналізуємо параметри телефону, щоби розібратися, що за New Edition пропонує покупцям Xiaomi.

Смартфон Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE

Характеристики

Тільки помилуйтеся на відмінні параметри смарта:

Характеристики
Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE
Дисплей 6,55” FHD+, AMOLED DotDisplay
Процесор Qualcomm Snapdragon 778G, 8 ядер, до 2,4 ГГц
Графічний процесор Qualcomm Adreno 642L GPU
Оперативна пам'ять 6 чи 8 ГБ
Вбудована пам'ять 128 чи 256 ГБ
Підтримка картки пам'яті є, microSD до 1 ТБ
Основна камера 64 Мп + 8 Мп + 5 Мп
Фронтальна камера 20 Мп
Акумулятор 4250 мАч
Безпека бічний сканер відбитка пальця, розблокування по обличчю
NFC є
ОС Android 11, MIUI 12.5
Звук 2 динаміки
Безпровідні сіті Wi-Fi 6, Wi-Fi 5,Wi-Fi 4 й 802.11a/b/g, Bluetooth 5.2

Докладніше про них і не лише розповідаємо у наступних розділах статті.

Допомагаємо з вибором: OPPO або Xiaomi: порівняння телефонів за 7 параметрами

Пам'ять

Виробник не поскупився на варіанти. Можна вибрати модель Мі 11 Лайт 5G NE з оперативкою 6 або 8 гігів. Останні також випускаються з різним розміром вбудованого сховища: 128 чи 256 GB. Для сучасних потреб такого запасу пам'яті вистачає з головою. Тим, кому цього замало, пропонується встановити microSD. Дозволена місткість — до 1 ТБ.

Врахуйте, що певний обсяг пам'яті смарта вже зайнятий операційною системою та встановленими прогами. Тому при необхідності зберігання на телефоні безліч об'ємних файлів одразу робіть вибір на користь моделей з max кількістю гігів.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE: огляд камер

Потрійний блок включає сенсори:

  1. Основний — має 64 Мпікс, відеоролики пише максимум у 4К. Підтримується уповільнене та серійне знімання. У роботі бере участь ІІ, що працює з постановкою, кольоропередаванням та контрастністю кадрів.
  2. Ширококутник — у розпорядженні користувача 8 Мп і можливість робити знімки з 119-градусним кутом огляду.
  3. Макро — 5-мегапіксельний сенсор вміє писати ролики Full HD при 30 кадр/сек. Оснащений автофокусом, що дозволяє навести об'єктив чітко на об'єкт фільмування. Тримати камеру потрібно на відстані 3-7 см від того, що хочеться сфотографувати.

До речі, додаткові модулі мають таку ж кількість мегапікселів, що й Xiaomi 11T Pro.

Основний блок камер Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE

20-мегапіксельна фронталка відверто хороша як під час знімання портретів, так і себе із замиленим фоном. «Розумний» бьютіфільтр покликаний покращувати ваші селфі. Автофокусу фронталка позбавлена. Відео на фронтальний модуль можна знімати у Full HD 30 фпс та 60 фпс. 4К не тягне.

У меню камери доступні розділи: «Профі», «Відео», «Фото», «Портрет». Перейшовши в «Ще», знаходимо окрему кнопку для включення 64 мегапікселів при зніманні. Не перериваючи відео, між камерами не можна перемикатися (наприклад, з макро на ширик). У цій вкладці можна активувати уповільнення, режим «Ніч», подвійне відео, кіноефекти та інші можливості.

Екран

Покритий гартованим «Горилла Гласс» 5 покоління, яке чудово захищає дисплей при випадкових падіннях телефону з висоти до 1,6 м. Працює на «Амолед»-матриці, роздільна здатність — FHD+. Підтримується підвищена частота оновлення дисплея — 90 Гц. У налаштуваннях можна перейти на меншу герцовку — 60, наприклад, щоб заощадити заряд акумулятора.

Екран смартфона Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE

Картинка на 6,5-дюймовому Amoled-екрані плавна, насичені відтінки. Щоправда, тут немає функції усунення мерехтіння за низької яскравості. Зате реалізовані інші фічі, покликані скоротити навантаження на зір користувача. Наприклад, режим читання.

Немає повноцінного «Олвейс Він Дисплей». Екран спалахує і згасає рівно через 10 секунд. Щоб знову активувати його, потрібно торкнутися дисплея.

Для відомості: Види роз'ємів USB — коротко в 3 розділах

Дизайн Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE

Смарт найтонший, всього 6,81 мм корпусу при висоті 160,53 мм і ширині 75,73 мм. Для порівняння: «Сяомі» 11T при схожих габаритах має товщину 8,8 мм. NE-версія добре лягає в руку, модель вийшла досить легкою — 158 грамів.

Оболонка скляна, включаючи матову задню панель. Остання може бути кількох кольорів: чорного, блакитного, рожевого, м'ятного та білого. Якщо інші відтінки однотонні, то Snowflake White —  незвичайний ефект «снігових брижів».

Обрамлення по периметру пластикове. Екран має мінімальні рамочки зверху, знизу та з боків. У лівому верхньому кутку дисплея — темне «вічко» фронталки. Вгорі, трохи вище і посередині, проглядаються грати розмовного динаміка.

На верхній грані відвели місце під ІЧ-порт та другий мікрофон для забезпечення стереозвучання. Цей смарт можна використовувати як універсальний пульт для побутової техніки.

На правому торці — скан відбитків, поєднаний із кнопкою «ВКЛ». Сенсор спрацьовує блискавично. Поряд знаходиться «гойдалка», щоб регулювати гучність. Лівий бік смарту вільний від будь-яких елементів.

У нижній частині корпусу найбільше роз'ємів, тут:

  • відсік для сімок — можна поставити 2 sim або одне місце використовувати для флешкартки;
  • основний мікрофон;
  • type-C — для зарядки, навушників та конекту з іншими гаджетами;
  • роз'єм основного динаміка.

У Mi 11 Lite 5G NE немає мініджеку, припустимо, «Самсунг» свої Galaxy A52 без цього роз'єму не залишає. Натомість «Ксіомі» в комплект моделі поклали адаптер для переходу з type-C на 3,5 мм.

На задній панелі розмістили блок фотомодулів, що трохи виступає над поверхнею. Причому він вийшов 2-рівневим. На верхній «сходинці» знаходиться найбільше «око» основної камери та трохи менше — ширококутної. Нижній рівень зайнятий макросенсором та потужним спалахом.

Задня панель смартфона Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE

Про вологозахист корпусу не заявлено. У коробці з мобільним телефоном лежить силіконова накладка, яку можна використовувати для захисту задньої панелі від подряпин, бризок та інших побутових неприємностей.

Може стати в пригоді: Як відбілити силіконовий чохол для смартфона: 7 робочих технік

Продуктивність

Усередині смарта — чіп-восьмиядерник Snapdragon 778G. Побудований за 6-нм техпроцесом. Розгін на максималці — до частоти 2,4 ГГц. Процесор належить до середнього рівня, що не заважає йому показувати хорошу продуктивність та енергоефективність.

Ігри на смартфоні Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE

Потужності достатньо також для геймплея. Навіть у складних іграшках типу «Танки» або PUBG Mobile потягне на високих налаштуваннях графіки. Сильного нагрівання корпусу в напружених сценаріях користувачі не відзначають.

Автономність

Смарт оснащений батареєю на 4250 мАг. Добу без підзарядки витримує навіть із включеною герцовкою екрану на 90 та активному використанні: перегляді видосів, в іграх, із зависанням в інеті, дзвінках та листуванні.

Заряджання смартфона Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE

Жодної бездротової зарядки немає. Натомість є швидка. Виробник дбайливо поклав у комплект 33-ватний блочок, за допомогою якого можна підзарядити акумулятор трохи більше, ніж за годину, до 100%.

Дізнайтеся: 6 причин, чому смартфон швидко розряджається

Інтерфейс MIUI

Поверх одинадцятого «Андроїда» йде власна оболонка бренду — MIUI. 11 Lite 5G NE отримав прошивку останньої версії — 12.5. Ця оболонка досить гнучка та зручна в користуванні. Тут багато профілів безпеки, свій магазин додатків, можливість налаштування різних елементів на робочому столі. Компактні прямокутники-іконки із закругленими куточками візуально нагадують ярлики на iOS-пристроях.

Оболонка версії 12.5. дозволяє користувачеві видаляти різні попередньо встановлені проги, крім парочки дійсно важливих, що дозволяє звільнити місце на смарті. Новий режим прошивки MIUI+ дозволяє телефону та ПК взаємодіяти один з одним. Наприклад, відкрити зображення на великому екрані, відповідати на повідомлення або вставляти скриншоти з телефону на док на комп'ютері.

Загалом, прошивка дійсно стабільна та максимально полегшена після оновлення. Незабаром на цьому смарті очікується дванадцятий «Андроїд» та фірмова оболонка вже 13 версії.

За підсумками огляду Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE можна сказати, що у субфлагмана передбачено все для ідеального функціонування: потужний чипсет, великий екран, містка пам'ять, автономність. Його можна застосовувати для фото- та відеознімання, для ігор та роботи, а також для перегляду розважального контенту.

Вибирайте: Топ ігор на Андроїд для двох: 10 «залипалок», які затягують у 2022 році

Коментарі
Залиште коментар
Категорії