Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Ноутбуки Lenovo IdeaPad – повний розбір модельного ряду: особливості 6 серій

Дата публікації: 15.06.2018 11:32
Дата оновлення: 15.06.2018 11:32

Lenovo IdeaPad – лінійка продуктивних ноутов, які мають стильне оформлення без надлишку деталей. Виробник постарався максимально полегшити масу девайсів, що збільшує територію використання з режиму будинок/робота до необмеженої кількості місць (в поїздках, на відпочинку, в парку на лавочці).

Обзор ноутбуков Lenovo IdeaPad

Потрібен гаджет для роботи, розваг, перегляду кіно, серфінгу в інтернеті? Можна підібрати один з варіантів модельного ряду, створеного китайським брендом. Щоб точно визначитися з гідним кандидатом на роль мобільного девайса, варто вивчити переваги і недоліки 7 серій ноутов Lenovo. У цьому допоможе стаття-огляд модельного ряду апаратів Леново IdeaPad.

Читайте також: 10 ноутбуків з найпотужнішою батареєю: як вибрати найкращий?

Серія 100

Об'єднала в собі недорогі, компактні і легкі девайси. Все гаджети мають схожий дизайн з цікавим елементом – кріплення екрану. Виглядає він як 2 окремі ніжки, тобто дисплей НЕ наглухо приєднаний до клавіатури, між ними залишається просвіт. Так набагато зручніше працювати, вчитися або грати, адже екран розміщується трохи вище звичайного.

Невеликий рада: суворе оформлення гаджетів допоможуть всілякі на ноут метеликами, абстракцією, рослинними візерунками, каяттям або футбольною тематикою.

Модельний ряд серії представлений декількома варіантами пристроїв з різними характеристиками: 110 17 (AMD), 110 15 (AMD), 110s 11. З асортименту цих девайсів можна вибрати бюджетний апарат для роботи або більш просунуту модель, яка потягне сучасний геймплей , але варто більше.

Серед плюсів серії 100 варто відзначити:

  1. Чіпсет на будь-який «смак». бюджетних апаратах встановлений чіпсет Інтел на 2 ядра з частотою 2,16 гігагерц (оптимально підійде для роботи), іграшки потягне Інтел Core i3 5005U.
  2. Достатній запас оперативки. сховища варіюється від 2 до 4 Гб.
  3. Гарна автономність. будь-якого девайса протримається близько 4 годин без додаткової підзарядки.

У серії 100 є представники, які мають інтегровану або дискретну відеокарту. Перша підходить для виконання простих завдань (інтернет-серфінг, перегляд кіно), друга – для геймплея і графічних робіт. Кожен представник даної серії оснащений вбудованим мікрофоном, веб-камерою, вай-фай, блютус, портами USB 2.0 і 3.0.

ДО мінусів агрегатів можна віднести базову комплектацію, невелика кількість налаштувань (наприклад, що стосується звуку). Однак варто врахувати, що девайси коштують недорого, а для робіт та ігор без завищених вимог підійдуть на 100%.

Для прикладу варто познайомитися з одним з представників.

IdeaPad 100-15IBD (80QQ01D9UA)

Один з недорогих гаджетів серії. Апарат оформлений в строгому стилі, може сміливо використовуватися для вирішення щоденних завдань в офісі або для навчання. За автономність тут відповідає батарея ємністю 32 Втч. Це означає, що ноут може активно експлуатуватися без підзарядки до 3-4 годин.

 Ноутбук Lenovo IdeaPad 100-15IBD

Детальніше про характеристики 100-15IBD

Діагональ екрану
Дисплей Процесор Процесор Оперативна пам'ять
(дюйм) (max дозвіл) (модель) (к-ть ядер) (Мб)
15,6 1366x768 – HD/FWXGA Intel Pentium 3825U (Broadwell) 2 4096

Агрегат має вбудовану web- камеру (0,3 Мп), яка забезпечить хорошу відеокартинку під час інтернет-дзвінків по Скайпу, Вайберу. Відмінні риси девайса – невеликі товщина (22,6 мм) і маса (2,3 кг). Таке компактне і продуктивний пристрій зручно брати в дорогу, використовувати в домашній обстановці або в офісі.

Може зацікавити: Zenbook або Vivobook – порівняння 2-х популярних серій ноутбуків.

Серія 300

Позиціонується як лінійка недорогих і надійних портативних девайсів. Сфера використання – найчастіше будинок або невеликий офіс. Дана серія ноутов Леново хорошим звуком і яскравою картинкою. Також тут представлені агрегати в різному кольоровому оформленні: чорний онікс, джинсовий синій, сливовий та інші.

Представники серії – 320 17 Intel/AMD, 320S 15, 320 15 Intel/AMD, 320 14 Intel, 310 15. Вартість кожного агрегату також в межах середнього цінового сегмента.

Серед фішок девайсів варто виділити:

  • високу продуктивність чіпсет від Інтел 6-го покоління з легкістю впорається з запуском і забезпеченням стабільної роботи безлічі програм;
  • захищеність оболонки наприклад, в 320-15ISKВИКОРИСТАНО спеціальне покриття корпусу, що охороняє його від подряпин, несильних ударів;
  • чіткість картинки - екран апаратів Full HD з покриттям, що запобігає відблиск сонячних променів або іншого світла від дисплея;
  • сканер відбитків пальців тепер в систему можна зайти за 1-2 секунди, без необхідності придумувати складні коди.

Незаперечна гідність агрегатів цієї серії – покращене, в порівнянні з попередньою лінійкою, звучання. Звук оптимізований під Dolby Audio, що гарантує звучання будь-якого треку без спотворення.

Мінус серії помітний хіба що активним геймерам – «важкі» іграшки апарати не потягнуть. Але для навчання або роботи без складної графічної обробки пристрої підійдуть ідеально. Опис одного з представників серії – нижче.

IdeaPad 300 (80Q700AFUA)

Ноут упакований в стильну і елегантну оболонку чорного відтінку. Такий апарат оптимально впишеться в робочий простір будинку або офісу.

Ноутбук Lenovo IdeaPad 300

300 (80Q700AFUA) відмінний набір конфігурацій:

  1. Win10 в max комплектації є опція збереження енергії, безліч утиліт для захисту від вірусів.
  2. Можливість вибрати відеокарту - вбудовану від Інтел або дискретну для редагування фото, створення відео.
  3. Швидкісна передача даних - агрегат взаємодіє з іншими пристроями за допомогою роз'єму USB 3.0.
  4. Підтримка технології Долбі чисте, гучне, без всяких перешкод звучання будь-яких треків, фільмів. Також стане в нагоді під час відеоконференцій.

Ноут оснащений фірмовим софтом від Леново для зберігання і обробки знімків. Спеціальні опції дозволяють обробити і впорядкувати фото. Швидко і зрозуміло навіть для новачків в фотообробки.

Діагональ екрану
Дисплей Процесор Процесор Оперативна пам'ять
(дюйм) (max дозвіл) (модель) (к-ть ядер) (Мб)
15,6 1366x768 – HD/FWXGA Intel Core i5-6200U (Skylake) 2 4096

Даний агрегат – простий у використанні і в той же час багатофункціональний девайс, створений для офісної роботи і нескладної обробки фото/відео, перегляду кіно і спілкування з друзями і рідними.

Цікаво дізнатися: Порівнюємо ноутбуки ASUS E і X – 5 відмінностей серед хороших ноутбуків до 10 000 гривень.

Серія 500

Три головних характеристики апаратів даної лінійки – тонкий, потужний, легкий (наприклад, всього 2,2 кг). Девайси в активному режимі функціонують без підзарядки до 5 годин. Картинка і звучання зазнали чергові поліпшення і дозволяють на 100% зануритися в світ мультимедіа для розваг, роботи, навчання.

Апарати 520S 14, 520 15, 510 15 перейшли в розряд преміум-пристроїв і трохи подорожчали в ціні (середня і вище середньої). Але виробник постарався компенсувати збільшену вартість поліпшенням дизайну і розширенням функціоналу ноутов.

Агрегати мають стильне металеве покриття і кілька вишуканих кольорів корпусу, (наприклад, крем, бронза, сталь). Краї апаратів стали скошеними, що додало оформлення ще більшої елегантності.

Додаткові параметри девайса:

  • супершвидкісний чіпсет Інтел поколінь 7 і 8;
  • гібридна система зберігання даних (жорсткий диск + твердотільний накопичувач);
  • наявність сканера відбитків пальців для входу в Віндовс 10;
  • наявність IPS-екрану з широкими кутами огляду і покриттям проти відблисків;
  • динаміки Hamran з чистим звучанням на мінімальній або граничній гучності.

В аксесуарах даної серії є зручна опція Windows Hello, за допомогою якої особиста інформація користувача на 100% захищена (3 рівня безпеки), а входити в онлайн-платіжні системи можна за допомогою відбитка пальця, а не складного пароля.

Нижче ви можете ознайомитися з описом одного з пристроїв серії 500.

IdeaPad 500S (80Q200C1UA)

Порадує користувачів мінімальними показниками товщини і маси корпусу (119,3 мм і 1,5 кг) . Оформлення гаджета теж не підкачало – сріблясті основні відтінки і чорна контрастна окантовка навколо екрану.

Ноутбук Lenovo IdeaPad 500S

Крім того, 500S (80Q200C1UA) такі переваги:

  • поворот екрану на 180° – забезпечує широкі кути огляду;
  • стереофонічні динаміки для гучності звучання;
  • вбудована веб-камера і мікрофон для відеоспілкування;
  • дисплей Full HD зі співвідношенням сторін 16 до 9;
  • запас оперативної пам'яті до 8 Гб.

Без підзарядки такий девайс протримається до 4,5 годин, якщо на ньому активно працювати.

Діагональ екрану
Дисплей Процесор Процесор Оперативна пам'ять
(дюйм) (max дозвіл) (модель) (к-ть ядер) (Мб)
15,6 1366x768 – HD/FWXGA Intel Core i5-6200U (Skylake) 2 4096

Покриття екрану тут матове, ніякі відблиски дисплею не страшні. В цілому це відмінний гаджет для онлайн-розваг, роботи в офісі або занять на дому.

Корисно дізнатися: Як вибрати ноутбук – 12 рад.

Серія 700

Це потужні гаджети, обладнані чіпсетами Інтел i7 в максимальній комплектації, а також дискретними відеокартами. Час роботи девайсів збільшилася до 8 годин автономного функціонування при інтенсивному використанні без додаткового підживлення енергією. При цьому апарати не стали більш громіздкими ні на грам, в середньому їхня маса становить 2,1 кг.

Вартість гаджетів серії 700 (720s 14, 720s 13, 720 15, 710s Plus, 710s, 700 17, 700 15) вище середньої, а й можливостей для розваг, обробки відео, роботи тут значно більше.

Серед плюсів лінійки варто виділити:

  • Win10 Home швидкісна завантаження системи, розширене меню «Пуск», оновлений браузер, персональний помічник Кортан;
  • найтонші рамки екрану складають близько 5 мм, практично невидима окантовка дисплея;
  • вбудовані стереофонічні динаміки JBL для об'ємного звучання будь-якого виду аудіо;
  • графіка дискретна на 2 або 4 ГБ виділеної пам'яті;
  • жорсткі диски до 1 ТБ, в деяких девайсах доповнені SSD-модулями.

У серії 700 представлені універсальні апарати для роботи і розваг. Можна використовувати агрегати для домашньої обробки відео або знімків. Ця серія «просунутих» гаджетів, які цілком можна віднести до ігрових. Правда, звання їм це присвоюється з натяжкою, тому що тут мінімальна кількість саме ігрових можливостей, зате загальна продуктивність – на гідному рівні.

Щоб ближче познайомитися з можливостями серії 700, варто ознайомитися з характеристиками одного з її представників.

IdeaPad 700-17

Ноут, в порівнянні з попередніми девайсами, більш пристосований для легкого геймплея. Оперативки тут цілих 16384 Мб, а чіпсет має частоту 2,6-3,5 Ггц. Крім того, в апарат вбудована дискретна відеокарта NVIDIA GeForce, вона потужніша інтегрованих аналогів ..

Ноутбук Lenovo IdeaPad 700-17

В можна виділити ще кілька переваг:

  • об'ємний звук в динаміках;
  • мінімальна вага – 2,7 кг;
  • чіпсет Інтел 6 покоління для роботи, ігор і творчості;
  • можливість встановити твердотільний накопичувач;
  • фірмовий додаток від Леново для зберігання і обробки фото.

Крім того, апарат можна легко убезпечити, перебуваючи в кафе або офісі. Ноут сумісний з замками Кенсінгтон.

Діагональ екрану
Дисплей Процесор Процесор Оперативна пам'ять
(дюйм) (max дозвіл) (модель) (к-ть ядер) (Мб)
17,3 1920х1080 – Full HD (1080P) Intel Core i7-6700HQ (Skylake) 4 16384

Важливий плюс конструкції – наявність безлічі роз'ємів (USB 2.0 і 3.0, VGA, вихідний HDMI).

Читайте також: Як вибрати ігровий ноутбук – 9 основних параметрів.

Серія Y700

Ці гаджети вже з упевненістю носять звання геймерських ноутов. Вони були спеціально розроблені для тих, хто захоплюється комп'ютерними розвагами і без праці потягнуть ресурсномісткий софт.

Зовнішнє оформлення девайсів Y700 17, Y700 15 також на рівні: верхня і нижня кришки – металеві, оболонка зі скошеними гранями виглядає дуже стильно. Ціновий сегмент апаратів – вище середнього.

Внутрішня начинка в цих апаратах також привертає увагу користувачів:

  • передбачена можливість регулювання яскравості екрану;
  • клавіатура має підсвічування з різними рівнями інтенсивності;
  • висока продуктивність завдяки чіпсету на 4 ядра;
  • дискретна відеокарта і є вибір накопичувачів;
  • наявність стереофонічних динаміків і (в деяких моделях) сабвуфера.

Виробник подбав про наявність екранного покриття проти відблисків. Система охолодження поліпшена спеціально для жарких буднів справжніх геймерів. Оболонка ноута завжди прохолодна, незважаючи на інтенсивність експлуатації.

Переконатися в видатних можливостях пристроїв серії Y700 можна на прикладі наступної моделі.

IdeaPad Y700-15A

Топовий ігровий девайс, що відрізняється компактними габаритами. Агрегат обладнаний акустикою JBL формату 2.1 і світиться клавіатурою. Дуже зручно для роботи або ігор в нічний час доби, додаткове підсвічування не потрібна.

Ноутбук Lenovo IdeaPad Y700-15A

Плюси Y700-15A:

  • ширококутний екран, який гарантує яскравість картинки і кут огляду майже в 180°;
  • Full HD (1920 на 1080 пікселів);
  • акустика, що видає багатий звук;
  • наявність зовнішнього приводу DVD для перегляду кіно, завантаження гри без інтернету;
  • роз'єм HDMI для підключення девайса до TV або іншому монітора.

Девайс обладнаний потужним чіпсетом на 4 ядра від Інтел: будь-який софт, запущений на апараті, працює в супершвидкісних режимі. А дискретна карта з особистої пам'яттю на 4 Гб стане доступом в сучасний ігровий світ.

Діагональ екрану
Дисплей Процесор Процесор Оперативна пам'ять
(дюйм) (max дозвіл) (модель) (к-ть ядер) (Гб)
15,6 1920х1080 – Full HD (1080P) AMD FX-8800P (Carrizo) 4 8

На підставі апарату знаходиться 3 прогумовані ніжки, за рахунок яких девайс не ковзає по поверхні. Для початківців геймерів це оптимальний варіант за ціною і параметрами.

Серія Y900

Апарати поповнили геймерську лінійку ноутов. Їх відмінна риса – екстравагантне оформлення і відмінні технічні параметри, що дозволяють максимально швидко зануритися в захоплюючі ігри. Дизайн девайсів поєднує в собі чорну алюмінієву оболонку і яскраво-червоні деталі оздоблення. Тут користувачі знайдуть екран з з покриттям проти відблисків, тачпад в червоному відтінку і механічну клавіатуру з різнокольоровою підсвіткою.

Вартість ноутбуків вже дійшла до вищого цінового сегмента. Представники серії – Y910 17, Y900 17.

Що ж цікавого в цих суперігрових агрегатах:

  • аудіосистема – 2 стереодинаміки і сабвуфер на 3 Вт;
  • чіпсет на 4 ядра від Intel Core;
  • оперативна пам'ять до 64 Гб;
  • відеокарта з запасом пам'яті 8 Гб;
  • One Key Turbo – клавіша для активації режиму суперпродуктивної;
  • екран з розміром 17,3 дюйма.

Для відеозв'язку в апаратах є камера (720 р) і мікрофон. Звук тут просто фантастичний, завдяки підтримці технології Dolby Audio Premium. В режимі активного використання ноути безпроблемно протягнуть без підзарядки 5 і більше годин.

Мінус серії – велика вага пристроїв (4,6 кг), але для геймерських пристосувань це не настільки критично, адже начинка на порядок краще, ніж в більш полегшених версіях.

IdeaPad Y900

Стильний представник серії. Апарат оснащений чіпсетом від Інтел (покоління 6) і оптимально підійде для геймерських боїв, роботи з графікою і творчості.

Ноутбук Lenovo IdeaPad Y900

В Y900 є:

  • виділені червоним кольором ігрові клавіші WASD;
  • клавіатура з підсвічуванням в різних відтінках;
  • налаштування, що дозволяють збільшити продуктивність чіпсета;
  • 17,3-дюймовий екран з яскравими квітами і 180-градусним оглядом.

Агрегат функціонує спільно з Windows 10 Home, яка має додаткові опції безпеки, дуже швидко запускається.

Діагональ екрану
Дисплей Процесор Процесор Оперативна пам'ять
(дюйм) (max дозвіл) (модель) (к-ть ядер) (Мб)
17,3 1920х1080 – FullHD (1080P) Intel Core i7-6820HK (Skylake) 4 32768

В девайсе передбачена поліпшена система охолодження, яка налаштовує швидкість обертання вентилятора і підтримує ідеальну температуру в залежності від інтенсивності використання ноута. Завдяки цьому зовнішні частини гаджета ніколи не бувають гарячими.
серій
відмінні риси виглядають так:

Установки
Серія 100 Серія 300 Серія 500 Серія 700 Серія Y700 Серія Y900
Зовнішній вигляд Цікавий елемент – кріплення екрану (з просвітом) Різноманітність кольорів корпусу: чорний онікс, джинсовий синій, сливовий та інші. Кілька кольорів корпусу, наприклад, крем, бронза, сталь металеве покриття Тонкі рамки екрану (5мм) Верхня і нижня кришки металеві, оболонка зі скошеними гранями Чорна алюмінієва оболонка і яскраво-червоні деталі оздоблення.
Процесор, тактова частота Intel Intel, Intel, Intel, 6 і 7 Intel Core i5 6300HQ, Intel Core i7 6700HQ Inte lCore i7 6 покоління (в максимальній комплектації)
5 покоління, 6 покоління, 6 і 7 покоління, покоління 2,6-3,5 Ггц 2,7-3,6 Ггц
1,9-2,0 Ггц 2,0-2, 4 Ггц 2,0-3,1 Ггц 2,0-3,1 Ггц
Оперативна пам'ять 2-4 Гб 4 Гб 4-8 Гб 4-16 Гб 8-16 ГБ 32-64 Гб
Акумулятор 30-32 Втч 30-32 Втч 35-45 Втч 45-46 Втч 60 Втч 90 Втч
Відеокарта Інтегрована (Intel HD Graphics 5500) або дискретна (NVIDIA GeForce 920MX) Інтегрована (Intel HD Graphics 500 , 520) Інтегрована (Intel HD Graphics 630) або дискретна (NVIDIA GeForce GT 940MX, NVIDIA GeForce GTX 1050) Інтегрована (Intel HD Graphics 520,620) або дискретна (NVIDIA GeForce GT 940MX) Інтегрована або дискретна Інтегрована або дискретна
або дискретна (NVIDIA GeForce, AMD Radeon 530) (AMD Radeon R9 M375, AMD Radeon R9 M385X, NVIDIA GeForce GTX 960M) (NVIDIA 1070M GTX,
NVIDIA 980M GTX, Intel HD Graphics 530)
Автономність до 4 ч до 4 ч до 5 ч до 8 ч до 8-10 год до 10 год

Тим, хто бажає придбати діва Іси для нескладної роботи в офісі та навчання, варто придивитися до початкових серіях 100, 300, 500. Вони знаходяться в бюджетній і середньої цінової категорії. З серії 700 починається геймерське покоління гаджетів, які можна використовувати для нескладних ігор. Дизайнери напевно будуть у захваті від можливостей і стильною екіпіровки гаджетів Y700 і Y900. Вартість останніх варіантів досить висока, але і функціональність з автономністю – теж на рівні.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії