Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Потужний камерофон Asus Zenfone 3 Zoom: огляд 6 головних характеристик

Дата публікації: 27.09.2017 12:06
Дата оновлення: 03.10.2023 13:48

"Тайванця" Asus 3 Zoom, який має класичний дизайн у дусі мінімалізму, роблять привабливим 3 камери та “живучий” літій-іонний акумулятор. Реальна оптика професійного класу: робіть деталізовані макрофотографії, барвисті портрети та відеоролики у 4К. Читайте, серфіте в інтернеті і грайте – гаджет" потягне" все завдяки потужній апаратній начинці.

Насолоджуйтесь шикарним відтворенням кольорів НА 5,5 ДЮЙМОВОМУ AMOLED дисплеї, який до того ж захищений від подряпин і крапель води: не бійтеся носити його з ключами або залишити на Кухні. Майже професійна якість звуковідтворення через навушники та прийнятна ГУЧНІСТЬ – ось що пропонує ЦЕЙсмартфон

Це ще не все! Тому в цій статті ми докладно розглянемо головні особливості флагмана, його переваги та недоліки.

Читайте також: Як вибрати смартфон: 8 кроків до ідеалу

1. Зовнішній вигляд


Типова “зовнішність” Asus Zenfone 3 Zoom та мінімалістичний дизайн, що НАГАДУЄiPhone 7, не дає приводу віднести це до недоліків. Крім того, Айфоновий дизайн можна віднести до плюсів цієї моделі: виробник відмовився від установки гойдалки гучності на задній панелі, що зробило використання апарату більш комфортним.

Zenfone 3 Zoom

Кути Zenfone 3 Zoom згладжені, задня кришка – матова, тому телефон зручно лежить у руці та не вислизає, навіть якщо долоні вологі. ТелефонНЕ маркий: на матовій, шорсткій поверхні не залишаються відбиток пальця. Корпус Смартфона частково металевий, доповнений двома торцевими вставками (Верхній І нижній) із пластику. Датчик, Що розпізнає відбитки пальців, та double-камера встановлені на кришці. Унизу написано логотип фірми.

Дисплей на 5,5 дюймів повністю займає передню поверхню апарату. Над ним скромно розмістилися веб-сайт і динамік для розмови. Там же встановлені індикатор світла, а поруч із ним – датчик наближення та рівня освітлення. Під екраном знаходяться класичні для андроїдів" повернення"," додому" (для повернення на робочий стіл)," останні програми". Вони не оснащені підсвічуванням, що не дуже зручно. Клавіші забарвлені у сріблястий колір, що дещо згладжує її відсутність.

На лівому ребрі Zenfone 3 Zoom розташований лоток для 2 Sim-карт" нано". Один слот – комбінований: для SIM-картки/micro-SD-картки. Попри пристойний об`єм внутрішньої пам`яті, девайси різного цінового сегмента вбудовують 32-128 Гб, відсутність самостійного лотка для додаткового сховища даних викликає дискомфорт.

внешний вид Zenfone 3 Zoom

Важливо:" сидить" дуже щільно, тому навіть якщо телефон впустити, сім-карти не випадуть. Щоб дістати сімку, скористайтеся спеціальною скріпкою, яка постачається в комплекті.

Клавіша, призначена для регулювання гучності, а також кнопка для увімкнення смартфона розташовані на правому ребрі. Верхній торець зайнятий лише входом для додаткового мікрофона, а в нижньому розміщений USB порт Type-C. Навколо порту рівновіддалено розташовуються динамік для розмови та 3,5 мм роз`єм для гарнітури або навушників.

Цікаво: відміну від китайських моделей, наприклад, Xiaomi Redmi 4X, виробник Asus не піддався" некрасивої" тенденції і не поставив декоративну імітацію другого динаміка.

Гаджет випускається в 3 універсальних кольорах: темно-синьому, рожево-золотому та сріблястому. Головний плюс камерофона – великий 5,5 дюймовий дисплей та тонкий корпус, попри значну батарею: 5000 мАг. Так, габарити гаджета – 154×77×7,99 мм, а вага – 170 г. Пристрій менше за розмірами, ніж деякі пристрої інших виробників за тих же параметрів.

Порівняльна таблиця розмірів

Модель

Висота (мм)

Ширина (мм)

Товщина (мм)

Вага (грам)

Asus ZenFone 3 Zoom

154.3

77

8

170

Lenovo P2

153

76

8.3

177

Moto Z Play

156.4

76.4

7

165

Huawei Honor 8

145.5

71

7.5

153

Читайте також: Що потрібно знати про" вісімки" від Apple: iPhone 8/Plus та iPhone X де купити і почім?

2. Екран


Дисплей, оснащений олеофобним покриттям та склом Glass 2,5D, захищений від пилу, подряпин та бризок. До того ж палець легко ковзає поверхнею екрана, що забезпечує комфортне використання." Чесна" діагональ в 5,5 дюймів (3 сенсорні клавіші винесені за дисплей) відмінно підходить для перегляду фільмів, ігор, читання та інтернет-серфінгу.

углы обзора и качество изображения у Зенфон 3 Зум

Роздільна здатність пристрою – 1920 х 1080 пікселів на дюйм і щільністю 400 PPI: пікселі не помітні. У сукупності з матрицею AMOLED це дає високоякісну, насичену картинку і чудову переноска Кольорів. Виробник вказує рівень КОНТРАСТНОСТІ – 10000:1, а показник яскравості – 500 кд/м2.

Функція авторегулювання яскравості реалізується за допомогою датчика, що сканує рівень освітлення. Переваги матриць, створених з органічних світлодіодів, – економічне споживання енергії, адже чорний колір у AMOLED – вимкнені світлодіоди. Завдяки цьому досягається натуральність цього відтінку.

Важливо: дисплей підтримує" мультитач" до 10 дотиків і реагує на дотик рукавичках.

Екран відкалібрований виробником, але користувач має можливість налаштувати апарат під свої смаки: в налаштуваннях є опції зміни режиму, наприклад, перемикання гаджета у формат для читання: Zenfone 3 Zoom перетворюється на електронну книгу. До того ж є індивідуальне регулювання, яке дозволяє змінити кольору на більш холодну. або теплу.

Читайте також: Які опції Android та iOS запозичили одна в одну?

тесты дисплея в стандартном режиме воспроизведения цветов

Показники дисплея: стандартна передача кольору

  1. Рівень яскравості: максимум/мінімум – 380/5 кд/м2. Недостатньо високий показник (у характеристиках виробник вказує максимальну яскравість 500 кд/м2).
  2. Температура кольорів – 8500K. Це характеризує" схильність" передачі кольору до холодних відтінків. Втім, рятує індивідуальне налаштування.
  3. sRGB-трикутник – 91% охоплення кольорів
  4. Гамма – 2,3
  5. Середнє відхилення DeltaE (шкала Color Checker з відтінками сірого та широким спектром кольорів) – 5,58.

Загалом результати непогані, але вимогливому користувачеві доведеться налаштовувати дисплей самостійно: авторежиму не вистачить.

Цікаво: зробили бічні грані вже, тому на екрані немає" сумної" чорної рамки, як Samsung Galaxy J5.

3. Акумулятор


Параметры аккумулятора Zenfone 3 Zoo

Потужний акумулятор на 5000 мАг у комбінації з енергозберігаючою AMOLED-матрицею показує відмінні результати автономності. Так, на комфортних налаштуваннях – рівні яскравості приблизно 100 КД/М2 апарат працює добу в режимі читання і майже стільки ж – ПІД час перегляду відеороликів онлайн в HD: 20 годин з підключенням по Wi-Fi.

Важливо: при звичайному використанні (3G-інтернет, трохи читання та дзвінків) батареї смартфона вистачає на 2-3 дні.

Звичайно, якщо" перевантажити" гаджет, його батарея може не протягнути і 12 годин. А ось за середньостатистичного використання (трохи 3G, ігор, розмов) його вистачить на 48 годин. За традицією тести проводились у стандартному режимі, з відключеними налаштуваннями енергоощадження. Батарейка добре себе" веде" в іграх: гаджет витримує важкі 3D гейма близько 11 години.

тест батареи Zenfone 3 Zoom, сравнение с другими моделями

Цікаво: можна використовувати як PowerBank.

В апараті немає функції швидкого заряду. Але і без цього місткий акумулятор заряджається нормально: від зарядного пристрою, яким комплектують гаджет (5 В – напруга та 1,9 А – сила струму), час повного заряду становить 3 години.

Пам`ятайте: Девайс не підтримує бездротову зарядку.

Читайте також: 10 топових смартфонів із потужною батареєю

4. Процесор


“железная” составляющая Asus Zenfone 3 Zoom, сравнительные тесты с другими моделями

Смартфон оснащений потужним чіпсетом фірми Qualcomm – версії Snapdragon 625. Компонування апаратних елементів – щільне, що реалізується завдяки особливій технології FinFET. Завдяки цьому процесор споживає енергії на 35% менше, ніж його версії-попередники.

Важливо: FinFET запобігає зниженню тактової частоти" движка" (його продуктивності): під час ігор Zenfone 3 Zoom практично не нагрівається. При температурі повітря 24 градуси батарея за 2 години гри нагрілася до 36 градусів.

Asus Zenfone 3 Zoom забезпечений 64 бітним восьмиядерним чіпом АRM Cortex-A53, що функціонує на частоті до 2 гГц. Девайс оснащений графічним процесором 506 відеоприскорювачем з частотою ядер 650 мГц.

З урахуванням чотиригігабайтної оперативної пам`яті гаджет вийшов досить потужним: він" літає" у сучасних іграх, наприклад," WОТ"," Mortal Kombat X" та" Modern Combat 5" на середніх налаштуваннях. Йому, звичайно, не тягатися з ігровими гігантами, наприклад, Samsung Galaxy S8+, але є можливість пограти в встановлені SimCity та “Need for Speed: No Limits” з максимальною конфігурацією.

Порівняльна таблиця продуктивності в іграх

Тестер

Asus Zenfone 3 Zoom

(Qualcomm Snapdragon 625)

Asus Zenfone 3 Ultra

(Qualcomm Snapdragon 652)

Meizu MX6

(MediaTek Helio X20 (MT6797))

Honor 8 Pro

(HiSilicon Kirin 960)

Meizu Pro 6 Plus

(Samsung Exynos 8890 Octa)

AnTuTu (v6.x)

(Більше – краще)

63185

80325

77406

130540

113351

GeekBench (v4.x)

(Більше – краще)

863/4131

1449/3068

1346/3271

1868/6328

1482/3836

Asus Zenfone 3 Zoom: в играх на средних настройках

Потрібно знати: після закриття всіх додатків та очищення, доступний об`єм ОЗП становить 2,2 Гб.

5. Звук


Відсутність стороннього тріску та шуму в розмовній динаміці принесе задоволення під час розмови. Звук із" труби" – натуральний, голоси співрозмовників майже спотворюються: якщо дзвонить – знайомий, його легко впізнати. Девайс дає можливість записувати розмови в режимі авто або по натисканню відповідної клавіші. Диктофон апарату пише в моно, якість запису" кульгає": з`являються шуми, деякі фрази важко розібрати.

Важливо:ЗВУК виклику є досить гучним. У шумному приміщенні користувач не пропустить дзвінок. Зручна функція регулювання сили вібродзвінка.

У Zenfone 3 Zoom використовується динамік, оснащений 5 магнітами. Звукова котушка в металевому каркасі, також відповідає за якість звуковідтворення. Крім того, смартфон забезпечений NXP Smart AMP – підсилювачем, що автоматично спрацьовує. Еквалайзер" рівняє" неякісний запис гучності.

Слід знати: динамік не просто не" хрипить" на максимальній гучності, але й здатний похвалитися насиченим звучанням і низькими чистими частотами.

Тільки цей гаджет підтримує сертифіковану для відтворення аудіозаписів у високій якості технологію – SonicMaster 3.0. Це дозволяє відчути різницю між форматами аудіо форматами не тільки в навушниках, а через зовнішній динамік.

Читайте також: Досвід використання смартфонів Samsung S8 та S8 Plus

Звук у навушниках


Смартфон видає об`ємне звучання і через гарнітуру. До того ж апарат здатний" розкачати" напівпрофесійні моніторні навушники імпедансом у 60 Ом. Тоді як інші моделі, наприклад, Archos 55B, Підтримують до 30 Ом.

Важливо: DTS ФУНКЦІЯ Headphone:X дає просторове звучання, що дозволяє насолодитися треками у аматорському форматі зі студійною якістю (24-біта) та чутливістю 192 кГц.

Цікаво почитати: 22 новинки смартфонів 2017. Частина 1

6. Камера


сдвоенная тыловая камера

Девайс забезпечили потужною подвійною тиловою камерою (12 Мпікс) та вебкою (13 Мпікс). Завдяки таким характеристикам користувач отримує можливість фотографувати барвисті пейзажі, створювати портрети та селфі у чудовій якості.

Основна


Подвоєний відеомодуль (кожен об`єктив – по 12 Мпікс) – домінантна" фішка" пристрою. При створенні тилової камери розробниками було взято за основу матрицю Sony IMX362 1,4 мікроміліметровими пікселями. Вона обладнана об`єктивом-ширококутником: оптику оснастили діафрагмою f/1.7 Фокусне відстань головного модуля дорівнює 25 мм. Той самий показник, але у допоміжного телеоб`єктиву – 59 мм.

Увага: головної тилової оптики – звичайна та макро-зйомка з фокусною відстанню від 10 см, а також створення знімків за низького освітлення.

авторежим днем

Додатковий об`єктив стане в нагоді для збільшення картинки: оптичний зум збільшить кадр у 2,3 рази, а цифровий – до 12 разів. Це дозволяє знімати об`єкти, що знаходяться вдалині, збільшуючи їх без видимої втрати якості: кадр не виходить розмитим, а пікселі – явними.

Друга камера з телеоб`єктивом стане в нагоді для художньої знімання: більша, ніж у ширококутної камери, відстань фокусу дає можливість знімати фотопортрети, де пропорції обличчя практично не спотворюються.

Слід знати: з додатковим об`єктивом добре вдаються макрофотографії та портрети.

макросъемка

Смартфон дозволяє створювати якісні кадри в режимі авто: девайс автоматично ретушує фотографію, вирівнюючи насиченість кольору, різкість, баланс білого. Тут спрацьовує функція інтелектуального наближення об`єктів: камера визначає рівень освітленості і вибирає оптику (цифрову чи оптичну), оптимальну для конкретного кадру.

Цікаво: з функцією інтелектуального наближення користувач отримує максимально якісне, незмащене зображення: налаштовувати камеру заздалегідь не доведеться.

Як і в попередніх версіях, наприклад, ZenFone 3 апараті Zoom встановлено стабілізуючу систему (працює і з електронним та з оптичним зумом), а також TriTech – метод потрійного фокусування, що стежить, що працює автоматично. За рахунок цього картинка не тремтить і не змащується. Смартфон дозволяє робити 4 знімки по 12 Мп кожен одночасно. Ці кадри можна поєднати в один: чіткість зображення зростає в 4 рази – до 48 Мп.

Важливо: функція SuperPixel, що автоматично спрацьовує, “зачищає” шуми під час постобробки.

Цікаво почитати: 22 новинки смартфонів 2017. Частина 2

автоматическая фокусировка с дополнительным зумом

Основна камера також забезпечена режимом ручної знімання (активується натисканням “М”), який стане в нагоді фотографам-початківцям. Коли опція вибрана, користувачеві стають доступні опції, що регулюються.

  1. Вибір оптичного або цифрового об`єктива: в ручній зйомці немає функції автоматичного визначення оптики та пов`язаних з цим обмежень. Самостійний вибір оптики дає можливість" пограти" у фотохудожника.
  2. Фокусування та експозиція: від 5 см до нескінченності/від -2 до +2
  3. Значення світлочутливості – 50–12800. Такий діапазон зустрічається у професійних фотоапаратах.
  4. Витримка: 1/16000 секунд – мінімальний показник, 32 секунд – максимум. Завдяки такому широкому діапазону реалізується можливість знімання при яскравому світлі, так і в темряві.
  5. Налаштування балансу білого – реалізується за допомогою регулювання температури (2500 – 6500 за шкалою Кельвіна). Таке регулювання –" спадщина" професійної фототехніки. У стандартних мильницях баланс налаштовується автоматично за освітленням чи погодою.

Цікаво: знімки в RAW, керуйте камерою через інші програми з функцією Camera2 API.

Приклади нічних кадрів без додаткового масштабування:

ночные кадры без дополнительного зума

Приклади нічних кадрів із зумом:

ночные кадры с зумом

Відеозйомка у Zenfone 3 Zoom також на висоті. Апарат знімає відео у 4K. Це дозволяє розглянути всі деталі зображення навіть на екрані від 40 дюймів.

Смартфон дозволяє вибрати режим відеознімання в FHD і опцію, де кадри змінюються зі швидкістю в 60 fps (підходить для знімання в русі) і в тому ж роздільній здатності, але з 30 fps – для плавного відео при класичній статичній зйомці. Автоматична стабілізація, яка працює на всіх налаштуваннях, знижує “тремтіння” зображення та скорочує час на постобробку.

Рівні яскравості та контрастності у відеозаписі – середні, а ось якість звуку у відеозйомці непогана: працююча система шумопоглинання знижує сторонні звуки, голос голосніше. Цього достатньо для прямих трансляцій.

видеосъемка в 4К

видеосъемка в 4К

Цікаво: Огляд смартфона LG Stylus 3 M400DY – новинка 2017 року

Фронталка


Селфі-камера оснащена світлосильною діафрагмою f/2.0 із п`ятьма лінзами, що дозволяє створювати насичені селфі не лише вдень, а й уночі. Матриця створювалася з урахуванням сенсора Sony IMX214. Вона має роздільну здатність 13 Мп. Це один із найвищих показників роздільної здатності серед вебкамер смартфонів. Така є, наприклад, у Sony Xperia X Performance.

фронтальные кадры

Завдяки розробці SuperPixel зростає чутливість оптики до світла. Спалаху передньої камери немає: її замінює підсвічування екрана. Так, Під час знімання екран стає яскравішим. Кадри, зняті на селфі-камеру, відрізняються високою різкістю та чіткістю.

Ширококутна фронталка також має функції ретушування. Налаштування" б`юті-фактора" дають користувачеві можливість змінити відтінок шкіри, додати їй м`якості та рум`янцю, прибрати почервоніння. У функціях покращення портрета користувач може змінити форму обличчя, розмір очей та губ. Параметри налаштовуються вручну.

Читайте також: ТОП-10 телефонів (камерафонів) з найкращою камерою

7. Таблиця показників


Чіпсет

SoC Qualcomm Snapdragon 625

Кількість ядер

8 ядер Cortex-A53

Тактова частота

2,0 ГГц

Графічний чіпсет

GPU Adreno 506

Частота графічного движка

650 МГц

Операційна система

Android 6.0.1

Розмір екрана

5,5 дюймів

Матриця

AMOLED

Дозвіл

1920×1080

Щільність пікселів

401 ppi

Мультитач

до 10 торкань

Об`єм оперативної пам`яті

4 ГБ

Об`єм вбудованої пам`яті

32/64/128 ГБ

Слот для сім-карт/флешки

2 Nano-SIM

або

1Nano-SIM + microSD до 2 ТБ

Комунікації

Мережі GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900 МГц)

Мережі WCDMA/HSPA+ (850/900/1900/2100 МГц)

Мережі LTE Cat.4 (Cat.7) FDD Band 1/2/3/5/7/8/20

Wi-Fi 802.11b/g/n (2,4 ГГц)

Bluetooth 4.2

GPS, A-GPS, Глонасс, BDS

Роз`єми

USB Type-C

USB OTG

Особливості тилових камер

12+12 Мп, автофокус, f/1,7+f/2,6, відео 4K

Особливості фронтальної камери

13 Мп, f/2,0, фіксований фокус

Датчики

Наближення

Освітлення

Магнітного поля

Дактилоскопічний датчик

Акселерометр

Гіроскоп

Лічильник кроків

Акумулятор

Місткість – 5000 мА · год

Час повного заряду – 3 години

Розміри

154×77×7,99 мм

Вага

170 г

В комплекті

Кабель USB Type-C

Зарядний пристрій

Провідні вакуумні стереонавушники гумовими накладками

Скріпка для лотка сім-карт

Це цікаво: Як розблокувати телефон: 5 способів, які працюють

Asus Zenfone 3 Zoom – підходящий девайс для тих, хто не звик" заморочуватися" зі зйомкою: автоналаштування відрегулює параметри камери для кадру, і постобробка не знадобиться. Порадує смартфон і тих, хто любить" пограти" зі зйомкою: ручний режим дозволяє вимкнути авторежим та автоматичний вибір об`єктив.

Попри те, що висока світлочутливість фронталки не виправдалася при реальному використанні, гаджет має відмінну селфі-камеру з максимальною роздільною здатністю і кількома опціями портретної ретуші. Це дає змогу отримати гарні фото.

Апаратна платформа досить потужна для сучасних ігор на середніх налаштуваннях, а показники автономності дозволяють довго не ставити його на зарядку. Завдяки Якісному, енергоощадному дисплею, хорошим показникам відтворення кольору і діапазону яскравості гаджет підходить як любителям читання і веб-серфінгу, так і геймерам, кіноманам. До того ж гаджет гріється зовсім трохи навіть за тривалого використання.

Дивіться також короткий відео.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії