Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Мобільний кондиціонер: що це, як працює і 4 причини купити

Дата публікації: 31.07.2019 11:15
Дата оновлення: 31.07.2019 11:15

Чого тільки не придумають виробники для комфорту користувачів ... Взяти хоча б мобільний кондиціонер. Це невелике охолоджувальний пристрій здатне швидко знизити температуру в приміщенні до потрібних показників. Як тільки прохолода досягнута, підлоговий прилад переставляється в іншу кімнату. Так, одиниці техніки досить для створення оптимальних умов у всій квартирі або офісі. І ніякої дорогий і складною установки, як зі спліт-системою!

Цікава стаття: кращих кондиціонерів для дому та офісу

 Мобильные кондиционеры

Але мобільність і транспортабельність – не єдині плюси пристрою. Чим ще порадує техніка, як вона працює і за які заслуги отримала свою популярність? Цікаво? Все про мобільний кондиціонер і навіть більше написано в статті.

Що за техніка така: нюанси і особливості мобільного пристрою

Мобільний кондиціонер – пересувна кліматична техніка, яка виконує основну функцію стандартної спліт-системи – охолодження повітря. Може працювати і на обігрів, якщо в переліку можливостей передбачена така опція.

Залежно від моделі та виробника різниться форма приладу, але найчастіше це – прямокутник, витягнутий вгору. Корпус являє собою єдиний моноблок, кнопки керування яким знаходяться збоку або зверху.

 Мобильные кондиционеры разного дизайна

Подібна кліматична техніка не вимагає професійного монтажу. Після покупки мобільний кондиціонер відразу готовий до роботи, потрібно тільки підключити його до розетки і вивести шланг для відведення гарячого повітря (можна висунути у вікно або з'єднати з системою вентиляції).

Є один важливий момент: мобільний кондиціонер для будинку, потрібно звернути увагу на висоту стель і розмір приміщення. Пристрій буде ефективно працювати при висоті не більше 2,5 м і площею до 35 м2. Якщо кімнати просторіше, варто вибрати звичайний настінний кондиціонер, наприклад, бренду Cooper&Hunter.

В тему: ТОП-10 кращих кондиціонерів Cooper&Hunter

Сфера використання цієї мобільної кліматичної техніки

В основному пересувне охолоджувальний пристрій купують для домашнього застосування. Встановлюють його в самій жаркій кімнаті або найбільш часто використовуваному приміщенні. Але експлуатувати мобільний агрегат можна не тільки вдома. Така річ буде дуже до речі:

  • в лікарні, поліклініці, дитячому садку або іншій установі загального користування;
  • якщо немає сил терпіти спеку і охолодження потрібно негайно, наприклад, в санаторії або на дачі (їдучи, кондиціонер можна спокійно забрати з собою);
  • коли на фасаді будівлі заборонена установка зовнішніх блоків, (наприклад, будівля має історичну цінність) мобільний кондиціонер стане єдиним виходом.

Крім того, для людей, які живуть в гуртожитку або на знімних квартирах, такий прилад – справжній порятунок від літньої задушливої спеки. Не потрібно додаткових пристроїв або інструментів для підключення, свіжий потік повітря відчувається миттєво.

 Где можно поставить мобильный кондиционер?

З чого складається пересувна чудо-техніка?

Пересувний кондиціонер зроблений з пластикового корпусу (іноді з додаванням металевих вставок), під кришкою якого знаходяться компресор, випарник, мотор, конденсатор, фільтр, інші складові. Під час роботи до спеціального отвору в корпусі підключається повітропровід, основне завдання якого – вивести з приміщення прогріте повітря.

Читайте також: Далі і режими роботи кондиціонера – огляд 7 основних і 4 додаткових опцій кліматичної техніки

Потрапляє повітря в кондиціонер через інший отвір. Далі частина його виводиться на вулицю, а друга частина – проходить через випарник, очищуючий фільтр, і в охолодженому стані повертається в кімнату. Щоб перероблений кисень потрапив назад в приміщення, на корпусі пристрою передбачені решітка, що нагадує жалюзі. За безперебійну циркуляцію повітря відповідають вентилятори, вбудовані в верхню і нижню частину приладу.

Устройство мобильного кондиционера

Крім того, кожен мобільний кондиціонер має збірник для конденсату. Сюди скапує волога після проходження повітря через випарник. Потрібно стежити за рівнем наповненості цього резервуара, інакше вода ризикує вилитися в приміщення.

Для дистанційного керування охолоджуючим агрегатом в комплекті передбачений пульт.

Рада користувачам: фільтр мобільного кондиціонера набагато менше розмірами, ніж у звичайної спліт-системи, нього лягає велике навантаження по пропуску повітря. Щоб фільтр не вийшов з ладу, його необхідно регулярно чистити. Це – запорука працездатності та тривалого терміну експлуатації кондиціонера.

Як працює мобільний кондиціонер?

На сучасному ринку представлені 2 види техніки: кондиціонери з воздуховодом і без нього. Чи сильно вони відрізняються, і як працює кожен тип приладу – далі.

Стандартний мобільний кондиціонер

У цю категорію входять звичайні пересувні пристрої з відвідним шлангом. Принцип роботи мобільного кондиціонера з воздуховодом зводиться до 5 етапів:

  1. Тепле повітря з приміщення всмоктується в корпус, розділяється і проходить через вентилятори.
  2. Одна частина направляється на фільтр, залишає тут пил, бруд, мікроби і рухається далі, на охолоджуючий контур.
  3. Цей охолоджувач знижує температуру повітря і викидає його назад в приміщення.
  4. В цей час друга частина повітря потрапляє на конденсатор, ще більше нагрівається і в гарячому стані йде через шланг на вулицю.
  5. Частинки води випаровуються з гарячого повітря, конденсат в рідкому стані збирається в спеціальному відсіку.

Кондиціонери з воздуховодом потрібно встановлювати не далі 2 м від вікна або вентиляції. В асортименті ринку є і мобільні спліт-системи, вони мають 2 блоки (зовнішній і внутрішній), з'єднані між собою. Принцип роботи – аналогічний.

 Как работает мобильный кондиционер с воздуховодом

Кондиціонери без воздуховода

Тим, хто не хоче витрачати багато сил на обслуговування кліматичного пристрої, варто звернути увагу на агрегат без воздуховода. Ніяких труб і додаткових дій при монтажі, досить просто включити його і чекати прохолоду.

Умільцям на замітку: Як зробити кондиціонер з старого холодильника: керівництво по збірці

Принцип роботи мобільного кондиціонера без воздуховода полягає в охолодженні приміщення за допомогою води. Під корпусом пристрою ховається насос, що подає воду на спеціальну касету. Касета зроблена з пористого матеріалу і має в складі фільтр. Працює система так:

  • повітря потрапляє в корпус;
  • пропускається через фільтр з водою;
  • охолоджується;
  • виходить назовні, паралельно насичуючи атмосферу кімнати приємною вологою.

Рада: якщо вам, навпаки, потрібне повітря сухіше, стане в спеціальнийосушувач повітря.

Ємності для збору конденсату тут немає, він просто не утворюється. Так що мобільність такого пристрою – найвища. При монтажі не варто звертати уваги на наявність витяжки, вікон або вентиляції. Досить розетки і трохи місця в кімнаті.

Работа мобильного кондиционера без воздуховода

Прилад не позбавлений нюансу: освіжаючий повітря особливо відчувається тільки в зоні дії кондиціонера, температура в іншій частині приміщення практично не змінюється. Щоб насолоджуватися холодком, рятуючись від стомлюючої спеки з таким кондиціонером, його необхідно ставити поруч з собою.

Мобільні кондиціонери: плюси і мінуси покупки

Техніка вже отримала своїх шанувальників і чимало хороших відгуків завдяки характеристикам, доступною ціною, зручністю використання. Але для ясної картини має сенс порівняти всі переваги і недоліки. Тільки так можна розібратися, чи потрібен взагалі в господарстві мобільний кондиціонер або краще купити стаціонарну спліт-систему.

Переваги
Недоліки
Простота монтажу і використання. На охолодження потрібно більше часу.
На установку стандартної спліт-системи в сезон черги розписані на місяці. З мобільним кондиціонером можна отримати прохолоду в будь-який момент: купити, принести додому, підключити і вивести трубу. Якщо порівнювати пристрої з настінними спліт-системами, то мобільні кондиціонери – менш потужні і продуктивні. Щоб з'явилася довгоочікувана свіжість у всьому приміщенні, часу піде в 2 рази більше.
Установка не вимагає втручання в інтер'єр. Потрібно обслуговування і догляд.
Якщо в будинку недавно зроблений ремонт або будівля дуже старе, немає потреби проводити маніпуляції зі стінами. Мобільний кондиціонер встановлюється на підлогу. Потрібно регулярно виливати накопичився конденсат, стежити за чистотою фільтрів. А щоб вони були чистіше, можна додатково придбатичістітель повітря.
Не потрібні спеціальні дозволи. Займає місце.
Перш, ніж монтувати зовнішній блок спліт-системи, необхідно погодити встановлення з місцевими органами влади (ЖКГ). У разі мобільним пристроєм таких проблем не виникне. Проблема актуальна для кімнати невеликих розмірів. Оскільки кондиціонер встановлюється на підлозі, він займає певний простір, ніж може викликати незручність пересування по кімнаті.
І в спеку, і в холод. Звук.
Багато мобільні кондиціонери можуть працювати на обігрів приміщення за принципом тепловентілятора, і використовуються до моменту увімкнення централізованого опалення. Кондиціонер працює на гучності в районі 50 Дб. Почитати книгу або поспати поруч з таким пристроєм навряд чи вийде.

Це цікаво: Види кондиціонерів – як вибрати кондиціонер, який підійде саме вам

Мобільний кондиціонер – ідеальний компроміс, якщо не можна встановити звичайну кліматичну техніку. Він легко транспортується з кімнати в кімнату, не вимагає особливих навичок для монтажу. Такий пристрій можна взяти з собою на дачу, перенести в кабінет офісу, встановити в конкретній зоні відпочинку для кращого охолодження. Крім того, прилад використовує в 3 рази менше електроенергії, ніж настінна спліт-система. Ось вона – економія!

Коментарі
Залиште коментар
Категорії