Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Кондиціонер з очищенням і зволоженням повітря – 4 причини придбати

Дата публікації: 22.08.2019 11:21
Дата оновлення: 20.02.2023 13:36

відповідати на запитання, навіщо купувати різноманітну побутову техніку, мабуть, головна мета походу в магазин – це зробити умови життя більш комфортними. Саме для цього створюються всілякі пристрої, а ми, споживачі, користуємося їх можливостями.

Наприклад, кондиціонери сьогодні здатні не тільки підтримувати необхідну температуру, але і контролювати ряд інших важливих параметрів. Давайте поговоримо про таку корисну функцію, як можливість зволожувати та очищати повітря.

Кондиционер с очисткой и увлажнением воздуха

Дізнайтесь більше: Мобільний кондиціонер: що це, як працює і 4 причини купити

Необхідність зволоження

Щоб людині було комфортно в приміщенні, необхідно підтримувати необхідні з точки зору санітарно-гігієнічних норм параметри. Насамперед організм реагує зміну температури, вологості і рівня чистоти. Недолік вологи також шкідливий і впливає на самопочуття, як надмірна спека та холод, чи забруднене повітря у приміщенні. При зменшенні вологості нижче нормальних значень у 40-60%, людина починає відчувати нездужання та дискомфорт. Слизова оболонка пересихає, що збільшує ризик розвитку вірусних інфекцій. До того ж, зменшення вологості негативно впливає на кімнатні рослини, меблі.

Цікаво про побутовий пристрій: Топ-10 кращих кондиціонерів для дому та офісу

При роботі стандартного кондиціонера, наприклад, CH-S09XP7ПОВІТРЯНІ маси циркулюють в умовах замкнутого простору. До ТОГО ж, агрегат в процесі роботи виводить з повітряного потоку воду: за статистикою, в середньому в день з повітря, що кондиціонується, втрачається від 10 до 12 л живлющої вологи. Все це погіршує санітарно-гігієнічні характеристики повітря та знижує рівень комфорту.

Наявність функції зволоження змінює ситуацію. Кондиціонер з функцією зволоження повітря усуває перераховані вище проблеми, а наявність можливості очищати повітря за допомогою багаторівневої фільтрації освіжають його, викликаючи у людини приємні відчуття від роботи пристрою.

Що таке кондиціонер із зволоженням повітря

Кондиционер с увлажнением воздуха

Кондиціонер із зволоженням повітря має можливість підвищувати відносну вологість у приміщенні. Такий кліматичний пристрій рівномірність зволоження по всьому простору. Відповідно нормалізується та підтримується комфортна вологість повітря.

Пристрій кондиціонерів з зволоженням повітря

Зволоження досягається трьома способами, які визначають конструктивні особливості системи. Відповідно, кондиціонер з функцією зволоження випускається таких видів:

  1. Оснащений генератором пари. Звичайна спліт-система отримує додаткову функцію.
  2. З джерелом ультразвукових хвиль, що входять в комплектацію, в спеціальній камері і гідростатом для плавності регулювання.
  3. Зі вбудованим у зовнішній блок зволожуючим елементом з можливістю надходження зовнішнього повітря та подальшої передачі його в конденсованому стані в приміщення.

Звичайно, вартість таких пристроїв при однакових інших параметрах вище, ніж у інших.

Корисна стаття: Як правильно вибрати зволожувач повітря?

Принцип роботи

Давайте розглянемо, як відбувається зволоження в кожному конкретному випадку, а також дізнаємося, яким чином агрегат очищає повітря.

Принцип работы кондиционера с увлажнением воздуха

Зволоження повітря

Як вже з'ясувалося, зволоження досягається трьома різними способами:

  1. Наявність парогенератора – найбільш простий варіант заповнити втрату вологи. Вода нагрівається від двох електродів, відбувається виділення пари, який змішується з повітряними масами, що надходять.
  2. Зволоження ультразвуком відбувається так: джерело, що знаходиться в особливій камері, випромінює високочастотні хвилі. Вода під дією коливань перетворюється на щось подібне до туману, з яким зустрічається висушене повітря. Проходячи через туман, сухі повітряні маси одержують вологу, яка рівномірно розподіляється потоком. Вода постійно заповнює свої запаси завдяки появі конденсату, що надходить у систему дренажу. Гідростат, вбудований у систему, забезпечує гнучкість і плавність регулювання зволоженням.
  3. У зовнішній компонент спліт-системи вбудовується зволожувальний елемент. Такі настінні кондиціонери із зволоженням здатні приймати воду ззовні, яка із зовнішнього блоку в конденсованому вигляді надходить у приміщення. Повітряні маси насичуються водяними крапельками води. Продуктивність агрегату впливає на кількість рідини, що Подається. Місткість для води, в яку потрібно регулярно підливати цілющу вологу, не потрібна, що зручніше порівняно зі стандартними побутовими зволожувачами повітря.

Очищення повітря

Сьогодні в комплектацію сучасних агрегатів (таких, як CH-S12FTXN-NG), входять комплексні рішення, призначені для загального очищення повітря та у вузькоспеціалізованих цілях. Завдання вирішують за допомогою 2 видів фільтрів, які забезпечують грубу і тонку очищення відповідно. Різні моделі комплектуються різними засобами фільтрації. Одні просто вловлюють пил, бруд, шерсть свійських тварин, інші знищують запахи, бактерії і навіть віруси.

Кондиционер с очисткой воздуха

Також читайте: 5 причин почати «чистити повітря» у себе вдома прямо сьогодні

Фільтр грубого очищення захищає від сміття великих розмірів (понад 2 мкм). Розташований позаду повітрозабірних ґрат. Фактично – це багаторазова сітка із пластику з дрібними осередками. Її періодично виймають, вимивають, висушують та повертають на своє місце.

Фильтры очистки воздуха

Фільтри тонкого очищення, як у CH-S12FTXD, випускають різних видів і з різних матеріалів. Вони можуть затримати різні види бруду і пилу. Вони призначені для боротьби з:

  • пилом, вовною домашніх вихованців, частинками шкіри;
  • неприємними запахами;
  • пилком рослин;
  • вірусами, бактеріями, хвороботворними мікроорганізмами;
  • токсичними виділеннями.

Установивши кілька різних фільтрів, можна покращити рівень очищення, однак це вплине на вартість виробу. Такий кондиціонер з очищенням та зволоженням повітря коштуватиме дорожче.

Прочитайте на дозвіллі:ЧИМ Відрізняється витяжка від очищувача повітря? – 2 прилади, різне призначення

Переваги та недоліки кондиціонерів з функцією зволоження

Щоб зрозуміти плюси та мінуси розглянутих пристроїв, порівняємо деякі характеристики кондиціонерів з зволоженням та очищенням зі стандартними:

Характеристики
З зволоженням Звичайний
Ефективність кондиціювання На високому рівні. Залежно від моделі.
Рівень вологості повітря Комфортний для перебування в приміщенні. Знижений, втрати вологи на день становлять до 10-12 л.
Стан повітря Свіжий, очищений. Постійна циркуляція у замкнутому просторі погіршує санітарно-гігієнічні характеристики.
Ціна пристрою Вище середнього, особливо у моделей з зволожуючим елементом з можливістю надходження зовнішнього повітря. Можна підібрати просту недорогу модель, наприклад, KAS35NFT/KAS35ZFT.

Цікава стаття: Топ-10 кращих кондиціонерів cooper&hunter

Кондиціонер з функцією очищення та зволоження повітря – це не тільки підтримання комфортної температури в приміщенні, але й турбота про здоров'я та самопочуття, що знаходяться всередині людей. Автоматичне підвищення відносної вологості до нормальних параметрів разом із якісною очищенням гарантують свіжість та безпеку повітря. На рішення купити подібний агрегат в інтернет магазині з доставкою додому може вплинути хіба що занадто висока ціна деяких моделей.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії