Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Який холодильник кращий — Samsung чи LG: порівняння 5-ти характеристик

Дата публікації: 21.10.2020 08:15
Дата оновлення: 21.10.2020 08:15

Холодильник - «серцевина» кухні. У ньому живе душа домочадців.

Выбор холодильника — Samsung или LG

Порівняємо Самсунг і ЛШ по функціональності, дизайнерському оформленню та іншими параметрами, щоб ви змогли відшукати свій дзен і заощадити гроші.

Читайте: Поради, як потрібно зберігати продукти в холодильнику – особливості кожної з 5 зон, правила і терміни

Основні моделі

Отже, що ж вибрати або який краще – Samsung або LG? Розглянемо популярні моделі цих брендів, щоб сформувати базове уявлення. Серед холодильників Samsung і LG в середньому ціновому сегменті користуються попитом шість моделей.

Назва моделі Samsung
Ціна Назва моделі LG Ціна
Samsung RB33J3000SA/UA 16499 грн. LG GA-B499YYUZ 18659 грн.
Samsung RB37J5000SS/UA 19999 грн. LG GA-B459SMQZ 16699 грн.
Samsung RT46K6340S8/UA 23999 грн. LG GA-B419SQJL 15099 грн.

У цих пристроїв плюс-мінус однакові технічні особливості. Вони мають холодильне та морозильне відділення, а також підтримує технологію No Frost, яка не утворює криги на стінках камер. У деяких агрегатів передбачені додаткові полки на дверцятах або висувні ящики в морозильній камері.

Важливим параметром при виборі вважається дизайн. Тому, крім технічних параметрів і ціни, звертаємо увагу на оформлення холодильника і те, наскільки гармонійно він може вписатися в інтер'єр кухні.

Цікава стаття: Відповідь в 4 пунктах, скільки електроенергії споживає за місяць або за добу

Основні функції холодильної камери

1. Крапельна система
Ззаду холодильника розташований випарник, який розподіляє охолодження і утворює конденсат. Краплі води поступово стікають в ємність, розташовану внизу приладу. Рідина з неї випаровується самостійно.
2. No Frost
У холодильнику постійно функціонує вентилятор, рівномірно поширює охолоджене повітря по камері. Іній при цьому не утворюється.
3. Нульова зона або зона свіжості
Вона – у вигляді окремого відсіку в холодильній камері – для тривалого зберігання швидко псуються. У цій зоні температура повітря близька до нуля.
4. Система розподілу повітря
Асоціюється з технологією Multi Air Flow, яка рівномірно розподіляє охолоджене повітря по камерах. Навіює знизу декількома потоками. Ця особливість дозволяє швидко знизити температурний рівень у всіх відсіках холодильного агрегату.

 Особенности холодильной камеры в Samsung и LG

У таблиці розглянемо, які з представлених функцій притаманні популярним моделям холодильників.

Модель холодильника
Нульова зона Система розподілу повітря
Samsung RB33J3000SA/UA немає Multi Air Flow
Samsung RB37J5000SS/UA є Динамічна (за допомогою вентилятора охолоджене повітря поширюється в холодильному відсіку)
Samsung RT46K6340S8/UA є Multi Air Flow
LG GA-B499YYUZ немає Multi Air Flow
LG GA-B459SMQZ є Multi Air Flow
LG GA-B419SQJL немає Multi Air Flow

Незважаючи на схожість більшості функцією у обох брендів, кожен окремий прилад має відмітний функціонал.

  • Наприклад, Samsung RB37 оснащений опцією «відпустку». Для її активації необхідно натиснути на відповідну кнопку. Ця функція дає змогу встановити режим економного енергоспоживання коли господарі кілька днів не заглядають в холодильник.
  • У Samsung RT46K6340S8 передбачений дезодорант. У відсіках постійно циркулює свіже повітря.
  • В LG GA-B459SMQZ – функція самодіагностики, яка відображає на дисплеї коди несправності і підказує, з якою частиною обладнання вони пов'язані.

У лінійці Самсунг панель керування зі зрозумілими для користувача позначеннями. У деяких моделях вона захована за дверцятами. Полички в камерах і на дверцятах агрегату можна переставляти так, щоб і велика каструля влізла, і багатоярусний торт помістився.

Полиці холодильників ЛШ часто – висувні. Користувач без праці зможе дістати продукт з віддаленого місця. Стінки пристрою не нагріваються, тому ніякого впливу на мікроклімат в приміщенні прилад не робить.

У пристроях LG складніша електроніка. Спочатку у користувача можуть виникнути складнощі з керуванням. За допомогою інструкції або досвідченим шляхом користувач зможе швидко з усім розібратися.

Якщо електронний модуль зламається, буде потрібно дорогий ремонт в сервісному центрі. У той же час холодильні пристрої від LG відрізняються доступною ціною, їх можуть собі дозволити більшість споживачів з середньостатистичними доходами.

Корисна інформація: Догляд за побутовою технікою: 10 порад на всі випадки життя

Основні функції морозильної камери

Приймаючи рішення, що краще Samsung або LG, необхідно знати, що в розглянутих моделях морозильна камера володіє No Frost і швидкої заморожуванням. За винятком одного агрегату. Морозилка LG GA-B499YYUZ неспроможне швидко заморожувати продукти.

 Организация морозильной камеры в холодильниках LG и Samsung

Читайте: Що таке і як працює система Ноу Фрост – 5 плюсів No Frost холодильників з автоматичною розморозкою

Гарантійне обслуговування

Самсунг міцно асоціюється з якістю і надійністю. І це, дійсно, так. Моделі холодильників, які виготовлені і зібрані в Південній Кореї, відрізняються довгим терміном служби і стабільної працездатністю.

Техніка красиво виглядає, споживає мало електрики в діапазоні класів А-А +++, має багато додаткових функцій. Виробник на 100% впевнений у високій якості продукції, що випускається техніки, тому на більшість моделей Samsung термін гарантії становить 36 місяців.

В ногу з Samsung йде фірма LG. Відмітна гідність пристроїв цього бренду – тиха робота незалежно від режиму. У більшості моделей рівень створюваного шуму не перевищує 36 дБ. Пристрої відрізняються економічністю і споживають електрику по класу А +. Вироби компактні, добре зібрані, задня стінка закрита, завдяки чому їх можна присувати близько до стіни. Термін гарантійних зобов'язань на продукцію від бренду LG – 12 місяців. У холодильнику LG GA-B459SMQZ передбачена додаткова гарантія на роботу инверторного компресора терміном 10 років!

Корисна стаття: Як вибрати холодильник? 11 основних критеріїв

Вбудовуваність

Це значуща характеристика при покупці побутового приладу. Будь-яка техніка повинна гармонійно виглядати в інтер'єрі приміщення. Розрізняють окремо стоять і вбудовувані холодильники. Перевага перших – їх можна поставити в будь-якій вільній зоні на кухні. Вбудовані моделі припускають монтаж в фасад кухонного гарнітура. Вони ергономічні і дозволяють заощадити вільний простір.

Розглянуті в статті моделі холодильників – автономні. Можуть встановлюватися в будь-якій частині будинку, оскільки оформлені в спокійних відтінках: бежевому, сірому, білому або чорному.

У більшості моделей передбачена функція переважування дверей на протилежну сторону. Тому пристрій можна встановити в будь-якому кутку з максимальною зручністю для споживача

Вартість

В асортименті у Samsung або LG продукція від бюджетного до преміального класу. Відмінності окремих моделей полягають у функціональних можливостях і вартості матеріалів, використаних у виробництві.

Розглянуті в нашому матеріалі пристрої відносяться до середнього цінового сегменту. Їх вартість знаходиться в діапазоні від 16499 грн до 23999 грн. Вони доступні для широких мас споживачів. Всі моделі двокамерні, відрізняються місткістю, стильним дизайном і раціональної організацією внутрішнього простору.

Таким чином, техніка від іменитих брендів, будь-то LG або Samsung, має свою специфіку. Щоб узагальнити інформацію, в таблиці уявімо сильні і слабкі сторони холодильників обох брендів.

Холодильники Samsung
Холодильники LG
Переваги Недоліки Переваги Недоліки
1.Качественная збірка в Кореї 1.Маленькое простір між полицями 1.Доступная ціна 1.Сложная панель керування
2.Приємний оформлення 2.Шумность в перші дні роботи 2.Ергономічная організація внутрішнього простору 2.Дороговізна ремонту при виникненні поломки
3.Разнообразіе модельного ряду 3.Високая ціни на моделі з інтелектом 3.Стільний дизайн 3.Чувствітельность до перебоїв в електромережі
4.Економічность 4.Бесшумная робота
5.Равномерная система охолодження 5.Відсутність нагріву стінок

Якщо бюджет лімітований, але вам хочеться купити стильний варіант в хорошій якості, краще вибирати холодильники LG. Коли доходи дозволяють придбати дорогу побутову техніку, без роздумів купуйте Samsung корейської збірки. Це запорука надійності і довговічності. Плюс цієї марки – гарантія на 3 роки, в порівнянні з LG – всього на один рік.

Читайте: Що важливо знати про холодильниках: поради перед покупкою

Коментарі
Залиште коментар
Категорії