Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно вибрати кронштейн для телевізора: 5 підказок із серії «який кращий»

Дата публікації: 19.10.2020 13:08
Дата оновлення: 19.10.2020 13:08

Той кронштейн краще брати, що вселяє довіру. Особливо, якщо вішати великогабаритний телевізор. Бетонна і цегляна стіна витримає будь-яку тяжкість. Слабенька, з одношарового гіпсокартону, не витримає нічого. На двошаровий гіпсокартон ми б теж навішувати не ризикнули, не вселяє довіри.

 навешивать телевизор на стену

Коли розберетеся з чого стіна, йдемо далі.

Читайте: Які бувають телевізори: 3 види матриць, які на слуху

Види кронштейнів: 4 популярних різновиди

Кріплення
Переваги Недоліки
Настінний У трьох конфігураціях на вибір – фіксованою, похилій і похило-поворотної. Рідко виникає необхідність в зміні положення екрану, тому завищена вартість деяких пристроїв не виправдовує себе
 
Можна буде повертати екран в будь-якій площині, під різним кутом
Стельовий Виручає, якщо стіни з гіпсокартону. ТВ фіксують на стійці, яку зручно крениться, лавірувати нею на 360°, пересувати по висоті. Неможливо встановити на навісну стелю
 
Годиться для просторої кімнати
Підлоговий Рішення для слабких стін. Захаращувати простір
 
Можна встановити в будь-якому місці кімнати
Настільний Виставляють на будь-яку висоту з можливістю повертати екран Застосуємо тільки для телевізорів маленької діагоналі

Пізнавальна стаття: Як налаштувати Смарт-ТВ самостійно: 2 способи

Тип кронштейна: 4 широко відомих модуляції

  1. Поворотний кронштейн дозволяє навісити плазму в кутку на відстані до 0,6 метра від стіни. Її можна нахиляти і повертати в потрібну сторону під кутом, що особливо актуально на кухні і в залитої сонцем кімнатці, щоб не бліковать працює панель.
  2. Тип кріплення, що нахиляється, найбільш ходовий. Можна виставити нахил до 15 градусів. Але якщо TV величезний і ззаду стільки проводів, що хоч греблю гати, кут, звичайно ж, скрадається.
  3. Наклонно-поворотний дозволяє зміщувати ТВ, щоб поліпшити огляд. Габарити телевізора в цьому випадку більш значуща, ніж розмір діагоналі. З огляду на їх, вийде напевно розрахувати місце, де екран буде впиратися в стенку.Встречаются одно-, дво- і трёхколенние модуляції. Останні дві призначені для об'ємних моделей, щоб їх можна було повертати під гострим кутом, який менше 90°.
  4. Фіксований відрізняється вигнутою пластиною, що йде в комплекті з болтами. Встановлюється як дзеркало на стіні, повертати і нахиляти не вийде. Кріплення невибагливий в установці і, в порівнянні з іншими власниками, йде за найнижчою вартістю.

типы кронштейнов

Цікава стаття: Споживання електроенергії телевізором: 3 секрету економії

Як вибрати кронштейн: на що звернути увагу

  • Діагональ

Того й іншого пристрою підбирають по зразкам VESA (вертикальної і горизонтальної дистанції між щілинами для кріплень). Або ж логічніше брати по відповідно розмірів. Для телика на 43" немає сенсу купувати тримач з меншим значенням. І навпаки.

  • Вага

Вантажопідйомність кріплення повинна бути вище огрядність екрану на 25%. Рекомендовану масу можна дізнатися в тих. паспорті пристрою, на сайті продавця і виробника.

  • Комплектація

Перед покупкою перевіряйте наявність всіх деталей пристрою, зазначених у технічній документації. Хороший виробник оснащує девайс всім необхідним в повній мірі.

  • VESA-розмір кріплення

Визначається на сумісність кріплень в горизонтальній і вертикальній площинах. Позначається в інструкції і по наклейці на задній панелі телевізора. В крайньому випадку можна виміряти відстань між отворами самому, за допомогою лінійки. Значення розраховуються в міліметрах.

подбор кронштейна по VESA

Значення VESA стандартів вказані в таблиці:

VESA
Маса ТБ Дистанція між щілинами Різьба болтів
MIS-B 2 кг 50х20 мм М4
MIS-C 4,5 кг 75х35 мм М4
MIS-D 75 8 кг 75х50 мм М4
75х75 мм
MIS-D 100 14 кг 100х100Мм М4
100х50 мм
MIS-E 22,7 кг 200х100 мм М4
200х50 мм
MIS-F M6 50 кг 200х200Мм і більше М6
MIS-F M8 113,6 кг 200х200 мм і більше М8

Додаткові цікаві фішки

Багато моделі кронштейнів (KSL, Chief, Simpler і інші) комплектуються захисною коробкою з фіксатором для проводів. У неї можна заховати кабелю, щоб не муляли око. І вберегти від випадкових дефектів.

Деякі продумані конструкції власників оснащені поличками, на які можна поставити тюнер, медіаплеєр або щось інше.

На замітку: перевірити LCD телевізор при покупці – 10 рад від експертів MOYO

Як правильно розрахувати висоту на яку потрібно вішати ТВ

Орієнтир – на нижню панель телевізора. Вона повинна бути один метр від підлоги. Положення верхньої панелі не настільки критично. Але якщо збираєтеся навішувати на стіну пристрій великої діагоналі, варто зменшити дистанцію до 0,5-0,75 метра. Так, щоб середина екрану припадала на комфортний рівень для очей.

При цьому враховуйте висоту дивана, стільців і ліжка, на яких плануєте сидіти. Чим вони вище, тим вище слід встановлювати телик. Але інтуїтивно оптимальна висота та, де зупинився погляд, коли приміряли куди на стіні повісити панель.

Як ви зрозуміли зі статті, при виборі оптимальної підпірки потрібно враховувати величину діагоналі і тяжкість TV-панелі, особливості власника і паритет кріплень по VESA-стандартизації. Фурнітура пристосування – на ваш розсуд. Вона добротна, з гарантією від виробника.

Вдалою покупки і всеосяжної кутів огляду!

ДО слова: Вибираємо телевізор 4К вартістю до 15 тис. Грн: рейтинг ТОП-8 моделей

Коментарі
Залиште коментар
Категорії