Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Якими напоями зігрітися в холоди? 5 видів з рецептами!

Дата публікації: 23.09.2016 14:39
Дата оновлення: 23.09.2016 14:39

Зігріваючі напої відомі людству вже багато століть, і діляться на дві категорії: з алкоголем і без. У цій статті ми розглянемо обидва різновиди, а ви – записуйте рецепти і запасайтеся Термокружки! ;)

1. Бадьорий ранок


Хороший кави – доведено – зігріває і піднімає настрій. А як чарівно діє на свідомість його аромат, випадково донесшийся до нюху по шляху на роботу? Його можна купувати в кав'ярнях, робити на роботі, але по-справжньому занурюєшся в його магію, тільки коли готуєш його будинку. У турку і чашку можна додати все, що завгодно: спеції, цукор, вершки, лікер і навіть коньяк ... Все залежить від настрою і переваг.

2. Міцні пустощі


При згадці теплих і бадьорять осінніх напоїв першим приходить на розум саме глінтвейн. Ще б пак, гаряче вино зі спеціями своїм ароматом відразу налаштовує на святковий лад! Рецептів у нього багато, але ви завжди можете придумати свій власний. А для початківців – базовий і нестаріючий варіант винного напою: покладіть в теплу воду бутони гвоздики і мускатний горіх, доведіть до кипіння і зніміть з вогню на 10-15 хвилин. Розчиніть у відварі мед (підійде і цукор) і додайте в нагріте до 70 С вино. Зазвичай використовують червоне сухе, але можна поекспериментувати і з білим.

Пунш не так поширений, але він аж ніяк не менш смачний! Він родом з Індії, його назва означає «п'ять» за кількістю складових: ром, вино, сік, цукор (мед), прянощі (спеції). Готується він майже так само, як і глінтвейн: гріється вино, в нього додаються прянощі і цукор. Фрукти частково ріжуться, частково витискаються. У гарячу ємність (це важливо!) Наливається ром, вичавлений сік, кладуть фрукти і, як фінальний акорд, наливається процеженное нагріте вино. Ммм ... Пити тільки гарячим!

3. Шоколадне задоволення


Какао і гарячий шоколад готують по всій Європі вже багато років, і вони до цих пір не збираються здавати своїх позицій. Ще б пак: після шторму, близького до апокаліпсису, з дощем, снігом і летить арматурою чашка гарячого, густого і солодкого напою повертає до життя і може запобігти зароджується застуду.

З какао все просто: нагрійте молоко, додайте цукор і какао-порошок, перемішайте до розчинення, додайте зефірок і готово. Але тут, як і з кавою, відкривається широке поле для експериментів. Наприклад, ви пробували какао з червоним перцем? А з сіллю?

Гарячий шоколад теж буває різним. Це може бути просто розтоплена плитка в чашці, яку, швидше за все, доведеться їсти ложкою, але питної варіант теж можна приготувати без особливих зусиль. Нагріваєте трохи молока, додаєте цукор, ваніль і інші прянощі за смаком, доводите суміш до кипіння. Вимкнувши вогонь, ламаєте шоколад на шматочки і розтоплює в молоці, помішуючи. Романтичний настрій – забезпечено!

4. Липко і солодко


Гарячі напої на основі меду корінням сягають в історію давньої Русі. Особливо поширеним напоєм став суботні – він зігріває, проганяє застуду, підходить і дорослим, і дітям (є алкогольні та безалкогольні його версії). ДО того ж, на відміну від медовухи, суботні готується легко і швидко.

У «дорослому» варіанті один літр сухого вина змішується зі 150 г меду, ця суміш кип'ятиться приблизно півгодини (не забувайте видаляти піну!), Після чого знімається з вогню. Додаються спеції за смаком: частіше за все це лавровий лист, кардамон, імбир, кориця, мускатний горіх, гвоздика. П'ється, природно, гарячим.

А для дітей в рецепті вино замінюють на воду, а щоб надати напою апетитний колір, використовується палений цукор.

5. Чай, виручай!


Здавалося б, що може бути простіше чаю? Всипав жменю сушеного листя (добре, якщо не пакетик), залив окропом, готово. Можна додати все той же мед, або лимон, або малину, імбир, журавлину – всі варіанти гарні для смаку і здоров'я.

Але чи готові ви до по-справжньому незвичайного чаю? Родом з Індії, масала-чай по суті є молоком з дуже міцною заваркою і набором спецій. Якщо заглибитися, то «масала» з індійського перекладається як набір спецій, і для кожного регіону він свій. Почати можна зі стандартного набору, змоловши імбир, корицю, пару гвоздичек, кардамон і, наприклад, бадьян. Проваріть цю суміш у воді пару хвилин, додайте молока, дрібку чорного чаю і вимикайте. Нехай напій трохи настоїться, після чого пийте його з задоволенням.

Важливий нюанс


Більшість описаних вище напоїв в холодному вигляді, на жаль, втрачає свою чарівність. І підігрів їм не допомагає, а в якомусь сенсі навіть шкодить. Щоб таке «післясмак» не зіпсувало вам все враження від експерименту, рекомендуємо готувати невеликими об'ємами з розрахунку на дві порції кожному дегустують: одну – зараз, а другу – в термокружку. Пробуйте!

Коментарі
Залиште коментар