Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як запекти яблука в мікрохвильовій печі: поради та 3 перевірених рецепти

Дата публікації: 14.12.2021 09:57
Дата оновлення: 19.04.2023 14:08

Коли хочеться чогось смачненького і солоденького, швидкого в приготуванні та без зайвих калорій, на допомогу приходять печені яблука в мікрохвильовій печі. Нехитрий десерт на «ура» заходить дорослим та дітям.

Печені яблука в мікрохвильовій печі

Але щоб під час готування не зіпсувати зовнішній вигляд і смак, зберегти користь фрукта, беремо на замітку перевірені рецепти та поради досвідчених кулінарів.

Може стати в пригоді: 7 корисних лайфхаків та порад для мікрохвильової печі

Чи можна запекти яблука в мікрохвильовій печі

Чому б і ні. Складнощів точно не виникне, якщо вивчити такі поради:

  • Беремо яблучка із щільним, соковитим м'якушем та товстою шкіркою. Інакше велика ймовірність, що плід після запікання перетвориться на неапетитну «кашку» зі шкіркою, що розірвалася. Чудово підійдуть сорти Симиренко, Голден, Ґренні Сміт.
  • Якщо планується солодка начинка (мед чи цукор), вибирайте кисло-солодкі плоди. Перед запіканням оглядаємо фрукти, щоб не було підбитих бочків, червивих міток та іншого, що може зіпсувати смак та вид десерту. Ретельно миємо кожне яблучко і витираємо насухо.
  • Серцевину видаляємо акуратно, щоб не проткнути боки та нижню частину плода. Краще використовувати ніж з коротким лезом, наприклад, як для овочів з набору Gemini 5, або спеціальний пристрій. Вирізаємо круглий отвір, діючи навколо яблучного хвостика. Робимо подобу «лунки», куди пізніше покладемо начинку. Чайною ложечкою виймаємо насіння та залишки м'якоті з поглиблення.
  • Для кращої карамелізації начинки та надання десерту приємного вершкового присмаку можна покласти в кожне яблучко невеликий шматочок масла.
  • Використовуємо посуд для запікання з невеликими бортиками, який підходить для використання у НВЧ. Інакше є ризик не тільки залишитися без готової смакоти, а й вивести з ладу мікрохвильову піч.

Підготовка яблук до запікання в мікрохвильовій печі

По закінченню часу приготування не потрібно відразу ж діставати тарілку з яблуками з НВЧ. Зачекайте кілька хвилин, щоб десерт «дійшов». Його можна вживати в теплому та в остудженому вигляді. В останньому випадку можна доповнити блюдо кулькою морозива.

До теми: Як вибрати посуд для мікрохвильової печі: 10 порад

Скільки запікати яблука у мікрохвильовій печі

Час приготування залежить від сорту яблука, розміру, ваги та стиглості плода. А також потужності мікрохвильової печі (наприклад, 1000 Вт у LG MS2336GIB).

Якщо яблуко зберігалося за кімнатної температури, воно запечеться швидше, ніж те, яке щойно вийняли з холодильника. Для запікання великих, трохи зелених плодів знадобиться на кілька хвилин більше часу, ніж для дрібних, повністю стиглих фруктів. Тому якщо готуєте відразу кілька плодів, вибирайте приблизно однакові за розміром та вагою, щоб кожен пропікся рівномірно.

Скільки запікати яблука в мікрохвильовій печі

В середньому достатньо 5-7 хвилин, щоб запекти яблучко при максимальній потужності у звичайному режимі або «Гриль». Такий є, наприклад, Panasonic NN-GD38HSZPE. А якщо розрізати фрукт на шматочки, вистачить і трьох хвилин, щоб довести їх до м'якості.

Готовність можна перевірити зубочисткою. Якщо загострена паличка легко проходить крізь шкірку, десерт пропікся. Коли необхідно довести плід практично до пюре, наприклад, для прикорму малюкам, додаємо ще 1-2 хв.

Цікаво: Мікрохвильова піч з 2 режимами: грилем і конвекцією - що це і навіщо?

Як запекти яблука в мікрохвильовій печі: ТОП рецептів

Варіантів насправді маса: з горіхами, родзинками, з курагою, йогуртом,  запечені з сиром. Для тих, хто хоче почати з чогось простого та перевіреного, пропонуємо 3 рецепти.

Яблука, запечені цілком

Відмінний варіант для тих, хто рахує калорії, дотримується здорового харчування, як корисний перекус дітям і дорослим. Для приготування знадобиться лише відповідний посуд, яблука (скільки з'їсте) та вода.

Як запекти яблука в мікрохвильовій печі повністю

Покроково, як запекти яблука в мікрохвильовій печі:

  1. Чисті та сухі фрукти (цілі, зі шкіркою) викладаємо в миску, піалу.
  2. На денце посудини наливаємо трохи води.
  3. Можна зробити в шкірці кілька проколів, щоб шкірка не луснула під час запікання.
  4. Накриваємо тарілку з яблуками кришкою, щоб утворився паровий ефект і, якщо бризне сік, запобігти його попаданню на внутрішні стінки мікрохвильової печі. Також можна запікати фрукти у відкритій мисці.
  5. Встановлюємо тарілку в НВЧ, закриваємо дверцята печі та виставляємо максимальну потужність. Час від 5 до 7 хвилин.

Чекаємо від мікрохвильової пічки сигналу про готовність, вичікуємо ще пару хвилин і виймаємо готові яблучка. Даємо їм час охолонути й можна спробувати ароматний та корисний десерт.

У скарбничку корисних та швидких рецептів: Як варити гречку в мультиварці

З медом

Трохи підсолодити запечений фрукт, а також додати смаку та аромату нові нотки можна за допомогою меду. Підійде абсолютно будь-який, хоч гречаний, хоч липовий, хоч акацієвий чи інший. Якщо меду вдома не знайшлося, а солоденького хочеться, можна замінити його на цукор.

Яблука в мікрохвильовій печі з медом

Як готувати яблука в мікрохвильовій печі з медом:

  1. Ножем або спеціальним пристосуванням робимо в середині плода заглиблення, звідки видаляємо насіння і м'якуш.
  2. Лунку, що утворилася, заповнюємо медом. Для одного яблука достатньо однієї чайної ложки.
  3. Розміщуємо фрукти в мисці або тарілці з бортиками, який не дасть соку, що утворився, або підтанув мед, витекти за межі місткості для приготування.
  4. Далі за старою схемою: задати мікрохвильовій печі потужність і час готування, дочекатися поки яблучно-медова смакота буде готова.

З корицею

Ця пряність має солодкуватий присмак і добре відчутний аромат. З її допомогою можна навіть простий десерт зробити витонченим та ще кориснішим.

Яблуко з корицею в мікрохвильовій печі

Що потрібно робити, щоб приготувати яблуко з корицею в мікрохвильовій печі:

  1. Видаляємо серединку у фруктах. Можна не просто вирізати «лунку», а зняти спочатку «капелюшок» яблука, а вже під нею зробити поглиблення.
  2. Беремо пакетик мелених прянощів. На одне яблучко достатньо 1 ч. л кориці. Всипаємо розсипчасту суміш у зроблені у плодах поглиблення. Якщо залишилися капелюшки від яблук, накриваємо ними лунки.
  3. Усі підготовлені яблучка розміщуємо на тарілці та відправляємо до 8 хвилин у мікрохвильову піч.

За бажанням десерт можна доповнити горіхами, сухофруктами, посипати зверху цукровою пудрою.

Печені яблука в мікрохвильовій печі: користь і шкода

Для тих, хто ще сумнівається: готувати чи ні, пропонуємо ознайомитися з табличкою, в якій зібрані основні корисності та можливі шкоди цієї страви. Про останнє можна сказати з натяжкою, але все ж таки:

Користь
Шкода
Це легкий десерт, який без шкоди для фігури можна їсти будь-коли (без начинки). На 100 г яблука припадає ≈50 Cal Для тих, хто рахує калорії — врахуйте, що мед, цукор, горіхи та інша начинка додасть парочку зайвих ккал
Навіть після термообробки яблука не втрачають харчової та енергетичної цінності. Зберігаються вітаміни, клітковина, мікроелементи Через наявність клітковини у фрукті, страву не варто їсти багато і щодня людям із хронічними захворюваннями кишківника, діареєю, метеоризмом, харчовою алергією
Запечені плоди легко засвоюються. Якщо є проблеми зі шлунком, підвищений рівень кислотності або чутливість зубів, ясен, замість свіжих варто віддавати перевагу печеним фруктам Внаслідок наявності калію у складі, печені яблука корисні для серця, допомагаючи виводити холестерин — зменшують навантаження на нирки
При схильності шкіри до висипань і почервоніння після вживання солодкого, краще обійтися без начинки у вигляді меду, цукру або кориці

Таким десертом можна побалувати рідних, навіть не маючи великої кількості часу та величезного арсеналу інгредієнтів. Додавайте нові начинки, щоб експериментувати зі смаком блюда.

Актуально після приготування: Як швидко почистити мікрохвильову піч — 5 простих методів

Коментарі
Залиште коментар
Категорії