Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як варити гречку в мультиварці: 4 кращих рецепти

Дата публікації: 27.09.2021 16:51
Дата оновлення: 23.04.2024 13:43

Зварити гречку в мультиварці елементарно. Взяли промиту крупу, поклали у чашу, хлюпнули водичку, натиснули «ВКЛ», почекали, клацнули «ВИКЛ» — з'їли. 

на якому режимі варити гречку в мультиварці

Ось список продуктів (відміряти грамівку зручно на кухонних вагах): 

  • крупи 300 г; 
  • води 600 мл; 
  • масла 15 г (це 1,5 ст. л); 
  • солити як подобається. 

Як зварити гречку в мультиварці: покрокова інструкція 

1. Ретельно промивають крупу 
Гречку потрібно вичистити, оскільки в пачці є сміття і лушпиння. Потім гарненько вимити. Вивалити в сито, почекати, поки зайва рідина піде. 

2. Додають масло, щоб надати каші нотки горіхів і вершків 
В чашу мультиварки кинути масло і натиснути на «Жарку». Коли воно розтане, приходить час гречки. Хвилинку обсмажити, помішуючи лопаткою, тоді у гарніру буде горіховий присмак. Вимкнути обсмажування. 

3. Беруть воду з фільтра (по можливості) 
Вилити в крупу воду (у пропорції один до двох). Туди ж сіль. 

4. Включають прилад 
Закрити кришку, натиснути «Гречка» або «Крупи». Час задається програмою на автоматі. Якщо хочете, щоб каша тужавіла, як у печі (пам'ятаєте, у бабусі?), тоді краще використовувати режим «Тушіння». За третину годинки каша дійде до кондиції: вийде розсипчастою, з насиченим смаком. 

Почекати до сигналу, що все готово і, не відкриваючи ще 5 хвилин, дати каші настоятися. 

Від розігрівання смак гарніру не зіпсується. 

Порада: Як вибрати мультиварку

Скільки варити гречку в мультиварці? 

На звичайну кашу піде 9-11 хв. Якщо перед цим посмажити крупу, більше — до 15 хвилинок. Це фактичний час, потрібно ще враховувати період, коли прилад нагрівається і нагнітає тиск. На це йде певний часовий відрізок, який залежить від потужності приладу. 

Хочете дізнатися, як варити гречку в мультиварці, якщо немає режиму «Гречка»? Виручають програми «Варка», «Рис», «Каша», «Пар», «Мультиповар» (вода повинна булькати, тому поставте температуру 100-120 градусів) ». 

Пізнавальна стаття: Скороварка або мультиварка в чому різниця: 5 факторів для вигоди 

Зелена гречка в мультиварці 

У світлій крупі безліч всяких корисностей, оскільки її не обсмажують. Всі якості живої рослини зберігаються повною мірою. Готувати таку крупу потрібно уміючи, інакше смак каші віддає травою, а якщо перетримати, гарнір перетвориться в малопривабливе вариво. Як варити зелену гречку в мультиварці, щоб їжа вийшла не тільки здоровою, але і приємною на смак? Відповідаємо. 

Беремо два стаканчики гречки, чотири такі ж — води. Потім сіль. Із зерен викидаємо сміття, промиваємо і — в чашу. З крупою туди потрібно влити воду плюс сіль (її можна не додавати, якщо хочеться стовідсотково здорової кашки). Включаємо «Варка / Крупи / Рис / Гречка». Взагалі час задається програмою, якщо немає, ставте на 15 хв. За цей період зернятка вберуть вологу, але гречка не перетвориться в пюреподібну субстанцію. Чекаємо сигналу і ... чекаємо ще чверть години (15 хв), щоб каша настоялась. Кришку в цей час краще не відкривати. От і все. 

Собі в скарбничку: Як приготувати паску в мультиварці 2 топових рецептів 

Як зварити молочний суп з гречкою в мультиварці 

Їжа на молоці — вдале меню сніданку, проте на початку дня не завжди хочеться стояти й відстежувати, щоб молоко не втекло. Мультиварка вміє варити супчик на молоці одним натисканням кнопки. 

Молочна гречана каша в мультиварці 

Для супчику потрібно 150 г крупи (можна зелену), 450 мл молока, 150 мл водички, олію (небагато), трішки солі, цукор або підсолоджувач. 

Хитрик: шматком масла протріть стінки чаші. Жир не дасть молочній піні піднятися. Змішуємо молочко і водичку. Цим заливаємо крупу, додаємо сіль, цукор. Не забуваємо перемішати. Виставляємо «Молочна каша / Суп».  

Як готувати гречку в пакетах в мультиварці

Модний вид пакування — пакети для варіння. На коробках вказується алгоритм готування, однак варіант для мультиварки відсутній. На якому ж режимі варити гречку в мультиварці в пакетах? На цей раз слушний буде «Пар». 

 Зварити в мультиварку гречку в пакеті

Заливаємо в чашу 1 л окропу (можна брати холодну воду, але тоді час приготування збільшиться), плюс сіль. Включаємо «Пар» і чекаємо, поки вода знову закипить. В окріп занурюємо два пакети крупи. Варимо на цій же програмі десь хвилинок 20. Готова каша цілком заповнює упаковування. Акуратно витягуємо пакети й чекаємо, щоб охололи, і надрізаємо, щоб висипати гарнір. 

До слова: ТОП-3 найбільш апетитних рецепти піци в мультиварці 

Як варити гречку з м'ясом в мультиварці 

Вдалою вечерею для сім'ї стане гречка з м'ясом. Тут доречно будь-яке м'ясо, але, якщо хочете дієтичної їжі, беріть філе птиці. 

Потрібно: 

  • м'ясо — 500 г; 
  • крупа — 2 мульті стакана (300 г); 
  • вода очищена — 4 мульт стакана (600 мл); 
  • овочі (цибуля з морквою) по 1 шт.; 
  • масло (яке вам подобається) близько 2 ложок (столових); 
  • різні спеції та сіль. 

Як готувати: 

  1. М'ясо миємо, сушимо від вологи, нарізаємо. 
  2. Масло виливаємо першим, включаємо «Випічку / Жарку», чекаємо, щоб добре нагріти. 
  3. Висипаємо м'ясо і смажимо до скоринки. Далі — режим «Тушкування», у чашу пів склянки води, вмикаємо та забуваємо на 30 хв. 
  4. Лучок з морквою подрібнюємо. Через пів години завантажуємо овочі до м'яса і чекаємо, поки подружаться хвилинок п'ять. 
  5. Крупу миємо, переміщаємо до м'яса (не забуваємо про сіль і спеції). 
  6. Вливаємо воду, що залишилася (тут варто добре перемішати). Вибираємо на пристрої «Плов». Натискаємо «ВКЛ». 
  7. До сигналу закінчення програми не відкриваємо прилад. 

 зварити гречку в мультиварці

Поживність (на 100 г звареної страви): 

Просто з маслом 
174 ккал 
Зелена каша  112 ккал 
Суп на молоці  156 ккал 
В пакетах 142 ккал
З м'ясом (куряче філе)  170 ккал 

Мультиварка згодиться не тільки для гречки. Вона впорається з усіма завданнями. З нею просто варити суп, гарнір, апетитні страви з молока, здорові овочеві, м'ясні та рибні смаколики, робити випічку і запіканки. 

На замітку: Посуд для духовки: 8 типів кухонної ємності

Коментарі
Залиште коментар
Категорії