Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати посуд для мікрохвильової печі: 10 порад

Дата публікації: 19.07.2018 11:27
Дата оновлення: 19.04.2023 14:03

Зручні та функціональні НВЧ-печі у використанні, але є один невеликий нюанс – для їхньої справної роботи потрібно підібрати відповідні ємності.

Как выбрать посуду для микроволновой печи

Інакше можна домогтися іскор всередині девайсу та його виходу з ладу. Як правильно вибрати потрібний посуд для мікрохвильової печі, щоб уникнути цих та інших неприємностей, описано у статті.

Цікаво дізнатися: Як готувати в мікрохвильовій печі: 4 цікаві рецепти

Який посуд використовувати не можна?

Посуда, которую нельзя использовать в микроволновке

Незалежно від форми та матеріалу ємності, є кілька варіантів, на яких діє суворе табу по використанню в мікрохвильових печах:

  1. Тарілки та миски з металу. Їжа у таких ємностях просто не розігріється, т.к. матеріал стійкий до дії мікрохвиль. Крім того, метал може викликати справжній" феєрверк" з іскрами всередині приладу, викликавши несправність останнього.
  2. Ємності, декоровані малюнками. Особливо це стосується блюдців із візерунками із позолоти. Не рекомендується використовувати ємності з будь-яким малюнком на зовнішніх сторонах або всередині, в ньому можуть бути металеві частинки. Наслідки порушення цього правила – їжа з присмаком гару або зламаний апарат. Краще звернути увагу на такий варіант: форма MR11142-43.
  3. Кришталь. Гарні салатниці варто поберегти для прикраси святкового гуляння. Такі тарілочки мають неоднорідну структуру, це заважає правильній роботі НВЧ-агрегату. Ще один мінус: у складі кришталевого начиння є свинець, срібло – метали, які призводять до поломки пристрою.
  4. Одноразова тара. Пластик без спеціального маркування (значка з зображенням мікрохвильовки) просто «розтане» всередині приладу, картон у свою чергу покриється гаром, що негативно позначиться на смаку і зовнішньому вигляді їжі всередині такого посудини.

Може зацікавити: для духовки: 8 типів кухонної ємності

Перед тим, як відправити страву в мікрохвильову піч, потрібно ретельно оглянути мисочку на відсутність сколів, Тріщин. Всі ці дефекти можуть не тільки призвести до пошкодження тари, але й до несправності кухонного девайсу.

Ще один нюанс – їжа в ємності не повинна бути щільно закрита кришкою або замотана плівкою. Обов'язково потрібно зробити отвори, через які пара безпроблемно виходитиме. Інакше можна дочекатися справжнього локального вибуху всередині пристрою.

Читайте також: ТОП-15 найпопулярніших мікрохвильових печей: огляд найкращих моделей

Що рекомендується використовувати?

Є безліч варіантів, які оптимально підійдуть для безпроблемного готування та розігріву за допомогою НВЧ-пічки.

Посуда, которую можно использовать в микроволновой печи

Найкращі з них представлені нижче:

  • Скло. Ідеальний варіант – жароміцне та вогнетривке. Стінки подібних ємностей досить товсті та міцні. Під впливом мікрохвиль вони нагріваються, гріється лише їжа всередині. Як приклад можна навести кастрюлю ARCUISINE 123AA00. до використання звичайні салатниці, тарілочки зі скла, якщо на них немає тріщин та візерунків.
  • Пластик. Не вся тара із цього матеріалу підійде. Потрібно вибирати варіанти, на яких є значок із малюнком у вигляді НВЧ. Місткості повинні витримувати температурний режим до 140 градусів Цельсія. При цьому не можна використовувати пластикові формочки для приготування смакоти з цукром або жиром: такі інгредієнти легко нагріваються до високих температур і призводять до деформації посудини.
  • Силікон. Зручні та легкі тари, в яких можна приготувати незвичайний десерт або другу страву (наприклад LT3011). Силікон легко витримує високі температури до 230 градусів Цельсія, при цьому не деформується.

У приладах також дозволено використання керамічних, глиняних, фарфорових ємностей, які покриті глазур'ю з усіх боків і не мають золотої або срібної облямівки. Штучні продукти, наприклад, булочки можна розігріти, використовуючи коробочку з картону, дно якої вистелено пергаментним папером, серветкою.

Для відомості: ТОП-10 виробників мікрохвильових печей

Посуд для готування з використанням грилю або конвекції

Дані режими в Мікрохвильовій печі дозволяють не тільки розігріти їжу або приготувати найпростіші страви, але і побалувати домочадців бісквітом, тістечками, курочкою з апетитною скоринкою.

Посуда для готовки в микроволновке с использованием гриля или конвекции

Для гриля та конвекції можна використовувати ємності з:

  • скла або склокераміки – універсальний варіант для всіх режимів та будь-яких типів страв. Матеріал повинен бути жароміцним та термостійким;
  • кераміка чи фарфор – можна використовувати, але не забувати про покриття глазур'ю з усіх боків (наприклад, форма для випічки);
  • силікон – витримує високу температуру, тому цілком підійде для засмаження курочки або випікання капкейків.

Під час конвекції та грилю температура всередині пристрою може підніматися вище 180 градусів Цельсія, тому застосовувати пластик не варто. Також тару після приготування в цих режимах коштує діставати в прихватках,щоб не обпектися. Ще один нюанс – потрібно вибирати ємність із" запасом", адже при випіканні тісто підніметься вище, а сік може виплеснутися назовні, якщо миска неглибока.

Цікаво дізнатися: Історія винаходу мікрохвильової печі: від 1945 року і до сьогодні

Матеріал для посуду
Мікрохвилі Гриль або конвекція
Скло або склокераміка та і
Кераміка, порцеляна і і
Метал ні нет

При виборі потрібної ємності для НВЧ варто запам'ятати – варто уникати кольорових, з візерунком тарілок, металевих вкраплень. Залежно від вибраного режиму приготування варто підбирати індивідуальну тару (просто розігрів або випічка). Для комбінованого приготування – наприклад, підсмажити до скоринки на грилі, а потім перейти на стандартний режим – потрібно вибрати універсальний варіант мисочки або тарілки (скло, силікон).

Коментарі
Залиште коментар
Категорії