Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як швидко почистити мікрохвильовку – 5 простих методів

Дата публікації: 17.07.2018 08:36
Дата оновлення: 17.07.2018 08:36

Мікрохвильовою піччю обладнана майже кожна кухня. Для господарок це просто порятунок – в ній можна і їжу зігріти, і м'ясо розморозити, а деякі навіть призвичаїлися готувати в ній багатокомпонентні страви. Однак, пару раз забувши протерти нутрощі мікрохвильовки, користувачі помічають, що на внутрішніх поверхнях утворилися засохлі плями, та й запах в ній не дуже свіжий. Прибрати їх вологою ганчірочкою не виходить, а значить, тут вже потрібно задуматися – як краще і швидше відмити мікрохвильову піч.

Приступаючи до цієї процедури, слід не забувати про деякі правила:

  1. Мити складну техніку потрібно з мінімальною кількістю води, інакше можна завдати шкоди вологочутливість електронним елементам;
  2. Не потрібно застосовувати жорсткі, дряпають губки;
  3. Агресивні хімічні склади можуть пошкодити поверхню;
  4. Перед капітальної чищенням прилад краще від'єднати від живлення.

А тепер – кілька способів, як просто і незатратно очистити забруднену мікрохвильову піч.

Метод 1: Парова очищення

Випробуваний багатьма домогосподарками, дешевий і результативний спосіб для несильно забрудненої поверхні стінок. Як не можна краще підходить для очищення мікрохвильової печі користувачів, в родині яких є алергіки. Спосіб досить простий: чашку або миску зі звичайною водою потрібно поставити в піч СВЧ. Рідини потрібно не багато – вистачить 300-400 мл. Потім прилад запускається на десять-п'ятнадцять хвилин з граничною потужністю. Рідина в посудині закипає, і її пар заповнює простір пристрою. Такий ефект розпарює засохлі плями, налиплі до поверхонь шматочки їжі, розм'якшує жирові бризки.

Коли СВЧ-піч вимкнеться, потрібно взяти губку і протерти всі поверхні, а потім пройтися по стінках сухою ганчіркою і витерти залишки вологи і налиплого крихт. Посилити ефект розпарювання можна додаванням в воду лимонної кислоти або соди.

У деяких моделях, наприклад, в мікрохвильовій печі Panasonic NN-DS596MZPE, така функція, як чистка парогенератором, передбачена при виробництві. У них поверхні СВЧ-пічок не так забруднюються, особливо якщо застосовувати цю функцію після кожного користування агрегатом.

Эффект “паровой бани” для мытья микроволновки

Цікаво прочитати: Як готувати в мікрохвильовці: 4 цікавих рецепта

Метод 2: Використання посудомийних засобів

З таким засобом, як Фейрі або подібне йому, помити забруднені поверхні мікрохвильових печей можна двома способами:

  • Налити на зволожену мочалку трохи посудомийного гелю, інтенсивно її спінити. Далі нанести збиту піну по всіх поверхнях печі і не змивати зі стінок близько півгодини. Потім вологою ганчіркою змити її разом із залишками забруднення. Бажано почати миття грубки до повного розчинення піни. Досить результативний спосіб чистки, якщо піч не сильно забруднена;
  • Можна використовувати засіб іншим чином. На губку нанести трохи рідини для посуду, спінити її і покласти в мікрохвильовку на обертову тарілку. Запустити грубку на мінімальній потужності на півхвилини. За цей час пари кошти обволікають наліт жиру і присохлі залишки їжі. Тут, потрібно стежити, щоб губка не почала плавитися. Після відключення печі цієї гарячої мочалкою з пінним складом витерти всю внутрішні поверхні печі. Всі жирові забруднення добре відмиються. Залишилося тільки додатково провести по стінках напіввологу серветкою і прилад засяє!

 Используем средство для посуды

Цікаво: Історія винаходу мікрохвильової печі: від 1945 року і до сьогодні

Метод 3: Застосування содового розчину

Відмінний результат для среднезагрязненного приладу можна отримати за допомогою содового розчину. Механізм досить простий і ефективний:

  • Широкий посудину (можна використовувати глибоку чашу або миску) заливається теплою водою на ⅔ об'єму;
  • У нього ж додаємо звичайну соду (не менше трьох ложок), розмішуємо до її розчинення;
  • Ємність ставимо в корпус, і грубка СВЧ запускається на максимальну потужність на п'ять-десять хвилин;
  • Після виключення грубка варто з закритими дверцятами ще кілька хвилин;
  • Відкривши дверцята, забирається ємність і все стеночки ретельно протираються серветкою. Якщо не всі забруднення піддаються чищенню з першого разу, то процедуру можна повторити.
  • Кути і особливо забруднені місця оттираются ганчірочкою, змоченою в тому ж содовому розчині.

Під час закипання пари води з содою осідають конденсатом на стінках мікрохвильовки, розчиняючи жировий наліт, присохлі розлучення і залишки їжі. Метод гарний тим, що таке безконтактний вплив ніяк не пошкоджує внутрішнє покриття, навіть в дорогих моделях, як Bosch BFR 634 GB1.

Сода — отличный помощник для чистки микроволновки

Метод 4: Очищення і ліквідація запах за допомогою розчину з лимонної кислоти або оцту

Одним з найбільш неприємних проявів забрудненості мікрохвильовки багато господинь вважають неприємний запах, особливо сильно відчувається при підігріві страв. Він зазвичай виникає після частих операцій по розморожуванні м'яса або риби. Але найбільш стійким вважається запах гару, і як прибрати його з мікрохвильової печі – питання непросте. Причиною цього може бути нерегулярне чищення поверхонь, слабка робота вентилятора, що підгоріли страви. Але навіть з цією бідою можна впоратися за допомогою домашніх засобів.

Для цієї мети підійде лимонна кислота або оцет. Алгоритм застосування цих засобів однаковий:

  • Якщо є будинки оцет, то потрібно зробити склад з рівними частинами оцту (9%) і води. Для початку потрібно протерти стінки змоченою в цьому складі ганчіркою. Якщо цього виявиться недостатньо, то можна чашку з оцтом помістити в піч і запустити її на кілька хвилин до закипання розчину. Найголовніше, рідини в чашці повинно бути небагато, щоб вона не вихлюпнулася на поверхню, інакше покриття може пошкодитися. І ще під час процедури потрібно відкрити вікна для провітрювання.
  • Лимонна кислота використовується аналогічним чином – у воді розчиняється кілька ложечок кислоти і цим складом протирається внутрішність мікрохвильовки. Посилити ефект може півхвилинний підігрів розчину на повній потужності в грубці.

Ці два продукти якнайкраще допоможуть не тільки видалити запах, але і вичистити мікрохвильову піч від застарілих забруднень.

 Лимонная кислота и уксус помогут убрать неприятные запахи в СВЧ-печке

Корисна інформація: найпопулярніших мікрохвильових печей: огляд кращих моделей

Метод 5: Очищення лимоном або апельсиновою кіркою

З'їдаючи апельсин, можна зберегти свіжу апельсинову шкірку. Мало того, що її можна використовувати для різних страв, вона ще й відмінний засіб для чищення СВЧ, таких, як SAMSUNG MG23F301TCW/UA. ДО того ж, цитрусовий аромат завжди асоціюється зі свіжістю і чистотою. Так як же почистити мікрохвильовку за допомогою апельсинових кірок або лимона?

З'їсти цитрус. Частину, що залишилася шкірку помістити в скляний посуд і підлити туди трохи води. Посудина поставити в НВЧ і запустити її на п'ять-десять хвилин. За цей час вода закипить, а з шкірки почнуть виділятися ефірні компоненти, пари яких конденсатом осядуть на внутрішніх поверхнях. Вони размягчат присохлі залишки їжі, розчинять жирові відкладення. Після відключення печі потрібно вологою ганчірочкою пройтися по стінках і стелі печі, зчищаючи бруд. Мало того, що мікрохвильовка сяятиме, так і запах усередині неї буде свіжим і приємним.

А ось лимон можна просто порізати на дольки і виконати таку ж процедуру. До речі, якщо протерти скибочками лимона особливо забруднені поверхні, то вони буквально засяють.

И почистить, и запах убрать

Популярність домашніх методів

Так як всі стінки печей мають спеціальне відображає мікрохвилі покриття, до очищує складам потрібно ставитися з особливою обережністю.
рекомендується чистити СВЧ жорсткими дряпаючими губками, активними хімскладу.

Незважаючи на те, що домашні склади коштують копійки, користувачі повинні розуміти: для СВЧ-печей пропонуються спеціальні препарати, вироблені з урахуванням характеристик покриття, не ушкоджують його, чи не впливають на електроніку і внутрішні деталі мікрохвильовки. До того ж, якщо застосування доморощених способів завдасть шкоди СВЧ-печі, відремонтувати її за гарантії не вийде. В цілому, дбайливе ставлення до цього побутового девайсу забезпечить тривалий термін роботи приладу і його безпечне застосування для сім'ї.

Приблизні склади домашніх засобів можна подивитися тут:

Продукт
Кількість Режим Додаткові умови
Сода 3 столові ложки + вода 5 хвилин/повна потужність Чи не терти поверхню чистою содою
лимон/апельсин Розрізаний на частини лимон/кірки від апельсина + вода 5 хвилин/повна потужність Можна протерти забруднені місця часточкою лимона
Оцет 100 гр оцту + 100 гр води 5 хвилин/повна потужність Під час чищення провітрювати кухню

Коментарі
Залиште коментар
Категорії