Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати Usb хаб – що таке Usb хаб: 4 актуальні моделі концентраторів

Дата публікації: 11.06.2021 11:22
Дата оновлення: 11.06.2021 11:22

Стаціонарні комп'ютери і в меншій мірі ноутбуки дружать з широким спектром периферії: з принтерами, сканерами, накопичувачами, проекторами. Коли закінчуються вільні роз'єми для їх підключення, на виручку приходять USB-хаби.

Забезпечуючи комунікацію з декількома пристроями, вони займають лише один порт. Читайте далі, що таке зовнішній Usb хаб, яка модель підійде для стаціонарного компа або ноутбука.

Доглядаємо за газоном: Аератор для газону – що це таке: 4 шпаргалки як ним користуватися

Різновиди USB-хабів по приєднання джерела живлення та

Разветвители бувають активними і пасивними , дротовими і бездротовими. Перші характеристики відповідають за спосіб забезпечення живленням концентратора, другі – за комунікацію з ПК. Також хаби бувають внутрішніми і зовнішніми. Варіант з внутрішнім розміщенням під кришкою системника зустрічається рідко, в продажу домінують зовнішні пристрої. Що таке активні і пасивні Usb хаби – читайте далі.

Пасивні хаби

У цьому випадку все лаконічно – ніяких додаткових блоків живлення і зайвих проводів. Розгалужувач отримує електроенергію безпосередньо у ПК. З іншого боку, такий підхід накладає певні обмеження. Чи не вийде підібрати пасивний концентратор, наприклад, з 10 портами, оскільки на їх одночасне обслуговування буде потрібно окреме джерело енергії.

Для пасивних моделей характерна наявність 4- 7 Портів. Втім, ця залежність від компа не означає, що функціональність хаба обмежена взаємодією з Флешками. По Інтерфейсу Type-C можна передавати сигнал, наприклад, на 4К-монітор. А ось на зовнішній жорсткий диск енергії може не вистачити.

Активні хаби

Такого виду концентратори працюють від блоків живлення, що дає можливість не тягнути енергію з компа. Вже це є вагомим аргументом, особливо для власників ноутбуків. Інші переваги активних хабів:

  1. Можна підібрати модель, у якій більше 10 портів, з огляду на, звичайно, що сумарна потужність все одно обмежена.
  2. Можлива робота з зовнішніми Харді і іншими ненажерливими пристроями.
  3. Більшість моделей при відсутності підключення до зовнішнього живлення спокійно беруть енергію у ПК.

Недолік один – націнка за блок живлення. Однак вартість хабів більше залежить від кількості, швидкості і різноманітності інтерфейсів для підключення зовнішніх пристроїв.

Налаштовуємо роутер: Як відкрити порти на роутері: інструкція і 3 способи вирішення можливих проблем

Основні критерії вибору

Вибираючи хаб, варто відштовхуватися від техніки, до якої він буде підключатися. Якщо розгалужувач потрібен для розширення можливостей старенького комп'ютера або ноутбука, навряд чи має сенс купувати модель з Usb 3 зважаючи на відсутність таких портів на ПК. Тим більше, що концентратори з Usb 2 коштують дешевше. Також при виборі потрібно врахувати:

  • авторитет виробника;
  • кількість і різноманітність роз'ємів;
  • дизайн пристрою;
  • довжину кабелю підключення (актуально для стаціонарних ПК).

Інтерфейс і швидкість передачі даних

За цілком адекватну ціну можна вибрати класичний Usb хаб і модель, що підключається по Type-C. Концентратори USB-C особливо актуальні для власників макбуков, що не блещущих різноманітністю інтерфейсів. Бувають моделі з підключенням до ПК по Type-C, але з портами Usb 2. У цьому випадку швидкість зфлешкою обмежена можливостями другої версії Usb.

что такое активный usb хаб

Порівняння швидкостей і Ампераж:

  • За Usb 2 максимальна швидкість передачі інформації – 480 Мбіт/с (в перекладі на більш зрозумілу мову – 60 Мбайт/с). Ключове слово тут – «максимальна». Реальна запис з флешки може йти зі швидкістю 20-30 Мбайт/с. Тобто 1 Гб буде копіюватися близько хвилини.
  • Для Usb 3 початковій версії обмеження – 4800 Мбіт/с. Це означає, що запис буде йти в рази швидше. Крім того, в цьому випадку більш комфортні обмеження на силу струму: граничний ампераж вже не 0,5, а 0,9 ампер. Простіше живити велику кількість пристроїв, задіяти ненажерливих споживачів на зразок зовнішнього жорсткого диска.

Крім Usb разветвители можуть дружити з Type-C, DP, HDMI і VGA кабелями, кручений парою, аудіоджек. У багатьох моделях є роз'єми під SD і microSD картки.

Кількість роз'ємів і їх розташування

Купувати розгалужувач, в якому менше 4 портів, не варто. Економія на парі-трійці роз'ємів вийде незначна, а незручності можуть бути істотні. А ще важливо звернути увагу на розташування портів, так як деякі Usb хаби влаштовані невдало: роз'єми на них настільки близько один до одного, що 2 масивні флешки поруч не підключиш.

Зовнішній вигляд

Дизайн – справа смаку. В інтернеті в основному продаються хаби з класичними корпусами строгих форм, але при бажанні можна знайти модель у формі чоловічка, павучка і т.п. «Іграшкові» разветвители виглядають кумедно, але жартівливий дизайн не додає їм функціональності.

Корпуси в основному пластикові або алюмінієві. Принципової різниці немає, оскільки механічних навантажень разветвители не відчувають. Корисна фішка – гумові ніжки в нижній частині: на них хаб відчуває себе стійкіше на столі.

Детально про Usb: Види роз'ємів Usb – коротко в 3 розділах

Огляд кращих моделей

Наведемо приклади затребуваних хабів. Для початку невелика табличка:

TP-Link 720 KINGSTON Nucleum Digitus DA-70243 D-Link H7
Інтерфейс підключення до комп'ютера Usb 3 Type-C Type-C Usb 2
Число портів 9 7 5 7
Харчування Активне Пасивне Пасивне Активне
Ціновий діапазон, грн 1500-2000 1800-2200 350-450 750-850

На вартості відбивається швидкість роботи разветвителей. Хаби з Usb 2 коштують дешевше в порівнянні з моделями, що підтримують третю версію популярного інтерфейсу. Читайте далі більш детальну інфу про представлених в таблиці концентраторах. Можливо, вона допоможе зробити правильний вибір моделі Usb хаба для вашого цифрового друга.

Свіжий рейтинг роутерів: Топ-10 кращих Wi-Fi роутерів 2021

TP-Link UH720

Представник відомого бренду. Він позитивно зарекомендував себе в сегменті техніки, що забезпечує передачу і трансформацію даних. Сильні сторони TP-Link UH720:

  • 7 портів USB: 3 дозволяють підключити до ПК необхідну кількість накопичувачів і периферійної техніки;
  • 2 порту для швидкої зарядки дають можливість оперативно заряджати смартфони і планшети. У ряді випадків вони працюють в 1,5 рази швидше оригінальних зарядних пристроїв.

как устроен usb хаб

Масивний корпус вселяє впевненість в працездатності хаба при підключенні не тільки 1-2, але і більш 5 пристроїв.

Рейтинг роутерів бренду: Топ-10 кращих Wi-Fi роутерів TP-Link

KINGSTON Nucleum 7-in-1

Багатофункціональний хаб забезпечує взаємодію ультрабука з різноманітними пристроями . В розгалужувачі передбачені наступні інтерфейси:

  • На лицьовій грані: USB, Type-C і 2 роз'єми для карт пам'яті.
  • На протилежній грані: USB, Type-C.

Хаб приєднується до ноутбука за допомогою незнімного кабелю Type-C. На протилежній йому стороні – порт HDMI, через який можна підключити, наприклад, 4К-монітор.

как выбрать usb хаб

KINGSTON Nucleum – знахідка для мандрівників і людей, які часто виїжджають у відрядження. ЗА допомогою розгалуджувача можна легко і швидко перекинути на ультрабук контент з фотокамери. Або під'єднати до лептопу Power Bank підзарядки.

Пізнавальна стаття: Як вибрати хороший роутер – 8 головних критеріїв

Digitus DA-70243 USB-C

Якщо потрібно максимально компактний перехідник, варто придивитися до представника бренду Digitus. Його розміри: 81x23x16 мм. Це теж ноутбучная пасивна модель з підключенням по Type-C, але, на відміну Kingston, в ній тільки 5 виходять інтерфейсів: три Usb 2 і два картрідерних.

 особенности Digitus DA-70243 USB-C

Порти Usb 2 не можуть похвалитися вражаючою швидкістю передачі даних, але зате хаб в кілька разів дешевше представника бренду Kingston. Коли Digitus DA-70243 для нечастого використання, міць інтерфейсів відходить на другий план, а на перший виходить вартість.

Рейтинг роутерів бренду: Топ-5 кращих Wi-Fi роутерів D-Link

D-Link DUB-H7

Багато користувачів сходяться на тому, що Бренд D -Link – втілення надійності та ергономіки. Пристрої виробника приємно тримати в руках, НЕ виникає проблем при частому перепідключенні кабелів. Модель інтерфейс Usb 2.

У розпорядженні користувача 7 портів, 2 з них – для швидкої зарядки смартфонів і іншої компактної техніки. Хаб підключається до комп'ютера максимально просто, він сумісний з Linux, Mac OS, а також з різними Windows, навіть з ХР працює без проблем. Якщо потрібно швидко зарядити смартфон, необов'язково вмикати комп'ютер: хаб візьме живлення з електромережі.

У висновку відзначимо хаби Belkin, у яких ціни вищі за середньоринкові, але якість теж на висоті, оскільки компанія спеціалізується на виробництві комунікаційного УСТАТКУВАННЯ. А бажаючі заощадити можуть придивитися до продукції БРЕНДУTrust. У магазині Moyo вражаючий асортимент цього недорогого виробника.

Цікава стаття: Топ-10 хороших Wi-Fi адаптерів для ПК

Коментарі
Залиште коментар
Категорії