Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як смачно зварити булгур: 6 робочих способів

Дата публікації: 29.11.2023 11:02
Дата оновлення: 28.12.2023 15:03

Булгур — це цільне зерно, виготовлене з подрібненої пшениці. Він походить з близькосхідної кухні і є основним продуктом у багатьох стравах середземноморської, близькосхідної та індійської кухні. Булгур виготовляється шляхом відварювання, сушіння, а потім розколювання зерен пшениці. Він містить багато клітковини та білка, а також є гарним джерелом вітамінів та мінералів.

Булгур різних розмірів, дрібний та великий, з горіховим присмаком та жувальною текстурою. Його використовують у салатах, пловах, супах та начинках. Вважається альтернативою поживності рису або кускусу.

Поділимося секретами, як смачно зварити булгур , щоб не злипався, був «від зернятка до зернятка».

Інгредієнти

  • 1 склянка булгура;
  • 2 склянки води;
  • 2 ст. олії (також підійде вершкове масло);
  • дрібка солі.

Як варити булгур у каструлі

Для приготування каші краще вибрати каструлю із товстим дном. У каструлю наливають олію та розігрівають. Тоді викладають у місткість булгур. Крупу потрібно трохи обсмажити до приємного пряного аромату.

Булгур у каструлі

Після цього заливають водою (співвідношення 1:2) та додають сіль. Можна приправити улюбленими спеціями. Кашу варять на невеликому вогні приблизно 25-30 хвилин. Після того, як вся вода випарується, готову страву можна подавати до столу. Приготовлений у такий спосіб гарнір виходить розсипчастим.

Господиням на замітку: Як очистити каструлю, що пригоріла, — 4 робочих способи

Як варити булгур без обсмажування

Не завжди є час та бажання обсмажувати булгур. У приготуванні каші цей момент можна упустити, тоді страва буде без насиченого горіхового аромату. Крупу заливають водою у пропорції 1:2, солять і ставлять варитись на повільний вогонь. Страву краще готувати під кришкою та не перемішувати в процесі. За 20-30 хвилин звариться

Булгур без обсмажування

Лайфхак! Якщо варити кашу, заливши її гарячою водою, час приготування зменшиться вдвічі.

Читайте: Яких видів бувають каструлі: 6 типів матеріалів

Як приготувати булгур у мультиварці

Булгур солять і заливають гарячою водою у стандартному співвідношенні: 2 склянки води на 1 склянку крупи. Для варіння обирають програму «Каша», «Гречка»  або «Рис» — залежить від моделі мультиварки. Якщо до страви планується додавання овочів чи м'яса, використовують режим «Плов». Коли крупу потрібно попередньо обсмажити, включають режим «Смаження».

булгур у тарілці

У мультиварці за часом булгур готується залежно від програми. В середньому, близько 30 хвилин.

До речі: Як варити гречку в мультиварці: 4 найкращі рецепти

Як зварити розсипчастий булгур на сковороді

Смачний булгур можна приготувати на сковороді.

Інгредієнти:

  1. Булгур — 150 грамів;
  2. Вершкове масло — 25 грамів;
  3. Гаряча вода;
  4. Сіль, спеції на смак.

булгур у сковороді

Приготування

Пательню з вершковим маслом розігрівають та викладають на неї булгур. Крупу обсмажують на середньому вогні кілька хвилин. На цьому етапі слід додати сіль та спеції. Прекрасно підійде часник, кмин, бодян. Якщо потрібен пікантний смак, можна додати барбарис або бутони гвоздики. Після додавання спецій слід ще кілька хвилин смажити кашу, щоб вона ввібрала аромат. Обсмажений булгур — заливають окропом, щоб повністю покрити крупу на сковороді. Гарнір готують, доки не випарується вся вода. Готову страву подають із м'ясом, овочами чи рибою.

Варто знати: Яку сковороду вибрати для газової плити — 6 видів матеріалів посуду

Як варити булгур у мікрохвильовій печі

Крупу потрібно помістити в скляний або керамічний посуд і додати сіль до смаку. Розмір крупинок впливає на те, як готувати булгур, — скільки води залити на 1 склянку каші. У таблиці співвідношення:

 
Пропорції Результат
Дрібний булгур 1,5 води на 1 склянку крупи Розсипчаста каша
2,5 води на 1 склянку крупи В'язка каша
Великий булгур 2 води на 1 склянку крупи Розсипчаста каша
3 води на 1 склянку крупи В'язка каша

Залити водою і підсолити, тоді крупу поміщають у мікрохвильову піч. Важливо накрити посудину кришкою, щоб каша швидше насичувалась вологою. Для приготування булгуру будь-якого розміру достатньо 10 хвилин на повній потужності.

Як приготувати булгур у пароварці

Для приготування булгуру відмінно підходить пароварка. Беруть крупу приблизно 150 грамів, яку за бажанням можна попередньо обсмажити. Додають воду у пропорції 1:2. Крупу солять, додають інші спеції.

булгур з овочами

Те, скільки вариться булгур, залежить від потужності пароварки. У середньому досить 30 хвилин. Готову кашу подають із запеченими овочами чи свіжим салатом.

Булгур можна готувати різними способами: у каструлі, мультиварці, на сковороді, пароварці. Його обсмажують, якщо хочеться горіхового посмаку. Подають з м'ясом чи рибою, салатом чи овочами гриль. Все залежить від фантазії господині та особистісних уподобань.

Щоб вийшла розсипчаста страва, потрібно дотримуватися правильного співвідношення води та крупи, додавати трохи олії для обсмажування, тоді буде ароматніше і смачніше.

В скарбничку знань: Як зберегти продукти без холодильника: 7 варіантів

Коментарі
Залиште коментар
Категорії