Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як прибрати запах з холодильника?

Дата публікації: 13.03.2017 13:43
Дата оновлення: 13.03.2017 13:43

Холодильник – наш святий святих, але навіть у самій уважною господині, дбайливо охороняє білизну полиць і свіжість продуктів, десь може завалятися щось, що буде псувати загальне враження і виділяти неприємний аромат. Проблема? Ще й яка, з урахуванням того, що у більшості з нас немає можливості надати кожному виду продуктів окрему полицю або закривається відсік, ось і доводиться зберігати всі разом. Та ж хороша господиня знає, що деякі види продуктів не тільки виділяють запахи, але і непогано їх вбирають, наприклад, дуже смачний, свіжий торт. Але навряд чи він сподобається вам, овіяний ароматами часнику з сусідньої каструлі ... Отже, починаємо боротьбу з неприємним запахом з холодильника!

Звідки береться неприємний запах в холодильнику?

  • Все-таки в першу чергу це розмноження бактерій в продуктах. Так-так, навіть тільки що приготоване і найсвіжіше блюдо має їх, а чого і говорити про те, яке простояло вже пару днів;
  • А ще просто є пахуча їжа, наприклад, особливий сир або часник, які буквально збивають з ніг при відкритті дверцят холодильника;
  • Збої в подачі електрики також дуже впливають. Підтримка негативної температури в морозилці зупиняється, їжа починає танути і давати запах.

Місія – запобігти!

Досить різко пахне і нової. Якщо це не подобається, досить промити все полки і відділення розчином соди з водою або протерти нашатирним спиртом.

Крім того, періодично перевіряйте стік, в якому може застоюватися і" зацвітати" вода. Хоча б двічі на рік промивайте його теплою водою і не буде проблем. Якщо це питання викликає труднощі, зверніться до інструкції до вашого апарату.

Коли місія провалена ...

Все-таки якщо великий білий брат почав виділяти неприємні запахи, в першу чергу необхідно відключити харчування і вийняти всі продукти і всі полки, включаючи шухлядки. а після того, як все було ретельно промиті, в тому числі і стінки холодильника, витріть все насухо і залиште дверцята відкритими і найкраще на кілька годин.

Вибираємо засіб для чищення холодильника:

1. Миючі засоби. Це може бути як звичайний засіб для миття посуду, так і порошок, але розчинений у воді, так він точно нічого не подряпає. можна скористатися і вологими серветками для миття холодильника, які продаються в господарських магазинах або спробувати відшукати кошти, що випускаються спеціально для м'ясокомбінатів, наприклад, Odor Gone.

Важливо!

Якщо ви зупинили свій вибір саме на готових миючих засобах, намагайтеся вибирати нерізкі запахи, щоб ними потім не просочилася ваша їжа.

2. Народні методи:

  • оцет один із найдієвіших речовин, розведіть в пропорції 1: 1 і вимийте сам агрегат і все знімні деталі, потім можна повернути все на місце і додатково поставити склянку з оцтовим розчином на полицю на пару годин;
  • нашатирний спирт також ваш союзник, розведіть 1 ст.л. на літр води і все вимийте;
  • допоможе в нашій боротьбі і лимонний сік, він досить ефективний, та ще й прекрасно пахне. Скористайтеся таким рецептом: лимонний сік і горілка в пропорції 1:10, одночасно можна зупинити і розмноження бактерій, і неприємний запах;
  • розчин харчової соди (1 ст.л. на 1 літр води) ще один рецепт, який ефективно справляється з запахом, але ось розмноження мікробів навряд чи зупинить.

3. Поглотители. Пам'ятайте, що краще за все на перший раз все вимити, а потім вже підтримувати результат поглиначами. В іншому випадку бактерії можуть так прижитися в вашому холодильнику, що виростуть в цілу колонію і почнуть вітатися ...

  • невелика ємність з харчовою содою;
  • товчений активоване вугілля, який, до речі, можна використовувати повторно, якщо прожарити в духовій шафі;
  • сирої бульба картоплі, кава в зернах, мішечок з рисом, цитрусові, але вони просто замаскують запах, ніж усунуть його причину, та й зловживати ними деякими з них не варто, а то можна дістати гниючих продукт;
  • ароматні трави: базилік, чебрець, гвоздика. селера;
  • селикагель, який продається разом з новим взуттям;
  • шматочки чорного хліба також допоможуть врятувати ситуацію.

Також подивіться в найближчому господарському магазині вже готові подібні засоби, є спеціальні освіжувачі і навіть іонізатори на батарейках.

Як позбутися від цвілі і грибка?

Це дуже важко і зажадає від вас терпіння, а можливо і багаторазового повторення процедури обробки уражених поверхонь допоможе відбілювач, 3% перекис водню, оцет столовий, який треба наносити раз на тиждень на заражене місце, нашатирний спирт. добре вимийте холодильник і провітріть кілька годин з відкритими дверцятами. Обов'язково перевірте і вимийте стік!

Корисна порада!

Чим більше холодильник, тим більше поглиначів йому необхідно. можна помістити один в глибині на верхню полицю. один на нижню, один в дверцята.

Щоб ворог не повернувся

  • зберігайте всі продукти в закритому вигляді, в пакета, контейнерах і каструлях;
  • мийте холодильник не рідше двох разів на рік, якщо щось пролили, відразу помийте полку;
  • вчасно проводите розморожування і періодично перевіряйте на полиці на предмет продуктів з вичерпаним терміном придатності та просто завалялися;
  • якщо їдьте у відпустку, позбудьтеся від усього, що може швидко зіпсуватися.

Інтернет-магазин MOYO бажає успіхів в митті холодильника і пропонує спеціальні спреї для очищення, які ви можете купити з доставкою по Україні.

Коментарі
Залиште коментар
Р
24.06.2017 14:31

Советы, описанные в статье рабочие и проверенные временем. Но хочется добавить ещё эффективное средство против запаха – перекись водорода. Мочите тряпку перекисью и протираете внутренние поверхности холодильника. Запах исчезнет моментально.

Е
13.06.2017 11:27

Для мойки, всегда использую моющее с водой. И никаких рецептов. Да и к моющим отношение не принципиальное. Какое есть под рукой, таким и мою. Единственное, нужно знать, что моющее тяжело вымывается. После мойки, всегда протираю х/ш сухими полотенцами.

О
13.06.2017 11:14

Для мойки домашнего "хранителя еды" использую лимонный сок разбавленный с водой. Также, иногда пользуюсь активированными таблетками. Рецепт прост: таблетки растолкла и положила в крышечки на полку в холодильнике. Рекомендую. От запаха избавляюсь быстро.

Категорії