Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Завантаження ЦП 100% - поширені причини

Дата публікації: 13.03.2017 13:20
Дата оновлення: 13.03.2017 13:20

Сьогодні ми спробуємо з'ясувати найбільш часті причини, за якими відбувається 100% завантаження ЦП. Що таке завантаження ЦП? Це питання напевно хвилює всіх тих, хто не дуже сильний в комп'ютерних справах. ЦП - це показник, який дозволяє зрозуміти, наскільки відсотків завантажений процесор комп'ютера. Від цієї цифри залежить коректна роботи машини і її продуктивність.

Якщо ви помітили, що ваш робочий комп'ютер став помітно пригальмовувати в роботі, швидше за все причина цієї неприємності таїться в завантаженні ЦП 100%. У свою чергу виникла проблема може бути викликана програмними і апаратними збоями.

Завантаження ЦП 100% - програмні та системні проблеми

Найчастіше система windows перезавантажена за рахунок одночасної роботи великої кількості програм або занесення шкідливого файлу (вірусу). Якщо процесор завантажений на 100% через програмних неполадок, то перевірити цей факт буде досить просто, попередньо викликавши, диспетчер задач. Для цього потрібно одночасно натиснути три комп'ютерні клавіші Ctrl+Alt+Delete. У самому низу вікна, що з'явилося показаний відсоток завантаження процесора.

Якщо цей показник дорівнює 100%, тоді вибираємо вкладку «процеси» і починаємо шукати серед з'явилися програм ту, яка «важить» найбільше і просто закриваємо її. Якщо після цього дії розвантажити процесор не вдалося, можливо, ви закрили не ту програму або причина некоректної роботи комп'ютера таїться зовсім в іншому.

100% завантаження ЦП, як вже зазначалося вище, може бути пов'язана з вірусом, який потрапив на ваш ПК і заважає його роботі. Для того щоб виключити і цей варіант, слід просканувати свій комп'ютер на наявність шкідливих файлів. Зробити це можна за допомогою оновленої антивірусної програми. При виявленні документів і файлів, які загрожують роботі комп'ютера і процесора, їх слід якомога швидше видалити з пристрою. Антивірус самостійно запропонує виконати дію з видалення або лікування вашого ПК.

Наступною причиною надмірної завантаження процесора можуть бути невстановлені оновлення операційної системи, які необхідно регулярно здійснювати. Конфлікт процесора, також, може стати проблемою завантаження. Для того щоб знизити завантаження ЦП слід здійснити відкат драйверів або їх переустановлення.

Режим роботи жорсткого диска (вінчестер) - DMA, в іншому випадку завантаження процесора може стати 100%, що викличе страшні незручності в процесі роботи.

Всі вищевказані методи в боротьбі з завантаженням процесора, припускають перезавантаження комп'ютера, після якої стане зрозуміло, вдалося вирішити існуючу проблему чи ні. Якщо не вийшло знизити навантаження ЦП, дотримуючись наших рекомендацій, тоді можливим варіантом розвитку подібних подій виступають апаратні проблеми, про які ми поговоримо нижче.

Апаратні причини 100% завантаження процесора робочого комп'ютера

Крім того, що збої в роботі комп'ютера можуть бути програмні, досить частою причиною надмірної завантаження ЦП є апаратні проблеми:
1. Перегрів - це найбільш поширена проблема, яка може впливати на некоректну роботу ПК, а також 100% завантаження процесора. У разі, коли операційна система недавно була оновлена, а всі програмні проблеми виключені, швидше за все, справа в перегрів. Упевниться в точній присутності перегріву, допоможе спеціальна програма, яка визначає температуру процесора. Найчастіше таке програмне забезпечення йде в комплексі з материнською платою. Якщо встановлений утиліт показує відсоток більше 70%, тоді з упевненістю можна говорити про перегрів.
2. Пил. Потрапляння пилу, також, нерідко призводить до перевантаження процесора. Більш того, саме пил здатний викликати перегрів. Тому перша проблема безпосередньо пов'язана з другою. Для того, щоб усунути цю ваду слід відкрутити корпус вашого робочого комп'ютера і детально оглянути радіатор, який знаходиться прямо над процесором. Якщо він забитий пилом, тоді слід прочистити пристрій за допомогою фена або пилососа (в режимі роботи на видув). У разі, коли взаємини з технікою складаються не кращим чином, довірте цю роботу професіоналам, які швидко і за відносно невисоку плату очистять радіатор від пилу.

3. Завантаження процесора може бути викликана і перегрівом чіпсета, проте це трапляється значно рідше, ніж два перших пункти. В даному випадку вже замішані захисні механізми материнської плати. Для вирішення цієї проблеми слід працювати з охолодженням корпуса. Для цього спробуйте встановити один 120-мм вентилятор. Після цього знову перевірте температурний показник чіпсета. Зробити це можна посредствам тієї програми, яка здійснює перевірку перегріву самого процесора.

Головним радою, який допоможе уникнути перегріву процесора є установка потужного і якісного кулера. Сподіваємося, що з сьогоднішньої статті ви отримали багато корисної інформації, а головне зрозуміли, як зменшити завантаження ЦП.

Пам'ятайте, якщо самостійно вирішити існуючу проблему із завантаженням процесора у вас не виходить, краще звернутися в комп'ютерний сервіс, де працюю досвідчені майстри. Вони швидко визначать причину несправності і некоректної роботи, а також оперативно усунуть проблеми.

Коментарі
Залиште коментар
П
26.07.2023 11:25

Допоможіть! Новий ноут дуже гріється + проц загружений на 60+%, але якщо відкрити "диспетч задач" все нормалізується! цп грузиться на 2-4%, температура падає, закриваю "диспетчер задач" знову росте загрузка цп і температура ноута

С
05.11.2023 16:40

На ПК стоит майнер, скачай доктор веб и сделай полный скан на вирусы

в
30.06.2023 22:32

а если игра Tom Clancy's Ghost Recon® Wildlands работает на 100цп у меня вилеокарта не згарит? или чтото ещё?

и
11.06.2023 10:46

Простите но мне нужно чтоб хоть было 70% потомучто у меня всего по 15% либо 5% что с етим делоть

Д
07.03.2023 10:52

Підкажіть будь-ласка, антивірус Windows Defender знайшов вірус, але не видаляє його, що робити?

В
15.05.2023 00:04

Eset

s
02.02.2023 14:52

Дякую, допомогло з антивірусом. При оновлені ПО напевно щось схапив, але антивірус спас, а то я вже хотів вінду переустанавлювати

В
26.06.2017 11:34

Также перегрев процессора возможен из-за термопасты, которая утратила свои теплопроводящие свойства. Замену пасты можно произвести самостоятельно или в сервисном центре. Я менял пасту сам, сложного ничего нет.

Э
31.10.2021 14:57

а если ноут?