Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

3 корисних поради, як швидко і правильно розморозити холодильник

Дата публікації: 28.10.2019 09:50
Дата оновлення: 28.10.2019 09:50

Термін служби холодильника залежить від правильного догляду та розморожування. Проводити її потрібно мінімум раз на півроку або частіше, залежно від моделі техніки. Стаття підкаже, як правильно розморожувати холодильник, щоб процес проходив швидко і просто.

Зачем размораживать холодильник

Для чого потрібно розморожувати холодильник

Вся побутова техніка потребує дбайливого ставлення. І холодильна установка не виняток. При порушенні герметичності, поломки термостата і частому відкриванні дверей на внутрішніх стінках техніки може з'являтися крижана кірка. Вона змушує компресор працювати з подвоєною силою.

Регулярна розморожування холодильника продовжить термін його служби і дозволить заощадити електрику. Тому на питання, чи потрібно розморожувати холодильник, відповідь однозначна – треба!

Підготовчі заходи

Перш, ніж розібратися в тому, як швидко розморозити холодильник, необхідно його підготувати. Варто запам'ятати, що:

  1. Рефрижератор не повинен надовго відключатися від мережі при високих температурах повітря. Установка нормально не запрацює після увімкнення. Під час запуску вона буде дуже довго остигати. А це значно скорочує термін її служби.
  2. Продукти краще діставати тільки після виключення установки з розетки. Їх можна скласти в пакет з шматками льоду і зав'язати його верхівку. Так їжа довше буде свіжою.
  3. Внизу під морозильною камерою необхідно встановити миску (якщо в техніці відсутня ящик для збору талого льоду). Також бажано покласти на підлогу ганчірку з матеріалу, який добре поглинає вологу.
  4. Бажано придбати зливний шланг, який зручно і цілеспрямовано відведе воду.
  5. Перед розморожуванням варто позбутися від усіх ящиків і судків.

Буде корисно: Рейтинг холодильників шириною 50-60 сантиметрів: 10 популярних моделей

Як часто потрібно розморожувати холодильник

Це залежить від типу і стану установки. Точно так же, як і те, скільки розморожувати холодильник. Деякі рефрижератори можна запускати вже через 2 години, а інші можуть простояти і 10 годин.

 Разморозка водой

Як часто розморожувати холодильник старого типу? Раз в 2-3 тижні або в той момент, коли на морозилці починає утворюватися крижана кірка, що не дозволяє щільно зачинити дверцята.

Цікаво: кращих холодильників Beko: вибираємо фаворита по 6 параметрам

З появою технологій «No Frost» процес скоротився до 1 разу на півроку. Така техніка сама справляється з інеєм. Тому багатьох цікавить: навіщо розморожувати холодильник з цією системою.

Є дві причини. Перша – запах. У холодильнику можуть накопичуватися крихти, залишки напоїв і їжі, через які з'являється неприємний аромат. Позбутися його допоможе тільки класичний спосіб – ганчірка і миючий засіб.

Друга причина – полій, яка все-таки може періодично з'являтися на внутрішніх стінках. Вона вимагає своєчасного прибирання. А робити це при включеному холодильнику складно і навіть небезпечно.

Рекомендуємо: ТОП найнадійніших холодильників: моделі з економним енерговитрати і тихою роботою

Як розморозити холодильник

Якщо побутова техніка з системою «No Frost»:

  1. Відключити від мережі.
  2. Вийняти всі продукти.
  3. Розвести слабкий содовий розчин (2 ложки без гірки на п'ять літрів води).
  4. Содою прибрати крихти і залишки їжі.
  5. Витерти сухою ганчіркою.
  6. Запустити.

Сравнительная характеристика

Поетапна розморожування техніки з крапельної системою:

  • відключити від мережі;
  • звільнити полиці і ящики від продуктів;
  • почекати, поки розтане крига, періодично прибираючи воду ганчіркою;
  • помити і витерти насухо;
  • запустити.

Розморожування старих холодильників з крапельної системою може займати до 10-12 годин. В цьому випадку зберегти свіжість продуктів тільки за допомогою зав'язаного пакету з льодом досить складно. Можна спробувати загорнути їх у фольгу або заздалегідь придбати Термопакети.

Якщо холодильна установка двохкомпресорних, то краще проводити розмороження в два етапи. Спочатку помити верхню частину і скласти всі продукти в морозильну камеру, а потім поміняти їх місцями.

Читайте: Рейтинг 10 популярних холодильників Siemens

Основні помилки при розморожуванні

Щоб прискорити розморожування холодильної установки, користувачі часто використовують підручні засоби: фен, електронагрівач або ніж. Наслідки цього непередбачувані. Адже техніку може затопити талою водою, а працюють від мережі прилади можуть коротнуть як проводку, так і власника.

Нельзя делать при разморозке

Помилка
Наслідки Можна
Використовувати фен Фен на повній потужності може зіпсувати рефрижератор, а під час відтавання льоду його може залити водою, що призведе до короткого замикання. Тримати фен на відстані 30 сантиметрів від стінок камери і не направляти його на ущільнювальну гумку, щоб вона не втратила свою еластичність.
Наносити на поверхню сіль і оцет Можуть пошкодити пластикову обшивку. Застосовувати спеціальніспреї для розморожування, які приберуть неприємний запах і очистять холодильник.
Размораживать в жарку погоду Температура повітря не дозволяє холодильника нормально заробити після розморожування. Під час запуску він буде довго остигати. А це скорочує термін його роботи. Кращий час для розморожування – осінь, зима і весна. Влітку робити її бажано вночі, коли прохолодніше. Власники кондиціонерів можуть штучно знизити температуру на кухні.
Колупати лід гострими предметами Ножем можна пошкодити сам пластик і канал під ним. Останній проводить фреон. Потім доведеться все ремонтувати, що займе багато часу і грошей. Є лопатки на зразок тих, якими счищается полій з машини. Їх основа покрита гумою. Але такі аксесуари варто використовувати, щоб знімати вже підталу полій, і робити це з обережністю, щоб не пошкодити емаль.

Як правильно вмикати холодильник після розморожування

Спочатку все стінки, ящики, піддони необхідно протерти насухо. Далі, хвилин через 15 після попередньої маніпуляції, установку можна включати. Справа в тому, що після миття може залишитися волога. А замість неї незабаром з'явиться крижана кірка.

І наостанок ще декілька порад:

  1. Якщо після розморожування залишився неприємний запах, його можна прибрати оцтовою есенцією (2 столові ложки на літр води).
  2. Миється рефрижератор тільки зверху-вниз.
  3. Злив миється і дезінфікується.
  4. Неприємний запах з важкодоступних місць видаляється невеликий губкою, просоченою оцтовим розчином, або зубною щіткою. Також всередині камери можна залишити ганчірку, просочену оцтом, на кілька годин.
  5. Конденсатор чиститься тільки після розморожування і сушіння пилососом або щіткою;
  6. Ущільнювальна стрічка, в якій скупчуються крихти, також очищається. Наприклад, зубною щіткою.

Результат разморозки

Радимо почитати: Кращі холодильники Bosh: огляд 10 моделей і 4 ради для вдалої покупки

Якщо підсумувати, розморожування представляє собою тривалу процедуру. Вона вимагає уваги і старанності. Але поради, представлені вище, зроблять її в рази легше. Головне не допустити в майбутньому появи великого шару льоду. Тоді рефрижератор буде радувати власників протягом багатьох років.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії