Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як зробити кекс в мікрохвильовій печі — 5 найпростіших рецептів

Дата публікації: 07.03.2023 16:34
Дата оновлення: 06.06.2023 11:17

Щоб спекти кекс в кухлі, знадобиться символічних 5 хвилин. І не страшно, якщо раптово наскочать гості, а смакоти до чаю немає. Розглянемо п'ять популярних рецептів кексу в мікрохвильовій печі, на приготування яких піде мінімум продуктів, часу та сил.

шоколадний кекс у кухлі

Як приготувати кекс у мікрохвильовій печі: секрети та поради

Благо, коли є мікрохвильова піч. Поставила в камеру випічку, задала потужність і час, і рідка маса тіста буквально на очах перетворюється на здобу. Її аромат незрівнянний.

кекс у кухлі з ягодами

Перед тим, як приготувати кекс у мікрохвильовій печі, варто врахувати сім рекомендацій:

  1. У процесі приготування тісто підходить, тому місткість потрібно заповнювати тільки наполовину;
  2. якщо крізь дверцята мікрохвильової печі побачили, що тісто вище бортиків чашки, відразу натискайте Стоп;
  3. не бажано дожидатися встановленого на мікрохвильовій печі часу за рецептом. Краще почекати половину, потім постійно стежити за готовністю десерту;
  4. не в кожній мікрохвильовій печі кекс підрум'яниться, тому очікувати заповітної рудизни не варто — низ може підгоріти;
  5. тісто для десерту краще зробити якомога рідкіше, оскільки страва може вийти надто щільною і несмачною;
  6. цукор з яйцем треба збивати ретельно, до повного розчинення — інакше великі кристали при випіканні можуть підгоряти;
  7. додавати краще просіяне борошно. У ньому більше кисню, що сприятливо для пишності десерту.

Після приготування кексу потрібно дати охолонути, після цього можна ставити чайник та пригощатися ароматною випічкою.

Як зробити кекс у мікрохвильовій печі за 5 хвилин

Це умовна година. Насправді час приготування залежить від вибраного набору продуктів та потужності мікрохвильової печі. Тісто зазвичай замішують і випікають у невеликій місткості: кухлі, чашці або силіконовій формі для запікання.

швидкий кекс у чашці

Щоб смак страви, що часто готується, не набридав, можна щоразу змінювати пропорції інгредієнтів. Якщо потрібно, щоб кекс вийшов ніжнішим і м'якшим, варто додати молоко. Тоді здоба виходить світлішою за кольором і м'якшою за структурою. Для одержання темного тіста знадобиться какао. Не варто побоюватися експериментів. Цю страву зіпсувати практично неможливо. Головне не перетримати десерт, щоб не підгорів і не став надто сухим.

Читайте: ТОП 6 особливостей, як сушити яблука в мікрохвильовій печі

Кекс у мікрохвильовій печі: популярні рецепти

Какао робить випічку смачнішою. Однак без нього десерти теж нітрохи не поступаються на смак та аромат. Готуючи кекс у мікрохвильовій печі, збагачують смаколик різними добавками:

  • для прикраси використовують сухофрукти, горіхи або свіжі ягоди, щоб випічка вийшла соковитіша;
  • якщо готувати з начинкою, потрібно при заповненні форми покласти середнім шаром ложечку джему;
  • наливати в склянку приблизно половину обсягу, щоб залишалося місце зростання тісту;
  • приємного аромату десерту надає кориця, ваніль, м'ята та мускатний горіх. Головне не переборщити, щоб у смаку не з'явилася гіркота.

Ось кілька рецептів, які стануть у пригоді в тих випадках, коли на порозі несподівані гості.

Корисні поради: Як швидко почистити мікрохвильову піч — 5 простих методів

Як приготувати шоколадний кекс у мікрохвильовій печі

Інгредієнт
Кількість
Вершкове масло 40 г
Сметана (жирність 20%) 50 г
Яйце 1 шт.
Борошно 50 г
Цукор 50 г
Порошок какао 15 г
Ванілін щіпка
Сіль щіпка
Сода харчова 0,25 ч.л

Какао та борошно просівають крізь дрібне сито. Сметану та яйця краще викласти з холодильника заздалегідь, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Продукти можна змішати в будь-якому порядку, але простіше з'єднувати спочатку сухі інгредієнти — борошно, цукор, ванілін, какао і сіль.

шоколадний кекс у чашці

Вершкове масло слід розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Після цього з'єднати сметану із содою, додавши одне яйце. В отриману суміш влити розтоплену олію. Сухі компоненти краще додавати не відразу, щоб не утворилися грудочки. Після кожної всипаної порції приготовлену мішанину потрібно ретельно розколотити.

Тісто має вийти досить рідким. Його потрібно перелити у форму для мікрохвильової печі або в будь-яку відповідну місткість. Готувати протягом 4 хвилин за потужності 850 Вт. Перевірити ступінь готовності можна за допомогою зубочистки — вона має бути сухою. Рекомендується відразу після закінчення циклу дістати шоколадний кекс із форми, тому що на дні посудини збереться конденсат і десерт може насититися непотрібною вологою.

В тему: Як вибрати посуд для мікрохвильової печі: 10 порад

Як зробити кекс у мікрохвильовій печі без молока

Продукт
Кількість
Яйця 1 шт.
Цукор 1,5 ст.л
Ванільний цукор 1 ч.л
Пшеничне борошно 1,5 ст.л
Розпушувач 1 ч.л
Вода 1 ст.л
Соняшникова олія 1 ст.л
сіль 0,5 ч.л (до свого смаку)

Спочатку беремо глибоку миску і вбиваємо в неї яйце. Додаємо сіль та цукор (у тому числі ванільний). Сіль робить смак яскравішим, її потрібно покласти собі до смаку. Отриману суміш збити за допомогою вінчика або вилкою, поки не утворяться маленькі бульбашки. Смачніше та красивіше буде, якщо жовток насиченого кольору.

 кекс у мікрохвильовій печі з чорницею без молока

Всипаємо у збиту масу просіяне борошно і добиваємося, щоб тісто стало однорідним. Замість розпушувача можна покласти харчову соду (пропорція 5 до 3 — сода та лимонна кислота). Після борошна в тісто додається олія та вода. Отримане знову перемішують. В результаті вийде в міру густе, але водночас тісто, що добре ллється.

Дно обраної місткості треба змастити соняшниковою олією, після чого влити тісто (не більше ніж на дві третини чашки). Встановити на мікрохвильовій печі потужність 800 Вт і випікати десерт протягом двох хвилин. За цей час кекс добре підніметься. Він має бути пружним — перевірити можна легким натисканням. З цього рецепту виходить два кекси у кружках об'ємом 300 мл. Для смаку можна полити десерт зверху шоколадним сиропом, улюбленим варенням чи згущеним молоком.

Корисно знати: Як вибрати форму для випікання: 12 підказок

Кекс у мікрохвильовій печі без какао

Інгредієнт
Кількість
Кефір 1 ст. л
Яйце 1 шт.
Масло рослинне 1 ст. л
Борошно пшеничне 1,5 ст. л
Цукор 1 ст. л
Розпушувач 0,5 ч. л

Для випікання підійде кефір будь-якої жирності. Потрібно заздалегідь дістати його з холодильника, щоби він набув кімнатної температури. Замість білого цукру можна використовувати тростинний — такий надає десерту нотки карамелі у смаку та ароматі.

В окремій мисочці потрібно збити яйце з цукром до появи бульбашок. У цю суміш вливають кефір та олію. Розмішувати до розчинення кристалів. Борошно бажано просіяти — так кекс вийде пишніше. Розпушувач потрібно змішати з невеликою кількістю борошна та всипати його в яєчну суміш. Замість нього можна використовувати гашену соду (1 ч.л соди + 1 ст.л 3% оцту).

Щоб кекс був ароматнішим, можна додати ваніліну на кінчику ножа та мелену корицю. Далі рідку та суху суміш треба з'єднати. В результаті повинно вийти напіврідке однорідне тісто, яке за консистенцією нагадує густу сметану. Попередньо кухоль треба змастити олією.

При випіканні кекс збільшиться вдвічі. Через це чашку заповнюють не більше ніж на одну третину, щоб не втекло. Випікати десерт у мікрохвильовій печі на максимальній потужності до готовності (близько 3 хвилин в залежності від характеристик печі). Подавати ласощі можна з кулькою ванільного морозива або як ласощі до чаю чи кави.

Кекс у мікрохвильовій печі без яєць

Продукт
Кількість
Какао в порошку 2 ст. л
Масло рослинне 2 ст. л
Цукор 3 ст. л
Вершки 2 ст. л
Молоко 2 ст. л
Борошно пшеничне 3 ст. л
Розпушувач 0,25 ч. л

Щоб приготування кексу не забрало багато часу, інгредієнти краще підготувати наперед. Попри вказаний список, цей рецепт — яскравий приклад того, як приготувати кекс у мікрохвильовій печі без розпушувача. Замість нього можна додати до тіста соду.

кавовий кекс у мікрохвильовій печі

Для початку потрібно насипати в одну місткість какао-порошок, олію, сметану, цукор та молоко. Підійде будь-яка кружка, але за зручністю краще широка чаша. Взяті інгредієнти слід ретельно перемішати до однорідності. Головне, щоб не було грудочок.

Борошно з розпушувачем треба просіяти крізь дрібне сито для насичення киснем. Приготовлене тісто має бути досить густим. Його потрібно перелити в кухоль, який підходить для мікрохвильових печей. За бажанням можна додати кілька скибочок шоколаду чи горіхи. У кухлі має бути половина обсягу — решта місця потрібна для того, щоб тісто збільшилося у розмірі.

Кухоль з приготовленою сумішшю треба поставити в мікрохвильову піч на 3 хвилини (при максимальній потужності). Важливо не упустити момент, коли випічка почне виходити за межі посудини. Як тільки підніметься до облямівки чашки, мікрохвильову піч потрібно відключити. Бажано після вимкнення залишити кекс у печі ще на 7-10 хвилин, щоб він не опав через різкий температурний перепад. Для прикрас можна використовувати цукрову пудру або свіжі ягоди.

Цікава стаття: Електронні гаджети для кухні: ТОП-5

Кекс в мікрохвильовій печі з бананом

Складові
Кількість
Банан 1 шт.
Яйце 1 шт.
Молоко 2 ст. л
Мед 1 ст. л
Борошно пшеничне 4 ст. л
Розпушувач 0,5 ч. л

Банани повинні бути стиглими або трохи перестиглими — це додасть потрібний аромат та смак. Мед можна замінити цукром і додати на смак.

Готують тісто відразу в кухлі або в іншому посуді невеликого розміру. Вершкове масло покласти в обрану посудину і розтопити в мікрохвильовій печі при середній потужності. Потім додати цукор або мед, і вбити яйце. Всі інгредієнти ретельно збити за допомогою вінчика або вилки до однорідної маси та залити молоком. Після цього — очищений банан розім'яти в пюре і засипати в тісто, добре перемішати.

кекс у мікрохвильовій печі з бананом

Борошно змішати з розпушувачем, після чого додавати невеликими порціями, щоб вийшло тісто середньої рідини. У заздалегідь в обрану місткість помістити готову суміш, трохи більш ніж на половину посудини, тому, що тісто при випічці збільшиться. Кухоль повинен бути не менше 300-350 мл.

Кекс в мікрохвильовій печі готувати при потужності 800 Вт до готовності. Десерт перевіряти шпажкою або зубочисткою — вона повинна бути сухою під час перевірки. Готовий десерт дістати з мікрохвильової печі та подати до столу.

Кекс, приготовлений у мікрохвильовій печі, — швидкий та смачний варіант десерту. З інгредієнтами можна експериментувати — особливих обмежень немає. Якщо є хоча б одне яйце, пару ложок кефіру чи молока, або навіть вода, борошно та цукор, буквально за 5-10 хвилин на столі з'явиться ароматна випічка. Ця страва корисна для дітей, у ній немає жодних шкідливих добавок.

До речі: Як приготувати піцу в мікрохвильовій печі — 5 секретів для ідеального результату

Коментарі
Залиште коментар
Категорії