Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як увімкнути підсвічування клавіатури: комбінації клавіш для 7 ноутбуків

Дата публікації: 06.03.2023 11:53
Дата оновлення: 06.03.2023 12:25

Виробники лептопчиків не одразу перейнялися облаштуванням підсвічування клавіш. На першому етапі додатковий функціонал впроваджували тільки в ігрові ноути та преміальні моделі для бізнесу. Зараз підсвічування зустрічається навіть у ноутбуків середньої цінової категорії.

як увімкнути підсвічування клави

Як зрозуміти, чи є підсвічування на клавіатурі?

У користувачів стаціонарних ПК таке питання не виникає. Люди при виборі пристрою введення орієнтуються на бюджетні мембранні моделі з мізерним функціоналом. Або на ігрові моделі з клавішами, що підсвічуються. Набагато частіше запитують: як зрозуміти, чи є підсвічування на клавіатурі лептопа? Щоб розібратися в цьому питанні, пошукайте піктограму сонечка на функціональних клавішах, прочитайте документацію, перевірте наявність відповідної вкладки у властивостях клавіатури.

Цікава стаття: Як увімкнути клавіатуру до ноутбука 3 способами

Як увімкнути підсвічування клавіатури на комп'ютері?

Типово підсвічування ігрової клавіатури, як правило, увімкнено. У випадку стаціонарного комп'ютера не потрібно економити заряд батареї, тому питання, пов'язані з включенням освітлення кнопок, з'являються рідко. Для зміни ефектів свічення тиснуть Fn+Ins. А якщо потрібно розібратися, як увімкнути підсвічування ігрової клавіатури на комп'ютері, тут допоможе комбінація Fn та функціональної клавіші з сонечком.

Відключаємо клаву: Як відключити клавіатуру на ноутбуці 7 способами

Як увімкнути підсвічування клавіатури на ноутбуці?

Висвітлені діодами клавіші — це додаткова витрата акумулятора лептопа. У темний час доби краще по можливості використовувати настільну лампу або верхнє світло, так менше навантаження на очі. З цих причин не варто переоцінювати наявність світлодіодів. Однак, якщо вони є, має сенс вміти керувати ними, знати, як увімкнути та відключити вбудоване підсвічування клавіатури на ноутбуці.

Для цього використовують функціональні кнопки, натискають їх зазвичай з Fn, рідше тиснуть лише одну клавішу або з Alt. Піктограма у вигляді сонця на потрібній кнопці полегшує управління. Залежно від бренду значок наносять на різні клавіші. Типові локації:

Lenovo
Esc або пробіл
НР F4, F5 або F11
Asus F3, F4, F7 або стрілки
Acer F8, F9 або F10
Dell F6 або F10
MSI PgUp або PgDn, мінус або плюс
Macbook Фізична кнопка із півколом або сенсорна на тачбарі

Включаємо комп'ютер з клавіатури: Як включити комп'ютер з клавіатури: 5 варіантів

Lenovo

Для Lenovo працює Fn c Esc або пробілом. Поєднання клавіш актуальне при включенні-вимкненні та зміні яскравості. Виробник позначає потрібні клавіші значком кнопки, світло від якої йде вгору або вниз.

увімкнути підсвічування на клавіатурі ноута Леново

HP

Спробуйте тандем Fn з F4, F5, F11 або з іншою F-кнопкою. При виборі орієнтуйтеся на значок, яким виробник помітив увімкнення-вимкнення підсвічування. Якщо діоди через деякий час гаснуть без команди, потрібно пошукати відповідне налаштування в BIOS, наприклад, BuiltIn Device Options.

увімкнути підсвічування клавіатури на ноутбуці HP

Asus

Варіанти для Асусів:

  • Fn+F7. Повтор призводить до збільшення яскравості. Після досягнення максимуму підсвічування вимикається.
  • Fn + F4 — включення діодів та додавання інтенсивності світіння. Fn + F3 — скидання яскравості до вимкнення.
  • Fn + стрілки.

налаштувати підсвічування на клавіатурі Асус

Acer
Типові комбінації для Acer — Fn + F9 або F8. На деяких лептопах комбінація з F9 дає скидання яскравості, а з F10 — її збільшення. У Acer позначають клавіші підсвічування літерою «А», від якої йде світло.

поміняти колір підсвічування на клавіатурі Асер

Dell

У Dell для активації підсвічування затискаємо Fn і тиснемо F10 або F6 залежно від моделі. Зрідка для регулювання активності світлодіодів виробники використовують стрілки. Поєднання клавіш дають можливість не тільки включити-вимкнути ілюмінацію, а й змінити її інтенсивність. Якщо F-кнопки не хочуть працювати, розблокуйте їх за допомогою Fn + Esc.

клавіші з позначенням підсвічування у Dell

MSI

Універсальний спосіб: Fn + PgUp для активізації світіння, Fn + PgDn — для його загасання. За наявності повнорозмірної клавіатури: Fn з «+» зменшує яскравість, а Fn з «-» збільшує її. На перший погляд, нелогічно, але з огляду на те, що клавіша «-» розташована вище «+» — норм.

підсвічування на MSI

Macbook

Залежно від моделі макбука порядок дій наступний:

  1. Якщо за перемикання відповідають звичайні кнопки — для збільшення яскравості потрібно натиснути півколо з променями, для її зменшення або вимкнення — півколо з точками.
  2. За наявності тачбара розгорніть лінійку керування. Торкайтеся півкола з променями або точками для збільшення яскравості або зменшення.

вимкнути підсвічування клавіатури макбука

Як змінити колір підсвічування на клавіатурі?

Колір діодів вдається змінити далеко не завжди, у бюджетних моделях немає такої функції. Багато пристроїв введення можуть світитися лише, наприклад, білим, блакитним або червоним. Нерідко виробники надають можливість регулювання яскравості, наприклад 50, 75 і 100% і обмежуються цим.

Перейти в деяких моделях з синього на червоний тощо вдається за допомогою софту виробника. Розглянемо, як змінити колір підсвічування на відповідний на клавіатурі лептопа Asus серії РОГ або ТАФ. Для цього потрібно:

  • Встановити драйвер від Asus під назвою Armoury Crate Service.
  • Встановити додаток Armoury Crate. Після інсталяції він запускається з меню Пуск. Утиліта працює з різним залізом. Виберіть у головному меню клавіатуру, потім вкладку «Підсвітка», а потім натисніть на відповідний колір.

Є ще асусівські додатки Aura Sync та Aura Core зі спеціалізованим функціоналом. При виборі софта орієнтуйтеся на наклейку на корпусі ноута з назвою утиліти. Весь цей софт заточений під Windows.

Насамкінець про можливості підсвічування ігрової клавіатури. У просунутих пристроїв введення можуть бути свічення кнопки при натисканні, мерехтіння клавіш, світлова змійка, мерехтіння, світлові поля, хвиля, що біжить, світловий вибух та інше. Щоб перейти між режимами, натисніть Fn + Ins. У поєднанні з функціоналом зміни кольорів виходить дивовижний асортимент можливостей. Щоб користуватися цим різноманіттям, потрібно лише знати, як налаштувати мультиколірне підсвічування на клавіатурі.

Лептоп з підсвічуванням: Acer Predator Triton 300: огляд ігрового ноутбука в 12 розділах

Коментарі
Залиште коментар
Категорії