Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як приєднати клавіатуру до ноутбука 3 способами

Дата публікації: 10.02.2023 12:32
Дата оновлення: 10.02.2023 14:54

Питання, чи можна під'єднати зовнішню клавіатуру до ноутбука, задають лише користувачі, які не прагнуть вдаватися у нюанси роботи комп'ютерної техніки. Однак навіть у простій справі є нюанси, які корисно знати.

як увімкнути Usb клавіатуру до ноутбука

Підключення дротової клавіатури до ноутбука

Власники лептопів як альтернативний пристрій введення, як правило, використовують Usb-клавіатури. Такий гаджет швидше за все вдасться без проблем приєднати до ноута. Виняток — лептопи, у яких тільки Thunderbolt та Type-C. В основному, це деякі різновиди макбуків. Якщо нікуди вставити штекер Usb-клавіатури, доведеться спробувати якесь бездротове рішення або використовувати перехідник.

За наявності відповідного порту Usb для підключення провідної клавіатури до ноутбука достатньо з'єднати їх. У разі великої кількості роз'ємів Usb виберіть повільніший — другої версії. При підключенні клавіатури до Usb 3 ви нічого не виграєте, але ускладнюєте використання швидкого порту, коли це дійсно актуально, наприклад, при записі гігабайтних файлів на флешку.

Якщо є вільні порти Usb 2 праворуч і ліворуч, можливо варто вибрати лівий від себе. У такому положенні шнур не буде заважати, звисати зі столу. Windows, швидше за все, без проблем розпізнає підключену клавіатуру. Якщо цього не сталося, встановіть драйвер.

Також варто згадати найбільш екзотичний варіант — підключення до лептопа клави з роз'ємом PS/2. Цей застарілий інтерфейс виробники ноутів давно вже ігнорують, тому підключення такої клавіатури можливе лише через перехідник.

підключення до ноута провідної клавіатури

Перевіряємо акумулятор лептопа: Перевірка батареї ноутбука командою та 6 програмами

Як під'єднати бездротову клавіатуру до ноутбука

Відсутність зайвих кабелів на столі надихає багатьох користувачів купувати бездротові клавіатури. Людей не бентежить необхідність періодично змінювати батарейки та стежити за їх станом.

Існує два інтерфейси для підключення до ноутбука бездротової периферії:

  • Перший здебільшого передбачає передачу сигналу на частоті 27 МГц. Дальність дії — до 20 метрів. Радіосигнал огинає будь-які перешкоди.
  • Bluetooth працює на частотах, близьких до 2,4 ГГц. Дальність дії — до 10 метрів. Сигнал важче перехопити зловмисникам, але він передається не так швидко, як хотілося б. Bluetooth клавіатури не підходять для ігор.

У першому випадку клавіатура обов'язково комплектується адаптером, втрата якого може стати проблемою, оскільки замінити приймач сигналу складно. З блютуз-пристроями у цьому плані простіше. Далі розглянемо, як приєднати просунуту бездротову клавіатуру до ноутбука.

Цікава стаття: Як увімкнути комп'ютер з клавіатури: 5 варіантів

Через Bluetooth

Ноутбуки хороші тим, що майже завжди з блютузом. Це дає можливість використовувати бездротові клавіатури, які дружать з цим інтерфейсом. Порядок підключення:

  1. Перевірте живлення клавіатури. З батарейками має бути все гаразд.
  2. Пересуньте повзунок увімкнення, розташований поруч з блоком світлодіодів, в активне положення. Якщо клавіатуру вже увімкнено, вимкніть її та знову ввімкніть. Це сприятиме її виявленню.
  3. Натисніть комбінацію клавіш для сполучення, зазначену в документації до клавіатури, наприклад Fn + W. Світлодіод, підписаний значком блютуз, повинен дати знак, що клава готова до сполучення.
  4. Натисніть «Пуск» — «Параметри» — «Пристрої» — Bluetooth. Посуньте повзунок блютуз в активне положення. Натисніть на плюсик, який відповідає за додавання блютузівського або іншого пристрою. Виберіть блютуз. Ноут знайде зовнішню клавіатуру. Вам залишиться лише клацнути по ній в інтерфейсі Windows для завершення сполучення.

підключення клавіатури до лептопа через блютуз

Якщо ноутбук не підтримує блютуз, можна використовувати окремий адаптер або клаву зі свистком у комплекті. Адаптер приєднують до порту Usb, після чого Windows розпізнає пристрій, що дає можливість згодом увімкнути клавіатуру.

покрокові дії підключення клави до ноута по блютузу

Приводимо до тями клавіатуру: На ноутбуці не працює клавіатура 7 причин несправностей та способи їх усунення

З Usb-адаптером

Більшість користувачів ноутбуків не обмежуються юзанням тачпада: підключають до лептопа мишу, спрощуючи цим управління інтерфейсом Windows. Ті, хто не люблять кабелі на столі, використовують бездротові маніпулятори. Для підключення такої миші вставляють в USB-роз'єм адаптер, який входить до комплектації пристрою.

бездротова клавіатура

З бездротовими USB-клавіатурами аналогічна історія. На відміну від пристроїв введення, що працюють через блютуз, нічого на комп'ютері налаштовувати не треба. Виняток — ситуації, у яких Windows неспроможна встановити драйвера самостійно. Але таке трапляється рідко. У більшості випадків, щоб під'єднати юсбішну клавіатуру до ноутбука без дротів достатньо:

  • вставити адаптер у ноут;
  • перевести клавіатуру в робочий стан, пересунувши перемикач у положення ON;
  • зачекати кілька секунд, поки Windows встановить драйвера.

Рекомендації геймерам: Як вибрати ігрову клавіатуру: гайд у 9 розділах

Можливі проблеми

Проблеми проводового підключення:

Проблема
Як виправити
Випадково частково або повністю витягли штекер з роз'єму Вставити штекер як слід
Передавили кабель Відремонтувати або замінити клавіатуру
Вийшов з ладу або збоїть Usb порт Увімкнути клаву до іншого порту, якщо є така можливість
Злетіли драйвера Перевстановити

Проблеми бездротового підключення:

Проблема
Як виправити
Відсутнє живлення Можливо, в клавіатуру неправильно вставили батарейки або вони вже відпрацювали своє. Якщо клава працює від акумулятора, переконайтеся, що рівень заряджання в нормі
Проблема з передачею сигналу Вимкніть клавіатуру, від'єднайте адаптер. Вимкніть навушники або інший бездротовий пристрій поблизу. Приєднайте клаву до ноутбука знову. Якщо користуєтеся блютузівським модулем, переконайтеся, що він увімкнений та налаштований
Проблеми з системними файлами Для початку перезавантажте ноут. Якщо не допомогло — перевстановіть драйвера, перевірте лептоп на віруси

Якщо вищенаведені рекомендації не допомогли привести клавіатуру до тями, спробуйте під'єднати її до іншого ноуту. Гаджет, який не хоче дружити з жодними лептопами, заслуговує на відряджання в ремонт. Якщо гарантійний термін не минув, можна повернути клаву в магазин. Нехай там розбираються.

Насамкінець — парочка моментів, які допоможуть уникнути проблем, пов'язаних з використанням зовнішньої клавіатури. По-перше, не бажано купувати дешеві гаджети сумнівних брендів. Навіть якщо це провідна клава — чекайте на неприємності. Під'єднати — під'єднається, а далі готуйтеся до сюрпризів: від стирання фарби символів до проблем з окремими клавішами або пристроєм в цілому. По-друге, якщо купили бездротову клаву, перед підключенням не полінуйтеся почитати інструкцію. Можливо, є якісь нюанси, пов'язані з підключенням.

Ребутим лептоп без мишки: Як перезавантажити ноутбук за допомогою клавіатури 6 способами

Коментарі
Залиште коментар
Категорії