Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як зробити голосування в Телеграм — 2 різних способи

Дата публікації: 26.12.2023 10:54
Дата оновлення: 27.12.2023 10:30

Опитувальник — ефективний інструмент для збирання думок та інформації від таргетованих груп. Маркетологам, які приєдналися до Телеграм, дозволено створювати публічні та анонімні анкети. Різниця в тому, чи будуть всі підписники бачити результат на своїх смартфонах.

Опитування в Телеграм

Запустити голосування всередині спільноти або каналу вдасться у 2-3 клаци. Розберемо, як ефективно збирати думки учасників через опитування в Телеграм, використовуючи мобільний та десктопний функціонал. Даний месенджер встановили мільйони користувачів, що відкриває непогані перспективи на охоплення.

Важливо знати: Як зарядити ноутбук без зарядки — 8 варіантів

Які бувають види голосування у Telegram

Функціонал месенджера не розрахований на те, щоби створювати опитування в персональному чаті. Натиснути Старт можна лише у групах та каналах. Вбудоване меню додатка дозволяє прикріплювати наступні види анкетування:

  1. Стандартне
    Учасник обирає один варіант із двох. Для менеджерів магазинів це хороший спосіб дізнатися про якість обслуговування.
  2. Питання з множинним вибором
    Респондентам доступно кілька варіантів відповіді. Власники онлайн бізнесу та викладачі університетів використовують інструмент для глибшої сегментації аудиторії.
  3. Вікторина
    Для перевірки знань та кмітливості підписників на канал. Хороший спосіб вплинути на залучення аудиторії. Охочі виграти обирають відповідь на запитання, коректний варіант невідомий до завершення. Функціонал незамінний у шоубізі.

Публічне опитування в Телеграм

До кінця 2018 року кожне опитування в месенджері було анонімним. Учасники бачили кількість голосів, але не вибір решти респондентів. Тепер у програмі відображається інформація про те, хто якому варіанту віддає перевагу. Натиснувши «Показати результати», можна вивести деталі на планшет чи ноутбук.

Перевіряємо акумулятор лептопа: Перевірка батареї ноутбука командою та 6 програмами

Як зробити опитування в Телеграм

Можна скористатися внутрішнім функціоналом для зрізу думок. Pollbot — це бот зі штучним інтелектом від Telegram, що допомагає з анкетуванням. Перед створенням віхи важливо визначитися з темою та назвою. Як варіант — «Наскільки ви задоволені послугами?» або «Як підібрати товар?». Для отримання результатів необхідно слідувати простому алгоритму.

Крок 1 — вибрати чат та назву

Перед тим, як зробити опитування в Телеграм, потрібно зайти в груповий чат, в якому резонно отримати зріз думок. Далі — клацнути на значок вкладення та кнопку «Опитування» в списку. Інструмент знаходиться зліва для пристроїв iOS та праворуч Android.

Крок 2 — наповнення

Заповнити запитання у відповідному полі. Усього можна додати 10 варіантів, незалежно від того, група публічна чи приватна.

Крок 3 — публікація

Ввести дані в розділі «Параметри опитування» та клацнути на кнопку «Опублікувати». У месенджері немає налаштувань за замовчуванням для цієї функції, все доведеться вводити вручну.

Які є роботи для проведення опитувань

Використання конструктора чат-ботів — один із найкращих способів покращити якість обслуговування клієнтів та взаємодію через Telegram. Для популярного месенджера доступні наступні зовнішні інструменти:

  • BotStar: у наборі готові шаблони, підходить для збору адрес електронної пошти;
  • Chatfue: може з'єднувати потоки розмов з однієї гілки повідомлень до іншої;
  • Octane AI: платформа пропонує інструменти автоматизації та можливості перетягування.

AI система, що дозволяє проводити опитування або інтерв'ю з використанням голосу та технології автоматичного розпізнавання мови, у пріоритеті для багатьох маркетологів та лідерів думок.

Цікава стаття: Ноутбуки Lenovo Legion — топова флагманська лінійка для ігроманів: 5 програмних фішок

Як створити голосування в Телеграм за допомогою ботів

Автоматизовані платформи полегшують координацію великих фокус-груп. Коли діалоги починають згасати, анкетування — чудовий спосіб стимулювати підвищення активності. Щоб створити опитувальник в Telegram за допомогою ботів, виконують наступні дії.

Крок 1 — вибір платформи

Перед тим, як створити голосування у Телеграм, шукають відповідного робота. В арсеналі користувача такі інструменти, як BotStar, @QuAnBot, @Vote або інші.

 Vote в Телеграм

Крок 2 — заповнення

Використовують спливні інструкції розробника, щоб згенерувати віху. Зазвичай доводиться заповнювати питання та можливі відповіді.

Крок 3 — публікація

Коли користувач закінчить процедуру, бот генерує спеціальне посилання, яким можна поділитися. Перед тим, як опублікувати лінк, важливо встановити дедлайн. Можна обмежити кількість відповідей, приховати результати.

Як видалити чи редагувати опитування

Якщо власник каналу впевнений, що відповідей достатньо, анкетування можна закрити. Досить торкнутися та утримувати повідомлення, потім вибрати «Зупинити» в новому меню.

У месенджері можна скасувати голос, надіслати анкетування або закріпити його. Важливо врахувати всі нюанси, перед тим як зробити голосування у Телеграм. Це дозволить, зрештою, прикріпити правильний файл зі статистикою.

Розбираємось із мікрофоном: Чому не працює мікрофон на ноутбуці: гайд у 6 розділах

Дії після завершення голосування (збір та аналіз результатів, поради)

Власники телеграм каналів можуть відстежувати відповіді, використовуючи інформацію, надану ботом. Залежно від версії, відображається зведення результатів або надається доступ до детальної статистики. Любителям глибокої аналітики корисно наступне:

Перегляд зведених відповідей
Загальні дані про кількість респондентів, популярні відповіді, відсоткове співвідношення кожного варіанту
Створення візуальної інтерпретації В арсеналі маркетолога гістограми, кругові, лінійні або точкові діаграми
Сегментація результатів Можна порівнювати відповіді між групами чи аналізувати дані у контексті конкретних питань
Статистичний аналіз Розрахунок середніх значень та стандартних відхилень дозволить виявити глибші взаємозв'язки та зробити висновки на основі зібраних даних

Аналіз результатів опитувань у Telegram дозволить краще зрозуміти аудиторію, зробити зріз переваг, потреб та думок.

Опитування в Телеграм

Опитування Telegram — одне з найкращих досягнень месенджера. Функціонал дозволяє власникам груп та каналів ефективно взаємодіяти з аудиторією. Це хороший спосіб покращити якість контенту та підвищити популярність проєкту. Якщо розуміти, як працює голосування в Телеграм, робота з VoteBot та іншими інструментами не буде проблемою.

Додаємо джазу: Як збільшити звук на ноутбуці: 3 варіанти дій та 5 актуальних програм

Коментарі
Залиште коментар
Категорії