Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно підібрати штучну ялинку — 7 порад

Дата публікації: 06.01.2022 10:26
Дата оновлення: 12.12.2022 16:00

Для багатьох людей ялинка є головним символом Нового року та Різдва. Прикрашання лісової красуні пов'язане з багатьма давніми традиціями, хоча вони й змінюються з роками. Сьогодні більшість із нас обирає придбання штучної ялинки, бо це вкладення на 10 років, а не купування сезонних декорацій. Пластмасові замінники на вигляд майже як хвоя, але на відміну від живого дерева «несправжні гілки» не втрачають свої голки, вони розподіляються рівномірно, саме компонування займає 5-7 хвилин.

новорічні прикраси

Переваги альтернативних матеріалів важко недооцінити. Але це не означає, що вибір штучної новорічної ялинки не може бути челенджем і не пов'язаний з розчаруваннями. Часто це через те, що покупець забув перевірити сертифікат вогнезахисту або підставка не така міцна, як хотілося б. Розберемо основні проблеми, з якими стикаються люди при виборі новорічної красуні. Декілька правил допоможуть вдало прикрасити інтер'єр.

Корисно знати: Як повісити гірлянду: 5 популярних місць для прикраси

Вибираємо штучну ялинку: на що подивитися?

Протягом поколінь гуляння навколо ялинки залишаються найголовнішою традицією, яку очікують у будь-якому будинку. У кожної щасливої ​​сім'ї у цьому плані свої уподобання, як і бачення того, якою має бути форма, відтінок та декорації. Основними відмінностями вважають: 

  • запропонований виробником силует дерева та тип кріплення для гілок; 
  • рівень захисту матеріалу;
  • висота крони, наявність та форма підставки;
  • відтінок кожної голки (може бути один або кілька);
  • наявність вбудованої гірлянди, вінка чи іншого декору. 

іграшки на ялинці

Традиція прикрашати ялинку на Різдво виникла в Ельзасі у 19 столітті. Згодом змінилися не лише тенденції в декорі, але й форма самого дерева. З практичних міркувань у будинках дедалі частіше встановлюють штучні символи новорічного свята. Такі декорації мають блакитний, зелений та інші відтінки.

прикрашаємо новорічну красуню

Немає нічого гарнішого ніж передноворічні вечори коли малюки, тримаючись за руки, співають хороводи під святкову музику навколо ялинки. Під своїми гілками символічне дерево зберігає дарунки напередодні Різдва, на радість дітлахам та дідусям з бабусями. Безперечно, кожен новорічний презент повинен мати різну стилістику пакування. Для відтінків штучної ялинки різноманітність не менш вражає. Оформлення зводиться до таких рішень: 

  1. Класичний зелений. Ялинка може бути однотонною або з гілками, пофарбованими з ефектом градієнта. 
  2. Благородний блакитний. Найчастіше це багаті на прикраси новорічні дерева з широким нижнім ярусом.
  3. Снігово-білий. Створює у кімнаті атмосферу казкового засніженого лісу.
  4. Різноколірні градієнти. Це незвичайне та креативне рішення, декорації впишуться практично в будь-яку стилістику інтер'єру.

Штучна ялинка купується на кілька років. Такий новорічний символ можна ставити та прикрашати задовго до 1 січня, не побоюючись, що до свят голки опадуть. Але відразу варто подумати про зберігання. Це означає, що довжина та цілісність крони мають бути головним критерієм. Якщо обрано суцільний варіант, місця для зберігання доведеться шукати більше. Кожен штучний аналог — це набір зі стовбура та гілок. Останні можуть мати шарнірне кріплення, «вигинатися» на дротах або підвішуватись на гачках.

Для креативних: 6 ідей для новорічного декору з підручних матеріалів

Матеріали гілок та каркасу

Від матеріалу, з якого виготовлена ​​ялинка, залежить ефект декорування. За таким критерієм можна провести наступну класифікацію.

Ялинки з фольги (ПВХ)

Доступні у різних кольорах: можна знайти відтінки зеленого, червоного, синього та білого.

Декоровані варіанти найбільш популярні. Така ялинка часто укомплектована готовими сніжинками та блискітками. Плюсами декорацій з ПВХ вважають високу щільність хвої та привабливу ціну 

Дерева з поліетилену (ПЕ) 

Новинка та хіт минулих сезонів. Альтернативний ствол чудово імітує натуральне дерево. Ефект помітний не тільки коли дивитися здалеку, але і при спробах перевірити натуральність на дотик. 

Прототип «символічного дерева» відрізняється високою гнучкістю та стійкістю до деформації. Серед мінусів — можливі просвіти крони

З гілками з волосіні, намотаної на дріт  В основному встановлюються в громадських місцях. Гарний вигляд має в офісах, рекреаціях та магазинах

Синтетичні дерева дорожчі за натуральні. Але такі декорації прослужать не один рік, тож витрати виправдані. Хоча є і нюанси — утилізація буде шкідливою для довкілля. Попри специфіку штучного матеріалу, люди з кожним роком менш схильні шукати натуральне дерево. І на це є дійсно вагомі причини.

штучні ялинки в магазині

Альтернативні матеріали безпечніші для дітей та тварин. Вибір штучної ялинки — відсутність голок, що постійно випадають та накопичуються на підлозі, менше ризику «завалити» новорічну красуню. До того ж аналоги з ПВХ та пластику продаються з готовими підставками. Рівномірно розподілені гілочки та густа хвоя завжди виглядають естетично. 

Якою має бути підставка

Живі ялинки створюють дивовижну атмосферу в житлових приміщеннях, але такі дерева мають свої недоліки. Це не тільки про погіршення самопочуття в алергіків, але й проблеми зі стійкістю крони. 

Через подібні нюанси люди обирають альтернативні варіанти. Якщо підставка та крона виготовлені з одного й того самого матеріалу — це ідеальне рішення. Кожному, хто з'ясував як правильно вибрати ялинку, штучну красуню не буде так складно встановити. Виробники пропонують наступні рішення для компонування: 

  • металеві розбірні,
  • пластикові суцільні, 
  • системи кріплення easy fix.

асортимент новорічних ялинок

Виробники докладають максимум зусиль для створення ідеальних моделей, враховуючи найдрібніші деталі та нюанси: колір, довжина голок, площа основи. Провідні бренди дотримуються особливих принципів при формуванні підставки. Це може бути «стандартна каракатиця», куб або навіть овальна основа.

Порада дня: Як керувати розумною гірляндою Twinkly

Як підібрати розмір штучної ялинки?

Базовий критерій, який слід враховувати при виборі ялинки, — висота крони. Перш ніж купити штучну красуню, варто обрати зону для розміщення святкових декорацій. Для впевненості можна виміряти висоту кімнати. Це найкращий спосіб визначитися з тим, скільки місця має бути виділено навколо підставки. Обираючи каркас можна керуватися наступними правилами: 

  1. Штучні ялинки висотою 180-220 см ідеальні для квартир з високими стелями.
  2. Моделі на 150-160 см чудово вписуються у затишні апартаменти. 

Хоча згадані стандарти не є обмеженням для великих фоє та двоповерхових котеджів. В цьому випадку правило просте — чим вища штучна сосна, тим ефективніша декорація.

Колір та додатковий декор

Люди, які зайняті декоруванням кімнат та компонуванням відповідних аксесуарів під конкретну новорічну стилістику, шукають барвисте дерево, яке здатне роками зберігати свою красу та не опиниться у сміттєвому баку через втрату естетичності кольору голок. Таке часто трапляється вже через 2-3 роки якщо ялинка дешева та не відповідає заявленій якості. Не менш важливим є і те, чи є вбудована гірлянда

новорічні ялинки з готовими прикрасами

В продажі є багато моделей з розгалуженими гілками, на довгому тонкому стовбурі, з вузькою або відразу «одягненою» кроною (варіант для лінивих). Є навіть новорічні красуні з гілками білого та рожевого кольорів. У міру розвитку технологій, такі святкові декорації давно перестали бути «штучними». Матеріал виглядає ідентично натуральному, виробники використовують тканину та інші оригінальні вкраплення.

Найкраща прикраса: Гірлянди Twinkly: огляд 10 моделей

Штучна ялинка з підсвічуванням: за і проти

Вбудовані новорічні вогні з діодів — новація останніх 5-ти років. Деякі штучні ялинки вже мають світловий контур, що виглядає ефектно та спрощує декорування. Вовтузитися з компонуванням гірлянд та рівномірним розподілом світла не доведеться. Хоча подібні моделі вибагливі до зберігання. Якщо при черговому розбиранні внутрішній кабель буде надламаний, ялинка не тільки не світить, але й «закорочує» при включенні в електромережу.

Більшість штучних різдвяних красунь оброблені антипіреном, що робить їх безпечнішими в плані захисту від загоряння. Перед придбанням новорічного дерева з готовими гірляндами переконайтеся, що використаний матеріал відповідає стандарту CE. В цьому випадку вбудована лампочка не буде причиною того, що гілка з оголеними проводами почне плавитися.

Як перевірити безпеку та якість ялинки

Штучна ялинка — головний декоративний елемент Нового року та Різдва. Без оригінальних святкових прикрас веселощі за новорічним столом не приносять так багато радісних моментів та задоволення. Це стосується як дітей, так і дорослих. Останні повинні переконатися в наступному: 

  • відсутність оголених проводів, які можуть заподіювати шкоду дитині;
  • надійність вбудованих кабелів;
  • стійкість підставки та міцність всіх видів кріплень.

гілочки ПВХ на штучній ялинці

Новорічна красуня особливо подобається дітям, адже саме під нею малюки знаходять подарунки, про які мріють цілий рік. Через подібне батькам варто подумати про безпеку. Перед тим, як вибрати штучну ялинку, варто врахувати всі додаткові нюанси. Перевантажувати новорічну красуню прикрасами чи декораціями як і ставити неподалік нагрівальних елементів не варто. 

Якщо ви сумніваєтеся в надійності проводів, гірлянду краще повісити окремо. Солодощі в блискучих обгортках будуть гарною альтернативною миготливим вогням.

При купуванні ялинки важливі не тільки фізичні параметри, а й естетичність. Новорічна красуня з шишками та білими кінчиками голок, що нагадують сніг, завжди провокує справжній зимовий настрій. Хоча це не єдиний варіант декорування. Часто люди обирають червоний, зелений та білий кольори, які за своєю природою асоціюються зі святами та добре поєднуються з іншими різдвяними прикрасами. При гонитві за подібною естетикою не варто забувати про безпеку матеріалів та конструкцій.

На замітку: Як зробити гірлянди на Новий рік: 12 розкішних варіантів

Коментарі
Залиште коментар