Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як зробити гірлянди на Новий рік: 12 шикарних варіантів

Дата публікації: 20.12.2021 11:50
Дата оновлення: 20.12.2021 11:50

Якщо вважаєте, що робити гірлянди самому — це нудно, негарно та довго, ось вам дванадцять хенд-мейд виробів із доказами зворотного. Ми, коли їх зробили, самі захоплено свиснули. Упевнені, що і на вас такі прикраси справлять величезне враження.

Робимо новорічні гірлянди з паперу: 6 робочих варіантів

У цій справі без лінійки, ножиць, голки, нитки та клею не обійтися. Але найголовніше тут — кольоровий папір яскравих кольорів. Хочете, беріть сумісні відтінки: червоний і фіолетовий, блакитний і синій. Вони яскраво виділятимуться, проте не перекричать один одного. Або ж зовсім протилежні: червоний та зелений, синій та жовтий. Такі комбінації додадуть веселого та відважного святкового настрою.

паперові гірлянди на свята

Щоб знайти відтінки, що гарантовано будуть поєднуватися між собою, впишіть у пошуковій системі «кольорове коло» та перейдіть на будь-який із сервісів. Там оберіть бажаний «основний колір» гірлянди: далі сайт підбере відповідні відтінки. Не використовуйте в одній композиції понад 3-5 кольорів, бо вона стане занадто різномасною — це буде «тиснути» на підсвідомість.

Буденні корисності: Як використовувати смартфон як мікрофон: 1 додаток і 3 рішення

Паперові смужки та стрічки: як зробити

Такі гірлянди мають чудовий вигляд, звисаючи зі стелі, люстри, віконної рами, стінки стелажу і т.д. Роблять їх так:

  1. Взяти кілька листів А4 — від 2 шт. кожного кольору. Для довгої гірлянди (від 1 метра) паперу потрібно ще більше.
  2. Розмітити смужки шириною 1,5 см та розрізати папір на рівні або хвилясті смуги. Точність вирізування не відіграє великої ролі.
  3. Розкласти смужки на столі, передуючи кольори на власний розсуд.
  4. Зшити смуги вручну або через швейну машинку, накидаючи простими стібками або зручним для себе варіантом. Якщо немає швейних навичок, кріпіть смужки до товстої нитки суперклеєм.

Вибирайте той спосіб з'єднання смуг, який найзручніший. Надійніше за все — прошиті машинним способом, навіть якщо це буде зроблено найтоншою ниткою.

Свобода Інтернету: Як змінити браузер за замовчуванням: розглядаємо 5 оглядачів

Ліхтарики, що дають м'яке світло

Така паперова прикраса ефектніше виглядає поверх електричної гірлянди. Ліхтарики, що прикривають світлодіоди, пом'якшують насиченість світла. Ефектно виглядають на стіні, під стелею або біля вікна.

гірлянди ліхтарики

Можна спробувати й інші варіанти: все залежить від приміщення та самої гірлянди.

  1. Зробіть заготівлю під ліхтарик
    Її довжина — 20 см, ширина 5 см. Саме ці розміри підійдуть під середньостатистичний світлодіод у гірлянді.
  2. Підготуйте заготовлене, подряпавши смуги на папері голкою
    Це дозволяє легко згинати лист туди-сюди. Крок лінії 5 мм.
  3. Зробіть гармошку та сформуйте ліхтарик
    Смужки зігніть гармошкою «всередину-назовні-всередину» і скріпіть першу та останню смуги клеєм. Приклейте їх до гірлянди, прикриваючи саморобним ліхтариком лампочку.
  4. Повторити ці дії стільки, скільки потрібно
    Все залежить від дизайнерського задуму: можна зробити ліхтарик для кожної лампочки чи чергувати через одну або дві.

Повісьте гірлянду на стіну або поруч із вікном, розтягнувши її. Зробити складні фігури чи написи з таких гірлянд не вдасться. Гірлянда-ліхтарик має добрий вигляд коли розтягнута.

Смачні корисності: Як запекти яблука в мікрохвильовій печі: поради та 3 перевірених рецепти

Об'ємні сніжинки, що уособлюють зимову казку

Кількість аркушів паперу та довжина нитки залежить від кінцевого розміру виробу. Сніжинки розташовують на відстані 20-30 см одна від одної. Потрібно бути готовим до того, що такі прикраси займають багато місця. Якщо їх виготовляють з листа А5, відстань можна скоротити до 15-20 см.

Зробити гірлянду-сніжинку з паперу на Новий рік можна таким чином:

  • Аркуш А4 розрізають на дві рівні частини. Кожну половинку складають навпіл, потім ще й ще (5-6 разів), поки лист стане схожим на гармошку.
  • Вирізають будь-який візерунок. Простіше всього скористуватися готовими шаблонами з інтернету. Для цього вводять у пошуковій системі запит «трафарети для об'ємних сніжинок» і видруковують варіант, що сподобався.
  • Коли вирізали сніжинку, приплюсніть її, щоб надати об’єму. Далі скріпіть протилежні кути сніжинки степлером. Як саме це робити — показано у відео.
  • Приклеюємо готові сніжинки до нитки — так і вийде гірлянда.

Прикраса вражає красою, коли звисає зі стелі. Також можна повісити навпроти вікна або з'єднати без мотузки степлером та зробити незвичайну паперову гірлянду. У другому випадку краще використовувати різноколірний папір — так виглядатиме цікавіше.

Навести чистоту перед святами: Як мити вікна: інструкція з 7 розділів

Зірочки оригамі: як зробити гірлянду з паперу без клею

Для їх створення клей та нитки не потрібні — це спрощує справу. Єдине, коли вони знадобляться, — це при кріпленні до гірлянди. Беремо ножиці, лінійку та приступаємо:

  1. Потрібно вирізати смужки шириною 1 см і довжиною 26 см.
  2. Зв'язати з паперу вузлики. Зробити петлю, потім пропустити коротку частину паперу через неї.
  3. Зігнути хвостик від смужки назад. Так, щоб його не було видно спереду.
  4. Перевернути виріб та намотати довгий кінець смужки навколо виробу.

Завдяки цим діям вийде щільно набитий папером п'ятикутник. Тепер посеред кожної грані необхідно зробити поглиблення, легенько натиснувши на оригамі — це надасть фігурі форми зірки.

зірочки оригамі своїми руками

Головне тут — не передавити. Краще скористатися наконечником ручки або кругляками ножиць. Зірочка за розміром вийде приблизно 1,5-2 см. Якщо потрібна більше, листок паперу повинен бути об’ємнішим.

Прикріпіть виріб до мотузки — знадобиться клей. Потім можна повісити на стіну чи біля вікна. Але якщо не хочеться використовувати нитки або клей — зробіть багато зірочок та розкладіть їх в одну лінію на підвіконні, столі або тумбочці. В обох випадках виглядатиме ефектно!

Корисно: Як відбілити тюль в домашніх умовах: 7 методів, які дають результат

Як зробити гірлянди-ялинки, щоб подарувати собі новорічний настрій

Простіше зробити «безперервну» гірлянду з двостороннього паперу. Для цього лист складують гармошкою, малюють шаблон, залишаючи нижню частину трохи ширшою. Це потрібно, щоб гармошка не розпалася. Після нанесення малюнка треба вирізати заготовлене, не доходячи до країв листа. Саме ця зона послужить містком, що з'єднує дерева. Також можна вирізати з паперу різні ялинки, а потім пропустити нитку через верхівки для того, щоб скріпити в одну композицію.

гірлянди ялинки з паперу

Повісьте таку гірлянду на стіну, шафу чи іншу поверхню. Короткі гірлянди (розміром у кілька листів А4) мають добрий вигляд на шафі або стелажі. А довгі можна повісити на стіну. Головне, заздалегідь розрахувати оптимальну довжину та зробити відповідну гірлянду.

Стане в пригоді: Як прати кросівки: особливості прання та сушіння 5 видів кросів

Новорічні фігурки як у дитинстві

Намалюйте чоловічків або знайдіть заготовляння в інтернеті, загугливши «шаблони для гірлянди». Видрукуйте їх на принтері та перенесіть малюнок на інші аркуші паперу. Виріжте виріб з паперу. Якщо лист білий, розфарбуйте його як хочеться, щоб зробити гірлянду більш веселою. Потім нанизуйте фігурки на нитку або приклейте.

Як зробити гірлянду з ялинкових гілок

Гарний декор у тандемі з дивовижним запахом хвої діє на людей заспокійливо. Настрій навіть не беремо до уваги. Він за замовчанням підіймається в очікуванні новорічного дива. А там, де радість, там і свято (і необов'язково в певну дату). Тож для втілення цієї ідеї знадобляться:

  • Ялинові гілки
    Кількість залежить від довжини та складності візерунків гірлянди.
  • Дріт
    Гнучкий та щільний, щоб вдалося зробити малюнок або щось написати.
  • Темно-зелені нитки
    Вибирайте максимально схожі по кольору до відтінку хвої.

Якщо плануєте зробити простеньку гірлянду з ялинкових гілок своїми руками, прив'яжіть гілочки розміром з долоню до дроту, і все. Якщо ж хочеться чогось більш вишуканого (слів чи малюнків), створіть основу з дроту та нанизуйте на нього хвою розміром з палець. Потім скріпіть та підвісьте на стіну. Або закріпіть на стелажі.

Кухонний інвентар: Як вибрати планетарний міксер: 6 критеріїв

Гірлянда із шишок своїми руками

Щоб зробити новорічну гірлянду з шишок, достатньо розвісити їх на мотузку, оскільки нитка не витримає. Якщо хочеться отримати ілюзію «засніженої гірлянди» — пофарбуйте лусочки у білий.

Будь-яку стійку білу фарбу наносять на шишки. Це може бути акрилова з художнього магазину або емаль з будівельного (шукайте інтер'єрний варіант — універсальні та вуличні смердять). Зручніше скористатися фарбою в балонах або заправити інтер'єрну фарбу в фарбопульт та нанести на лусочки. Потім залишити на 4-5 годин підсохнути за кімнатної температури.

гірлянда із шишок

Коли шишки висохнуть, прив'язати їх на нитку: краще обгорнути нитку навколо нижньої частини — це дозволить добре закріпити шишку на гірлянді. Якщо ж вішати за верхню лусочку, вона може зламатися та шишка впаде.

Таку гірлянду вішають на стіну, у ніші, гарно розкладають на підвіконні або прикрашають ялинку. Подібні прикраси вписуються у більшість інтер'єрів, у тому числі у скандинавському стилі або у дусі мінімалізму.

Корисно знати: Як користуватися 3d ручкою + 2 способи малювання

Як зробити гірлянду з ялинкових куль

Потрібні:

  • 25-35 маленьких кульок діаметром до 3 см.
  • 15-25 середніх іграшок розміром 5-6 см.
  • 20-30 великих кульок (від 8 см).
  • Стрічка шириною 1,5-2 см та довжиною близько метра.

Додайте іграшки у випадковому порядку, підвішуючи за вушко посадкового ковпачка та чергуючи кульки різних розмірів. Якщо хочеться довшу гірлянду, вдвічі збільште кількість іграшок. Для 2 метрової знадобиться вже 50 дрібних, 35-40 середніх та 40 великих куль.

Гарно такі прикраси виглядають на вікні чи стіні, де немає декору та візерунків на шпалерах. Така гірлянда з ялинкових куль має досить масивний вигляд, тому вона не витримає конкуренції з іншими дизайнерськими елементами.

Гірлянда з помпонів на ялинку своїми руками

Помпон робиться так:

  • Вирізають з картону прямокутник
    Чим ширше листок, тим більшою буде кулька.
  • Зрізають із цього листа середину, залишивши бортики по 1-2 см
    Щоб папір витримав «навантаження».
  • Намотують пряжу на заготівлю
    Щільною стежкою, щоб нитки залазили одна на одну. Оптимальна товщина 0,5-1 см.
  • Протягують нитку по центру та перев'язують тугим вузлом намотану пряжу
    Це буде основою помпону.
  • Перерізають нитки зліва та справа
    Центр не чіпають — інакше вийде сотня дрібних ниток довжиною 3-5 см. Якщо ж перерізати тільки з боків — отримаєте щільний пишний помпон, що триматиметься основи.

як зробити гірлянду з помпону

Замість картонного прямокутника можна використати втулки туалетного паперу. Достатньо, щоб перед «обрізанням» можна було протягнути нитку посеред композиції та туго перев'язати її.

Зробіть необхідну кількість помпонів та прив'яжіть їх на нитці чи мотузці, створивши гірлянду. Кількість розраховується індивідуально. Якщо помпончики маленькі, між ними залишають 5-7 см. Для кульок трохи більше, має бути від 10-15 см простору, інакше вони будуть один на одному, що виглядає некрасиво. Між помпонами має бути хоча б декілька сантиметрів.

Ще більше корисних десертів: Як приготувати йогурт у мультиварці: 4 смачні рецепти

Новорічна гірлянда з апельсинів

Така прикраса окрім оригінального вигляду наповнює приміщення смачним ароматом цитрусових. Для гірлянди потрібні 2-3 апельсини, товста нитка або мотузка, ножиці, ніж, духовка (підійде електропіч чи сушарка для фруктів).

створити гірлянду із сушених апельсинів

Виготовляють новорічний декор таким чином:

  1. Потрібно нарізати апельсин тонкими скибочками.
  2. Викласти на деко та поставити в духовку на мінімальній температурі (до 100°C).
  3. Вийняти підсушені скибочки через 40-70 хвилин — швидкість висихання залежить від соковитості фрукта. Як тільки м'якуш висохне — апельсини готові до декорування.

Акуратно роблять отвори в часточках, протягують через них нитку та вішають гірлянду на ялинку або стінку. А ще можна зробити тропічний різдвяний вінок та повісити на двері як оберіг. Він і виглядає напрочуд, так ще і пахне привабливо.

Нехай буде тепло: Як запалити стару газову колонку: 3 поради по ділу

Гірлянда із фетру на Новий рік

Знадобиться кілька різноколірних полотнищ (відтінки вибирайте на свій смак), світла нитка, голка та кілька шаблонів кола різних розмірів. Довжина нитки та метраж фетрової тканини будь-який — під свій задум.

Використовуючи шаблони кілець, треба вирізати потрібну кількість: від 20-30 кульок на пів метра. Чим їх більше, тим краще: композиція виглядатиме більш цілісно. Розкладають кружечки на столі, вибудовувати плавні переходи між розмірами та відтінками не обов'язково. Щільно пришивають кілечка на нитку або мотузку (вона в цьому випадку виглядає красиво) та закріплюють першу й останню «кульку» на вузлики.

гірлянда із фетру

Вішати можна будь-куди — головне, якомога далі від відкритого вогню. Фетр добре горить, і одна іскра може призвести до непередбачуваних наслідків.

Щоб спростити роботу над новорічним декором, зібрали у спільній таблиці куди краще вішати ту чи іншу гірлянду.

Тип гірлянди
Де найкраще виглядає
Паперові смужки та стрічки Звисаючи зі стелі
Ліхтарики Поверх лампочок у звичайних гірляндах. Краще розтягнути в довжину — так виглядають найбільш ефектно
Об'ємні сніжинки Звисаючи зі стелі або у віконному отворі
Оригамі зірочки Прикріплені на нитку — на стіні. Без нитки — на довгих горизонтальних поверхнях
Гірлянди ялинки На стіні, шафі чи комоді
Новорічні фігурки Стіна, комод, шафа
Гірлянда з ялинкових гілок Стіна або стелаж
Гірлянда з шишок Стіна, біля вікна, стелажі та шафи
Помпони На стіні або розкладені на горизонтальній поверхні
Апельсини Стіна, шафа та стелаж
Фетрова На стіні

Сподіваємось, ці 12 ідей, як зробити новорічні гірлянди, допоможуть привнести святкову палітру до будинку. Пишіть у коментарях, чи вдалося зробити задумане, і як до цього поставилися домівники та гості. Діліться своїм досвідом, це для нас важливо.

Краса в домашніх умовах: Як робити манікюр гель лаком вдома: 5 правил, які не варто ігнорувати

Коментарі
Залиште коментар