Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як користуватися роботом пилососом: 6 кроків для підключення до смартфона

Дата публікації: 22.03.2023 10:50
Дата оновлення: 05.06.2023 17:54

Роботи-пилососи вражають сучасним функціоналом. У призначений час девайс сам візьметься за справу, а після завершення збирання вирушить на зарядку.

Налаштування робота пилососа

На користувачі залишається лише догляд та контроль. З іншого боку, чим складніше техніка, тим більше запитань виникає у покупців. Читайте далі, і дізнаєтеся, чи потрібно вимикати робот пилотяг після зарядки, а також відповіді на інші питання.

Підготовка до збирання за допомогою робота-пилососа

Щоб порохотяг якісно прибрався в кімнаті, потрібно витратити пару хвилин на підготовку підлоги. Звільніть підлогу від дитячих іграшок, подушок, папірців, проводів. Підніміть штори, що дістають до підлоги. Заберіть стільці. Великі перешкоди робот-пилосос бачить і об'їжджає, але сміття поруч із ними може залишитися. Щоб цього не сталося, звільніть простір від усього зайвого.

Як користуватися ручним девайсом: Як користуватися мийним пилотягом — 6 універсальних порад з розряду «що можна» і «як не можна»

Як налаштувати робот пилосос

Апарати для автоматизованого збирання не мають просунутих елементів керування. Найчастіше у них лише кілька кнопок на корпусі. Підключення до смартфона дає можливість:

  • вибрати режим прибирання та потужність;
  • працювати з картою житлоплощі: вибирати зони прибирання, задавати обмеження;
  • використовувати телефон як пульт;
  • встановлювати таймер, вводити розклад прибирання;
  • контролювати рівень заряду;
  • отримувати повідомлення про неполадки, наповнення пилозбірника, забрудненість щіток.

Після налаштування домашній помічник сам починатиме і закінчуватиме прибирання. Чи потрібно вимикати вручну робот пилосос? Ні, після роботи він стане на док-станцію, а перезаряджання йому не загрожує.

Розбираємо Dyson: Як почистити пилосос Dyson у 3 етапи

Підключення до смартфона

Для встановлення зв'язку між телефоном та роботом-пилососом використовують софт. Для бренду Rowenta актуальний безплатний додаток X-Plorer 75&95. Після встановлення софту на смартфон відкриваємо утиліту. Далі:

  1. Натискаємо на плюс, вибираємо модель порохотяга.
  2. Вибираємо вай-фай з 2,4 ГГц. Надаємо роботу доступ, для цього вводимо пароль від домашньої мережі. На телефоні має бути увімкнена геолокація.
  3. Включаємо пилотяг. Натискаємо та тримаємо 3 секунди кнопку включення.
  4. У додатку тиснемо на перехід до наступного вікна. Програма запропонує одночасно натиснути 2 кнопки на роботі. Натискаємо, девайс конектиться.
  5. Знову тиснемо «Вперед». Переходимо до підключення, вибираємо мережу Smart Life. Це хмара пилотяга, через яку він оновлюватиметься.
  6. Після завершення підключення програма напише, що робот успішно додано. Потім можна оновити його, для цього потрібно поставити порохотяг на док-станцію.

Перед тим, як користуватись просунутим роботом, варто його налаштувати.

покрокове підключення робота пилососа до смартфона

Режими роботи

У ровентівських роботів-пилососів такі режими:

  • Авто. Девайс прибиратиме за схемою, яку він створив після вивчення планування квартири. Можна вибрати потужність прибирання, встановити чи вимкнути килимовий режим.
  • Зона. Вибір віртуальних кордонів, за якими не потрібно прибирати. Це може бути, наприклад, місце годування котів.
  • Вибрати кімнату. Даємо команду, в якому порядку робити прибирання. Задаємо послідовність кімнат.
  • Місце на карті. Вказуємо локацію для прибирання у вигляді точки.

Розбирання потужного апарату: Пилосос Dyson V12 Detect Slim Absolute — огляд і 7 ключових характеристик

Час збирання

У X-Plorer на смартфоні є розділ «Розклад». У ньому можна додати дні та час збирання. Вибираємо потужність, а потім режим клінінгу:

  1. Прибирання будинку. Автоматизований помічник наводитиме порядок на всій житлоплощі.
  2. Прибирання кімнати. Вибираємо локацію для конкретного дня та часу. Буде прибрано, наприклад, спальня або їдальня.

Користувач сам вирішує, де забиратися і як часто варто запускати робот. Можна хоч щодня ганяти техніку.

Приводимо до тями: 5 причин, чому пилотяг не всмоктує пил — що робити, як вирішити проблему?

Як доглядати за роботом пилососом

Для початку табличка з періодичністю профілактичних процедур:

 
Періодичність обслуговування Рекомендована виробниками періодичність заміни
Камери та датчики Щотижня -
Фільтри Щотижня 3-6 місяців
Пилозбірник Після кожного прибирання -
Щітки Щотижня 6-12 місяців

Камери

За наявності робота з камерою користувач може отримувати відео в режимі онлайн з дому, перебуваючи на роботі чи іншому місті. Однак основна функція оптики — орієнтування на житлоплощі, розпізнавання стін та інших перешкод. Щоб камера працювала, на ній не повинно бути пилу.

Датчики

Періодично слід перевіряти чистоту датчиків. З обох боків розташована електроніка, яка захищає від ударів об стіни. На дні є датчики, що запобігають пошкодження після падіння зі сходів. Забруднення призводять до помилок: автоматичний прибиральник зупиняється без причини або крутиться на місці. Щоб апарат поводився адекватно, потрібен щотижневий догляд за датчиками робота, що полягає в очищенні від пилу.

Розправляємося з вовною: Який пилосос для збирання вовни краще: 9 «правильних» моделей на вибір

Фільтри

У роботів-пилососів зазвичай триступенева фільтрація. На початковому етапі повітря проходить через сітку грубого очищення, потім через поролон, а на завершальній стадії через НЕРА. Поролон можна мити, а от із НЕРА-фільтром не все так просто.

Різновиди, що миються, очищають пензликом, а через кілька місяців змінюють на нові. Мийні фільтри НЕРА з маркуванням W промивають під проточною водою без використання засобів для миття посуду. Перед встановленням у порохотяг фільтри сушать за кімнатної температури.

Пилозбірник

Має сенс виконувати очищення контейнера для сміття після кожного збирання. Якщо цього не робити — впаде потужність всмоктування, знизиться якість клінінгу. Також варто враховувати, що у роботів-пилососів маленькі пилозбірники. Якщо у великому будинку давно не прибирали, можливо, є сенс звільнити контейнер після перших двох кімнат. А ось мити пилозбірник щоразу не обов'язково. Коли на ньому накопичаться забруднення, досить сполоснути його під проточною водою і добре протерти насухо.

Щітки

Щоб не було короткого замикання, перед перевертанням робота-пилососа від'єднайте місткість з водою. Це стосується моделей, здатних виконувати вологе прибирання. Щоб випадково не отримати розряд струму, розімкніть ланцюг акумулятора за допомогою перемикача.

місткість для води робота

Знизу буде модуль безпосереднього всмоктування або турбощітка. Якщо внизу щітка, її необхідно очистити від волосся, вовни, ниток або іншого сміття, що причепилося. Зробити це можна за допомогою ножиць або спецінструменту, що входить до комплектації. Виконайте аналогічну процедуру з бічними щітками. Як бачите, доглядати за роботом пилососом досить просто.

щітки робота пилососа

Як правильно заряджати робот пилосос

Місце розташування док-станції (бази) має відповідати вимогам, що забезпечують безперешкодне пересування біля апарату. Наприклад, ліворуч і праворуч вільні, мінімум, 50 см, спереду — 150 см. Способи зарядки:

  • поставити на базу вручну,
  • відправити командою,
  • робот поїде заряджатися самостійно після розрядки акумулятора до 10%.

зарядка робота пилососа

Перше заряджання проходить довше, рекомендується залишити пилосос на базі на ніч. Надалі бажано чекати, доки робот зарядиться на 100%. Слідкувати за процесом можна за індикацією або у програмі на смартфоні. Щоб батарея жила довго, заряджайте робот правильно — як написано в інструкції виробника.

Як зберігати робот пилосос

Має сенс відключити базу і відправити робот-пилосос у комору, якщо не користуватиметеся ним 1-2 тижні та більше. Для грамотного зберігання:

  1. зарядіть батарею на 50%, вимкніть живлення;
  2. від'єднайте від розетки зарядну станцію;
  3. тримайте техніку в коморі при температурі 5-35 градусів, бережіть робот від попадання ультрафіолету та вологості.

Не можна зберігати робот пилосос на вулиці, як це роблять з більш примітивною технікою власники приватних будинків. Акумулятори не люблять холоду, а електроніка — вогкості.

Зручність догляду є одним з основних критеріїв при покупці клінінгової техніки. Досвідчені покупці дивляться не тільки на силу всмоктування, максимальну площу прибирання та рівень шуму. Вони враховують, наскільки просто знімаються деталі, які потребують догляду. Уточнюють питання доступності розхідників. Ці моменти є важливими для безпроблемної експлуатації техніки.

Порівняння двох технологій: Який пилосос краще — провідний або бездротовий: 3 моменти на «подумати»

Коментарі
Залиште коментар
Категорії