Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як користуватися мийним пилососом — 6 універсальних порад з розряду «що можна» і «як не можна»

Дата публікації: 16.11.2022 12:56
Дата оновлення: 16.11.2022 14:00

Взагалі все почалося з відео, що розлетілося мережею: мийні пилососи очущують вікна, килими, освіжають набивання м'яких меблів... 

Що одним повсякденна рутина, іншим — хайп. На тлі ютубної істерії склалося враження, що без пилососа, що миє (робота, в тому числі), не обійтися. Цій техніці підвладне сухе і вологе прибирання, яка не втомлюється кожен день робити одне й те саме: вбирати в себе бруд, пил, воду і чорт знає що. 

Ми теж підхопили вірусняк чистоти, тому розповідаємо як користуватися мийним пилососом, щоб у будинку було ідеально і пристрій працював як годинник.

Як користуватися мийним пилососом: універсальна інструкція

Залежно від моделі, резервуар розділений на два відсіки: один для води, інший для мийного засобу. Або місткість неподільна. У неї наливають воду та хімію, змішуючи у розумних пропорціях. Під час роботи порохотяга розчин рухається через шланг до насадки та через розпилювач зволожує поверхню. Брудна вода всмоктується в окремий бачок.

Перед тим, як мити поверхні, їх краще заздалегідь пропилотяжити всуху. Особливо це актуально для лінолеуму та керамічної плитки. Тоді ідеальної чистоти добитися простіше, ніяких розводів не залишиться.

прибирання мийним пилососом

Після сухого прибирання радимо дотримуватися інструкцій з експлуатації пилотяга:

  1. Налити мийний розчин у резервуар;
  2. встановити відповідну насадку (залежно від типу поверхні);
  3. увімкнути на пристрої максимальну потужність;
  4. після завершення вологого прибирання набрати в бак порохотяга теплу воду і пройтися поверхнею, що прибирається повторно.

Під час прибирання насадкою рухати плавно у напрямку ворсу. Щоб не пропустити ділянку, здійснювати рухи наохрест.

Читайте: Що краще — мийний пилосос або пароочисник: 4 відмінності, порівняння та поради щодо вибору

Що можна залити в мийний пилосос

Рідкі та гелеві мийні розчини, які не містять хлору та фосфатів. Вони продаються в баклажках по 5-10 літрів або в пляшках до 1 літра. З інструкції можна дізнатися, для яких покриттів годяться. Такі засоби не піняться, у них приємно-ненав'язливий аромат та знезаражувальні властивості.

Розглянемо кілька прикладів:

  1. Thomas ProFloor: підходить для ламінату, лінолеуму, керамічної плитки. У ньому міститься два типи поверхнево-активних речовин та віск. Воскова складова утворює на покритті водо- та брудовідштовхувальну плівку. Підлога виглядає доглянутою, з приємним блиском.
  2. Filtero: для чищення килимів та м'яких меблів. Відмінно видаляє плями на оббивці. Після збирання колір стає яскравішим. У складі — ПАР, піногасник та віддушка. Тому засіб підходить для будь-яких моделей.
  3. Ваніш: для килимових покриттів. Крім ароматів та ПАР, у ньому є підсилювачі та відбілювач. Видаляє не дуже застарілий бруд, покращує зовнішній вигляд, повертає яскравість кольорів.

Протиалергенні засоби найбільш бережні за складом. Як правило, вони без запаху, зате здатні вловлювати та знезаражувати подразники у приміщенні. 

Безпечні для дітей та алергіків такі склади:

  • PIP Carpet Cleaner: у складі містить пробіотики, що послаблюють симптоми алергії;
  • Allergy-Free: завдяки нешкідливості може використовуватися не тільки для прибирання, але й для миття посуду;
  • Hydra Rain Plus Arnica або Vira Arnica: розчини підходять для астматиків через здатність нейтралізувати у повітрі подразники.

Вибирати конкретний засіб потрібно з урахуванням рекомендацій виробника техніки, потужності агрегату і типу покриття, що прибирається. При покупці мийного розчину дивляться склад на спакуванні. Особливо це стосується алергіків, коли агресивні речовини протипоказані.

Чи можна пилотяжити пилососом, що миє, без води

Аквафільтр не працює без води. Якщо потрібне сухе прибирання, на панелі пилотяга передбачена відповідна кнопка. Головне, не забути вставити в контейнер мішок для сміття та поміняти відповідну насадку.

До слова: Як правильно обрати пароочисник: який краще за 9-ти ознаками

Що можна мити мийним пилотягом, а що — не можна?

Агрегат підходить не всім поверхням. Розглянемо, що можна мити мийним пилотягом та як правильно це робити.

Чи можна мийним порохотягом мити килим

Так, для миття килима годиться. Якщо, звичайно, не запущений до потворного стану. Освіжити, нейтралізувати запах, позбутися пилу — це просто. Але надприродного чекати не варто. Занадто брудні килими реанімуються на мийці. Мийний пилотяг лише підтримує чистоту, розпушує ворс, витягує пил по верхах, а не зі структури начосу. 

прибирання килима мийним пилососом

Звісно, якість прибирання килима залежить від потужності. Причому цей параметр ділиться на той, що всмоктує та той, що споживає. Саме перший показник визначає якість прибирання. Довговорсові килими стягнуть мийні пилотяги потужністю 350-400 Вт. Цей параметр найчастіше вказується в теххарактеристиках приладу. Той, що пишеться на упакуванні (від 1000 до 2500 Вт), показує кількість споживаної енергії, а не потужність всмоктування.

Пізнавальна стаття: Як чистити килими в домашніх умовах: 10 кращих порад

Паркет

Паркетне покриття сильно мочити не рекомендується, достатньо пройтися злегка зволоженою м'якою ганчірочкою. Мийний агрегат підпадає під ці критерії, якщо залучити насадку з силіконовою окантовкою. Така добре збирає вологу, після неї підлога ледь волога і швидко просихає.

Ламінат

Це покриття не можна сильно мочити, щоб панелі не деформувалися. Тому прибирання ламінату краще довірити мийному пилососу середньої потужності. Обладнанню «слабше» не вистачить тягової сили зібрати воду насухо. 

Прибирання ламінату мийним пилососом

Не рекомендується використовувати лужні розчини. Вони псують покриття. Силікон або віск у складі засобу не на користь пилососа. Якщо хочеться надати блиск ламінату, краще тоді помити підлогу вручну. 

Лінолеум

Мийний пилосос — ідеальний варіант для прибирання лінолеуму. Він не тільки очищає покриття від сміття та пилу, а й відмиває плями. Особливо зручний цей агрегат для лінолеуму з рельєфним візерунком, у який постійно забивається бруд. 

Чи можна мити вікна мийним пилососом? 

Звичайно, так, якщо в комплекті передбачено насадку для миття вікон. Такий наконечник з поролону. Насадка м'яко очищає скляну поверхню від забруднень і не залишає розводів.

До скарбнички знань: Як  мити вікна: інструкція з 7 розділів

Меблі

Для чищення меблів у мийного пилососа призначена відповідна насадка. Під тиском, вона ґрунтовно збирає пил та забруднення, видаляє застарілі плями. 

насадка для прибирання меблів

Велика площа захвата спрощує прибирання та скорочує час на це заняття. У важкодоступних місцях можна скористатися щілинною насадкою. Вона має вузьке сопло, тому зручно підлізти туди, куди інша не пройде.

Особливості експлуатації мийних порохотягів

Пилотяг, що миє, універсальний. Він годиться для сухого та вологого прибирання. Їм можна прочищати засмічення труб (щоправда, потім його доведеться мити та мити). Пристрій, крім миття поверхонь, вловлює пилок і алергени, очищує повітря в приміщенні. Після збирання в кімнаті приємно пахне свіжістю, легше дихається. 

Якщо в будинку живуть тваринки, без мийного агрегату ніяк. При прибиранні волога, що розпилюється, прибиває вовну і всмоктує її з ефективністю до 99,9%. Не буде ні запаху, ні волосся. З таким пристроєм утримувати в чистоті приміщення набагато простіше. І легше. 

Розглянемо особливості роботи порохотягів трьох найпопулярніших брендів.

Мийний пилотяг Бош: як користуватися?

Bosch відрізняється безшумною роботою та містким сміттєвим мішком. Має стильний корпус, який асоціюється з німецькою надійністю. Дизайн лаконічний, добротний.

Основним робочим елементом стає резервуар води. Оскільки місткість наявного резервуара невелика, часто доводиться додавати воду з мийним засобом. У процесі збирання це незручно, але й не критично. Перед експлуатацією слід завжди перевіряти стан електричного кабелю та трубки, що всмоктує. Потім прилад можна включати в мережу і починати прибирання. 

У мийному порохотягу рідина струмком ллється перед щіткою для зручнішого видалення сильно забруднених плям. А сміття накопичується в іншому резервуарі. Після закінчення збирання брудну воду, що залишилася, змивають в каналізацію і промивають всі необхідні деталі. 

Як користуватися мийним пилотягом Томас?

Це експерт із домашнього прибирання. Thomas рухливий, хоч і громіздкий. На корпусі прогумовані кнопки для безпеки. Вони відгукуються, якщо притиснути з зусиллям. Таким чином, агрегат не ввімкнеться від випадкового натискання.

прогумовані кнопки в пилососі Томас

Перед використанням прилад необхідно перевірити на герметичність телескопічної трубки та міцність дроту. Мийний порохотяг обладнаний безліччю компонентів, які потребують правильного збирання.

У приладі є декілька спеціальних фільтрів, які після завершення прибирання необхідно почистити або при подальшій експлуатації замінити. Пилотяги обладнані аквабоксом, який застосовується не тільки для сухого, але і для вологого збирання.

мийний пилосос Томас

Щоб підготувати агрегат для чищення поверхонь, необхідно:

  1. Заповнити місткість рідиною для прибирання,
  2. приєднати капілярну трубку до роз'єму корпусу з установкою розпилювальної насадки,
  3. під'єднати трубку для збору сміття до шланга,
  4. приєднати шланг до призначеного роз'єму,
  5. ввімкнути прилад в електромережу.

Найважливішою характеристикою цієї лінійки є потужність всмоктування пилу. А також наявність додаткових насадок, що застосовують у різних прибираннях будь-яких поверхонь.

Мийний пилотяг Karcher: як користуватися?

Перед експлуатацією необхідно приєднати потрібні елементи до мийного пилососа. Спочатку треба увімкнути всмоктувальний шланг у гніздо корпусу, потім під'єднати до коліна. А далі все просто в Karcher:

  1. Приєднати провід до електромережі;
  2. натиснути клавіші вкл/вимк для запуску турбінної помпи;
  3. спустити шторки повітряної заслінки на ручному пристрої;
  4. чистити поверхні, переміщаючись щіткою наохрест доріжки.

Перед виконанням делікатного очищення потрібно протестувати мийний склад на поверхні, що не впадає в очі, аби уникнути їх ушкоджень.

Підсумовуючи, наводимо порівняльну характеристику цих трьох пристроїв у таблиці:

Параметр
Bosch Thomas Karcher
Енергоспоживання, Вт 1800-2000 1600-2000 1400-1700
Сила всмоктування, Вт 600-1000 200-500 300-800
Об’єм резервуара для води, л 1,2-1,7 2-3,5 1-1,5

Тепер є розуміння, що таке мийний пилосос і як ним користуватися. Сподіваємося, що складнощів із покупкою не буде. Найголовніше — визначити цілі придбання — яке покриття очищатиметься агрегатом. Потім дивитися на витрату електрики та силу тяги.

Є з чого вибрати: ТОП пилососів без мішка: 10 найкращих моделей

Коментарі
Залиште коментар
Категорії