Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як чистити килими в домашніх умовах: 10 кращих порад

Дата публікації: 12.04.2021 15:13
Дата оновлення: 12.04.2021 15:13

Красиві килимові покриття створюють домашній затишок, приносять теплоту в атмосферу будинку або приміщення. Але рано чи пізно вони брудняться. І ось тут-то питання, як чистити килими в домашніх умовах, стоїть гостріше гострого. Тут – відповіді.

Чим краще чистити килим

Залежно від матеріалу, з якого зроблений килим, слід застосовувати різні засоби і методи очищення. Наприклад, килими з поліестеру міцніше, забруднення на них видаляються легше. А килимки з вовни вимогливі у догляді. Застосування чистячих і засобів з жорстким складом не рекомендується. Підбір очищає розчину безпосередньо залежить від типу бруду і огріхів на килимі. Vanish для очищення килимів призначений для усунення щодо свіжих забруднень. А ось Засіб для чищення килимів 5+ зможе впоратися зі складними дефектами.

чистка ковра разными способами

При спробі очистити килим самостійно, використовуючи надто велика кількість хімії, можна пошкодити структуру покриття. Порошкове чистячий, наприклад, потрібно змивати ретельніше інших засобів.

Пізнавальна стаття: Електронні гаджети для кухні: ТОП-5

Як чистити вовняний килим

Вовняні килими не відрізняються стійкістю до плям. Але все можна виправити. Їх можна змити, застосовуючи спрей для очищення. А щоб прибрати пісок і пил – пропилососити. В'їдаються плями і стійкі запахи винищить лише хімчистка.

Чим чистити килим з віскози

Килимки з віскози – доступна альтернатива килимах з шовків. Правда, їх волокна тендітніші і вимагають особливого догляду. Якщо додержуватися методики і використовувати чистячі розчини, призначені для чищення віскози, можна очистити навіть найбрудніший килимок.

Покрокове виконання очищення

  1. Провести рукою по килимку, щоб визначити напрямок ворсу.
  2. Зрушити щітку для очищення килимів у напрямку ворсу.
  3. Підмести бахрому віником.
  4. Для видалення забруднень від розливів рідини, варто застосовувати миючий для посуду.
  5. Очистити особливо стійкі плями сумішшю оцтової кислоти, води та миючого для посуду в пропорції 1: 1: 0,2.

 чистка ковра вручную

Нас часто запитують: «Чи можна чистити килим з віскози пароочищувачем?». Ні. Краще обмежити частоту машинного очищення килимка. Віскоза – нетривка тканину, її легко пошкодити. Пароочиститель пускають в хід тільки тоді, коли килим сильно брудний.

На замітку: Як правильно вибрати пароочиститель: який краще за 9-ти ознаками

Як чистити шовковий килим

Шовкові килими мають природне мерехтіння і гладку, м'яку текстуру, яку не можуть перевершити інші матеріали. Шовк, що складається з білка натурального, дивно міцний. Настільки, що може конкурувати зі сталевою пряжею.

Однак важливо знати, як правильно чистити шовковий килим. Волокна шовку часто втрачають міцність, коли мокрі. Вони також не дуже еластичні, їх легко пошкодити пранням, нагріванням і агресивними хімічними речовинами. Навіть вода може пошкодити шовк, в разі якщо її температура буде вище 30 градусів.

Потрібно часто пилососити шовкові килими, збираючи бруд, перш ніж вона подрібнити до стану волокон. Валиком або віником краще не користуватися, адже вони можуть пошкодити ніжні волокна килима.

Як чистити килим з довгим ворсом

Килимки з довгим ворсом, як магніти, збирають в себе пісок і сміття. Пилосос їм не товариш, тому що довгий ворс може блокувати і забивати насадку.

чистый ковер с длинным ворсом

Це призводить до того, що килимки стають непривабливими і потребують дорогої хімчистці. Можна підтримувати чистоту такого килима лише регулярно вибиваючи від пилу.

Корисна стаття: Що краще – миючий пилосос або пароочиститель: 4 відмінності, порівняння та поради щодо вибору

Як відмити килим від плям

Нижче наведені дієві поради і способи з видалення найпоширеніших і складних видів плям.

Кров

Потрібно використовувати холодну воду для видалення крові. Інакше почервоніння в'їсться в тканину.

  1. Наповнити розпилювач холодною водою. Кілька разів обприскати область плями.
  2. Промокнути насухо бавовняним рушником, не терти його.
  3. Повторювати ці кроки, поки кров не зникне. Дати відмітини висохнути на повітрі або просушити пилососом.

Кава і чай

Спочатку потрібно постаратися промокнути якнайбільше рідини. Потім з'єднати одну столову ложку рідкого мила, одну ст. л. білого оцту і дві чашки теплої води.

удалить пятно на ковре от кофе и чая

Використовуючи чисту ганчірку, протерти пляму губкою, завдаючи потроху розчин і часто промокаючи, поки огріх не зникне.

Вино та інші кольорові рідини

Постаратися промокнути якнайбільше речовини. Просочити пляму засобом для чищення килимів, а позбавлення від плям відкласти на пару хвилинок. Смокнуть залишки плями, поки воно повністю не зникне, і видалити залишки вологою тканиною.

Жир

Покласти паперовий рушник на пляму і пропрасувати. Віск, жир або масло повинні відділятися від килима і прилипати до паперового рушника.

Бруд

Щоб видалити бруд з килима, спочатку потрібно дати їй висохнути, перш ніж пилососити. Не варто протирати тканиною, це зробить пляма тільки більше.
Пропилососити поверхню кілька разів, поки не буде зібрана велика частина бруду. Потім змішати одну чайну ложечку рідкого розчину для очищення посуду з однією чашкою теплої води. При необхідності промокнути цю область розчином, поки пляма не зникне. Після цього потрібно дати килимовому покриттю висохнути.

Чим чистити килим від запаху

Вашій увазі два варіанти очищення килимів від сторонніх запахів при використанні недорогих засобів, які є в будь-якому будинку:

ЗА допомогою соди
ЗА допомогою оцтової кислоти
Рясно посипати на килим харчову соду, почекати, поки він просохне. Прибрати надлишкипилососом Зробити розчин з рівних частин теплої водички і оцту. Намазати розчин на всю поверхню м'якої щіткою. Дати килиму повністю просохнути на свіжому повітрі

Пізнавальна стаття: Як правильно вибрати фільтр для питної води: який з 3 видів краще

Помилки при чищенні килимів

  • Надмірне миття

Коли використовується занадто багато засоби для очищення або килим не прополіскується належним чином. Це головна причина, по якій час від часу слід звертатися в хімчистку. Якщо цього не зробити, що накопичилися залишки мила буде неможливо видалити, і на килимі залишиться віртуальний магніт для бруду.

  • Перезволоження

Через надмірне всмоктування води деякі матеріали можуть втратити колір. Якщо основа і підкладка сильно намокнуть, їх буде важко висушити. А це рай для утворення цвілі і грибка.

  • Плями від контакту з меблями

Багато видів дерев'яних меблів виділяють барвники, якщо їх ставити на вологу поверхню. Металеві ніжки теж залишають іржаві плями на килимі.

Завдяки застосуванню цих способів, можна самому гідно тримати килимове покриття в чистоті. Для цього необов'язкові дорогі хімічні розчини. Важливо, негайно або в міру можливості, позбавлятися від плям і не нехтувати регулярним очищенням килима. А також віддавати килимок в спец. чистку один або два рази на рік.

Цікава стаття: ваги: як вибрати точний і зручний прилад для зважування продуктів?

Коментарі
Залиште коментар
Категорії