Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як користуватися кухонними вагами — 4 правила

Дата публікації: 11.04.2022 12:48
Дата оновлення: 11.04.2022 12:48

Потреба в кухонних терезах стає більшою, ніж вимірювати вагу продуктів. З їхньою допомогою простіше розрахувати калорії та склад для свого харчування, дотримуватися точного грамування в рецептах. Розберемося, як користуватися та налаштувати кухонні ваги, щоби працювали з точністю до грама.

Для роздумів: Яка гейзерна кавоварка краще: алюмінієва або нержавіюча сталь — вибираємо за 5 критеріями

Навіщо потрібні кухонні ваги

Для розрахунку грам у грам їм немає ціни. І не важливо, які це ваги — механічні чи електронні — такі точніше вимірюють вагу сипких продуктів, якщо правильно налаштовані:

  • одні моделі розраховані до 3-5 кг;
  • інші — до 10-20 кг.

зважувати на кухонних терезах

У будь-якому випадку буде правильним зважувати інгредієнти в мірній чаші, мисці або компактно упаковані, щоб вміщалися на чутливу площу девайса. Ті продукти або посуд, який не вміщується на ваги (звисає або вміщується лише частина), показуватимуть некоректну вагу. Це потрібно враховувати, щоб правильно користуватися кухонними вагами.

Читайте: Як вибрати каструлю: поради господаркам

Як налаштувати кухонні ваги

Спочатку вставте батарейку в гніздо пристрою. Вона різного типорозміру (9В, АА 1,5 та інші), залежно від моделі. Важливо поставити ваги на стійку міцну поверхню, щоб вони не спотворювали тару, виставлену для вимірювання. А далі все залежить, які у вас ваги.

Електронні

Щоб увімкнути, натискають кнопку on/off. На дисплеї з'являться всі поділки, потім з'явиться 0g. Натискають та утримують кнопку кг/фунти, щоб вибрати необхідну вагову шкалу на кг або фунти, на грами чи унції. Потрібно впевнитись, що ваги показують «0» і тільки після цього починають зважувати. Коли на екрані відбиватиметься знак Lo, це означає, що заряд батареї закінчується. Потрібно замінити.

користуватися кухонними вагами

Якщо показується неточна вага (на прикладі Electronic Kitchen Scale SF400), виконують три дії:

  1. Увімкнути ваги й одночасно затиснути кнопки TARE та ON/OFF, висвітиться 5000, якщо пристрій розрахований на 5 кг (відповідно, 7000 на 7 кг та 10000 — на 10 кг).
  2. Потім клацнути кнопку MODE, щоб виконати налаштування, з'являться цифри «1996» і калібрується нуль, після чого на дисплеї висвітиться 5000 (або інше значення, залежно на яку вагу розраховані ваги).
  3. Потрібно виставити вагу 5000 г (чи іншу). Коли висвітиться на екрані «PASS» — значить калібрування виконане. Щоб завершити налаштування електронної кухонної ваги, натискають кнопку ON/OFF.

Хазяйкам знадобиться: Як очистити сковороду: 5 способів для різних покриттів

Механічні

Перед використанням звертають увагу на стрілку, що на екрані. Якщо не дотягує до нуля, підкрутити коліщатко (розташоване збоку) так, щоб без навантаження на шкалі поділу показували 0. Перед тим, як зважувати на кухонних вагах, переконуються, що вони не брешуть: кладуть на чашу борошно, цукор або сіль у запакованому спакуванні з відомою вагою. І так кілька разів. Якщо показання відрізняються, зважити пакет і ідеально підлаштувати стрілку на дисплеї під нуль.

Як зважувати на кухонних терезах: основні правила

Щоб зважити, слід поставити продукт у центр пластини, що зважує. Дивляться на цифри, що на дисплеї, це і є точна вага.

Якщо цифрові ваги з першого разу не входять до режиму зважування, є підозра, що кнопка включення несправна. Утримуйте кнопку ТАРА або MODE, а потім натисніть кнопку ON/OFF.

Пізнавальна стаття: Який чайник краще: електричний чи звичайний — порівняння 2 приладів для кухні

Як доглядати ваги для кухні: таблиця

Очищають ваги сухою або зволоженою серветкою. Під струменем або у посудомийці не миють, оскільки пошкодиться електроніка. Крім того, щоб уникнути ламання, виконують нехитрі дії:

Причина
Дія
Якщо не користуватися вагами тривалий час Виймають батарейку, щоб не розряджалася
Не вдається увімкнути пристрій Перевіряють чи правильно стоїть батарейка, чи є вона в пазу
Якщо на екрані з'являється «помилка», не вдається вимкнути ваги Виймають батарею і знову вставляють

Розібралися, для чого потрібні кухонні ваги, як їх налаштувати та зважувати. Користуйтеся цими підказками, коли щось незрозуміло, вони «розплющать очі» на очевидне. Інструкції до певних моделей та їх порівняння можна знайти на нашому сайті.

Для загального розуміння: Як вибрати келихи для шампанського — коротко про 3 основні умови

Коментарі
Залиште коментар
Категорії