Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як підключити смарт-годинник до телефону: способи для 2-х операційних систем смартфона

Дата публікації: 30.05.2019 12:00
Дата оновлення: 30.05.2019 12:00

Смарт-годинник зараз на піку популярності: вони – незамінний атрибут в образі молоді, авторитетний помічник дбайливих батьків, аксесуар для правильного планування часу і багато іншого. Кожен 5-й українець використовує розумні годинник професійній діяльності та повсякденному житті, але щоб отримати максимальну користь від гаджета, необхідно об'єднати його в одну в'язку зі смартфоном. Про те, як підключити смарт-годинник до телефону на базі Android і iOS – далі за текстом.

Читайте також: Як правильно вибрати розумні годинник – 9 корисних порад

Cинхронизация умных часов и смартфона

Smart Watch і Android-смартфон: мануал для синхронізації

Найчастіше, в комплекті з розумними годинами йде інструкція на іноземній мові, як правило, англійською або китайською. Не кожному користувачеві це зручно, доводиться шукати в інтернеті або питати у знайомих, як підключити смарт-годинник до телефону Андроїд? Стаття пропонує детальний мануал з цього питання. Щоб запам'ятати інструкцію, необхідно повторювати кожен пункт на практиці відразу ж після прочитання.

Додаток для синхронізації пристроїв

Розумний гаджет з'єднується з телефоном на Андроїд за допомогою утиліт, які можна завантажити з Play Market. Найбільш часто використовувані: Wear OS by Google, BTNotification, Mediatek SmartService і інші. Всі ці програми є у вільному доступі і безкоштовно. Інтерфейс всіх програм практично ідентичний.

Нюанс: У деяких брендових годин є унікальні програми, призначені для конкретної лінійки. Вони більш повно розкриють потенціал смарт-вотч.

Приложение, которое используется для соединения умных часов и смартфона

Після того, як додаток вибрано і встановлено на смартфон, необхідно відкрити його, в цей же час включивши годинник. Подальший гайд містить 6 кроків:

  1. Зайти в меню програми, клікнути «Налаштувати».

  2. На дисплеї годин з'явиться перелік мов: потрібно вибрати відповідний.

  3. Слідувати вказівкам гаджета до завершення налаштувань, поки не з'явиться ім'я вашого хронометра. Клікнути по ньому.

  4. На самих смарт-вотч буде написаний код, ці цифри потрібно ввести у відповідне поле на екрані телефону.

  5. Далі слід натиснути кнопку «Підключити», виконати всі подальші пункти для завершення синхронізації (система буде давати підказки).

  6. Після процесу з'єднання, які може займати кілька хвилин, все буде готово.

Важливо: підключити одні і ті ж години до різних мобільних телефонів не вийде. Якщо користувач вирішив поєднати годинник з новим телефоном, від системи старого його обов'язково потрібно відключити. Тільки після цього годинник можна з'єднувати з іншою моделлю, наприклад, з Samsung Galaxy A21.

При синхронізації годин зі смартфоном на пристроях з'являються коди. Цю функцію додали, щоб зробити підключення більш безпечним. Спочатку потрібно перевірити, чи збігаються коди, а потім підтвердити. При розбіжності цифр необхідно перезавантажити розумні годинник і повторити спробу.

На замітку: перш, ніж проводити синхронізацію смарт-годин з телефоном, необхідно переконатися, що обидва пристрої заряджені. Якщо один з гаджетів розрядиться в самий відповідальний момент, з'єднання не відбудеться. Друга умова – активоване Bluetooth.

Налаштування Smartwatch після підключення

Як і мобільний телефон, наручний гаджет дозволяє налаштувати його «під себе». Так, корекції піддаються:

  • Мова – налаштовується відразу ж при синхронізації. За замовчуванням, на смарт-годинах буде мова мобільного гаджета, щоб його змінити, потрібно заходити в налаштування телефону.

  • Циферблат – просто вибрати із запропонованого в меню асортименту.

  • Дзвінки, смс, повідомлення – користувач може визначити мелодію, яка буде сигналізувати про вхідні дзвінки, а також зробити настройку деяких повідомлень: докладніше – в наступному розділі.

  • Спортивні опції, ігри, карти.

Варто врахувати, що перелік налаштувань залежить від моделі годин і телефону. Так, через деякі смарт-годинник можна блокувати або шукати втрачений телефон, прослуховувати розмови дітей, підключати камеру, управляти музичними треками і інше. Але все – суто індивідуально.

В тему: Годинники з прослуховуванням для дітей: особливості та 4 моделі для різного віку

Настройки умных часов

Налаштування повідомлень

ПРО всіх отриманих дзвінки або повідомлення на телефон смарт-годинник (наприклад, бренду Gogps Me) повідомлять звуком, вібрацією або появою написи на екрані. Повідомлення налаштовуються через той же софт, що використовувався для підключення розумних годин. Зробити це просто, потрібно лише:

  • зайти в додаток;

  • натиснути налаштування;

  • знайти в списку відповідне повідомлення;

  • відкрити його, вибрати потрібну дію.

Таким чином можна вибудувати гнучку політику сповіщень, включивши тільки найпотрібніші. Зайві і відволікаючі проги можна залишити без уваги.

Уведомления с телефона на смарт-часы

Як підключити другі смарт-годинник до телефону з Андроїд?

Це дасть можливість управляти функціоналом декількох годин з одного мобільного телефону. Функція корисна, наприклад, батькам – підключити два гаджета для контролю за дітьми.

Робиться це так:

  • потрібно зайти на смартфоні у встановлений додаток;

  • в списку вже підключених smart watch знайти плюсик, натиснути на нього;

  • відкриється меню «Новий годинник», куди можна додати ще один пристрій.

Синхронізація відбувається аналогічно з першим з'єднанням. Дія повторюється для кожного наступного гаджета. До речі, більшість утиліт дозволяють підключити до Одного Андроїд-Телефону необмежена кількість Годин (Наприклад, ТАКИХ -Samsung Galaxy Watch Active).

Читайте також: ТОП-10 розумних годин для великих і маленьких

Еппл Вотч та Андроїд-пристрій: з'єднуються між собою?

Як показує практика, вихід з екосистеми Apple можливий. НА допомогу тим, хто придбав «яблучний» хронометр, але ще не назбирав на новенький iPhone, стане в нагоді наступна інструкція, як підключити розумні годинник на iOS до Андроїд-смартфону.

Рішення завдання – використовувати спеціальне програмне забезпечення. Спочатку, щоб зв'язати гаджети між собою, потрібно завантажити на годинник BLE Utility (своєрідний імітатор Еппл пристроїв), а на смартфон – Aerlink: Wear Connect for iOS, програму для доступу до пристроїв Apple. Коли проги встановлені, варто:

  • включити Aerlink, а в ньому iOS Service, не забираючи оповіщення;

  • відкрити на годиннику завантажену утиліту, знайти вкладку Peripheral;

  • на телефоні відразу ж буде сигнал про виявлені годинник;

  • натиснути на нього і дочекатися з'єднання.

Якщо раптом синхронізація не вдалася, варто запустити знову програми і спробувати вдруге.

Подключение Apple Watch к Андроид-телефону

Трошки «дьогтю»: Apple Watch на повну силу тільки з айфоном, а в зв'язці з Андроїд-гаджетами годинник має урізаний функціонал. Але отримувати головні повідомлення, бачити дзвінки (без можливості відповісти), контролювати зарядку у користувача можливість буде.

Смарт-годинник і iOS-пристрій: способи з'єднання

Розділ цікавий тим, хто носить в кишені смартфон від Apple і мріє при цьому бачити на руці класичні Хуавей Вотч інші годинник відомого бренду.

Може зацікавити: Новинки LG – Watch Style і Watch Sport

Годинники на Android Wear і iPhone

Зв'язка безпосередньо між розумними годинами на андроїд і айфоном поки неможлива, а тому перший крок – створити пару смарт-вотч і Андроїд-телефону. Як це зробити, описано в попередніх розділах. Коли з'єднання вже сталося, далі потрібно:

  • завантажити на телефон з Андроїд програму Aerlink: Wear Connect for iOS, вона автоматично перенесеться в годинник;

  • знайти в віртуальному магазині Еппл софт BLE Utility, встановити на Айфон;

  • активувати Aerlink через годинник, почати пошук пристрою;

  • включити завантажену на Айфон програму, зайти у вкладку Peripheral;

  • на годиннику з'явиться код для сполучення, який потрібно ввести в спеціальну рядок на екрані телефону.

Після цього аксесуари з'єднаються. Андроїд-годинник в парі з iOS відображають всі повідомлення, ДОЗВОЛЯЮТЬ налаштовувати музику, приймати або відхиляти дзвінки. До Речі, циферблат при вхідних дзвінках оформлений в стилі iOS-пристроїв: просто і лаконічно.

Доступные функции при соединении Эппл Вотч и Андроид-смартфона

Apple Watch і iPhone: об'єднання в пару

Для цього дуету не потрібні додаткові програми. Підготовчі роботи включають тільки активацію Wi-Fi і Bluetooth на Айфоні, як варіант, серії XR. Далі поетапно:

  • Якщо годинник нові, потрібно надіти їх на руку і включити, утримуючи кнопку збоку корпусу, до появи логотипу.

  • Піднести годинник до Айфон. На екрані з'явиться напис про налаштування через меню гаджета. Натиснути «Далі».

  • Навести камеру на циферблат хронометра. Почекати сигналу, що зв'язка сталася успішно.

  • Зареєструвати годинник, придумавши ID для входу.

Тепер потрібно зробити налаштування Еппл Вотч. Якщо раптом під час налаштувань система зажадає оновлення ОС, потрібно підтвердити дію, оновивши її до останньої версії.

Цікаво: Які Apple Watch вибрати: порівняння моделей серії 1, 2, 3, 4, їх характеристики і відгуки

Нюанси налаштування Apple Watch

Під час підключення годинник самі покажуть перелік доступних функцій, які будуть працювати спільно з Айфон. Це пошук втраченого телефону, геолокація, доступ до інтернету та інші. Вони з'являються на Еппл Вотч автоматично.

Синхронизация Apple Watch и iPhone

Крім того, в налаштуваннях можна вибрати і інші можливості, наприклад, голосовий помічник Siri. При активації його в годиннику функція автоматично стане доступна і на Айфоні, навіть якщо до цього моменту жодного разу не використовувалася. Під час з'єднання користувач також встановлює всі потрібні йому програми, створює пароль для Apple Pay і інше.

Сигнал про завершення синхронізації і всіх налаштувань – легкий віброефекту в Еппл Вотч, в тому числі в моделях Series 4. Як тільки це відбудеться, слід натиснути бічне коліщатко і все буде готово.

Якщо не вдається з'єднати розумні годинник і телефон, який вихід?

Рішень проблеми може бути декілька, все залежить від того, з яким пристроєм смарт-годинник з'єднуються. Аксесуари можуть не синхронізуватися, якщо:

На Android телефоні

На iOS телефоні

Додаток, вбрання для синхронізації, старої версії – потрібно оновити.

У зв'язці Еппл Вотч + Айфон – якщо синхронізація не відбулася за допомогою камери, пробують робити це вручну, натискаючи відповідну напис на екрані.

Можливо, на телефоні відключений Bluetooth – активувати функцію.

Можливо на Айфоні без оновлення ПО – якщо оновлення доступне, встановити його.

Збої в системі – перезапустити годинник і телефон.

Відключений Bluetooth – перевірити з'єднання.

Якщо гаджети з'єдналися, але сигнал нестабільний – скинути налаштування годин. Для цього видалити годинник з пам'яті Блютуз, з меню програми на телефоні і синхронізувати заново.

Збої в системі – вимкнути і ще раз включити обидва пристрої.

Смарт-вотч для того і створені, щоб полегшити використання смартфона: економити час на дзвінки і смс (не треба діставати телефон), вільно серфити інтернету, виконувати інші завдання. Тільки поєднавши обидва пристрої в єдину систему, можна взяти по максимуму від розумних годин. Для цього достатньо знати модель хронометра з телефоном і використовувати запропоновані в статті мануали. Все вийде!

Коментарі
Залиште коментар