Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Dell XPS 15 9575 і MacBook Pro 15 Silver: огляд і порівняння 5 характеристик

Дата публікації: 14.09.2020 08:45
Дата оновлення: 14.09.2020 08:45

Ось і ламай голову, що краще – топовий Dell на Windows або класичний MacBook Pro 15. Або стривайте. Ми зламали аж дві голови за вас, щоб зробити порівняння і огляд двох лептопів, які майже на рівних один з одним.

сравнение Dell XPS 15 и MacBook Pro 15

Вам же залишається лише прочитати статтю, всебічно розглянути конкурентів і визначитися, який зручніше в управлінні.

DELL XPS 15 9575 (X5716S3NDW-70S)

Потужний. Сенсорний екран можна використовувати як графічний планшет. Дизайн корпусу привертає неординарністю: гни його, складай-розкладай. Слухняний в будь-якому положенні. І працьовитий як віл. Чи не гальмує при багатозадачності.

ноутбук Dell XPS 15

Відгукується миттєво на завдання будь-якої складності – від створення таблиць в Ексель, до малюнків або запуску ігор. DELL XPS 15 9575 ізі потягне RDR2 на максималку.

В чому різниця: Ксяомі Air або Макбук Air – що краще: 12 відмінностей по правилами пристойності

Процесор: взимку поруч не погрітися

Ноут оснащує восьми потокових процесорів Intel з вбудованим графоніем Radeon. Детальніше про характеристики базової і прокачаної версії ноута – в таблиці:

Параметр
Молодша модель Старша (X5716S3NDW-70S)
Процесор Intel Core i7
Частота, ГГц Від 2,8 до 3,8 Від 3,1 до 4,1
Кеш пам'ять, Мб 6 8

Якщо оцінювати їх по тестах, різниця буде не особливо відчутною. Аналізуючи результати Cinebench R15, можна бачити те, що в багатоядерному тесті розрив ноутов – менше 5%, в одноядерному – близько 10%. При звичайному користуванні різниці між ними майже немає. А ось тим, хто постійно користується ненажерливими додатками – варто звернути увагу на модель постарше.

Стрес-тести показують, що процесори проживуть довго. Навіть при найбільших навантаженнях вони не перегріватися. На максимальних показниках троттлінг-тесту верхня частина робочої області показує 40-45° С, а денце навіть не перевищує температуру тіла. Да уж, взимку біля нього не погрієшся!

А все завдяки оновленому охолодження. У XPS 15 (9575) вона складається з 2 кольорів, трубок з міді і прокладок зі спеціальної мембранної тканини GORE. Побачити її можна, розібравши ноут і подивившись всередині нижньої кришки лептопа.

Але про шум переживати не варто: в звичайному режимі он буде навіть тихіше падаючого листочка. Ну а при серйозних завданнях, шум вентиляторів підніметься до 35-43 Дб, що можна порівняти з приглушеним розмовою в бібліотеці.

Геймерам в допомогу: Ігровий режим в Windows 10: як включити і не посивіти

ОС: вічна класика

На ноутбуці вже встановлена 10, але при бажанні її можна поміняти на будь-яку іншу. Єдиний виняток становить MacOS – вона йде тільки на комп'ютерах від Apple.

Дисплей: 4К-кінотеатр на виїзді

Як вже зрозуміло з тексту вище, ця модель випускається в 2 модифікаціях: більш сильною і слабкою. Дозвіл моніторів у них наступне:

  • 1920х1080 px – в простіші моделі;
  • 3840х21660 px – в прокачати пристрої.

 ноутбук Dell XPS 15

Обидва девайса мають сенсорний 15,6-дюймовий IPS-екран, так що передача кольорів на належному рівні. Картинка буде соковитою, а чорний – темніше вугілля! Максимальна яскравість – 400 ніт. Ноут не відблискує під прямими сонячними променями. А завдяки якісній IPS-матриці, дисплей не буде «випалювати очі» в темну пору доби.

Це радує, але варто враховувати, UHD-монітори «жеруть» трохи більше електрики, так як їм потрібно живити численні пікселі. Також «прокачані» ноути сильніше навантажують апаратну складову. Але так, як другий ноут могутніше, то цього і не буде помітно.

ДО ноутбуків Dell можна окремо докупити фірмове перо Dell Premium Active Pen. Воно послужить добру службу тим, хто працює з графікою. Пристрій підтримує більше 4000 рівнів натискання, нахили і штрихування. Однак, ноут підтримує і інші стілуси. Так що, витрачатися на фірмовий аксесуар зовсім не обов'язково.

 управление ноутбуком Dell XPS 15

Крім того, в ноут передбачений трекпад, тому керувати ним можна як лептопом і як планшетом.

Завжди онлайн: Як дізнатися IP адресу свого комп'ютера: 10 підказок

Відеоплата: на радість геймерам

За якість картинки відповідає AMD Radeon RX Vega RX870 об'ємом в 4 Гб. У ньому 20 обчислювальних блоків з частотою від 930 до 1011 МГц. Так що ноут потягне монтаж повноцінної короткометражки, RDR2 або Witcher 3 на хороших настройках.

Цікава стаття: Що краще – Макбук або ноутбук для роботи і навчання: 6 порівнянь

Пам'ять: жорсткий диск і оперативка

Жорсткий диск тут солідний – SSD на 256 Гб (в простій версії) і 512 Гб в PRO-варіанті. Місця під HDD тут немає – так як це ультрабук-трансформер. Якщо хочеться отримати ще більш місткий диск, можна купити SSD на 1 ТБ і замінити його. Оперативка тут теж потужна:

  • 8 Гб – в базовій версії;
  • 16 Гб – в крутий.

Через особливості девайса, в цьому ноут можна замінити тільки жорсткий диск і батарею. Всі інші деталі, впаяні в материнську плату, тому незмінні.

Apple MacBook Pro 15 Silver 2019 (MV932UA/A)

 ноут MacBook Pro 15

Найпотужніший лептоп, який тільки є в техніки Apple: новітній процесор Intel Core i9 витримає будь-які навантаження. Вдосконалений тачбар працює ще точніше і плавно. Саме тому Apple MacBook Pro 15 Silver 2019 зручний і практичний.

У повну силу: Як правильно заряджати Макбук – 5 корисних порад і відповіді на популярні питанняи

Процесор: тільки краще

Купертіновци продовжують доводити свою крутість – саме вони першими випустили лептоп з Intel Core i9. Це 8-ядерний проц з частотою 2,3 ГГц, що в турбо режимі розганяється до скажених 4,8 Ггц! Ще кілька років тому такі швидкості могли показати тільки надсильні професійні комп'ютери.

Поки що аналога MacBook Pro 15 (MV932UA/A) немає, тому що в більшості комп'ютерів використовуються звичні i5 або i7 проц. Так що, такий ноут буде довго тягнути сучасні програми.

Потужність процесора доводить тест Cinebench R20. За своєю силою ноут може зрівнятися з топовими стаціонарними Core-процесорами. Цей лептоп може цілком замінити топовий Windows ПК або навіть iMac минулого покоління.

Система охолодження все та ж, що і поколінням раніше. Так що при довгострокових навантаженнях пристрій буде трохи «просідати». Але все одно він буде залишатися могутніше моделей минулого покоління.

ОС: стабільність у всьому

У MacBook встановлена операційка MacOS Mojave. Саме ця версія подарувала користувачам «Нічний режим» (Dark Mode) системи. Використовуючи його, вікна, меню та інші елементи будуть темними або сірими. Також користувач отримує можливість кастомізації інтерфейсу шляхом вибору колірних акцентів. Наприклад, він може зробити чорно-ліловий інтерфейс і через пару годин змінити його на біло-салатовий.

Динамічний фон вносить «життя» в стандартний робочий стіл: види пустелі Мохаве змінюються разом до часу доби. Наприклад, вранці на робочому столі освітлений сонцем бархан, а вже в 9 вечора на нього падає легкий місячне світло.

В Finder відбулися різкі зміни. Оновлений режим перегляду Gallery View повністю замінив Cover Flow. Ключова фішка новинки – тепер гортаючи мініатюри, юзер бачить детальну інфу про фото. Кількість потрібних даних легко налаштовується: звичайні користувачі можуть залишити собі тільки дату, а ось профі, які працюють з великими масивами інформації, спрощують собі роботу.

Більш того, тепер можна навіть відредагувати картинки, не виходячи з Finder. Правда, можливості обмежені кадруванням, олівцем і лініями. Відеоблогери оцінять новий Finder за те, що в ньому можна відразу обрізати відео і аудіо.

Більш того, в Mojave нарешті таки з'явилися одні з найулюбленіших додатків власників iOS: «Акції» та «Диктофон».

  • Перші дозволяють стежити за котируваннями обраних акцій на фондових біржах.
  • Другий запише аудіо прямо з мікрофона пристрою.
  • Любителям поговорити сподобається те, що починаючи з цієї версії системи стають доступними групові FaceTime дзвінки.

Також на лептоп можна встановити будь-яку систему на додаток або замість вже наявної – Маковської. Але найкраще ноути від Apple будуть працювати саме з MacOS.

Порівнюємо «яблучка»: Порівняння MacBook Air 2020 vs MacBook Pro – 5 подібностей і відмінностей

Дисплей: аж 2, о!

Монітор тут такий же, як і в минулій версії MacBook Pro 15:

  1. Тип монітора – Retina. Це екрани з підвищеною щільністю пікселів, завдяки чому картинка буде виглядати чіткіше і соковитіше.
  2. Діагональ – 15,4 дюйма. Підійде як для роботи в офісі, так і для перегляду фільмів
  3. Дозвіл – 2880х1800 пікселів.
  4. Щільність пікселів – 220 ppi.
  5. Яскравість – 500 ніт. Екран не віддає відблисками навіть на пекучому тропічному сонці.
  6. Розширена колірна гамма Р3 – спростить роботу фотографів і відеографів
  7. Функція TrueTone підлаштовує підсвічування екрану під оточення. Те, що відбувається на екрані буде підкорювати своєю реалістичністю.

Відеоплата: щастя відеограф

видяха тут під стать силі ноута: AMD Radeon Pro 560X, об'ємом в 4 Гб. Тип пам'яті – GDDR5. Такий тип відеокарти зазвичай використовується тільки в найсучасніших і найпотужніших гаджетах.

дисплей MacBook Pro 15

Фішка GDDR5 в тому, що вона передає дані з величезною швидкістю, тому він використовується в тільки найпотужніших гаджетах. Так що змонтувати 4К-відсів, знятий на суперсучасному SONY Alpha a7R III, буде абсолютно не проблема!

Буде коннект: Як підключити Макбук до телевізора або до монітора: 7 ефективних рад

Пам'ять: жорсткий диск і оперативка

Макбук Про 2019 року можна сміливо назвати девайсом «Запам'ятати все». Пам'ять у нього чіпка!

 память MacBook Pro 15

І вбудованої, і оперативної вистачить на багато років і сотні проектів. SSD на Гб від тисяч робочих документів, сотень 4К-відео, до збірних галерей контенту. А оперативки на 16 Гб вистачить як для монтажу кіно, так і створення музичного альбому або детальних архітектурних рендерів, де можна побачити плямочка води на намальованому крані.

Порівняння 2 ультрабуків: хто краще

Обидва ноута – гіганти. Але навіть у силачів є своя «п'ята Ахіллеса» (слабке місце).

 сравнение Dell XPS 15 и MacBook Pro 15

Порівняємо їх бік-о-пліч з допомогою таблиці. Висновки робіть самі.

Параметр
Dell XPS 15 MacBook Pro 15 (2019)
Процесор Intel Core i7 Intel Core i9
Частота процесора, ГГц 2,8-4,1 2,3-4,8
(залежить від подмодели) У самій прокачаної моделі може розігнатися до 5,0
Кеш пам'ять процесора, Мб Від 6 до 8 Від 12 до 16
Відеокарта AMD Radeon RX Vega RX870 AMD Radeon Pro 560X
Об'єм відеокарти, Гб 4
Попередньо встановлено система Windows 10 Home MacOS Mojave
Діагональ дисплея, дюйми 15,6 15,4
Дозвіл екрану 1920х1080 px – в простіші моделі; 2880х1800
3840х21660 px – в прокачати пристрої
Тип дисплея IPS Retina
Максимальна яскравість, ніт 400 500
Сенсорний екран Так Ні
Тип жорсткого диска SSD
Об'єм жорсткого диска, Гб 256 і 512 Гб 512
Чи є місце під HDD Ні
Місце під DVD-привід
Оперативна пам'ять, Гб 8 і 16 16

Як бачимо, ці девайси майже ідентичні за всіма параметрами. Так що у виборі між цими ноутами потрібно розуміти, що привертає більше – універсальність Windows або ексклюзивність MacOS. І вже виходячи з улюбленої ОС брати відповідний лептоп.

Швидше Флеша: Як збільшити продуктивність ноутбука – 8 способів

Коментарі
Залиште коментар
Категорії