Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що таке смарт-перстень: 5 підказок, як ним користуватися

Дата публікації: 02.09.2020 16:57
Дата оновлення: 02.09.2020 16:57

Розумне кільце – оптимальне поєднання крихітної смарт-карти і електронного модуля NFC. Безконтактна технологія NFC відрізняється понад коротким радіусом дії. Обмеженість відстані підвищує безпеку користувача, а носіння на пальці дозволяє усунути більшість недоліків.

Дизайн современного смарт-кольца

Смарт кільце – своєрідне прикраса, за допомогою якого можна встановити зв'язок з утримуваним в руці мобільним телефоном. Розумний пристрій дозволяє приймати, зберігати і передавати інформацію, полегшуючи життя своєму власникові. Розглянемо детальніше його функції, а також, як налаштувати смарт-кільце відразу після покупки.

Читайте: Що таке розумні годинник і навіщо вони потрібні – 5 корисних функцій

Функція ключа

Майже на кожних дверях в під'їзд встановлені домофони. Іноді трапляються неприємності, коли ключ від вхідний двері загубився або так і залишився лежати на столі в передпокої. Уникнути подібної оказії можна завдяки смарт кільцю.

Більшість електронних замків можуть бути відкриті за допомогою модуля NFC. Перед розблокуванням домофона відбувається зчитування замкового тега. Смарт кільце зберігає в пам'яті тип ключа для подальшого використання. Технологія спрацьовує на відстані не більше 15 сантиметрів від дверей.

Смарт кільце також прекрасно справляється з роллю транспортної та паркувальної карти. Тому пластик носити з собою необов'язково. Розумне кільце стане гідним аналогом.

Функція безконтактної оплати

Універсальних смарт кілець не придумали. В інтернеті є маса інформації про те, як користуватися електронним кільцем і що робити, якщо тримаєш цей девайс в руках вперше. Якщо смартфони і смарт-годинник топових рейтингів вміють багато, то для кілець це поняття розмите. Кожен гаджет унікальний в своєму роді і має свою електронну начинку, призначену для виконання певних функцій.

Щоб платити за товари і послуги безконтактно, в розумному кільці має бути запроваджений спеціальний модуль. Тепер завжди мати при собі банківську карту немає необхідності, якщо у вас на пальці є розумне кільце. При тому, що піднесло його до терміналу, необхідна сума буде миттєво списана з рахунку. Перед оплатою покупки потрібно переконатися, чи підтримує платіжний термінал безконтактну оплату.

Функция бесконтактной оплаты

Безконтактний платіж – це:

  1. зручно – не потрібно шукати дріб'язок по кишенях або підписувати квитанцію;
  2. швидко – списання коштів з рахунку відбувається за кілька секунд;
  3. надійно і безпечно – банківська картка не виявиться в руках сторонніх людей.

Функція відстеження фізичної активності

Ця опція підраховує число пройдених кроків за день, відстань, час фізичної активності, витрачених калорій і даних про режим сну. Відомості про спалених калоріях стосуються як основного обміну речовин, так і енергії, витраченої на тренуваннях.

Пройдені кроки реєструються вбудованим крокоміром. Їх кількість регулярно оновлюється. За допомогою смарт кільця можна тримати під контролем свій життєвий ритм, чергуючи активне проведення часу з відпочинком. Спортсмени з таким гаджетом будуть завжди в формі. Для середньостатистичного споживача купівля розумного кільця – відмінний спосіб подбати про стан здоров'я.

Для довідки: вибрати фітнес-браслет: ТОП-5 трекерів 2020

Функція активація NFC міток

Технологія NFC перекладається дослівно, як «комунікація ближнього поля». Однак таке словосполучення навряд чи про щось говорить пересічному користувачеві. Ця технологічна розробка дозволяє по бездротовій мережі передавати дані на ближні відстані – до 10 см.

Активація функції NFC міток дозволяє зчитувати зашифровану інформацію. Це можуть бути контактні дані підприємства або окремої людини, посилання на веб-сторінки і інші. Зчитування NFC міток дозволяє відправити смс-повідомлення або електронного листа, запустити додаток, з'єднається з іншим пристроєм за допомогою бездротової мережі.

ДО переваг NFC-технології відносяться:

  • безпеку: чіп діє в радіусі 10 сантиметрів, тому треті особи не мають доступу до платіжної інформації та передачі даних;
  • миттєве з'єднання: для старту зчитування відомостей смарт кільцю необхідно менше однієї секунди;
  • енергоефективність: мінімальне споживання енергоресурсів гаджета;
  • зручність: спрощення повсякденних операцій;
  • універсальний характер: сумісність з іншими безконтактними засобами комунікації.

Функція взаємодії зі смартфоном, ПК

Якщо ви знаєте як користуватися смарт-кільцем, то напевно чули про те, що цей гаджет ефективно взаємодіє зі смартфонами і комп'ютерами. Відомі моделі розумних кілець сумісні, як з iPhone, так і операційною системою Андроїд. Тому смартфон – ідеальний напарник електронного колечка.

Синхронизация умного кольца со смартфоном

Підключення кільця до мобільного пристрою можна отримувати миттєві повідомлення про вхідні дзвінки, смс-повідомленнях і листах на електронній пошті. Щоб вимірювати показники фізичної активності, користувачеві потрібно встановити на гаджет спеціальний додаток. Зробити це можна за допомогою того ж смартфона або ПК.

Корисна інформація: Як підключити смарт-годинник до телефону: способи для 2-х операційних систем смартфона

Як налаштувати смарт кільце

Налаштування гаджета здійснюється через телефон з використанням програмного комплексу Ring Control. Для цього знадобиться активувати функцію NFC в налаштуваннях телефону, і виконати запуск програми.

Особливостями налаштування smart-кільця є:

  • перший вхід в додаток тягне за собою установку захисного пароля, що в майбутньому дозволить розблокувати смартфон за допомогою кільця;
  • наближення аксесуара до телефону включає або відключає розумний будильник;
  • Card Service представляє собою диспетчер банківських карт. Зчитана інформація передається на кільце і дозволяє розплачуватися за покупки;
  • щоб передавати електронні дані (візитки, повідомлення, посилання, контакти) в пристрої передбачена опція Share Info.

Плюси і мінуси розумного кільця

Сильні і слабкі сторони розумного девайса представимо у вигляді таблиці:

Переваги
Недоліки
Надійний корпус, стійкий перед деформацією Нехарактерно великий розмір, особливо при наявності дисплея
Забезпечує високу безпеку особистих даних користувача Нестабільна робота, пов'язана з неповноцінним тестування пристрою заводом-виробником
Чи не потребує підзарядки «Гаджетний» дизайн: кільце виглядає на пальці як дешева біжутерія
Функціональність Проблеми з підбором розміру
Можливість самостійного програмування -

Дізнавшись про те, що таке смарт-кільце, можна зробити висновок, що незважаючи на свої скромні габарити, цей гаджет функціональний. Він може замінити флеш-карту або виконувати роль платіжного сервісу. Пристрій працює в автономному режимі, не потребує джерелі живлення і завжди знаходиться в готовності виконувати команди користувача.

Перш ніж купувати розумне кільце, необхідно зрозуміти, для чого потрібен гаджет і які пріоритети: платіжний засіб, безшумний будильник або підтримка здоров'я? Якщо девайс куплений заради інтересу, він швидко буде покинутий в дальній ящик столу. Але якщо ви розберетеся, як користуватися розумним кільцем, то виріб перетвориться в корисного електронного помічника, заощаджує час і спрощує життя.

Читайте: на 5 пунктів по налаштуванню смарт годин з тонометром: як правильно вимірювати тиск і пульс

Коментарі
Залиште коментар
Категорії