Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно вибрати дитячу електричну зубну щітку: яка краща за 6-ма ознаками

Дата публікації: 31.08.2020 09:49
Дата оновлення: 31.08.2020 09:49

Дитині простіше привчити чистити зубки саме за допомогою електричної щітки. Не потрібно робити хитромудрі рухи рукою. Підніс прилад до зубчиків, він сам робить дбайливі поворотно-обертальні рухи, пом'якшуючи наліт і змітаючи його із зубної емалі.

выбор детской зубной щетки

ПРО те, як правильно вибрати дитячу зубну електрощітку – читайте нижче.

Вікові обмеження у використанні електричної зубної щітки

Дітям до 2-х років чистити зуби електричною щіткою не бажано. Вони можуть злякатися дзижчання. Це надовго відлякає від потреби наводити лад у роті. Вік з 3 років – оптимальний для старту використання електроприладу. Дитина вже виявляє ініціативу. Його «я сам» підігріває інтерес до всього нового та незвичайного. Саме час освоювати ази зубної гігієни!

На замітку: Дитяча посуд: як вибрати – 4 ключові параметри на допомогу

Зубні електрощітки для дітей 3-5 років

Явні ознаки електрощітки, розрахованої на малюків, вони яскраві, маленькі, легкі, з округлою головкою та дуже м'якими ворсинками (маркування «extra soft»). Все це для зручності користування. Ідеальний приклад – Sencor SOC0910BL. Вона дбає про здоров'я ясен і м'яко очищає зубну емаль поступальними рухами.

зубные электрические щетки для детсадовца

Мультяшні персонажі, зображені на приладі, викликають додатковий інтерес до чищення зубів. Тому варто знати улюблених героїв своєї дитини, перш ніж обирати їй щітку.

  1. Слід брати модель з м'якою (прогумованою) ручкою. Така не вислизає з долоні.
  2. Чистка головка з довгастою або круглою насадкою комфортно розташовуються в ротовій порожнині і не травмують ясен.
  3. Щетинки повинні бути різної довжини, спрямовані один на одного – такі ретельно вичищають бруд і краще масажують ясна.

Цікава стаття: Лего: історія компанії – 7 доленосних поворотів

Зубні електрощітки для дітей 5 років і старше

Класифікація електричних зубних щіток для «старшків» фактично не відрізняється від дорослої. Можна вибирати серед трьох типів електрощіток:

  • звукова — щетинки роблять амплітудні рухи від генерації звукових хвиль довжиною до 260 ГЦ із частотою коливань 15-40 тис/хв. Щітка викидає забруднення з поглиблень і завдяки дрібнодисперсній піні не залишає шансів мікробам у ротовій порожнині;
  • ультразвукова чистоту високочастотними хвилями (від 20 кГц). Частота коливань ворсинок зростає до 100 млн/хв. Вони чистять точково, достатньо лише піднести щітку до зубів, не торкаючись до емалі;
  • механічна має круглу насадку зі швидкістю обертання до 20-30 тис. оборотів/хв. Ворсинки" працюють" делікатно. Деякі моделі оснащені режимом пульсації, який підходить для дітей із чутливими яснами та пломбованими зубами.

Відмінною щіткою для п'ятирічного віку буде Philips Sonicare HX6311/07. Це звукова модель схожа на дорослу, але пристосована для дитини. Вона зручно «сидить» у дитячій ручці. Оснащена технологією KidPacer, яка містить веселі пісеньки. Передбачені два режими для комфортного чищення – дбайливий та інтенсивний.

Читайте: Як вибрати дитячу коляску: 6 кроків до ідеальної покупки

На що звернути увагу при виборі

выбор электрической зубной щетки для детей

Щоб зрозуміти, яка дитяча зубна електрична щітка краще, потрібно вивчити основні характеристики пристроїв. У таблиці описані основні моменти, які впливають на вартість та зручність користування.

Параметр
Особливість
Виробник Перевірені виробники (Oral B, Philips, Sencor, Ardesto і т.д.) піклуються про репутацію, тому роблять свою продукцію на найвищому рівні
Розмір насадки Залежить від віку дитини: чим старше , тим більше
Зручність ручки Дитині підійдуть щітки з прогумованою ручкою – йому зручніше тримати трохи м'які моделі. Класичні «жорсткі» ручки підійдуть підліткам
Тип щетини Занадто м'яка обережніше очищає чутливу зубну емаль і запалені ясна. Помірно м'яка впевнено проникає в зазори між зубками і виметає бруд
Віковий діапазон Чим вже, тим краще. Щітка, на якій написано «4-5 років» розрахована на оптимальне чищення молочних зубів. А модель, де написано «5-10 років», універсальна. І тут потрібно дивитися в обидва, щоб не потрапити в просак: щітка може виявитися або занадто великою, або дуже маленькою для рота
Тип живлення З зарядкою від мережі або від батарей
Автономність Одні акумуляторні пристрої працюють 3-5 днів, інші – 2-3 тижні. Моделі з індикатором заряду допоможуть зорієнтуватись із підзарядкою.
Щітки, що працюють від батарейок, розряджаються швидко. Змінювати батарею витратно
Режими У недорогих щіток 1-2 режими роботи. Більш «прокачаних» моделей до 5-7. Але головне не кількість режимів, а можливість тонкого регулювання
Датчик тиску Контролює силу натискання. Якщо дитина занадто сильно притискає щітку, вона просигналізує
Індикатор зносу щетинок Насадки з часом змінюють колір. Це ознака зношування, час міняти насадку
Ергономічність Чим вона зручніша і яскравіша – тим більше подобатиметься дитині. А значить чищення зубів не буде викликати відторгнення

Мультимедійна складова чищення зубів

Якщо малюк не хоче чистити зуби через те, що це нудна рутина, потрібно зробити процес веселішим. Деякі виробники створили не просто електричні моделі, а «розумні» щітки, що коннектяться до телефону або планшету.

 необычная чистка зубов

Це дозволить гейміфікувати процес. Тільки уявіть радість малюка, коли він отримає медальку «100 днів чищення зубів поспіль» та подарунок від батьків на честь цього звершення.

Також можна використовувати гейміфіковані таймери, що допоможуть дитині прочистити кожен зубчик досконально. Наприклад, Oral B у співпраці з Disney, створили музичний додаток Magic Timer, який допоможе дітям ретельніше чистити свої зуби.

На замітку: Як кріпити автомобільне крісло для максимальної безпеки дитини – 5 порад батькам

Протипоказання у використанні дитячих електричних зубних щіток

Електрощітки для дітей – хороша річ. Але кожен «хороший» має зворотний бік. Про неї треба знати.

  1. Ультразвукові моделі не застосовують для чищення лікованих та псованих зубів, оскільки ворсинки, що обертаються на шаленій швидкості, руйнують пломби та поширюють інфекцію.
  2. Електрощітки викликають хворобливі відчуття при підвищеній чутливості та рухливості зубів. А також при стоматиті, флюорозі, захворюванні ясен, нещодавно перенесених операціях у ротовій порожнини і запущеному гінгівіті.
  3. Не варто занадто сильно притискати насадку до зубів, що працює на високих обертах. Вона прискорить стирання емалі.

Отже, яку електричну зубну щітку вибрати дитині, – все дуже індивідуально. Радимо вибирати ту модель, яка, напевно, сподобається малюкові по дизайну. Питання комфорту – на совісті батьків.

Корисна стаття: Як вибрати дитяче автокрісло – 5 основних груп автокрісел для дитини

Коментарі
Залиште коментар
Категорії