Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Blackview bv 5500: огляд 6 характеристик

Дата публікації: 29.03.2021 10:30
Дата оновлення: 29.03.2021 10:30

Безстрашний. Так називають мобільний телефон Blackview bv 5500, який надійшов у продаж взимку 2019 року. Він не боїться вологи, бруду, падінь і ударів. У чому сила – розповідаємо нижче по тексту.

Экстремальный гаджет Blackview bv 5500

Характеристики Blackview bv 5500

Характеристики Блеквью БВ 5500 можна знайти на зворотному боці білої коробки, в якій поставляється гаджет. У комплектацію до телефону входять:

  • захисна плівка і скріпка, щоб відкривати лоток для сімок;
  • дротова гарнітура і кабель мікро ЮСБ;
  • інструкція по використанню і блочок живлення.

Комплектация смартфона

У телефону чотири особливості, які притягують увагу користувачів:

  • смартфон захищений по повній програмі: його можна експлуатувати під водою на глибині 1,5 метрів. Більш того, Блеквью не страшні пил, перепади температур і волога;
  • приємна ціна – в межах 100 $;
  • в комплекті з телефоном йдуть навушники і захисна плівка;
  • прогумований корпус, який захищає пристрій від ударів і вологи, надає ергономіку.

Розглянемо Blackview bv 5500 характеристики докладніше, щоб розуміти сильні і слабкі сторони.

Корисна стаття: прискорити роботу смартфона: 5 підказок

Зовнішній вигляд, дизайн, розміри

Почнемо огляд Blackview bv 5500 з розбору зовнішнього вигляду. Впадає в очі прогумований корпус. Він створює враження добротності і захисту від попадання вологи всередину.

Blackview габаритний – 152,2х75,5х14 мм, але при цьому поміщається в долоні. Вага – 225 г. Екран захищений склом Gorilla Glass 3, і на нього наклеєна захисна плівка. Так, такий телефон однозначно не боїться ударів і падінь.

внутреннее железо Blackview bv 5500

У верхній частині мобілки розташовані Фронталки, розмовний динамік, датчики і індикатор зі світлодіодами. Навколо дисплея рамка чорного кольору товщиною 4 мм. Борти випирають на 0,5 мм.

Кнопки регулювання гучністю на звичному місці – з правого боку, які надмірно плоскі і сильно втоплені в корпус, тому не завжди зручно їх натискати. Зліва – закритий лоток для нано сімок і мікро СД. У моделі передбачена комбінованих установка: мікроСД і нано сім або дві нано сімки.

Роз'єм USB можна знайти в самому низу, де розташовані решітки динаміка і мікрофонний отвір. У верхній частині – гніздо, щоб підключити навушники. Аудіороз'єм і мікроЮСБ закриті заглушками, які щільно фіксуються для захисту від пилу і вологи. Кути потовщені спеціально, щоб пом'якшувати удари, що припадають на торці. На задній кришці промальований чіткий рельєфний малюнок.

Стаття-інструкція: Як використовувати смартфон як веб-камеру: 3 способу в допомогу

Батарея і зарядка

В огляді Блеквью БВ 5500 без опису батареї телефону – ніяк. Щоб підтримувати автономність, використовується літій-іонний акумулятор ємністю 4400 мАг. Адаптер розрахований на 5 В, 1 А. Для бюджетної моделі батарея тримає досить довго. Для повної зарядки потрібно 4,5 години.

распознавание лица Blackview bv 5500

Результати автономного користування.

  1. Можна дивитися фільми 11 годин підряд.
  2. В ігровому режимі телефон витримує 6 годин.
  3. При помірному користуванні обходиться без підзарядки дві доби.

Для підтримки автономності в налаштуваннях можна включити режим енергозбереження акумулятора. Це робиться в чотири кроки.

Зайти в Установки → Потім Батарея → Пункт Режим енергозбереження → Вибрати одну з трьох опцій: стандартну, поліпшену або екстремальну.

Камери

Головний модуль гаджета становить відразу кілька камер, а точніше дві, на 8 Мп, діафрагма – f/2. Сенсор камери Sony IMX134. Присутні автофокус і світлодіодний спалах. Камера Блеквью БВ 5500 має стандартні режими зйомки: HDR, нічний. Завдяки функції боке зробити фон розмитим для Блеквью не проблема.

Також є режими ПРО, де можна вручну виставити баланс білого, експозицію і чутливість. Маса функцій може змусити загубитися початківців користувачів, проте для любителів погратися з настройками використання не складе труднощів.

Оскільки гаджет позиціонує себе, як модель, якість знімків йде на другий план. Камера оснащена 4-х кратним цифровим збільшенням. Можна знімати панорами задовільної якості.

Пример панорамы

Фронталки – 2 Мп з діафрагмою 2,8. Фокус камери досить фіксований, проте спалах відсутній. Для цінової політики смартфона, камера досить непогана. Але при недостатньому освітленні знімки виходять змазаними, а від штучних джерел виникають переосвітлення.

Пізнавальна стаття: Програми для сну: ТОП-5, перевірених у справі

Продуктивність

Трохи цифр. За продуктивність гаджета відповідає чіп MediaTek MT6580P, зібраний по 28-нм технічному процесу. Чотирьохядерні мізки Cortex-A7 з частотою 1,3 ГГц. Прискорювач графіки – Mali-400 MP2. Мощі досить для виконання повсякденних завдань, плавної роботи месенджерів і для запуску невимогливих до ресурсів іграшок. Підтримуються навіть Hd-відео на вбудованому плеєрі.

У смартфона 16 гіг вбудованої пам'яті і 2 оперативки. Можливо встановити додатково мікроСД до 32 Гб. Однак не всі пріложухі переносяться на карту.

Ігровий режим в основному доступний лише на низьких рівнях графіки. Модель підтримує роботу з GPS. Холодний старт (коли користувач запускає іграшку без попередньої сесії в фоновому режимі) займає не більше хвилини. Однак відсутня підтримка 4G.

Дисплей

Завдяки вбудованій IPS матриці, у смартфона придатні кути огляду. Діагональ екрану – 5,5 дюймів, а роздільна здатність – 720х1440. Це відповідає співвідношенню сторін 18: 9. Зернистість не помічено, щільність – 295 ppi.

Дисплей телефона

Сенсор досить швидке і чутливе, може реагувати одночасно на всі 5 точок. Олеофобное покриття відсутній.

В тему: Чому не заряджається смартфон: 4 проблеми + методи вирішення

Зовнішній вигляд стандартних екранів і меню

Телефон працює на основі операційки Андроїд 8.1 Орео, де присутня можливість бездротового оновлення. Апарат функціонує досить швидко, без пригальмовувань.

Інтерфейс гаджета ділиться на два робочих стола, на яких представлено невелику кількість стандартних додатків:

  • диктофон, замітки, інструменти;
  • календар, калькулятор, музика, набір функцій;
  • оповіщення, годинник, файли, радіо, Play Market;
  • Duo, налаштування, папка Гугл.

Основного меню немає.

 Рабочий стол смартфона

Для зручного користування, сервіси від Гугл знаходяться в одній папці. У «Інструментах» розташовані кілька спеціалізованих додатків, які стануть в нагоді любителям подорожей і на будь-який випадок життя:

  • компас, шумомір, настінний рівень, завмер висоти;
  • лупа, рівень, транспортир, схил.

Спеціалізовані програми здатні замінити реальні інструменти, які немає потреби носити з собою і переживати, щоб не забути.

Папки

Телефон можна розблокувати по обличчю, включивши функцію FaceID. Алгоритм дій простий.

  1. Зайти в «Налаштування».
  2. Далі «Безпека».
  3. Вибрати «Розпізнавання осіб».
  4. Провести успішну реєстрацію особи і готово.

Тепер розблокувати телефон можна поглядом. Функція спрацьовує досить спритно. При необхідності, можна видалити дані про особу.

Настройка распознавания по лицу

В налаштуваннях можна працювати з панеллю керування, призначати жести на функції. Для цього необхідно зайти в саму панель, вибрати комбінацію кнопок.

Работа с панелью управления

Ціна на Blackview bv 5500

Вартість пристрою в межах 3000 грн. Це досить бюджетний смартфон, який можна використовувати під водою глибині 1,5 метра, в горах і біля океану. Захист – IP68, IP69K, MIL-STD-810G, а значить, пил, волога і перепади температури Блеквью ні по чому!

Дивіться сильні і слабкі сторони Blackview bv 5500 в оглядовій таблиці:

Переваги
Недоліки
Якісна збірка Проста начинка
Захист від води, пилу і падінь Відсутня підтримка 4G
У комплект йдуть навушники і захисна плівка Комбінований лоток для сімок і карти пам'яті
Розпізнавання по Фейс айди -
Доступна ціна -

Так як упор в телефоні зроблений саме на захисні властивості, камера і начинка моделі відійшли на другий план. Незважаючи на це, гаджет має ряд переваг, які роблять його гідним вибором для підтримки зв'язку під час екстремального відпочинку в горах, лісі, біля океану. Підтримки LTE і NFC немає.

Читайте: Як налаштувати VPN на смартфоні: ТОП-3 додатка

Коментарі
Залиште коментар
Категорії