Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

4 типи повновбудовуваних витяжок – види, переваги та монтаж пристроїв

Дата публікації: 08.01.2020 10:15
Дата оновлення: 08.01.2020 10:15

Повновбудовувана витяжка- КОМПАКТНА очисна техніка, що дозволяє заощадити корисний простір кухні. Інтеграція моделей проводиться в шафку меблевого гарнітура. Але який тип витяжки вибрати, якщо їх 4? І як правильно вбудовувати обладнання? Стаття допоможе дати відповідь на ці питання.

вытяжки, полностью интегрируемые в кухонный гарнитур

Що являє собою полновстраиваемая витяжка

Повновбудовувані прилади можуть бути двох типів: горизонтальні і вертикальні. Перші інтегруються в шафку, який встановлюють над варильною поверхнею, а другі – в стільницю. Кращі повновбудовувані витяжки зливаються з дизайном приміщення, не порушуючи гармонії інтер'єру.

 полновстраиваемые модели вытяжек

Ключова особливість Повновбудовувані пристроїв – компактність. Вони менш гучні і мають підсвічуванням, а також наступними допоміжними функціями, які полегшують експлуатацію: індикатор засмічення фільтра, інтервальний увімкнення і активація при початку готування.

Читайте також: Топ-8 кращих виробників витяжок для кухні

Конструкція

Від підвісних моделей повновбудовувані відрізняються не тільки за габаритами і способу установки, але і внутрішньої оснащенням.

Їх конфігурація включає в себе:

  • вентилятор;
  • фільтр (вугільний) – відповідає за очищення повітря;
  • фільтр (металевий) – збирає жир і сажу;
  • дисплей керування;
  • підсвічування.

Як встановити Повновбудовувані витяжку? Такі пристрої монтуються в кухонний гарнітур. В шафки найчастіше інтегрують моделі, які не мають воздуховода для підключення до вентиляційної шахти. Очищення повітря в цьому випадку проводиться за допомогою вугільних фільтрів.

Металевий фільтр може бути панеллю, що функціонує за принципом слайдера. В цьому випадку при активації витяжки він висувається, збільшуючи площу вентиляції. Жир та інші частинки осідають на висувному елементі. Вугільний фільтр необхідний для усунення неприємного запаху.

Дізнайтеся: вибрати витяжку для кухні? 5 ключових критеріїв

Принцип роботи

Принцип роботи сучасних пристроїв заснований на циркуляції повітря. Потік повітря всмоктується вентилятором при активації витяжки, після чого він проходить через металевий фільтр, на якому накопичується жир і сажа. Потім повітря фільтрується через вугільний фільтр і очищається від неприємного запаху.

рециркуляционные вытяжки

Чисте повітря виводиться за межі пристрою через спеціальний отвір. При бажанні можна налаштувати швидкість обертання вентилятора на панелі керування, підвищивши продуктивність конкретної моделі. Для цього потрібно зайти в меню процентного значення на дисплеї і ввести нову цифру.

Основні різновиди вбудованих витяжок

Сьогодні можна купити різноманітні моделі Повновбудовувані приладів. Більшість з них працює за принципом рециркуляції повітря, але зустрічаються і класичні витяжки, які видаляють продукти згорання в вентиляційний канал. Користуються популярністю класичні горизонтальні варіанти (наприклад, Franke FBI 732H XS) які не виступають нижче рівня шафки.

Не пропустіть: Камінна витяжка для кухні: 4 важливі моменти, які варто знати

Стильне і оригінальне рішення – вертикальна полновстраиваемая витяжка (відгуки про таких моделях переважно позитивні). Незважаючи на високу вартість, популярність вертикальних пристроїв зростає з кожним роком.

Повновбудовувані витяжки горизонтального типу

Класичний варіант, який монтується над плитою або ж варильною поверхнею, що функціонує за рахунок електрики. Її нижня панель замінює собою дно шафки, а корпус розташовується в ніші.

Горизонтальная полновстраиваемая техника

Але можливо і розташування нижче рівня дна кухонної шафки. Такі витяжки не псують зовнішній вигляд гарнітура і відрізняються гарною продуктивністю.

Витяжка, вбудована в стільницю

Вертикальні моделі використовують, якщо на кухні єДЛЯ варки поверхня в класичному стилі оригінальному), інтегрована в гарнітур. Це пояснюється необхідністю розміщення витяжки близько від варильної поверхні.

 Вытяжка в столешнице

Такі моделі коштують досить дорого, що пояснюється нестандартним розташуванням, дизайном і високою ефективністю. Вертикальна витяжка має можливість налаштування висоти. Ця операція проводиться дистанційно або вручну.

Вертикальна витяжка очищає повітря за рахунок автоматичної активації стулок, після чого забруднене повітря всмоктується всередину конструкції. Відпрацьовані гази ліквідуються до початку поширення по кімнаті, що є перевагою.

Рекомендуємо: 10 кращих підвісних витяжок для кухні

Корисно знати: У продажу є вбудовані прилади й висувні моделі. Другі мають можливість налаштування по висоті.

Плоский тип витяжок

Плоскі моделі нагадують горизонтальні. Ключова відмінність – вони фіксуються під навісною шафою, виступаючи за межі нижньої стінки.

 плоские вытяжки для кухни

Плоскі прилади мають вагому перевагу – їх монтаж здійснюється без видалення дна шафки. Тому установка Повновбудовувані витяжки такого типу проводиться найпростіше. Такі моделі функціонують тільки за принципом рециркуляції повітря.

Витяжки телескопічного типу

Слайдерного моделі мають одну особливість – висувну нижню панель, яка містить фільтри для очищення повітря. Її положення налаштовується вручну або ж автоматично. У вимкненому стані слайдерная модель практично непомітна.

Висувна панель забезпечує велику площу вентиляції, тому навіть компактні пристрої такого типу ефективні.

Слайдерного витяжки можуть функціонувати за принципом рециркуляції або відведення продуктів горіння в шахту.

Телескопические модели вытяжек

Корисно знати: Ширіна висувної панелі повинна відповідати аналогічного показника плити.

Читайте також: Фільтр для витяжок – як вибрати? 2 різновиди

Переваги Повновбудовувані техніки

Ключові позитивні якості Повновбудовувані моделей, які рекомендуються до розгляду:

  • повністю маскуються в меблів (крім плоских типів);
  • прості в установці, особливо в гарнітур, куплений за індивідуальним замовленням;
  • наявність додаткових програм: таймер, підсвічування, автоматичне вимикання;
  • широкий модельний ряд;
  • простота очищення і заміни фільтрів;
  • низький рівень шуму.

Практичність витяжки та зручність експлуатації багато в чому залежить від того, як був проведений вибір і монтаж.

Тип
Переваги
Горизонтальна Компактність
Повна маскування
Вбудована в стільницю Стильне і оригінальне рішення
Плоска Проста установка
Телескопічна Збільшена площа
Висока ефективність

Рекомендуємо ознайомиться: вибрати витяжку для кухні з воздуховодом або без – 2 варіанти для різних ситуацій

Як вибрати повновбудовувані витяжку

При виборі пристрою для очищення повітря звертають увагу на 3 ключові критерії:

  1. Ширина. Повинна бути тотожна ширині конфорка. Найпопулярніші агрегати – 60 см (наприклад,Gorenje BHP 623 E11B).
  2. Потужність. Відповідно до санітарних нормативів прилад для очищення повітря не повинен витягати менше, ніж 10 м³/год. При частій готуванні повітря на кухні повинен оновлюватися до 12 разів на годину. Щоб провести підрахунок потужності для конкретного пристрою, потрібно помножити об'єм кухні на 12. До підсумкового числа потрібно додати запас в 20-30%, що дозволить отримати оптимальну потужність.
  3. Рівень шуму. Оптимальне рішення – модель до 55 дБ.

Також потрібно врахувати кількість світильників і їх розташування. Для комфортної експлуатації досить 2 світильників, що розташовуються на передній частині витяжного пристрою.

Дизайн конструкції не є головним параметром вибору, так як її корпус інтегрований в нішу шафки і прихований від сторонніх очей.

Особливості установки Повновбудовувані витяжок

Рециркуляційної пристрій повинен розташовуватися на оптимальній відстані від газового або електронного приладу. Оптимальна дистанція для газової плити становить 75 см, а для електричної поверхні – 65 см. В іншому випадку фільтри витяжки швидко вийдуть з ладу, а сам прилад втратить свою візуальну привабливість.

установка встраиваемой модели

Важливо: Установка конкретної моделі проводиться відповідно до інструкції.

Перший етап установки: підготовка шафки

Монтаж Повновбудовувані витяжки починається з видалення нижньої стінки кухонної шафки. Потім корпус витяжки встановлюється за допомогою кріплень, які йдуть з нею в комплекті.

Другий етап установки: монтаж пристрою

У місці виходу очищеного повітря рекомендується забезпечити вільний простір. В кінці розташування витяжки потрібно перевірити горизонтальним рівнем.

Як правильно вбудовувати прилади? Між стінкою і корпусом повинен бути невеликий зазор. Це зменшить гучність приладу під час роботи і знизить вібрацію.

Відгуки про Повновбудовувані витяжках

Такі пристрої підходять для кухонь, в яких кожен сантиметр простору на вагу золота. Споживачі відзначають, що телескопічні пристрої і зручні. Горизонтальні також мають велику кількість позитивних відгуків.

Також зростає попит на дистанційні повновбудовувані витяжки для кухні (відгуки підтверджують це). Корисні програми, які стануть в нагоді в процесі експлуатації: автоматичне спрацьовування підсвічування, індикатор фільтра і автоматичний запуск.

ВИСНОВОК

Стаття розглядає 4 різновиди інтегрованих пристроїв, а також, як встановити Повновбудовувані витяжку в шафу. При виборі конкретної моделі слід загострити увагу на індивідуальні характеристики меблів, планування кухні і основні параметри приладу. ДО основних показників відносять: ширину, потужність і рівень шуму. Перед установкою потрібно прочитати інструкцію, яка йде в комплекті з пристроєм.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії